Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η κατάσταση θεωρώ είναι το λιγότερο γελοία.

Το κέντρο της Αθήνας, με εκατοντάδες χιλιάδες (αν όχι εκατομμύρια) κατοίκους και ακόμα δεν βλέπουμε ούτε φως για νέες καμπίνες VDSL...

Έχουμε 2016 (σύντομα 2017) και πιάνουμε 10mbps ταχύτητα και πληρώνουμε και τα κέρατα μας.

Mα πραγματικά τι να σου κάνουν 10mbps όταν τα Games πια είναι από 40gb και πάνω;  Ή όταν θες να κατεβάσεις μια ταινία Blu ray 2gb και θέλει καμια ώρα; 

Ακόμα και στο Netflix τα πρώτα λεφτά είναι "πιξελιασμένη" η εικόνα μέχρι να φορτώσει το Full HD.

Το κέρατο μου δηλαδή, να ζούσα σε κανα χωριό πάνω σε βουνό να το καταλάβαινα. Αλλά στο κέντρο της Αθήνας;

Τέλος πάντως ας σταματήσω την γκρίνια (δικαιολογημένη βέβαια όταν πληρώνεις τα κέρατα σου). Το θέμα το έφτιαξα για να ενημερωνόμαστε όσοι είμαστε Κέντρο Αθήνας όποιος ακούσει κάτι ή όποιος διαβάσει κάπου κάτι για επέκταση ας ενημερώσει και εδώ.

Το κέρατο μου δηλαδή, να ζούσα σε κανα χωριό πάνω σε βουνό να το καταλάβαινα. Αλλά στο κέντρο της Αθήνας;

• Like 1
  • Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η κατάσταση θεωρώ είναι το λιγότερο γελοία.

Το κέντρο της Αθήνας, με εκατοντάδες χιλιάδες (αν όχι εκατομμύρια) κατοίκους και ακόμα δεν βλέπουμε ούτε φως για νέες καμπίνες VDSL...

Έχουμε 2016 (σύντομα 2017) και πιάνουμε 10mbps ταχύτητα και πληρώνουμε και τα κέρατα μας.

Mα πραγματικά τι να σου κάνουν 10mbps όταν τα Games πια είναι από 40gb και πάνω;  Ή όταν θες να κατεβάσεις μια ταινία Blu ray 2gb και θέλει καμια ώρα; 

Ακόμα και στο Netflix τα πρώτα λεφτά είναι "πιξελιασμένη" η εικόνα μέχρι να φορτώσει το Full HD.

Τέλος πάντως ας σταματήσω την γκρίνια (δικαιολογημένη βέβαια όταν πληρώνεις τα κέρατα σου). Το θέμα το έφτιαξα για να ενημερωνόμαστε όσοι είμαστε Κέντρο Αθήνας όποιος ακούσει κάτι ή όποιος διαβάσει κάπου κάτι για επέκταση ας ενημερώσει και εδώ.

Τα παραπονα σου στο Δημαρχο σας που κανει δύσκολη και τρελά δαπανηρή την ζωή οποιουδήποτε provider θελει να σκάψει για να βάλει οπτικές... 

Δημοσ.

Ναι η αλήθεια είναι ότι τον είχα ξεχάσει τον Καραγκιόζη.

Όπως και να έχει όμως ξέρω αρκετές περιοχές μέσα στο κέντρο (πλατεία Αμερικής παράδειγμα) που έχουν κανονικά VDSL.

Οπότε μάλλον για θέμα του ΟΤΕ το κόβω.

Δημοσ.

o ote δεν νομιζω οτι εχει λογο να μην το κανει.ισα που λεφτα θα βγαλει.απλα στην αθηνα δεν ειναι ευκολο να σκαψεις για να περασεις οπτικες ινες οποτε σιγουρα δεν θα δωσουν και ευκολα αδεια.συν οτι καλως η κακως το κεντρο επειδη εχει αρκετα κοντα τα αστικα κεντρα συνηθως εχουν και νορμαλ ταχυτητες.ναι τα 10 ειναι νορμαλ.πολλες φορες vdsl μπαινει και σε περιοχες που ειχαν μονιμα προβλημα πχ αλιμος που δεν υπηρχαν πολλα αστικα κεντρα.

Δημοσ.

Και εγώ αυτό πιστεύω. Δεν έχει λόγο να μην το κάνει.

Εδώ πέρα εγώ παρακαλάω να φέρουν VDSL και να τους τα σκάσω με χαμόγελο.

Άντε να δούμε. Πιστεύω στα μέσα του 17 να δούμε κάποιος φως. Τι να πω.

Δημοσ.

Ε δεν μπορεί, κάποια στιγμή θα πρέπει να τους αφήσουν. Δεν γίνεται να φτάσουμε 2020 και να έχουμε ακόμα ADSL στο κέντρο της Πρωτεύουσας.

• Super Moderators
Δημοσ.

Τους αφήνουν, το θέμα είναι πόσο πρέπει να πληρώσουν... :P

Αν δεν κάνω λάθος, η Inalan δήλωσε στο adslgr ότι με τα τέλη διέλευσης που ζητούσε ο δήμος Αθηναίων θα έπρεπε να τριπλασιάσει το πάγιο του FTTH για να βγει...

• Like 1
Δημοσ.

Ε δεν μπορεί, κάποια στιγμή θα πρέπει να τους αφήσουν. Δεν γίνεται να φτάσουμε 2020 και να έχουμε ακόμα ADSL στο κέντρο της Πρωτεύουσας.

ποτε μην λες ποτε.μην ξεχνας που ζουμε σε ποια χωρα

Τους αφήνουν, το θέμα είναι πόσο πρέπει να πληρώσουν... :P

Αν δεν κάνω λάθος, η Inalan δήλωσε στο adslgr ότι με τα τέλη διέλευσης που ζητούσε ο δήμος Αθηναίων θα έπρεπε να τριπλασιάσει το πάγιο του FTTH για να βγει...

ε ναι να μην βγει κανα καλο κερδος για να φανει οτι ο δημαρχος κανει δουλεια και φροντιζει να μαζευονται λεφτα για την τσεπη του ε για τον δημο συγνωμη.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ναι η αλήθεια είναι ότι τον είχα ξεχάσει τον Καραγκιόζη.

Όπως και να έχει όμως ξέρω αρκετές περιοχές μέσα στο κέντρο (πλατεία Αμερικής παράδειγμα) που έχουν κανονικά VDSL.

Οπότε μάλλον για θέμα του ΟΤΕ το κόβω.

Βασικά, πρέπει να είσαι κοντά σε αστικό κέντρο ΟΤΕ για να μπορείς να έχεις VDSL, μιας και δεν υπάρχουν καμπίνες. Έμενα για χρόνια Εξάρχεια και ήμουν κολλημένος με 9mbps ADSL στη Forthnet. Πρόσφατα μετακόμισα σε σπίτι που απέχει καμιά 500αρια μέτρα από το αστικό κέντρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας και αναβάθμισα κανονικά σε VDSL (41 - 42 mbps)

Δημοσ.

Βασικά, πρέπει να είσαι κοντά σε αστικό κέντρο ΟΤΕ για να μπορείς να έχεις VDSL, μιας και δεν υπάρχουν καμπίνες. Έμενα για χρόνια Εξάρχεια και ήμουν κολλημένος με 9mbps ADSL στη Forthnet. Πρόσφατα μετακόμισα σε σπίτι που απέχει καμιά 500αρια μέτρα από το αστικό κέντρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας και αναβάθμισα κανονικά σε VDSL (41 - 42 mbps)

οταν δεν υπαρχει καμπινα για vdsl τοτε οπως ειπες πρεπει να εισαι κοντα στο αστικο κεντρο.αναλογως ποσο κοντα και καλυτερη ταχυτητα.πανω απο 1km πολυ δυσκολα θα παιξει vdsl ή και αν παιξει το κερδος μπορει να ειναι μικρο.το χιλιομετρο ειναι λιγο σχετικο γιατι παιζει ρολο και η ποιοτητα του καλωδιου.επισης ειδικα οταν μιλαμε για  vdsl απο το αστικο κεντρο που η αποσταση ειναι μεγαλυτερη συνηθως απο οτι σε καμπινα οποτε και τα πραγματα πιο δυσκολα εκει ειναι Must η σωστη καλωδιωση

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

• Like 1
  • 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Μάλλον έχουμε εξελίξεις επιτέλους!!!

Στα Κατω Πατησια έχει τοποθετηθεί μια καμπίνα VDSL και σε άλλα 2-3 σημεία έχουν σκάψει και είναι έτοιμη η θέση για την τοποθέτηση των νεων καμπινών VDSL.

Από ότι φαίνεται όλα παίρνουν το δρόμο τους για VDSL στο κέντρο της Αθήνας.

Αν υπάρχει και κανενα μέλος εδώ που δουλεύει στον ΟΤΕ ας επιβεβαιώσει.

• Super Moderators
Δημοσ.

Άγιοι Ανάργυροι πάλι τίποτα. Παίζουμε όλοι με 40αρια attenuation 3 χιλιόμετρα μακριά απο dslam.

Θεωρητικά θα αποκτήσετε πιο γρήγορα από το κέντρο... :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...