Giannis316 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους, Αφού τελικά δεν αγόρασα την : http://www.insomnia.gr/topic/610272-lg-65uh600v-%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%85%CF%80%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%87%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1/ και είμαι ακόμα στην αναζήτηση καινούριας TV ας πάρουμε τα πράματα από την αρχή: 1) Προς το παρόν έχω την 55LB730. Ευχαριστημένος αλλά το μέγεθος δεν με ικανοποιεί. Από άποψη ποιότητας και πάλι ευχαριστημένος. 2) Διαστάσεις δωματίου: 5 μέτρα (μήκος/διάσταση που θα μπει η ΤV) x 4 μέτρα πλάτος. Το δωμάτιο είναι αποκλειστίκα για Home Cinema, οπότε και το φως μπορεί να περιοριστεί οποιαδήποτε στιγμή. 3) Χρήση : Ταινίες (1-2 την βδομάδα και ποδόσφαιρο/αθλητικά 2-3 φορές την βδομάδα). Γενικά δεν θα έιναι για καθημερινή χρήση. Τηλεοπτικά κανάλια δεν βλέπω καθόλου. 4) Αφού έχω διαβάσει αρκετά για IPS vs VA κτλ, αποφάσισα να πάω σε Samsung. 5) Διαθέσιμο budget : 2000-2300 (με τιμές της κυπριακής αγοράς) 6) Δεν αποκλείω και το ενδεχόμενο projector. Άρχιζα να διαβάζω σιγά σιγά τι παίζει με τα projectors αλλά μου φαίνεται ότι είναι τελείως διαφορετικό το άθλημα. (DLP/LED/LCD, offset, throw distance κτλ.) Γενικά πολλοί παράγοντες για να γίνει σωστή επιλογή και να στηθεί σωστά το σκηνικό. 7) Τιμές στην κυπριακή αγορά για τα παρακάτω μοντέλα : SAMSUNG UE65KS7000 2600 SAMSUNG UE65JU7000 2200 SAMSUNG UE70KU6000 2300 SAMSUNG UE65KU6400 2300 SAMSUNG UE65JU6400 1700 SAMSUNG UE65KU6000 1600 SAMSUNG UE65JU6000 1400 Ερωτήσεις; 1) Αξίζει να δώσω τα +400 ευρώ για την KS7000 για το SUHD/HDR σε σχέση με την JU7000; 2) JU6400 --> IPS panel (ή μόνο η 55αρα έχει IPS); Σε σχέση με την KU6400 ποιες οι διαφορές και αξίζει τα +600 ευρώ διαφορά; Επίσης σε σχέση με την JU700(100hz) vs 6400(HZ) θα είναι αισθητή η διαφορά; 3) Αν είναι τελικά να πάω με την πιο οικονομική επιλογή, JU6000 vs KU6000 ποιες οι διαφορές των δύο και τι θα ''χάσω'' σε σχέση με τις 6400 ; 4) Αντιλαμβάνομαι ότι οι απαντήσεις απαιτούν χρόνο και γνώσεις, αλλά θεωρώ ότι θα έιναι χρήσιμες και για πολλούς άλλους που βρίσκονται σε αναζήτηση TV. 5) Κάτι τελευταίο. Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να αγοράσω Projector αντί ΤV (υποθέτω ότι ο χώρος που έχω είναι αρκετός ; ) Καμια πρόταση ; Έχω βρει το Epson EH-TW6100(820 ευρώ Amazon) και φαίνεται τίμιο. Επίσης αν είναι να πάρω Projector η αγορά θα γίνει από Amazon (πολύ πιο χαμηλές τιμές σε σχέση με Κύπρο). Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας. @graphist83, @heavyrain Περιμένω και τις δικές σας απόψεις/συμβουλές αν έχετε τον χρόνο. Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2016 από Giannis316
