Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στα μέλη έχω μία μητρική την ms 7525 είναι από επαγγελματικό hp και ήταν εργοστασιακά με επεξεργαστή pentium dual core e5300.Αν ψάξω για την λίστα των επεξεργαστών που υποστηρίζει είναι κάπως μπερδεμένη και σε κάποια site δεν μου έχει καν τον e5300.Από την μια είναι g31 chipset και 1333(processor depented) fsb support και από την άλλη δεν λέει ούτε ένα επεξεργαστή με 1333.Σε site του εξωτερικού είδα άτομο που λέει ότι έβαλε τον e8400 και τον υποστήριζε.Εγώ έχω δοκιμάσει τον pentium dual core e6700 και τον υποστήριζε,δεν έχω δοκιμάσει κάποιον άλλο.Υπάρχει κάποιος που να είχε κάποια εμπειρία με την συγκεκριμένη μητρική ή μπορεί να δώσει κάποια πληροφορία?

Δημοσ.

Ζητάς κάτι πολύ εξειδικευμένο για ένα κομμάτι hardware που είναι ρετρό κι όχι αρκετά διαδεδομένο.

Όπως και να έχει, απ'ότι είδα αρκετά παιδιά στο νετ δηλώνουν ότι υποστηρίζει τον e8400 χωρίς προβλήματα. Αν βρεις τον cpu πάνω από 15-20 ευρώ, δεν αξίζει καμία επένδυση.

Η πιο ασφαλή οδός είναι να του βάλεις (μέχρι) κάποιον e7xxx. Δες εδώ.

Δημοσ.

Ναι όντως είναι κάτι εξειδικευμένο αλλά αν δεν βρω βοήθεια εδώ που οι περισσότεροι είναι κάπως πιο "ψαγμένοι" που θα βρω?  :-D Ίσως κάποιος έτυχε να έχει μια επαφή με την μητρική. Όπως και να έχει πάντως ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου :-)

Δημοσ.

το G31 chipset υποστηριζει μια μεγαλη γκαμα επεξεργαστων και μεσα σε αυτους ειναι και οι core 2 quad. 

Βεβαια λιγο που εψαξα ειδα οτι δεν μπορεις να βαλεις επεξεργαστη πανω απο 65w γιατι δεν υποστηριζει η μητρικη

• Like 1
Δημοσ.

Οοοο φίλε μου σε ευχαριστώ με βοήθησες πολύ.Με βάση αυτό εξηγούνται πολλά πιστεύω.Αρχικά το 1333fsb καθώς ο e8400 είναι 1333 αλλά είναι 65watt.Όμως οι περισσότεροι quad  είναι πάνω από 65 watt  με εξαίρεση 3-4 που έχουν και S εκδόσεις που είναι και σχετικά δυσεύρετοι.Επίσης και οι δύο επεξεργαστές που δοκίμασα ήταν 65watt και δούλευαν οπότε έχει βάση αυτό που λες.Τέλος θα σε παρακαλούσα αν μπορείς να δώσεις το λινκ που βρήκες τις πληροφορίες να το δω αναλυτικότερα. Σ'ευχαριστώ και πάλι  :-)

Δημοσ.

Ακριβως. Πολυ σωστα τα ειπες.

Δεν εχω συγκεκριμενο λινκ να σου δωσω, μπηκα σε πολλα. Ενας ευκολος τροπος να δεις περιπου τι παιζει ειναι ο εξης. Γραφεις στο google "g31 motherboard". Στα αποτελεσματα προτιμας καποια σελιδα της gigabyte (πχ  http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3027#dl ) μετα πας Support & Downloads -> cpu support list. εκει λοιπον μπορεις να δεις πανευκολα ολους σχεδον τους επεξεργαστες αναλυτικα. 

πιστευω οτι μπορεις τα βαλεις ολους τους cpu μεχρι 65w απλα η HP δεν εκατσε να ασχοληθει και να ενημερωσει τη σελιδα οπως κανουν η Asus/ Gigabyte/ Msi και αλλες. 

Αν θες πιο αναλυτικα απλα επιλεγεις αυτο που θες- αναζητηση στη google- ark intel και βλεπεις τα παντα.

Επισης στο λινκ που εδωσα σαν παραδειγμα υπαρχουν ολοι οι επεξεργαστες που προανεφερες.

Δημοσ.

Τα έχω κάνει όλα αυτά που λες αλλά και πάλι περιπλέκεται το πράγμα.Από την μια όλες οι μητρικές με αυτό το chipset (g31) όπως και αυτή που έβαλες πάνω υποστηρίζουν όλους σχεδόν τους επεξεργαστές ακόμη και πάνω από 65 watt όταν ψάξω στην ίντελ μου δίνει μόνο όσους είναι μέχρι 65 watt συν τους q6600 και q6700 που είναι στα 105 watt!! http://ark.intel.com/products/31913/Intel-82G31-Graphics-and-Memory-Controller Γι'αυτό σου ζήτησα το λινκ για να δω τι έλεγε η σελίδα για τον περιορισμό στα 65 watt και κατά πόσο είναι αξιόπιστο το site.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...