poulinos Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 να κοιτας αραια και που για firmware update. 1
panos- Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 ευχαριστω Παραμένουμε στην διάθεση σου για ότι πρόβλημα αντιμετωπίσεις η ότι απορία έχεις.
poulinos Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 επισης το 850 μπορει μεκαλωδιο να δωσει ιντερνετ σε καποια συσκευη που δεν εχει Wireless
batman_gardiki Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 επισης το 850 μπορει μεκαλωδιο να δωσει ιντερνετ σε καποια συσκευη που δεν εχει Wireless γνωστό αυτό, για αυτό δεν πήρα το 854
poulinos Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 γενικως τα περισσοτερα μπορουν να το κανουν και ας μην το γραφουν πολλες φορες.
jonkyr Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2016 Κανω ενα μικρο hijack στο νημα του φιλου Νυχτεριδα, διοτι εχω ενα παρομοιο θεμα με αποστασεις-WE85RE-συνδεσιμοτητα. Αλλαξα ρουτερ, απο ενα Thomson σε ενα Technicolor 5136 (4νετ). Με το Τομσον δεν ειχα κανενα προβλημα, εμβελεια αρκετα καλη αλλα το extender εδωσε τεραστιες λυσεις. Στατικη ΙΡ, συνδεση με ολες τις συσκευες, ολα καλα. Ελα ομως που τα επαιξε το ρουτερ κι αναγκαστηκα να το αλλαξω. Το Τεκνικολορ συνδεθηκε αμεσα, ομως αντιμετωπιζω προβληματα (που δεν μπορεσε να λυσει ουτε η "λεμε-τωρα-τεχνικη" υποστηριξη της 4νετ). Βαζω spoiler διοτι ειναι κατεβατο: Φαση 1: - Βαζω το ρουτερ στη γραμμη (δυο ethernet, 4-5 ασυρματα), συνδεονται ολα, μια χαρα. - Βαζω επανω το powerline (ethernet φυσικα, ετσι δινω στατικη ΙΡ σε ενα dreambox κι ενα τιβι μποξ εναλλαξ, οποιο χρειαζομαι δλδ), μια χαρα. - Βαζω δοκιμαστικα διπλα στο ρουτερ το 850RE, παιρνει με DHCP μια ΙΡ π.χ. την 192.168.1.5, ολα καλα. - Μπαινω στο Interface του router, δηλωνω να κρατανε την ιδια DHCP IP ολες οι ασυρματες συσκευες (τηλεφωνα, ταμπλετ, extender κλπ) για να ελεγχω ευκολα ποια συσκευη ειναι ον/οφ καθε στιγμη. - Κλεινω, παω για υπνο. Φαση 2: - Ξυπναω το πρωι, βαζω το 850RE στην πριζα οπου θα τοποθετηθει μονιμα. Ειναι περιπου οπως η θεση 2 στην εικονα του TS, καπου στη μεση του σπιτιου. - Ανοιγω τα δυο desktop και σιγα-σιγα τα ασυρματα (κινητα, ταμπλετ, κλπ). - Το ενα desktop δεν παιζει. Κανω ελεγχο, το 850RE εχει παρει την "χθεσινη" στατικη ΙΡ του! - Βγαζω το extender απο την πριζα, παιρνει την ΙΡ το desktop, βαζω το extender ξανα στην πριζα. - Παιρνει νεα ΙΡ, οχι την 192.168.1.5 ή αυτή που "εκλεψε" απο το desktop, αλλα μια τριτη! - Εκτοτε με αρκετες δοκιμες παιρνει διαφορες ΙΡ. Το πιο αστειο ειναι οτι την ιδια διευθυνση αλλες φορες το router την καταχωρει ως DHCP, άλλοτε ως static!!! Φαση 3: - Κανω συνδεσεις με διαφορες ασυρματες συσκευες μεσω 850RE. Σε ολες παιρνω διαφορετικη ΙΡ απο αυτη που εχω δηλωσει στο ρουτερ να διατηρει σταθερη. - Αφου δεν βρισκω ακρη με τις ΙΡ, παιρνω την 4νετ μηπως ειναι θεμα ρουτερ. Δε με βοηθαει φυσικα. - Μπαινω στο μενου του 850RE, βαζω στατικη ΙΡ απο εκει. Συνδεεται, ολα καλα. - Παρ' ολα αυτα, η εικονα στο status page ειναι παραξενη, διοτι φαινεται σα να μην κανει συνδεση με το Ιντερνετ (παροτι κανει): - Αφου 1-2 μερες λειτουργει αξιοπρεπως, χθες βραδυ αρχισε παλι τα δικα του. Δινει ο,τι IP θελει στις ασυρματες συσκευες, με εμφαση στην ΙΡ που δινω για το powerline!!! Φαση 4: - Σημερα το πρωι καθομαι λιγο στο σαλονι με το κινητο. Μπαινω ιντερνετ, διαβαζω ειδησουλες-αθλητικουλια κλπ, ολα καλα. Συνδεση μεσω 350RE, επιβεβαιωμενο. - Προσπαθω να μπω σε μια εφαρμογη, δεν κανει συνδεση. Μπαινω με data, συνδεεται με την εφαρμογη και πεφτουν ενημερωσεις: viber, skype, twitter, παθαινω κλακαζ. Γιατι δεν τα πηρα πριν; - Ξαναμπαινω μεσω 850RE, βλεπω IP, εχω παρει μια ασχετη! Ξαναμπαινω σε chrome, διαβαζω ειδησεις, ολα κανονικα. Παω να μπω στην εφαρμογη, τζιφος. Παω να μπω σε viber, τπτ. Skype, μηδεν ανταποκριση. Σοκ! - Κανω συνδεσεις με αλλες ασυρματες συσκευες, μια απο τα ιδια ή καθολου συνδεση διοτι καποιες φορες παιρνουν την ΙΡ του powerline. Φαση 5 (τελευταια): - Συνδεση του 850RE με το ρουτερ ακριβως διπλα μου. Κανω δοκιμες, τελικα αφαιρω τη στατικη ΙΡ και δινω παλι DHCP μεσω του ρουτερ. - Παιρνει 192.168.1.11 (περιττο να πω ποσες φορες εχει αλλαξει ΙΡ ηδη), με DHCP. Μαρκαρω να διατηρει την ιδια ΙΡ, το βγαζω απο την πριζα, το ξαναβαζω στη θεση 2. - Εκει παιρνει ΙΡ 192.168.1.2!!! Στατικη (λεει)!!! - Βαζω, βγαζω, ιδια ΙΡ. Αλλα DHCP αυτη τη φορα. - Βαζω, βγαζω, δεν αλλαζει η ΙΡ. Αλλα (ξανα) στατικη. Δεν εχει αλλαξει εκτοτε. - Απο την τελευταια αποπειρα που εκανα, δεν εχει συνδεθει με το ιντερνετ. Μπαινει στο ρουτερ, αλλα δεν δινει ιντερνετ. Οπως βλεπετε στην παραπανω φωτο, ειναι "active", αλλα δεν... Εννοειται οτι ΔΕΝ μπορω να μπω στο interface του extender εξαιτιας αυτου του κολληματος. Μια φωτο του δικτυου μου συνολικα αυτη τη στιγμη: Σε μαυρο κυκλο οι δυο διευθυνσεις (.1.2 και .1.11) που εχει κρατησει το extender. Σε μπλε κυκλο οι διαφορετικες διευθυνσεις που εχει παρει το κινητο μου! Σε κοκκινο κυκλο οι διαφορετικες διευθυνσεις που εχει παρει το ταμπλετ! Σε αλλη φωτο φαινονται οι κοινες ΙΡ: Χθες συνεδεσα το tv box ασυρματα (οχι ενσυρματα) και πηρε την .1.100 οπως εκανε σημερα πρωι το κινητο μου. Προφανως αυτη ειναι στατικη ΙΡ μεσω ethernet Πριν κανω το ρισετ (και πριν το πεταξω απο κανενα παραθυρο και κτυπησω κανεναν ταλαιπωρο που περναει απο κατω), μηπως εχει κανεις ιδεα τι στο καλο να κανω; Τα ουσιαστικα μου προβληματα ειναι τα εξης: 1) Να διατηρησει μια σταθερη ΙΡ το WE850RE οπως παλια, που να ΜΗΝ αλλαζει οποτε επανεκκινει! 2) Να ΜΗΝ αλλαζουν ΙΡ οι ασυρματες συσκευες οταν παυουν να συνδεονται απευθειας στο ρουτερ (θεση 1 του σχεδιαγραμματος του TS) και "μεταφερονται/συνδεονται" στο extender (θεση 2). Με το Τομσον κρατουσαν την ιδια και ολα ηταν μελι-γαλα. Συγγνωμη για το μεγαλο κειμενο, αλλα δεν ξερω που να απευθυνθω πια. Αν ειναι ασχετο με το νημα/υποφορουμ, πειτε το μου να δημιουργησω ενα νεο ποστ ή ας μεταφερθει καπου αλλου. Ευχαριστω. Υ.Σ.: Μηπως εχει καποιος ενα λειτουργικο Thomson 585 για χαρισμα; Λεφτα δυστυχως δεν υπαρχουν πια
poulinos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 δεν διαβασα ολο το spoiler αλλα. α.η τεχνικη υποστηριξη δεν ειναι υποχρεωμενη να σε βοηθησει σε θεματα Repeater. β.στο 850re μπορεις να δωσεις καρφωτα ip στο lan Κομματι του. δηλαδη το technicolor Να ειναι 192.168.1.254 για παραδειγμα και το tp link 192.168.1.253.Θα του περνουσα και το τελευταιο Firmware. dhcp αφηνεις μονο του techncolor.b.ποιο το προβλημα αν αλλαξει Ip αν συνδεθει στο Repeater.αν και λογικα μεσα απο το technicolor αν φαινεται η συσκευη μπορεις να δωσεις να παιρνει παντα την ιδια Ip. 1
jonkyr Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 δεν διαβασα ολο το spoiler αλλα. α.η τεχνικη υποστηριξη δεν ειναι υποχρεωμενη να σε βοηθησει σε θεματα Repeater. β.στο 850re μπορεις να δωσεις καρφωτα ip στο lan Κομματι του. δηλαδη το technicolor Να ειναι 192.168.1.254 για παραδειγμα και το tp link 192.168.1.253.Θα του περνουσα και το τελευταιο Firmware. dhcp αφηνεις μονο του techncolor.b.ποιο το προβλημα αν αλλαξει Ip αν συνδεθει στο Repeater.αν και λογικα μεσα απο το technicolor αν φαινεται η συσκευη μπορεις να δωσεις να παιρνει παντα την ιδια Ip. α. προφανως εχεις δικιο, αλλα εγω ζητησα βοηθεια για το repeater. Τους ρωτησα 1) γιατι δινει την ιδια ΙΡ ποτε static, ποτε dhcp στην ιδια συσκευη (αρκει να ανοιξεις/κλεισεις το ασυρματο) και 2) γιατι το ρουτερ που δινουν αλλαζει την ΙΡ στην ιδια συσκευη παροτι εγω του ζητω να δινει την ιδια μεσω dhcp. Δινω εμφαση στο "ιδια συσκευη" Αυτα ειναι δικη τους δουλεια. Παντως, νομιζω οτι λυθηκε αυτο το θεμα, απο χθες δεν παιρνουν (στο ρουτερ παντα) αλλες ΙΡ οι συσκευες μου, κρατουν την ιδια. β. το εχω κανει, αλλα στη συνεχεια αυτο δινει νεες ΙΡ σε συσκευες που εγω εχω δηλωσει οτι πρεπει να διατηρουν αυτη που εχουν εχουν). Το τελευταιο fw εχει περαστει, ειμαι κομπλε a. dhcp εχω δωσει απο το ρουτερ, οπως ακριβως τα λες b. το προβλημα ειναι εμφανιζονται διπλες ΙΡ, δλδ το κινητο μου εχει π.χ. 192.168.1.10 απο το router και το κινητο της γυναικας μου παιρνει ιδια IP απο το repeater (επειδη μετακινηθηκε σε οπου δεν φτανει η εμβελεια του ρουτερ). Τοτε κανει conflict κι ενας απο τους δυο δεν μπαινει (συνηθως ο δευτερος βεβαια). Τυχαιο το παραδειγμα, αλλα εχει συμβει με ταμπλετ+desktop υπολογιστη (το γραφω στο σποιλερ), με το Τομσον δεν ειχα τετοια θεματα. Στο technicolor, οπως ηδη εγραψα στο σποιλερ, εχω δηλωσει να παιρνει την ιδια ΙΡ, αλλα οταν η συνδεση μεταφερεται στο repeater, παυει να λειτουργει αυτη η εντολη για λογους που δεν μπορω να καταλαβω. Αστο, δεν πειραζει. Θα κανω δοκιμες και θα προσπαθησω να το λυσω. Προς το παρων ξανασυνδεθηκε το repeater με το router οταν απλα αλλαξα καναλι. Αλλο κουλο αυτο, νεο καναλι (6) -> επιστροφη στο προηγουμενο (13) και το 850 συνδεθηκε κανονικα Δεν ειχα χρονο ομως να κανω πειραματα παλι, ειχα αρκετη δουλεια χθες και σημερα.
poulinos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 α.αν το router βλεπει το Repeater και οι συσκευες ειναι πανω στο repeater τοτε μπορει το technicolor να βλεπει μονο το repeater και οχι τις συσκευες που ειναι πανω στο repeater .πρεπει να το τσεκαρεις αυτο. επισης εφοσον υπαρχει ενας dhcp στο δικτυο σου δεν γινεται το Repeater να δωσει την ιδια Ip αφου δεν εχει Dhcp.στην ουσια θα ζητησει απο το technicolor να δωσει ip .μπερδεμα μπορει να γινει αν κατι δεν παει καλα με τις static ip σε συσκευες και δινει τις ιδιες και ο Dhcp ή αν για καποιο λογο δεν εχει πιασει το mac binding στο technicolor που του λες να δινει την ιδια Ip καθε φορα.για το α.δεν καταλαβα τι εννοεις που ρωτησες το Support. επισης απεφυγε καναλι 12 και καναλι 13.αν αλλαξεις καναλι στο adsl router θα παρει καποια δευτερολεπτα μεχρι να ξανασυνδεθει το Repeater. Επισης να προσθεσω οτι εχω δει και εγω στο 788 technicolor παρομοιο θεματακι με το mac binding.οτι καποιες φορες το εχω ορισει αλλα μετα βλεπω να εχω παρει αλλη Ip.γιατι θες καρφωτες ip στις συσκευες?πχ κινητο tablet Κτλ? 1
jonkyr Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 α.αν το router βλεπει το Repeater και οι συσκευες ειναι πανω στο repeater τοτε μπορει το technicolor να βλεπει μονο το repeater και οχι τις συσκευες που ειναι πανω στο repeater .πρεπει να το τσεκαρεις αυτο. επισης εφοσον υπαρχει ενας dhcp στο δικτυο σου δεν γινεται το Repeater να δωσει την ιδια Ip αφου δεν εχει Dhcp.στην ουσια θα ζητησει απο το technicolor να δωσει ip .μπερδεμα μπορει να γινει αν κατι δεν παει καλα με τις static ip σε συσκευες και δινει τις ιδιες και ο Dhcp ή αν για καποιο λογο δεν εχει πιασει το mac binding στο technicolor που του λες να δινει την ιδια Ip καθε φορα.για το α.δεν καταλαβα τι εννοεις που ρωτησες το Support. επισης απεφυγε καναλι 12 και καναλι 13.αν αλλαξεις καναλι στο adsl router θα παρει καποια δευτερολεπτα μεχρι να ξανασυνδεθει το Repeater. Οκ, θα αφησω το 13. Οσον αφορα το να δωσει ιδια ΙΡ, αφου σου λεω οτι το εκανε Οχι μονο σε συνδυασμο ταμπλετ-desktop αλλα και σε συνδυασμο tvbox-powerline. Ιδια ΙΡ και στις δυο περιπτωσεις. Στο μπολνταρισμενο κομματι εχασα τη μπαλα, δεν μπορεσα να σε παρακολουθησω χαχαχαχαχα. Στο support ρωτησα "γιατι σε συνδεση-αποσυνδεση-επανασυνδεση μιας συσκευης παιρνει ΙΡ π.χ. 192.168.1.5 static τη μια φορα και 192.168.1.5 dhcp την αλλη. Ιδια συσκευη, συνδεση-αποσυνδεση-συνδεση μεσα σε 3''. Επισης να προσθεσω οτι εχω δει και εγω στο 788 technicolor παρομοιο θεματακι με το mac binding.οτι καποιες φορες το εχω ορισει αλλα μετα βλεπω να εχω παρει αλλη Ip.γιατι θες καρφωτες ip στις συσκευες?πχ κινητο tablet Κτλ? Για το λογο που ηδη με εχει βαλει σε μπελαδες: να αποφευγω ΙΡ conflict. Επισης παρακολουθω απο το interface του ρουτερ ποιες συσκευες ειναι συνδεδεμενες (διοτι τους δινω ονομα και δεν βλεπω αυτα τα android-1242k46jg2143jkh που δεν ξερω σε ποια συσκευη αντιστοιχουν).
poulinos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 το αναποδο λεω .μην αφησεις το 13:p συσκευες αμερικης πιανουν μεχρι το 11. για μενα θα εκανα Hard reset στο technicolor για να χασω οτι εχω φτιαξει μεσα.στο tp link θα σιγουρευομουν οτι α.του εχω δωσει static ip και οτι ο dhcp ειναι κλειστος.αν θες να ειναι ανοιχτος βαλε να δινει αλλο ευρος ip και σαν gateway την ip του technicolor.επισης η ip του tp link να ειναι εκτος ευρους dhcp του thomson.δεν νομιζω οτι θα εχεις θεμα μετα.επισης ασχετο λιγο με το θεμα σου αλλα με το repeater χανεις σε ταχυτητα.αν βαλεις Powerline και access point ή powerline και καποιο παλιο router σαν access point Θα παιζεις πολυ καλυτερα. 1
jonkyr Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 το αναποδο λεω .μην αφησεις το 13:p συσκευες αμερικης πιανουν μεχρι το 11. για μενα θα εκανα Hard reset στο technicolor για να χασω οτι εχω φτιαξει μεσα.στο tp link θα σιγουρευομουν οτι α.του εχω δωσει static ip και οτι ο dhcp ειναι κλειστος.αν θες να ειναι ανοιχτος βαλε να δινει αλλο ευρος ip και σαν gateway την ip του technicolor.επισης η ip του tp link να ειναι εκτος ευρους dhcp του thomson.δεν νομιζω οτι θα εχεις θεμα μετα.επισης ασχετο λιγο με το θεμα σου αλλα με το repeater χανεις σε ταχυτητα.αν βαλεις Powerline και access point ή powerline και καποιο παλιο router σαν access point Θα παιζεις πολυ καλυτερα. Δεν το εγραψα σωστα: "θα αφησω το 13 = θα εγκαταλειψω το 13" Hard reset μετα απο τοσο κοπο πραγματικα θα ηθελα να αποφυγω. Αλλα αν συνεχισω να βλεπω προβληματα, θα το κανω. Οταν στο tp link δινω στατικη ΙΡ παιρνω αυτη την εικονα: Παρατηρησε το ερωτηματικο στη συνδεση με το ιντερνετ. Και φυσικα το γκριζο της συνδεσης. Στατικη ΙΡ εβαλα στην αρχη του σεταρισματος πριν μερικες μερες, ειχα ιντερνετ κανονικα. Αλλα 2-3 μερες μετα αρχισε τα κουλα με τις ιδιες ΙΡ κλπ. Οσο για το μπολνταρισμενο κομματι, καπου μπερδευτηκες. Δεν εχω Τομσον πια, μας αφησε χρονους Τελος, οσον αφορα στις ταχυτητες που παιρνω απο το repeater εχεις δικιο, χανω και το ξερω. Αλλα δεν εχω αλλα χρηματα για να επενδυσω σε ενα added powerline απλα για να πιανω σημα στο ταμπλετ μερικα μετρα πιο περα. Αν ομως βρω σε καλη τιμη ενα κομματι που να ταιριαζει με το (μαλλον παλιο) TP LINK TL-PA2010PKIT 200Mbps, θα το κανω με μεγαλη ευχαριστηση. Σε ευχαριστω παντως για το ενδιαφερον και το γεγονος οτι ασχοληθηκες με το προβλημα της συνδεσης μου. Να εισαι καλα.
poulinos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 α.εκτος ευρους technicolor εννοουσα.ιδια εταιρεια. β.οταν θα δωσεις καρφωτη ip θα βαλεις και gateway την Ip του technicolor και Dns ειτε την Ip του technicolor ειτε τους dns της forthnet.. γ.τωρα ειναι το 4010p της tp link. δ.οκ για το καναλι. 1
jonkyr Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 α. got it now β. δε εχει επιλιγη για dns στην καρφωτη ΙΡ. Μονο Gateway και φυσικα εκει βαζω αυτη του technicolor DNS μπορω να βαλω σε αλλη καρτελα του μενου, αλλα αφορα το dhcp και το ευρος ΙΡ που θελω να του δωσω. Αλλα ειπαμε αν το κρατησω στο off, αρα δεν πειραζω τπτ εκει. γ. Ειναι συμβατο backwards; Να ψωξω για εναν ανταπτορα δηλαδη; Φανταζομαι πως ειναι, αλλα ρωταω για σιγουρια. Ευχαριστω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα