Paulostge Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Λένε ότι το Linux είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση για τα Windows για διάφορους λόγους, και δεν είναι μυστικό ότι υπάρχουν πολλοί χρήστες που μεταπήδησαν από το ένα λειτουργικό σύστημα στο άλλο.Όμως τα στατιστικά στοιχεία του περασμένου μήνα δείχνουν ότι τα Windows εξακολουθούν να είναι το κυρίαρχο λειτουργικό σύστημα για desktop pc, με το Linux να μην παρουσιάζει καμία απειλή ακόμα, παρά τον αριθμό των χρηστών που κάνουν τη μετάβαση.Τα Windows έχουν ένα ιστορικό όριο του 90% για τον μήνα Αύγουστο. Συγκεκριμένα η εταιρεία δημοσκόπησης Net Applications, υποστηρίζει, ότι τα Windows έχουν το 90,52%. Ο χειρότερος μήνας των Windows ήταν τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, όταν έπεσαν στο 88,77%."Linux και Mac OS X"Το Linux, από την άλλη πλευρά, εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά πολύ πίσω με μερίδιο μόλις 2,11 %.Tο Linux έχει ακόμα και πτώση σε όρους μεριδίου αγοράς, καθώς οι στατιστικές δείχνουν μια πτώση από το 2,33% που είχε τον Ιούλιο.Όμως το Linux συνολικά πάει αρκετά καλά, καθώς έχει πλέον καταφέρει να διατηρήσει το μερίδιό του πάνω από το 2%, έτσι υπάρχει σίγουρα μια αύξηση που ασκήθηκε από τον αριθμό των χρηστών που μεταναστεύουν από τα Windows.Το Mac OS X της Apple μπορεί να θεωρηθεί μια μεγαλύτερη απειλή για τα Windows, με την πλατφόρμα σήμερα να έχει μερίδιο 7,37%. Όμως, ακριβώς όπως και στην περίπτωση του Linux, το Mac OS X βρίσκεται σε ύφεση, καθώς μειώθηκε στο 7,87% τον Ιούλιο, καθώς είχε ποσοστό 9,57% τον Απρίλιο του 2016, όπου συμπτωματικά ήταν και ο χειρότερος μήνας των Windows.Συνολικά, το Linux αναπτύσσεται και δεν είναι ακόμα ένας "επικίνδυνος αντίπαλος" για τα Windows, και αυτό θα χρειαστεί ακόμη πολλά χρόνια έως ότου αυτό τουλάχιστον μπορεί να συμβεί. Αλλά με δεδομένο το γεγονός ότι η Microsoft δεν είναι καθόλου πρόθυμη να εγκαταλείψει αυτόν τον αγώνα, δείχνοντας αυτό με τα Windows 10 που βελτιώνονται όλο και περισσότερο. Έτσι αυτό πρόκειται να είναι ένα πολύ δύσκολο έργο για το Linux ώστε να πλησιάσει πιο κοντά τα Windows.Μετάφραση άρθρου από το thegreeksenergy.comΠηγή: softpedia.com
zio10 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Για τον μέσο χρήστη όχι, καμία απειλή. Μόνα τους παίζουν τα windows και δεν βλέπω να αλλάζει αυτό. 5
NikosKallithea Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Εγω πάντως απο win εχω μείνει στα xp, έκτοτε τα εγκατέλειψα και βρήκα την υγειά μου
Neg Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 MacOS (Unix) και ξερό ψωμί. Κλάσης ανώτερα από τα Windows. Δεν πάει να είναι 7-8% τουλάχιστον προφέρει την απόλυτη εμπειρία αν δεν παίζεις παιχνίδια και θες κάτι σταθερό που θα σου αντέξει για χρόνια. Αν παίζεις παιχνίδια δυστυχώς τα Windows είναι μονόδρομος. 3
costis ni Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Αν δείτε παλαιότερα ποσοστά λειτουργικών, θα καταλάβετε οτι το linux είναι μάλλον απειλή για το OsΧ , το οποίο καααποτε ηταν στο 11% .... Αρα; Αρα μάλλον δεν είναι τόσο απλό το θέμα όσο φαίνεται 3
martirio3000 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δεν καταλαβαίνω γιατί ένας χρήστης υπολογιστή να βάλει Linux. Όλα προβλήματα και ασυμβατότητες είναι. Σε εμένα στον σταθερό δε λειτουργεί ο ήχος και η κάρτα γραφικών (amd) λειτουργεί μόνο με τους open-source αλλιώς Vesa (που δε παίζει ). Επίσης το Laptop μου ότι και να κάνω ζεσταίνεται πολύ εύκολα με Linux. Σε κάτι φίλους μου που έβαλαν Linux (λόγω σχολής πληροφορικής) στους μισούς είχε θέματα με μικρο-βλακείες. Τώρα για Mac ωραία είναι... αλλά 1~2 χιλιάρικα για υπέρ κοστολογημένο hardware δε δίνω προτιμώ να πάρω surface.
Neg Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Αν δείτε παλαιότερα ποσοστά λειτουργικών, θα καταλάβετε οτι το linux είναι μάλλον απειλή για το OsΧ , το οποίο καααποτε ηταν στο 11% .... Αρα; Αρα μάλλον δεν είναι τόσο απλό το θέμα όσο φαίνεται Το πλέον MacOS δεν έχει ανάγκη, είναι από τις σταθερότερες πλατφόρμες που υπάρχουν και προσφέρει από τις καλύτερες υπηρεσίες. Όποιος έχει Mac ξέρει σε τι αναφέρομαι. Επίσης εκεί φαίνεται ότι το Linux θα πάρει επίσης μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα των Windows αφού η Apple όταν έκανε Open Source την Swift την διέθεσε μόνο σε MacOS και Linux. Επίσης αφού η Microsoft βλέπει τι παίζει με τον ανταγωνισμό που είχε φαγωθεί να κάνουν οι χρήστες οπωσδήποτε Upgrade ξεκινάει και διαθέτει προϊόντα και λειτουργίες στους χρήστες Linux μήπως και σώσει τίποτα. Ας μην ήταν η κατηγορία Enterprise που έχτισε στις πλάτες της IBM τώρα δεν θα είχαν το ποσοστό που έχουν. 1
17 lines of code Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Για τον μέσο χρήστη όχι, καμία απειλή. Μόνα τους παίζουν τα windows και δεν βλέπω να αλλάζει αυτό. Για το μέσο χρήστη ειδικά,το λίνουξ είναι κλάσεις ανώτερο. Όσο οι εταιρείες παιχνιδιών,και εν γένει εφαρμογών, δεν παρέχουν installers για λίνουξ και macOS,δε θα αλλάξει η κατάσταση. Η τακτική ανοχής της ms απέναντι στη πειρατεία ,ανάμεσα σε άλλα πράγματα σαφώς,την έφερε σε κυρίαρχη θέση στην αγορά των οικιακών πελατών,και δε θα αλλάξει όσο η ιντελ κάνει κουμάντο στην αγορά παραγωγής υπολογιστών. 3
Neg Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δεν καταλαβαίνω γιατί ένας χρήστης υπολογιστή να βάλει Linux. Όλα προβλήματα και ασυμβατότητες είναι. Σε εμένα στον σταθερό δε λειτουργεί ο ήχος και η κάρτα γραφικών (amd) λειτουργεί μόνο με τους open-source αλλιώς Vesa (που δε παίζει ). Επίσης το Laptop μου ότι και να κάνω ζεσταίνεται πολύ εύκολα με Linux. Σε κάτι φίλους μου που έβαλαν Linux (λόγω σχολής πληροφορικής) στους μισούς είχε θέματα με μικρο-βλακείες. Τώρα για Mac ωραία είναι... αλλά 1~2 χιλιάρικα για υπέρ κοστολογημένο hardware δε δίνω προτιμώ να πάρω surface. Μπράβο τόσα ξέρεις τόσα λες. Ποιος σου είπε ότι τα Linux είναι για χρήστες που δεν είναι έμπειρους? Αν χρησιμοποίησες λάθος Distro λογικό είναι. Υπάρχουν και φιλικά Distro για αρχάριους στα Linux με καλύτερη συμβατότητα. Επίσης το 1000ρικο που σκας για ένα Macbook είναι κλάσης καλύτερο από τα Windows running κακόσχεδιασμένα "Premium" λάπτοπ των Αcer/SurfaceBook με το λούκι και οτιδήποτε που δεν τρέχει Windows είναι σαφώς καλύτερο. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Το OSX είναι σταθερό γιατί όλο το hardware είναι ελεγχόμενο από την Apple. Κατά τα λοιπά είναι πολύ υποδυέστερο από το Linux, απόδειξη ότι σε server περιβάλλοντα κανείς δεν χρησιμοποιεί OSX. Οπότε enough με την καραμέλα της σταθερότητας.
martirio3000 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Μπράβο τόσα ξέρεις τόσα λες. Ποιος σου είπε ότι τα Linux είναι για χρήστες που δεν είναι έμπειρους? Αν χρησιμοποίησες λάθος Distro λογικό είναι. Υπάρχουν και φιλικά Distro για αρχάριους στα Linux με καλύτερη συμβατότητα. Επίσης το 1000ρικο που σκας για ένα Macbook είναι κλάσης καλύτερο από τα Windows running κακόσχεδιασμένα "Premium" λάπτοπ των Αcer/SurfaceBook με το λούκι και οτιδήποτε που δεν τρέχει Windows είναι σαφώς καλύτερο. Έχω δοκιμάσει υπερβολικά distros. Τα προβλήματα συμβατότητας (μη ήχους και κάρτα γραφικών) έχουν να κάνουν με το kernel (Με το 4.Χ ο ήχος λειτουργεί πλέον, αλλά ο υπολογιστής όχι ). Ναι αλλά σε Macbook δεν μπορώ εγώ να κάνω τις δουλειές που θέλω όπως 3d Moddeling και να τρέξω βαριές game engines. Γιατί τόσο κράξιμο για Windows γενικά δεν το καταλαβαίνω. Όλοι λένε ότι κολάν και διάφορες χαζομάρες τέτοιου στυλ, λογικό δεν είναι αν κάποιος περάσει 100 σαβούρες που θέλουν όλες να τρέχουν από πίσω; Επίσης κάτι άκυρο αγαπημένα linux : Debian Based : Elementary Os Deepin Arch linux. 1
Federer Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Κακά τα ψέματα την ασφάλεια, πρακτικότητα και λειτουργικότητα των ΧP δεν πρόκειται να την φτάσει ποτέ κανένα Linux. Απο κει και πέρα αν ήταν να διαλέξω ανάμεσα σε linux και 8αρια ή 10άρια η επιλογή θα ήταν μια: Λινουξάκι και πάλι λινουξάκι!
technology_guy Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Windows 10. Το λογισμικο που κατεβηκε στον υπολογιστη μου μονο του, χωρις να του το εχω επιτρεψει. 3
Βασίλης_29 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Τα windows είχανε έχουνε και θα έχουνε την κυριαρχία στην πίτα των λειτουργικών συστημάτων οτι και να πούνε οτι και να κάνουν οι χρήστες/οπαδοί των άλλων δύο λειτουργικών συστημάτων. Προσωπικά παλαιότερα εποχές 2008-9 όταν είχα απαυδήσει με τα windows xp τους ιους και το κόλλημα του υπολογιστή μου δοκίμασα τα Linux σε dual boot, όντως ελαφρύτερα σταθερότητα και μια καλή λύση για παλαιά μηχανήματα χαμηλών τεχνικών δυατοτήτων που δεν βαστάνε windows και νέες εφαρμογές. Από τότε που αγόρασα νέο μηχάνημα εδώ και κάτι χρόνια δηλαδή με win vista δεν αντιμετώπισα ποτέ μου τέτοιο πρόβλημα ούτε σφάλματα κρασαρίσματα κολλήματα κτλ. Πρόσφατα έβαλα win7 και είναι ακόμα καλύτερα. Τα τελευταία linux που είχα ήταν τα fedora αλλά δεν μου άρεσε το gnome που είχανε. Γενικά πλέον δεν ψήνομαι για το linux. Το linux είναι μια καλή εναλλακτική επιλογή έναντι των windows, δεν πρόκειται ποτέ όμως να απειλήσει τα windows. 1
atheatos Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Υποτιθεται σε ένα τεχνολογικο forum , ξερουμε τι ειναι linux..... Linux ειναι και το android αφου linux ειναι οποιοδηποτε λειτουργικο πατάει πανω στον linux kernel. Οποτε δεν ειναι απειλη μονο στο windows pc's , αλλα το linux ειναι απειλη και στα ιδια linux pc's και στα pc γενικότερα. Τα ποσοστα μενουν ιδια αλλα το συνολικο νουμερο μειώνεται. Οταν πια, τα pc μας θα ειναι απλως τερματικά ενος δικτυου δεν θα εχει κανενα νοημα ποιο λειτουργικο θα κυριαρχει. Ηδη στα επομενα χρονια θα μπορεις να τρεχεις ολες τις εφαρμογες γραφειου απο ενα κινητο. Δεν μιλαμε για τις παιδικες εκδοσεις του ms office και ουτε με την βοηθεια προσθετων συσκευών, στυλ continioum. Τα κουτιά θα ειναι μουσειακό ειδος.... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις