Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα συνάδελφοι,

Ενδιαφέρομαι για αγορά ενός nas server γύρω στα 100 ευρώ (χωρίς δίσκους). 

Αυτή τη στιγμή έχω 2 smart tvs οι οποίες βρίσκονται σε local network και για να streamarω ταινία χρειάζεται να έχω ανοικτό το pc. Και οι δυο τηλεοράσεις (samsung smart tvs) έχουν ενσωματωμένο το plex σαν εφαρμογή οπότε θα ήθελα o nas server που θα αγοράσω να παίρνει Plex και να λειτουργεί σχετικά απροβλημάτιστα. 

Τι θα μου προτείνατε; Επίσης σε δίσκους ποιον (αρχικά ένα) θα επιλέγατε; 

Ευχαριστώ για το κόπο και χρόνο σας.

ΥΓ . Επίσης να αναφέρω ότι έχω ενα raspberry pi 2 στην μια τηλεόραση και λειτουργεί άκρως ικανοποιητικά αλλά για να έχω στη διάθεση μου τη βιβλιοθήκη ταινιών πρέπει να έχω ανοικτό τον υπολογιστή. Θα ήθελα ιδανικά και μεσω raspberry pi 2 να βλέπω επίσης τον nas και για το σκοπό αυτό έχω δει κάμποσα tutorial στο youtube επι του θέματος. 

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Έτσι όμως βγάζω λίγο ακυρο το raspberry pi 2 το οποιο με εχει εξυπηρετήσει τα μάλα! 

Δημοσ.

Τώρα που το σκέφτομαι ,γιατί να μην κάνω το rasberry pi 2 nas server με απλά ενα εξωτερικό δίσκο; Βέβαια με αυτό το τρόπο χάνω το λειτουργικό του (Openelec) ... Εκτός αμα βάλω απλά ενα εξωτερικό δισκο και τον χρησιμοποιώ ως απλό storage χωρις πολλά πολλά

Δημοσ.

Πολύ ωραία η ιδέα σου. Έχει υλοποιηθεί πολλές φορές και θα βρεις διάφορα tutorial στο internet. 2 βασικά μειονεκτήματα, έλλειψη usb 3 και Ethernet 1000

Δημοσ.

φιλε εχω φτιαξει ενα με mini itx μητρικη.

http://www.mgmanager.gr/w-cpu/46717-asrock-c70m1-amd-ontario-apu-2xdd3-hd-6290-4xsata3-usb20-mini-itx.html

αυτην εδω ASRock C70M1

θελει μονο μια μνημη (και ενα στικ 2 γιγκα ειναι αρκετα)

ενα usb stick 4gb

και ενα τροφοδοτικο.

εχει επανω Onboard cpu και 1000αρα καρτα δικτυου και ενσωματωμενη καρτα γραφικων.

αφου το στησεις δεν θελει ουτε οθονες ουτε ποντικια.

μπορεις να το βαλεις και καπου απομακρυσμενα απλα να εχεις ethernet κατα προτιμηση cat6 για gigabit αν και το raspberry δεν θα το εκμεταλευτει.

και μπορεις να του βαλεις http://xpenology.com/forum/

δηλαδη εχει το λογισμικο των synology το DSM 5.

το εργαλειο δεν υπαρχει.

100ΜΒ/S transfer  κατεβαζει αλλα και εχει δικo του search για torrent (δεν χρειαζεται να μπαινεις σε σελιδες να ψαχνεις)

μπορεις να το βαλεις να κλεινει  αυτοματα καποια ωρα (και να ανοιγει ακομα) 

και το ανοιγεις με wake on lan απο κινητο σου.

εχει και plex server αν το θελεις απλα δεν το εχω δοκιμασει πολυ να δω ποσο καλα τα παει η cpu .

στην μεχρι τωρα λειτουργια ομως η cpu το παει σφαιρα.

αν εχεις καποιο παλιο pc παλι γινεται.

νομιζω βγαινει κατω απο 100 ευρω παιρνει 4 δισκους  και κανει τα παντα.

πολυ ευκολοχρηστο και φοβερες επιλογες.

η διαδικασια να στηθει ειναι απλη. αν δυσκολευτεις μπορω να σου εξηγησω,

ουσιαστικα θελει 15 λεπτα για να περασεις λογισμικο και να δουλεψει.

δηλ

Δημοσ.

φιλε εχω φτιαξει ενα με mini itx μητρικη.

http://www.mgmanager.gr/w-cpu/46717-asrock-c70m1-amd-ontario-apu-2xdd3-hd-6290-4xsata3-usb20-mini-itx.html

αυτην εδω ASRock C70M1

θελει μονο μια μνημη (και ενα στικ 2 γιγκα ειναι αρκετα)

ενα usb stick 4gb

και ενα τροφοδοτικο.

εχει επανω Onboard cpu και 1000αρα καρτα δικτυου και ενσωματωμενη καρτα γραφικων.

αφου το στησεις δεν θελει ουτε οθονες ουτε ποντικια.

μπορεις να το βαλεις και καπου απομακρυσμενα απλα να εχεις ethernet κατα προτιμηση cat6 για gigabit αν και το raspberry δεν θα το εκμεταλευτει.

και μπορεις να του βαλεις http://xpenology.com/forum/

δηλαδη εχει το λογισμικο των synology το DSM 5.

το εργαλειο δεν υπαρχει.

100ΜΒ/S transfer  κατεβαζει αλλα και εχει δικo του search για torrent (δεν χρειαζεται να μπαινεις σε σελιδες να ψαχνεις)

μπορεις να το βαλεις να κλεινει  αυτοματα καποια ωρα (και να ανοιγει ακομα) 

και το ανοιγεις με wake on lan απο κινητο σου.

εχει και plex server αν το θελεις απλα δεν το εχω δοκιμασει πολυ να δω ποσο καλα τα παει η cpu .

στην μεχρι τωρα λειτουργια ομως η cpu το παει σφαιρα.

αν εχεις καποιο παλιο pc παλι γινεται.

νομιζω βγαινει κατω απο 100 ευρω παιρνει 4 δισκους  και κανει τα παντα.

πολυ ευκολοχρηστο και φοβερες επιλογες.

η διαδικασια να στηθει ειναι απλη. αν δυσκολευτεις μπορω να σου εξηγησω,

ουσιαστικα θελει 15 λεπτα για να περασεις λογισμικο και να δουλεψει.

δηλ

Με στεναχωρεί το γεγονος οτι θα πρεπει να εχω ξεχωριστά το raspberry pi2 το οποιο χρησιμοποιώ και για live ταινίες / sport events / twitch 

Όπως και να έχει όμως το Usb stick 4 gb που προτείνεις τι ακριβώς χρειάζεται; Πάντως για το Plex χρειάζεσαι αρκετά αξιόλογο cpu για transcoding. 

Δημοσ.

Με στεναχωρεί το γεγονος οτι θα πρεπει να εχω ξεχωριστά το raspberry pi2 το οποιο χρησιμοποιώ και για live ταινίες / sport events / twitch 

Όπως και να έχει όμως το Usb stick 4 gb που προτείνεις τι ακριβώς χρειάζεται; Πάντως για το Plex χρειάζεσαι αρκετά αξιόλογο cpu για transcoding. 

μαλλον για το λειτουργικο το Usb stick.

• Like 1
Δημοσ.

Ενδιαφέρουσα προοπτική αναμφίβολα. Το θέμα μου είναι οτι επειδή σε έρευνα που εκανα στο νετ ,οι μισοι λένε nas server έτοιμο και οι αλλοι mini pc ... Υποθέτω οτι πρεπει να γινει αντιστάθμιση. 

Το βασικό μου πάντως θέμα ειναι οτι σε περίπτωση που καποιο hardware failάρει το ετοιμο nas Λογικα παει στον κάλαθο ενώ το mini pc Οχι. Η ιδέα που προτείνει ο φίλος με deticated λειτουργικό ακούγεται καλη

Δημοσ.

Κράτα τότε το raspberry ως εχει και σύνδεσε πάνω ένα δίσκο και δώσε πρόσβαση από το δίκτυο. Μετά βέβαια αυτό ΔΕΝ είναι NAS αλλά ένα pc ανοιχτό 24/7 με δίσκο

• Like 1
Δημοσ.

Ενδιαφέρουσα προοπτική αναμφίβολα. Το θέμα μου είναι οτι επειδή σε έρευνα που εκανα στο νετ ,οι μισοι λένε nas server έτοιμο και οι αλλοι mini pc ... Υποθέτω οτι πρεπει να γινει αντιστάθμιση. 

Το βασικό μου πάντως θέμα ειναι οτι σε περίπτωση που καποιο hardware failάρει το ετοιμο nas Λογικα παει στον κάλαθο ενώ το mini pc Οχι. Η ιδέα που προτείνει ο φίλος με deticated λειτουργικό ακούγεται καλη

nas αν παρεις κατι φτηνο ειναι χαλια σε ταχυτητες.δεν ειναι πολυ παραμετροποιησιμα σε hardware αλλα ειναι κατι ετοιμο.Mini pc κανεις οτι θες αρκει να το στησεις.συνηθως λιγο μεγαλυτερη καταναλωση αλλα καλυτερες δυνατοτητες αφου μπορεις να κανεις οτι θες και να αλλαξεις Hardware.

Δημοσ.

Xiaomi router 2 με hdd 1TB στα 126€ από Κίνα!

Tσέκαρε το, ίσως σε βολέψει!

Ναι ουσιαστικα μου λες για δικτυακούς δίσκους και να τρέχω το λειτουργικό - διαχείριση μέσω raspberry ε;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...