graphist83 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Νομιζω δεν εχει νοημα να ανεβάσω συγκριτικά και πινάκες με χρωματικά, gamma κτλ. Θα τα πω συνοπτικά. Σε προβολεα αντι TV δεν αξιζει. Οχι τοσο στην ποιοτητα της εικονας οσο οτι οι projector εχουν μικρή διάρκεια ζωης της λαμπας. (2000 - 2500 ωρες) σαφώς το κοστος της λαμπας κοστιζει αρκετα αναλογα το μοντελο και η διαδικασία ειναι σχετικα δυσκολη για καποιον χωρις γνωσεις. Επισης ο projector θελει ιδανικά σκοτεινό περιβάλλον για να δώσει σοβαρη εικονα - φωτεινότητα. Για να εχεις αποτελέσματα συγκρίσιμα οσο γινεται αυτο με TV ο projector θα εχει αξια 4ψηφιο νουμερο++. Τελος μαζι με την αγορα του θα πρεπει να παρεις και καλο πανι για να αξιοποιήσεις στο επακρο τις επιδοσεις του (σεντονια και πανια των 200 ειναι σαβούρες). Σιγουρο ομως το μεγεθος ενος projector ειναι μια εμπειρια αξέχαστη. Για εμενα μεσαια TV και pojector καλος. Αν ειναι για καθε μερα και οχι πολυ προετοιμασία κτλ, καλη TV. Απο τις TV που ανεβασες πχ η 6000 με την 6400 εχουν διαφορα κανα δυο level με καλυτερη κινηση και χρωμα υπερ της 6400. Η διάφορα ειναι αισθητη. Η 7000 ειναι θα ελεγα.....8 level επανω. Μιλάμε για αλλη κατηγορία μονη της. Κατα βαση ειναι premium UHD certified, Υπερεχει σε δυναμικα, χρωμα (10bit) scaler, γρηγορο πανελ (κινηση) ακομα και ποιότητα κατασκευης. Θεωρω οτι δεν υπάρχει ουσιώδης σύγκριση. Την σειρα JU ξεχνα την. Οι διαφορες σε τιμη ειναι μικρες. 1
vste Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 .. Επειδη εισαι σχετικος φιλτατε ,κατι σε Led Ultra Throw εχεις δει? ΠΧ: http://www.lg.com/us/home-video/lg-PF1000U-smart-led-projector Αν εχεις δει πιστευεις οτι μπορει να αντικαταστησει μια 1080p TV? Η τιμη παντως ειναι πολυ βατη για το μοντελο που εβαλα.
graphist83 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Τον συγκεριμενο δεν τον εχω δει. Αν και σε διαφρα review εχει παρει σχετικα καλες κριτικες για επιπεδο mid range ομως. Γενικώς δεν εχει πολυ δοκιμαστεί στην αγορα και το κυριότερο δεν τους εχω δουλέψει καθολου σε πραγματικές συνθηκες. Ξερω οτι σε χρωμα - φωτεινοτητα υστερουν. Εναν που εχω δει απο κοντα σε εκθεση ηταν ενας Sony 4K LED ο οποιος ηταν φοβερος... Αλλα κοστιζε σχεδον 50.000€!!!! Και διπλα του ενας Laser ο οποιος ηταν ΑΠΙΘΑΝΟΣ αλλα απο κοστος.....Αστο...... Αν ηταν να εμπιστευτω LED δε θα εδινα 1000€+ για LG. Θα προτιμούσα εναν Optoma HD91. Ναι μεν τριπλάσια τιμη αλλα τουλάχιστον ξερουν απο projectors και ειναι έμπιστοι. Πάντως ουτε αυτον εχω δει ακόμα. Γενικως δεν εχω αποψη, ειναι κατι νεο ισως πολλα υποσχόμενο αλλα ηγια κάποιο λογο δεν εχει καθιερωθεί ακομα. Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2016 από graphist83
Giannis316 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 @ graphist83: Δική μου παράληψη, απολογούμαι ! Δύο σημεία που ξέχασα να συμπεριλάβω: 2) Διαστάσεις δωματίου: 5 μέτρα (μήκος/διάσταση που θα μπει η ΤV) x 4 μέτρα πλάτος. Το δωμάτιο είναι αποκλειστίκα για Home Cinema, οπότε και το φως μπορεί να περιοριστεί οποιαδήποτε στιγμή. 3) Χρήση : Ταινίες (1-2 την βδομάδα και ποδόσφαιρο/αθλητικά 2-3 φορές την βδομάδα). Γενικά δεν θα έιναι για καθημερινή χρήση. Τηλεοπτικά κανάλια δεν βλέπω καθόλου. Επίσης δυστυχώς με βάση την κυπριακή αγορά η σειρά JU είναι αρκετά πιο κάτω από την KU. SAMSUNG UE65KS7000 2600 SAMSUNG UE65JU7000 2200 SAMSUNG UE65KU6400 2300 SAMSUNG UE65JU6400 1700 SAMSUNG UE65KU6000 1600 SAMSUNG UE65JU6000 1400 "Η 7000 ειναι θα ελεγα.....8 level επανω. Μιλάμε για αλλη κατηγορία μονη της. Κατα βαση ειναι premium UHD certified, Υπερεχει σε δυναμικα, χρωμα (10bit) scaler, γρηγορο πανελ (κινηση) ακομα και ποιότητα κατασκευης. Θεωρω οτι δεν υπάρχει ουσιώδης σύγκριση." Εδώ αναφέρεσαι στην KS7000 και όχι στην JU7000 από ότι αντιλαμβάνομαι σωστά ;
graphist83 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) @ graphist83: Δική μου παράληψη, απολογούμαι ! Δύο σημεία που ξέχασα να συμπεριλάβω: 2) Διαστάσεις δωματίου: 5 μέτρα (μήκος/διάσταση που θα μπει η ΤV) x 4 μέτρα πλάτος. Το δωμάτιο είναι αποκλειστίκα για Home Cinema, οπότε και το φως μπορεί να περιοριστεί οποιαδήποτε στιγμή. 3) Χρήση : Ταινίες (1-2 την βδομάδα και ποδόσφαιρο/αθλητικά 2-3 φορές την βδομάδα). Γενικά δεν θα έιναι για καθημερινή χρήση. Τηλεοπτικά κανάλια δεν βλέπω καθόλου. Εφόσον μιλαμε για dedicated cinema room τοτε ο προβολέας μοιάζει μονόδρομος, αν πας σε κατι καλό θα εχεις απίστευτα αποτελέσματα. Ο χωρος σου επιτρέπει περίπου 110 με 120 ίντσες προβολής περίπου ανάλογα το μηχάνημα. Ο projector μπορει να μην εχει την φωτεινότητα μιας TV αλλα στα μεγέθη αυτα δεν ζητάμε, ετσι και αλλιως τρομερές στάθμες φωτεινότητας. Για να σου δώσω να καταλάβεις στα Village η φωτεινότητα που εχει η προβολή στην αίθουσα ειναι πολύ χαμηλότερη απο αυτές αυτες των κάλων οικιακών projector. Αν είσαι υπέρμαχος της πολυ ζωηρής εικόνας και ευκρίνειας και το μέγεθος για εσενα δεν παιζει τόσο πολυ ρόλο τοτε να πας σε TV. Εγω μετα απο χρόνια χρήση σε projector δεν τολμάω να δω σειρα η ταινια που μου αρέσει σε TV. Με ξενερώνει. Αν πας σε projector υπάρχουν πολλα που πρεπει να σκεφτείς - μελετήσεις. Δεν ειναι πολυ απλο. Πχ υπάρχουν DLP και LCD. (Και LED και Laser αλλα τους αφήνω απέξω) Οι πρώτοι λειτουργούν με ενα περιστρεφομενο χρωματικό τροχο και ενα ειδικο τσιπ με εκατοντάδες καθρέφτες (δεν μπαίνω σε πολλές τεχνικές λεπτομέρειες, δεν είναι το θέμα μας) ενω οι LCD ουσιαστικά ειναι ενα πάνελ LCD με την λάμπα απο πίσω (περίπου). Τα θετικά των DLP ειναι η αντίθεση, η πολύ καλή κίνηση και η αντοχή. ενω στα αρνητικά τους ειναι η μικρότερη φωτεινότητα που εχουν άλλα το κυριότερο το rainbow effect στο οποίο μερικοί άνθρωποι ειναι ευαίσθητοι. Ουσιαστικά ειναι κάτι σαν ενα περίεργο τόξο με χρώματα που δημιουργειται με την απότομη περιστροφή του κεφαλιού. Βέβαια πολλοί λίγοι το αντιλαμβανονται και πλέων με τα νέα μηχανήματα σχεδόν δεν υπάρχει. Στα θετικά των LCD ειναι η φωτεινότητα, τα ζωηρά χρώματα και η ευκρίνεια αλλα κυρίως σε επίπεδο παρουσιάσεων. Στα αρνητικά τους είναι ελαφρώς η κίνηση, η αντιθεση αλλα κυρίως η αίσθηση ενος πλέγματος που ειναι ουσιαστικά οι κρύσταλλοι. (screendoor effect) Τελος πολυ σπάνιο αλλα συμβαίνει ειναι να καεί κάποιο πιξελ. Αυτοι που θέλουν ζωηρές εικόνες στρέφονται κυρίως σε LCD ενω οι πιο σινεφίλ και λάτρες της ρεαλιστικής εικόνας προτιμούν σε DLP. πχ εγω έχω προτιμήσει DLP με τριπλο chip. Σε DLP εχω μια προτίμησή σε Optoma. Ο Optoma HD50 είναι πολυ κάλος και σχετικά οικονομικός για τις επιδόσεις του. Θέλει λίγες ρυθμίσεις για να δώσει το 100% βεβαία, αλλα δίνει πολύ κάλο αποτέλεσμα με ρεαλιστικες εικονες. Πολυ καλο λευκο, αξιοπρεπές μαυρο με την ιριδα ανοιχτη, αληθοφανη χρώματα, καλη κίνηση και γενικα πολυ φιλικός για ταινιες - αθλητικά. Παραδόξως για DLP εχει πολλα αποθέματα φωτεινότητας. Σε LCD πολυ καλος ο Epson EH-TW7200 Λίγο παλιός αλλά για LCD ειχε πολυ καλα μαύρα και αρκετά ζωηρός. Εγω τον βρήκα λιγο υπερβολικό, αλλα ειναι εντυπωσιακό μηχάνημα σε εικονα. Οι λάτρεις του ζωηρού θα τον εκτιμήσουν. Πολυ κάλοι σε DLP και οι Benq εχουν βγάλει πολυ σοβαρά μοντέλα. Απλα εγω δεν τους εκτιμώ ιδιαίτερα. Κολλήματα, τι να πεις. Ο HD50 στα 4,3 μετρα (για να εχεις και αέρα γα πανί αλλα και για την βαση του) θα σου δωσει 117'' με πολύ καλή φωτεινότητα. Θες ενα πανί αντίστοιχο 266x149 16:9 με ιδανικό κέρδος 1.0. Ο TW7200 στην ιδια απόσταση δίνει σχεδόν 106'' και κάνει ενα πανί των 235x132 16:9 με κέρδος 1.1 Οσον αφορα την επιλογή πανιού πρώτα θα πρεπει να βρεθει η ακριβής θεση του μηχανήματος και του πανιου, να μετρηθεί με ακρίβεια η απόσταση, να μελετηθει το επιθυμητο μεγεθος που θελουμε σε σχεση με την απόσταση θέασης και μετα επιλέγουμε το πανι που θα μας δωσει το throw ratio του μηχανήματος. Αναλογα το τι μπορει να δωσει και τι θέλουμε,απο εκει θα προκύψει και η τελικη θεση. Πολυ καλά πανιά χωρις υπερβολές στα χρήματα ειναι τα Da-Lite, Elite Screen και Lumene. Ηλεκτρικο με τηλεχειριστηριο η χειροκίνητο η απόφαση ειναι δικιά σου. Πάντως μην τσιγγουνευτεις σε πανί. Η αντανακλαστικοτητα τους παίζει πολυ σημαντικό ρολο στην απόδοση του μηχανήματος. Θα χρειαστεί να περάσεις και ενα αξιοπρεπές HDMI (μιας και μιλαμε πολλα μετρα πλεον) αλλιως πας σε ασύρματο HDMI το οποιο ομως ειναι λιγο ακριβό. Αν υπάρχει δυνατότητα για καλώδιο το συστήνω ανεπιφύλακτα. Τελος θα προτεινα και την αγορα ενος μικρου και φθηνού UPS καθως αυτο θα προστατεύσει την UHP λαμπα του προβολέα σου σε περίπτωση διακοπής ρεύματος. (Πρεπει να ψύχεται κατα το κλεισιμο γιατι λειτουργούν σε υψηλες θερμοκρασίες - πιεση) Τελος εξυπακούεται οτι θα πρεπει να δαπανηθούν καποιες ωρες για σωστο calibration ωστε να παρεις τα μεγιστα μαυρα και ρεαλιστικοτερο αποτέλεσμα overall. "Η 7000 ειναι θα ελεγα.....8 level επανω. Μιλάμε για αλλη κατηγορία μονη της. Κατα βαση ειναι premium UHD certified, Υπερεχει σε δυναμικα, χρωμα (10bit) scaler, γρηγορο πανελ (κινηση) ακομα και ποιότητα κατασκευης. Θεωρω οτι δεν υπάρχει ουσιώδης σύγκριση." Εδώ αναφέρεσαι στην KS7000 και όχι στην JU7000 από ότι αντιλαμβάνομαι σωστά ; Αναφέρομαι για την KS. Η περσινή JU7000 δεν ηταν Quantum Dot ουτε premium UHD οπως ηταν τοτε οι JS. Φέτος η SUHD της Samsung εχει ανεβεί απότομα σε απόδοση. Οταν αναφερόμουν για μικρη διάφορα εννοούσα μεταξυ SAMSUNG UE65KS7000 2600 SAMSUNG UE65JU7000 2200 Με την σειρα που τα εχεις ανεβάσει. Τελος η περσινή 6400 δεν είναι αντίστοιχη με την φετινη. Εχουν αλλάξει οι σειρές. Φετος η αντίστοιχη της JU6400 ειναι η KU6000, Τουλάχιστον σε επιδόσεις. Στα ειπα πολυ απλοποιημένα, κανονικα ειναι και αλλες λεπτομέρειες αλλα μελέτησε τα λιγο και ξανά μιλάμε. Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2016 από graphist83 2
Giannis316 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Μόλις έχω ώρα θα συνεχίσω το διάβασμα και τα ξαναλέμε. Ευχαριστώ για το χρόνο σου και τις συμβουλές να σε καλά!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα