Conan2046 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Έχω δοκιμάσει κι εγώ Linux και προφανώς μ' αρέσει που υπάρχει μια εναλλακτική των windows επιλογή. Αλλά πέραν της δουλειάς μου που τα προγράμματα που χρησιμοποιώ είναι για windows και στο σπίτι δεν βρίσκω να πω την αλήθεια κανένα λόγο να βάλω linux από την στιγμή που υπάρχουν δωρεάν προγράμματα τουλάχιστον όσα και για Linux, ενώ και οι υπολογιστές ουσιαστικά έχουν δωρεάν τα windows. Αν τα έβαζα ξανά μόνιμα θα ήταν καθαρά και μόνο για να πειραματιστώ με κάτι διαφορετικό.
Stavros_Fox Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Εγω λεω μακαρι να ειχα ξεκινησει λινουξ απο πιτσιρικας. Τωρα λιγο δυσκολευομαι. Εχω persistant usb και τα δουλευω που και που και στο raspberry αλλα μου παιρνουν πολυ χρονο κ δεν τον διαθετω.... Οσοι απο εσας που διαβαζετε το νημα και ειστε πιτσιρικαδες, αξιζει η ενασχοληση πραγματικα!
giorpa Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Γράφω από Lubuntu. Δεν τίθεται θέμα να είμαι προκατειλλημμένος ενάντια στο Linux. To Linux εναλλακτική είναι σε πολύ συγκεκριμένη γκάμα απαιτήσεων και μάλλον για έμπειρους ή υπομονετικούς χρήστες. Δεν έχει τα προγράμματα και τη φιλικότητα του περιβάλλοντος χρήστη των Windows. Θέλω πχ να τρεξω ένα πρόγραμμα καταλόγου ανταλλακτικών τάδε εταιρείας και αυτό σε Linux δεν υπάρχει. Δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι, γιατί το Linux δεν έχει ούτε μερίδιο αγοράς ούτε τη φιλοσοφία των Windows. Επίσης το Linux ως απειλή εκλαμβάνεται για ανέκδοτο. Δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με την απήχηση που είχε στο παρελθόν, για να δικαιολογεί έστω το τόπικ. Το Linux με το αστείο μερίδιο είναι τα Windows phone των PC. Και τουλάχιστον τα Windows phone δεν χρειάζονταν terminal για να λειουργήσουν. Τέλος οικονομικοί λόγοι πρακτικά δεν υπάρχουν. Οι δωρεάν διανομές Linux δεν υπόσχονται δωρεάν επαγγελματική υποστήριξη. Το δωρεάν Android από την άλλη στα κινητά απέδιξε πως ακόμα κι όταν εκλείπει το κόστος αγοράς του λειτουργικού, οι εταιρείες είτε καρπώνονται το όφελος είτε μετακυλίεται το κόστος λειτουργίας στον χρήστη με πλάγιους τρόπους. Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2016 από giorpa
bluesattack Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Oποιος παει στην κατηγορια linux και βρει thread για gaming , μουσικη η ταινιες κερδιζει παγωτο Για τετοια φιλικοτητα προς το χρηστη μιλαμε Eνα θεμα βρηκα, μνημειο φιλικοτητας πραγματικα !! http://www.insomnia.gr/topic/618390-mkv-%CF%83%CE%B5-totem/
Le Perv Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Ποιος σου ειπε οτι δεν ακουνε μουσικη, βλεπουν ταινιες, παιζουν παιχνιδια απο Steam, οι λινουξ χρηστες? Εισαι υπερβολικος σε τεχνολογικο φορουμ. Δε μιλας με την κυρα-Νικολιτσα. Στους υπολοιπους Ποιος κανει αυτες τις μετρησεις? Με τι δεδομενα? Ειναι καλυτερο να μας πει το Steam, η Google, η mozilla τα ποσοστα. Μετα την ληξη υποστηριξης των windows XP και με το χαμο που εγινε με τα windows 10 με τις αμφιλεγομενες τακτικες παρακολουθησης πιστευω εχει αυξηθει το ποσοστο χρησης λινουξ. Και σιγουρα αυξημενα τα ποσοστα για την apple.
gv Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Να σας πω και κάτι άλλο που δεν νομίζω να έχει αναφερθεί. Έχω φτιάξει καμμιά 100 εξελόφυλλα που τρέχουν κώδικα vba. Αυτά βγάζουν δουλειά και δεν τρέχουν μακροεντολες του στυλ αλλάζω το font κτλ. Δεν έχω βρεί κάτι άλλο εκτός ms excel που να τα τρέχει. Πέρα λοιπόν από την συνήθεια υπάρχει και ουσία στην άρνηση αλλαγής λειτουργικού. Έχω δοκιμάσει 2 3 φορές να περάσω σε linux στο σπίτι. Πάντα είχα προβλήματα με drivers ή εφαρμογές που μου ήταν απαραίτητες και δεν υπήρχαν σε linux.
Alphaleader Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 To linux υπο την ευρυτερη μορφη/εννοια θα τα ισοπεδώσει τα windows αν δεν αλλάξει κατι γρηγορα απο μέρους τους. Linux ειναι και οι κατακερματισμένες διανομες με 1002 κουσούρια και απαραιτητος διαβασμα και fingers crossed για να τρεξουν ολα σωστα, Linux ειναι και το Android και το Chrome OS.... που το μεν πρωτο ειναι κανονας, το δευτερο αποκτα μεριδιο αγορας καθε χρονο... οσο ωριμαζει και αυτο βεβαια. Οσο λοιπον πισω απο τo Linux βρίσκεται μια εταιρια οπως η Google, τοτε η διανομη της εχει πολυ καλες πιθανοτητες....
giorpa Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Πίσω από το Linux πρέπει να υπάρχει η κοινότητα για να μιλάμε για Linux. Kαι πίσω από τη διάδοση του Linux πρέπει να υπάρχει η spyware free και ανοιχτή-δωρεάν-ελεύθερη φιλοσοφία. Διαφορετικά δε μιλάμε για Linux, μιλάμε για γραμμές κώδικα που καπηλεύεται εμπορικά η κάθε εταιρεία. Όπερ κανένα κέρδος αν είναι να αλλάξει το όνομα του δυνάστη από Microsoft σε Google. Με την ευκαιρία, υπάρχουν πολλές απόψεις για το αποτελεί το Android μια διανομή Linux, ή όχι. Και ειδικά στο βαθμό που το Android ασπάζεται και σέβεται το μοντέλο του Linux λογισμικού.
costis ni Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Δεν έχω δει ένα καινούργιο δυνατό υπολογιστή να του βάζουν linux. Oι μικροί που αγοράζουν gamer pc θεωρούν ότι τον αχρηστεύουν με linux και έχουν και δίκιο αφού τα παιχνίδια είναι φτιαγμένα για windows. Oι μεγάλοι θέλουν να έχουν ότι ο περισσότερος κόσμος και φοβούνται το linux. Λογικότατο μου φαίνεται. Όποιος γνωρίζει, παίρνει τα κομμάτια και τα συναρμολογεί μόνος του ή στην καλύτερη το παραλαμβάνει βιδωμένο αλλά χωρίς λειτουργικό και το φτιάχνει σπίτι του. Η τελοσπάντων έτσι κάνω εγώ ΕΙΔΙΚΑ αν θέλω windows. Σιγά μην εμπιστευτώ το crack άλλου. Έχω στήσει πολλά πολλά pc για άλλους , και μερικές φορές δεν ήταν συναρμολογημένα καλά κι όλα έξω απ το κουτί και ξανά.
bluesattack Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Ποιος σου ειπε οτι δεν ακουνε μουσικη, βλεπουν ταινιες, παιζουν παιχνιδια απο Steam, οι λινουξ χρηστες? Εισαι υπερβολικος σε τεχνολογικο φορουμ. Δε μιλας με την κυρα-Νικολιτσα. Ελα τωρα που βλεπουν παιχνιδια και τανιες.Αν ειναι να σου φυγει ο κωλος να περασεις ενα driver για την καρτα γραφικων η να μην μπορεις να περασεις ενα φιλτρο σε ενα media player χεσε μεσα (αν πιασεις βεβαια το λαχειο και ενας σοβαρος media player εχει υποστηριξη linux) Kοινως με πορδες δεν βαφονται αυγα. Αν βαφονταν δεν θα ειχε μονοψηφιο ποσοστο της πλακας 1
rfc Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Μπορουμε να το γυρισουμε και σε AMD vs Intel αμα γουσταρετε γατακια........
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Εμένα με στεναχωρεί που δεν υπάρχουν επαγγελματικά προγράμματα για linux. Έχω σπαταλήσει ατέλειωτες ώρες σε δοκιμές για να βρω πρόγραμμα για DJ. Θα γράψουν τα παιδιά βάλε το Μιxxx και τέτοιες "συμβουλές". Δεν παίζει παιδιά. και όταν λέω δεν παίζει δεν παίζει επαγγελματικά. Δεν μπορεί να φτάσει το traktor κλπ... Είναι από την δεκαετία του 1990, θα κάνει το σπασιματάκι στον ήχο, θα κολλήσει την ώρα που δεν πρέπει θα σου την κάνει την ζημιά. Έχω και μεγάλη μανία να φτιάχνω videos, κλιπάκια και μικρές ταινίες. Έχουμε 2016. Δεν υπάρχει πρόγραμμα στο linux! To ένα κολλάει, το άλλο κόβει frames, το άλλο δεν σώζει σε mp4 μιλάμε απελπισία. Δεν θέλω να γράψετε για κανένα πρόγραμμα γιατί έχω δοκιμάσει τα πάντα στο linux μην παιδεύεστε να γκουκλάρετε. Απλά καθίστε να τα δοκιμάσετε και θα δείτε. Παραγωγή μουσικής στο Linux. Περισσότερες πιθανότητες έχει η Ελλάδα να φτιάξει διαστημικό σταθμό, παρά να βρείτε ένα πρόγραμμα να ανταγωνίζεται το χειρότερο πρόγραμμα DAW για windows ή Mac. Ακόμα και φωτογραφίες να θέλεις να επεξεργαστείς RAW αρχεία από μια NIKON για παράδειγμα. Βρείτε μου φωτογράφο επαγγελματία ή ερασιτέχνη με linux να περάσει τα χρωματικά προφίλ της NIKON της CANON της SONY. Δεν φταίει ο κόσμος που δεν εμπιστεύεται το linux για βασικό λειτουργικό του σύστημα. Σε καμία περίπτωση. Aπλά το Linux ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ σε επαγγελματικό επίπεδο σε κανένα τομέα από τους παραπάνω που ανέφερα. Καταλαβαίνω υπάρχουν παιδιά εδώ που θέλουν να υπερασπιστούν το Linux, εγώ ο ίδιος έχω αφιερώσει νύχτες και νύχτες σε δοκιμές να το κάνω να γίνει βασικό μου λειτουργικό, αλλά δεν γίνεται. Να μην πω για άλλες δουλειές που δεν έχει καμιά πιθανότητα να εγκατασταθεί, (μηχανικούς, γιατρούς, λογιστές, μαγαζιά, καφετέριες, εταιρίες....). Το Linux δεν κάνει για τη δουλειά σου. Μπορείς να το καταλάβεις αυτό και να σταματήσεις να μας πρήζεις; Το ίδιο σχόλιο είχες κάνει πριν μήνες πάλι σε thread για Linux. Δεν είναι όλα τα προγράμματα για όλους τους ανθρώπους. Το Linux είναι για επαγγέλματα σχετικά με το IT. Γκε γκε;
giorpa Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Συμφωνεί το σύνολο της κοινότητας του Linux με την άποψη πως το Linux έχει στόχο να απευθύνεται μόνο σε επαγγέλματα ΙΤ; Άραγε η χρήση υπολογιστών στην εποχή της πληροφορίας απευθύνεται μόνο σε επαγγέλματα ΙΤ; Είναι αυτός ο τρόπος που απαντά η περίφημη κοινότητα του Linux σε εύλογα ερωτήματα; Είναι τόσο περιοριστική η χρήση του λειτουργικού Linux ή είναι και τόσο μεγάλη η αποτυχία του Linux να εξυπηρετήσει ανάγκες και να προσελκύσει προγραμματιστές και χρήσεις; Αν έτσι είναι και το Linux στοχεύει να εξυπηρετήσει τις ανάγκες μόνο των επαγγελμάτων ΙΤ, τότε ας κλειδώσει το τόπικ η απάντηση δόθηκε, δεν είναι τυχαία τα ποσοστά χρήσης των λειτουργικών ούτε κρύβονται συνωμοσίες πίσω από αυτά, απλά είναι που τα Windows απευθύνονται στο σύνολο των χρήσεων της σύγχρονης κοινωνίας και υπ' αυτή την έννοια δεν απειλούνται από κανένα Linux που απευθύνεται στην 'απομονωμένη ελίτ' των ΙΤ.
gv Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Η σωστή ερώτηση είναι ... όσοι χρησιμοποιούν λίνουξ για βασικό λειτουργικό σύστημα τι δουλειές κάνουν με αυτό;
roybatty Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Για τρέξτο να δεις τι θα σου βγάλει με ένα δοκιμασμένο χαλασμένο δίσκο. Γι δοκίμασε και τι αποτελέσματα βγάζει σε ssd. Δεν κάνουμε google search και πετάμε ότι να ναι στον άλλο χωρίς να δοκιμάσουμε κάτι. Προσωπικά έχω ελέγξει και χαλασμένους δίσκους και ssd me το συγκεκριμένο εργαλείο,ακόμα και σε server hardware.Από που ακριβώς συμπέρανες ότι δεν το έχω δοκιμάσει; Προφανώς και το linux δεν κάνει τα πάντα τέλεια,αλλά αν έχεις νευράκια επειδή δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να κάνεις τον dj στο μπαράκι της γειτονιάς σου τότε δεν φταίει το λειτουργικό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις