driftingcris Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Καλησπερα. Εχω συνδεση εδω και 2 χρονια στην forthnet(ADSL). Λεω να παω για VDSL 50αρα. Η περιοχη μου εχει VDSL, συμφωνα με το site της forthnet. Σημερα οταν πηγα να πληρωσω τον λογαριασμο ρωτησα την κοπελα και μου ειπε πως ειναι 10ευρω τον μηνα, και 20ευρω τα τελη συνδεσης. Αλλα δεν μπορεσα να το κανω γιατι δεν ειχα πανω μου ταυτοτητα ή ΑΦΜ. Θα παω ξανα αυριο και εχω καποιες αποριες. 1) Φανταζομαι πως θα μπει και αλλο ρουτερ με VDSL(Αυτη την στιγμη εχω το Technicolor TD5136v2). Το ρουτερ που δινουν, ειναι καλο? Με το technicolor δεν ειχα κανενα προβλημα μεσα σε αυτα τα 2 χρονια. 2) Εχω ακουσει πως πανω στην αλλαγη της γραμμης, μπορει να μεινω χωρις ιντερνετ για λιγες μερες. Πειτε μου πως ειναι ψεματα 3) Αυτη την στιγμη ειμαι σε fastpath και σε συγκεκριμενο server cs go, πιανω 55ms ping. Μπορω να ειμαι σε fastpath με VDSL? Ή στον ιδιο server θα βαραω 80αρια? 4) Τελος, ξερει κανεις στο περιπου ποσο καιρο θα παρει για να γινει ολο αυτο? Ευχαριστω, και σορρυ για το μεγαλο ποστ. ps. στο vdsl ποσο πιανουν συνηθως οι γραμμες? τωρα με το adsl πιανω 18-19mbps απο τα 24.
kostas kotsias Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 σε πληροφορω οτι σε ακριβως ιδια αλλαγη εμεινα 3 μερες χωρις τηλεφωνο οχι μονο διχως ιντερνετ ναι απο αλλαγη adsl σε vdsl εν ετη 2015 αυτο ηταν απαραδεκτο το τι ακουσανε δεν λεγετε! το μετανιωσα οικτρα στην αρχη ισως ετυχε σε μενα μονο αλλα σαν ταχυτητα οκ σκοτωνε επιανα 48 στο 50αρι αλλα εχει και σημασια ποσο χιλιομετρικη αποσταση εχεις απο το dslam.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Καλησπερα. Εχω συνδεση εδω και 2 χρονια στην forthnet(ADSL). Λεω να παω για VDSL 50αρα. Η περιοχη μου εχει VDSL, συμφωνα με το site της forthnet. Σημερα οταν πηγα να πληρωσω τον λογαριασμο ρωτησα την κοπελα και μου ειπε πως ειναι 10ευρω τον μηνα, και 20ευρω τα τελη συνδεσης. Αλλα δεν μπορεσα να το κανω γιατι δεν ειχα πανω μου ταυτοτητα ή ΑΦΜ. Θα παω ξανα αυριο και εχω καποιες αποριες. 1) Φανταζομαι πως θα μπει και αλλο ρουτερ με VDSL(Αυτη την στιγμη εχω το Technicolor TD5136v2). Το ρουτερ που δινουν, ειναι καλο? Με το technicolor δεν ειχα κανενα προβλημα μεσα σε αυτα τα 2 χρονια. 2) Εχω ακουσει πως πανω στην αλλαγη της γραμμης, μπορει να μεινω χωρις ιντερνετ για λιγες μερες. Πειτε μου πως ειναι ψεματα 3) Αυτη την στιγμη ειμαι σε fastpath και σε συγκεκριμενο server cs go, πιανω 55ms ping. Μπορω να ειμαι σε fastpath με VDSL? Ή στον ιδιο server θα βαραω 80αρια? 4) Τελος, ξερει κανεις στο περιπου ποσο καιρο θα παρει για να γινει ολο αυτο? Ευχαριστω, και σορρυ για το μεγαλο ποστ. ps. στο vdsl ποσο πιανουν συνηθως οι γραμμες? τωρα με το adsl πιανω 18-19mbps απο τα 24. Έχετε νέες καμπίνες στην περιοχή σου? Αν ναι τότε θα παίζεις 50/5 καρφωτο ΕΚΤΌΣ αν παίζουν προβλήματα καλωδιοσης
driftingcris Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 σε πληροφορω οτι σε ακριβως ιδια αλλαγη εμεινα 3 μερες χωρις τηλεφωνο οχι μονο διχως ιντερνετ ναι απο αλλαγη adsl σε vdsl εν ετη 2015 αυτο ηταν απαραδεκτο το τι ακουσανε δεν λεγετε! το μετανιωσα οικτρα στην αρχη ισως ετυχε σε μενα μονο αλλα σαν ταχυτητα οκ σκοτωνε επιανα 48 στο 50αρι αλλα εχει και σημασια ποσο χιλιομετρικη αποσταση εχεις απο το dslam. Ωχ ωχ μην μου λες τετοια... Στην τελικη τι να κανω. ενα κουραγιο λιγες μερες. Θα παρουν φωτια τα νετ παλι Έχετε νέες καμπίνες στην περιοχή σου? Αν ναι τότε θα παίζεις 50/5 καρφωτο ΕΚΤΌΣ αν παίζουν προβλήματα καλωδιοσης Δεν ξερω αν ειναι καινουργιες. Οταν ηρθα σε αυτο το σπιτι δεν υπηρχε VDSL στην περιοχη. Απο τοτε δεν το ξανα εψαξα. Σημερα μπηκα στο site και ειδα vdsl 50mbps στην περιοχη. Οποτε φανταζομαι πως εχουν μπει καινουργιες (?) Για την ακριβεια, αυτο βλεπω στο site Και αυτο αν βαλω τον αριθμο μου εκει που λεει Υφισταμενος Συνδρομητης
Moderators Inuyasha Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Ωχ ωχ μην μου λες τετοια... Στην τελικη τι να κανω. ενα κουραγιο λιγες μερες. Θα παρουν φωτια τα νετ παλι Δεν ξερω αν ειναι καινουργιες. Οταν ηρθα σε αυτο το σπιτι δεν υπηρχε VDSL στην περιοχη. Απο τοτε δεν το ξανα εψαξα. Σημερα μπηκα στο site και ειδα vdsl 50mbps στην περιοχη. Οποτε φανταζομαι πως εχουν μπει καινουργιες (?) Για την ακριβεια, αυτο βλεπω στο site Και αυτο αν βαλω τον αριθμο μου εκει που λεει Υφισταμενος Συνδρομητης Αν έχουν μπει θα της καταλάβεις κάνοντας καμία βόλτα στη γειτονιά σου, 1ον θα φαίνεται ότι είναι καινούργιες 2ον είναι τεράστιες 2φυλλες η και 3φυλλες στη θέση τον παλιών καφαο συνήθως, αν δεν δεις κάτι μάλλον δίνουν από αστικό κέντρο που εκεί είναι λίγο ρίσκο όσο αφορά την ταχύτητα που θα πιάσεις, Σε σύνδεση που κάναμε αλλαγή δεν είχαμε ίντερνετ καμία ώρα περίπου (μας είχα στείλει το ρουτερ και μας πήραν τηλέφωνο να το συνδέσουμε για να ξεκινήσει η αλλαγή, αν θέλεις ρώτα αν μπορούμε να σε κρατήσουν σε κανονική τηλεφωνία και όχι voip (αν και κάποια στιγμή όλες θα γίνουν voip αναγκαστικά)
driftingcris Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Εκανα μια γυρα στην γειτονια και βρηκα ενα τετοιο(αυτο στα αριστερα) καπου στα 100-150 μετρα απο το σπιτι μου. Οποτε φανταζομαι πως περνω απο εκει. Αρα ειμαι κομπλε σε αυτο. Ελπιζω να πανε ολα καλα και σε εμενα, οπως και σε σενα φιλε μου. Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια Θα περιμενω να μου πει και καποιος τι ειδους ρουτερ δινουν, και αν μπορω να εχω fastpath, και αυριο το πρωι θα παω να κανω τα χαρτια που θελει. edit: Εχει καποια διαφορα αυτο που λες για την τηλεφωνια? Σορρυ απλα δεν εχω ιδεα απο αυτα
NikosKallithea Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 O ΟΤΕ τι διαθεσιμότητα σου λέει στο σιτέ του ?
driftingcris Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Μπηκα εδω και μου εβγαλε αυτο: Οποτε ολα κομπλε απ οτι καταλαβαινω. Σωστα?
poulinos Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Καλησπερα. Εχω συνδεση εδω και 2 χρονια στην forthnet(ADSL). Λεω να παω για VDSL 50αρα. Η περιοχη μου εχει VDSL, συμφωνα με το site της forthnet. Σημερα οταν πηγα να πληρωσω τον λογαριασμο ρωτησα την κοπελα και μου ειπε πως ειναι 10ευρω τον μηνα, και 20ευρω τα τελη συνδεσης. Αλλα δεν μπορεσα να το κανω γιατι δεν ειχα πανω μου ταυτοτητα ή ΑΦΜ. Θα παω ξανα αυριο και εχω καποιες αποριες. 1) Φανταζομαι πως θα μπει και αλλο ρουτερ με VDSL(Αυτη την στιγμη εχω το Technicolor TD5136v2). Το ρουτερ που δινουν, ειναι καλο? Με το technicolor δεν ειχα κανενα προβλημα μεσα σε αυτα τα 2 χρονια. 2) Εχω ακουσει πως πανω στην αλλαγη της γραμμης, μπορει να μεινω χωρις ιντερνετ για λιγες μερες. Πειτε μου πως ειναι ψεματα 3) Αυτη την στιγμη ειμαι σε fastpath και σε συγκεκριμενο server cs go, πιανω 55ms ping. Μπορω να ειμαι σε fastpath με VDSL? Ή στον ιδιο server θα βαραω 80αρια? 4) Τελος, ξερει κανεις στο περιπου ποσο καιρο θα παρει για να γινει ολο αυτο? Ευχαριστω, και σορρυ για το μεγαλο ποστ. ps. στο vdsl ποσο πιανουν συνηθως οι γραμμες? τωρα με το adsl πιανω 18-19mbps απο τα 24. 1.ναι βαζεις οτι θες.σου δινουνtechnicolor 589.νορμαλ ρουτερ καλυτερο απο το 5136. 2.μερικες ωρες εκτος αν γινει καποιο θεμα. 3.θα πρεπει να ζητησεις Fast path και στο vdsl. 4.λιγες μερες .λιγοτερο απο εβδομαδα συνηθως. αν ειναι κοντα η καμπινα θα πιασεις 50 αρι.καλο θα ηταν η καλωδιωση σου να ειναι ετσι. https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf
driftingcris Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 1.ναι βαζεις οτι θες.σου δινουνtechnicolor 589.νορμαλ ρουτερ καλυτερο απο το 5136. 2.μερικες ωρες εκτος αν γινει καποιο θεμα. 3.θα πρεπει να ζητησεις Fast path και στο vdsl. 4.λιγες μερες .λιγοτερο απο εβδομαδα συνηθως. αν ειναι κοντα η καμπινα θα πιασεις 50 αρι.καλο θα ηταν η καλωδιωση σου να ειναι ετσι. https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf Ευχαριστω και για αλλη μια φορα poulinos για την βοηθεια σου. Επδ το pdf μου φαινεται λιγο πολυπλοκο, με λιγα λογια δεν πρεπει να εχω τηλεφωνο και ρουτερ στην ιδια πριζα? Γιατι ετσι και αλλιως ειναι σε διαφορετικα δωματια, και διαφορετικες πριζες
poulinos Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 οχι δεν ειναι αυτο.πρεπει η γραμμη που ερχεται απο τον οτε να το πω ετσι να πηγαινει απευθειας στο σπλιττερ χωρις να υπαρχει διακλαδωση πιο πριν.απο το dsl tou splitter πρεπει να παει απευθειας στο ρουτερ.απο το Phone του splitter θα παει μετα σε ολα τα υπολοιπα πριζακια για τηλεφωνο και δεν θα χρειαστει φιλτρα στα τηλεφωνα αφου παιρνουν απο το splitter.δεν μπορει να γινει σε ολα τα σπιτια ευκολα αυτο.
driftingcris Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Αυτο φοβομουν. Στην δικια μου περιπτωση δεν ειναι ευκολο, αλλα θα την βρω την ακρη. Σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια. Αν χρειαστω κατι, θα ξαναγραψω
poulinos Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 ναι ειναι δυσκολο διοτι πολλες φορες δεν μπορεις να βαλεις συσκευη στις πριζες πριν απο εκει που θα βαλεις το dsl router ενω αλλες φορες σε υποχρεωνει να βαλεις το ρουτερ στην κεντρικη.βεβαια επειδη παιρνεις απο το Kv λογικα μπορει να μην εχεις θεμα και να τα πιανεις τα 50 απλα με χαμηλοτερα Margin
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα