Oroku Saki Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Εχοντας περασει 5 χρονια με τον i5 2500k χωρις κανενα overclock αποφασισα σημερα πως εφτασε η ωρα να του κανω ενα overclock. Μπηκα στο bios πηγα στο Ai Tweak και αρχισα α ανεβαζω το Cpu Ratio. Ομως οτι και αν δοκιμασω ακομα και 100 mhz παραπανω(34 cpu ratio) βγαζει μηνυμα οτι το overclock απετυχε. Γιατι? Η μητρικη ειναι η ASUS P567LE. Και μου ζηταει να ξαναμπω στο bios και να το βαλω πισω στα defaults(3,3). Εψαξα να βρω το voltage για να το βαλω σε 1.25v που συμφωνα με αυτα που διαβαζω με τετοιο voltage μπορει να παει μεχρι 4.2 ghz αλλα δεν βρισκω καπου την επιλογη για voltage. Που ειναι? Και γιατι κολλαει ακομα και με +100 mhz. Εδω λεει http://www.overclockers.com/forums/showthread.php/695518-OC-ing-I5-2500k-w-Stock-cooling οτι με stock cooler φτανει μεχρι 4.2 και εγω δεν μπορω να το παω ουτε 3.4! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Καλησπέρα ποια μητρικη εχεις ακριβως δε τη βρισκω..? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dennisbest Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Μήπως εννοείς την Asus P8P67LE ; Στο Ai overclock tuner βάζεις manual για αρχή , και μετά στο turbo ratio βάλε by all cores και από κάτω 34-35 πχ. Τώρα από ότι βλέπω δεν έχει manual voltage , οπότε στο cpu offset voltage από auto βάλε ένα +0.005 και δοκίμασε με αυτά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Oroku Saki Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Ναι αυτη ειναι η AsusP867LE. Για κανα χρονο λεω να τα κρατησω ακομα μεχρι να βγουν PCI 4.0 μητρικες και τοτε θα αλλαξω μητρικη επεξεργαστη και μνημη. Ελπιζω να αντεξει με μονιμο overclock για 1-1,5 χρονο το πολυ. Θα τα καταφερει? Λοιπον. Εβαλα manual στο Ai overclock tuner και by all cores στο cpu ratio(cpu ratio λεγεται οχι turbo). Μετα εβαλα 35 στο cpu ratio εκανε επανεκινηση κανονικα. Θα το δοκιμασω αργοτερα στα παιχνιδια να δω πως θα παει. Δεν βρηκα το cpu offset voltage γι αυτο δεν το πειραξα. Ισχυει ομως οτι με stock cooler(εργοστασιακο) παει ανετα μεχει 4.2 χωρις να καει η να παρουσιασει προβλημα ο επεξεργαστης? Μεχρι ποσο μπορει να παει χωρις να αυξησω το voltage? Στον πινακα ελεγχου γραφει ακομα στο συστημσ core i5 2500k 3,3ghz. Δεν θα επρεπε να λεει 3.5 ghz? Ξαναμπηκα στο bios και ειναι στο 35 το cpu ratio. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dennisbest Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δες με hwinfo ποσο ειναι το πραγματικό ratio. Το αν σηκώνει με το στοκ cooler τα 4.2 ghz δεν το ξέρω , είναι ανάλογα και το πόση τάση θα χρειαστεί. Επειδή πάντως δεν προσφέρει manual voltage η μητρική σου και γενικά δεν έχει πολλές επιλογές για overclock , φαντάζομαι θα δίνει αρκετή παραπάνω τάση με τα auto οπότε μην περιμένεις πολλά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Oroku Saki Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Τον πηγα στα 3.7 και ολα μεχρι τωρα. Θα τον παω σττα 4. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dennisbest Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Εφόσον είναι auto το voltage όσο και να βάλεις θα πάει...Βάλε το hwinfo να δεις vcore και θερμοκρασίες παράλληλα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Oroku Saki Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Πηρα καινουργιο ανεμιστηρακι για να κανω μεγαλο overclcok. Το Fazn AERO 120 T πηρα. Μου ειπαν να τον παω στα 4.2 οχι 4.5 γιατι ειναι επικινδυνο ακομα και με χαμηλες θερμοκραισες. Εσεις τι λετε . Να τον παω 4.2 η 4.5? Περιμενω απο μεθαυριο να ερθει ο τεχνικος να το βαλει στο pc Μπορει στα 4.2 να αξιοποιησει τις πολυ δυνατες καρτες οπως GTX 1080? Tι θα γινει οταν στο μελλον θα βγουν GTX 1180 GTC 1170? Θα εχει bottleneck? Για την 970 που εχω τωρα στην οποια της εχω κανει ηδη μεγαλο overclock εδω και μηνες(+100 mhz core+ 250 mhz memory) ειμαι σιγουρος πως δεν θα εχει προβλημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NoiSy MaN Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Πηρα καινουργιο ανεμιστηρακι για να κανω μεγαλο overclcok. Το Fazn AERO 120 T πηρα. Μου ειπαν να τον παω στα 4.2 οχι 4.5 γιατι ειναι επικινδυνο ακομα και με χαμηλες θερμοκραισες. Εσεις τι λετε . Να τον παω 4.2 η 4.5? Περιμενω απο μεθαυριο να ερθει ο τεχνικος να το βαλει στο pc Μπορει στα 4.2 να αξιοποιησει τις πολυ δυνατες καρτες οπως GTX 1080? Tι θα γινει οταν στο μελλον θα βγουν GTX 1180 GTC 1170? Θα εχει bottleneck? Για την 970 που εχω τωρα στην οποια της εχω κανει ηδη μεγαλο overclock εδω και μηνες(+100 mhz core+ 250 mhz memory) ειμαι σιγουρος πως δεν θα εχει προβλημα. Που το ανακαλυψες αυτό το άγνωστο cooler ρε μαν, σε αυτά τα λεφτά μπορούσες να πάρεις κάτι γνωστό και δοκιμασμένο. Όχι δεν μπορεί να αξιοποιησει πλήρως κάρτα τύπου 1080, πόσο μάλλον μελλοντικές. Επίσης το oc που έχεις κάνει στην 970 δε θεωρείται μεγάλο, τη δική μου πχ την είχα +240 +350 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dennisbest Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Επειδή πάει για τρολλ το θέμα , αν όντως θες να γίνει δουλειά κάνε αυτό που σου είπα και βάλε ένα πρόγραμμα να βλέπεις τάσεις και θερμοκρασίες(hwinfo32 κατά προτίμηση) καθώς και ένα stress test (πχ. prime95 ή intel burn test). Στείλε μας εικόνα του hwinfo ενώ τρέχεις το intel burn test και το ξανασυζητάμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Oroku Saki Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Που το ανακαλυψες αυτό το άγνωστο cooler ρε μαν, σε αυτά τα λεφτά μπορούσες να πάρεις κάτι γνωστό και δοκιμασμένο. Όχι δεν μπορεί να αξιοποιησει πλήρως κάρτα τύπου 1080, πόσο μάλλον μελλοντικές. Επίσης το oc που έχεις κάνει στην 970 δε θεωρείται μεγάλο, τη δική μου πχ την είχα +240 +350 τελικα το επεστρεψα χτες επειδη οντως δεν διαβασα καλες κριτικες και πηρα το καλυτερο που ειχε το μαγαζι εκεινη τη στιγμη. Πηρα ενα στα 100 ευρω το CORSAIR H60. Ειναι απο τα γνωστα και δοκιμασμενα.Θα ερθει σημερα αργοτερα ο τεχνικος να μου το βαλει στο pc. Ειναι πολυ καλο αυτο ετσι? Θα μπορεσω ανετα να τον παω μεχρι 4.5? Καλα πως τα καταφερες και την πηγες +240 +350 χωρις να σου κολλαει? Σε εμενα οτιδηποτε παραπανω στρον πυρηνα απο 100 mhz core και κολλαει. Τι εκανες εσυ για να πιασεις τοσο μεγαλο overclock? Τι επεξεργαστη θελω για μια απο τις τωρινες καλες καρτες και φυσικα τις μελλοντικες για να τις αξιοποιει 100%? Πιο πολυ για μελλοντικες με ενφιαφερει να ξερω καθως εχω αποφασισει να προσπερασω τις pascal λογω των χαμηλων επιδοσεων και γενικοτερων προβληματων που εχει η nvidia σε dx 12. Να παω να δωσω τωρα 600 η 800 ευρω για 1070 η 1080 και να σερνεται σε dx12 δεν λεει ενω εχουν κορυφαιεες επειδοσεις σε dx11.. Οποτε μενω με την 970 για εναμισι χρονο ακομα και τοτε παιιρνω volta. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Ο τεχνικός τι είπε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
therion13 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 τελικα το επεστρεψα χτες επειδη οντως δεν διαβασα καλες κριτικες και πηρα το καλυτερο που ειχε το μαγαζι εκεινη τη στιγμη. Πηρα ενα στα 100 ευρω το CORSAIR H60. Ειναι απο τα γνωστα και δοκιμασμενα.Θα ερθει σημερα αργοτερα ο τεχνικος να μου το βαλει στο pc. Ειναι πολυ καλο αυτο ετσι? Θα μπορεσω ανετα να τον παω μεχρι 4.5? Καλα πως τα καταφερες και την πηγες +240 +350 χωρις να σου κολλαει? Σε εμενα οτιδηποτε παραπανω στρον πυρηνα απο 100 mhz core και κολλαει. Τι εκανες εσυ για να πιασεις τοσο μεγαλο overclock? Τι επεξεργαστη θελω για μια απο τις τωρινες καλες καρτες και φυσικα τις μελλοντικες για να τις αξιοποιει 100%? Πιο πολυ για μελλοντικες με ενφιαφερει να ξερω καθως εχω αποφασισει να προσπερασω τις pascal λογω των χαμηλων επιδοσεων και γενικοτερων προβληματων που εχει η nvidia σε dx 12. Να παω να δωσω τωρα 600 η 800 ευρω για 1070 η 1080 και να σερνεται σε dx12 δεν λεει ενω εχουν κορυφαιεες επειδοσεις σε dx11.. Οποτε μενω με την 970 για εναμισι χρονο ακομα και τοτε παιιρνω volta. Συγκεντρώσου για λίγο άσε τον τεχνικό που θα έρθει και τις μελλοντικές τεχνολογίες! Κάνε αυτο που σου λέει ο Dennisbest "Επειδή πάει για τρολλ το θέμα , αν όντως θες να γίνει δουλειά κάνε αυτό που σου είπα και βάλε ένα πρόγραμμα να βλέπεις τάσεις και θερμοκρασίες(hwinfo32 κατά προτίμηση) καθώς και ένα stress test (πχ. prime95 ή intel burn test). Στείλε μας εικόνα του hwinfo ενώ τρέχεις το intel burn test και το ξανασυζητάμε." Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
john63 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 γεια σε όλους είχα ανοίξει παλαιότερα ένα θέμα αλλά δεν είδα την ανταπόκριση που βλέπω εδώ και επειδή είμαι εντελώς άσχετος θα ήθελα μερικές συμβουλές να ανεβάσω λίγο τον 2500κ από στοκ που τον έχω ώστε να μπορεί να τρέξει άνετα μια gtx1060 RX480 με την οποία σκοπεύω να αντικαταστησω την υπάρχουσα gtx760 και να μην έχω πρόβλημα "μπουκαλιού" το σύστημα αποτελείται από 2 χ Corsair Vengeance 4GB DDR3-1600MHz πρόσφατα ανακάλυψα ότι τρέχουν στα 1333mhz CoolerMaster Hyper TX3 EVO μπορώ να αγοράσω ένα 212evo αν χρειαστεί Corsair Builder Series CX600 Gigabyte Z77X-D3H στόχος είναι τα 4,4 δεν έχω πειράξει ποτέ επεξεργαστή έχω διαβάσει διάφορα θέματα αλλά μπερδεύομαι με τους τεχνικούς όρους οποιαδήποτε συμβουλή θα με βοηθούσε σας ευχαριστώ εκ των προτέρων PS καμία διάθεση για troll Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NoiSy MaN Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2016 τελικα το επεστρεψα χτες επειδη οντως δεν διαβασα καλες κριτικες και πηρα το καλυτερο που ειχε το μαγαζι εκεινη τη στιγμη. Πηρα ενα στα 100 ευρω το CORSAIR H60. Ειναι απο τα γνωστα και δοκιμασμενα.Θα ερθει σημερα αργοτερα ο τεχνικος να μου το βαλει στο pc. Ειναι πολυ καλο αυτο ετσι? Θα μπορεσω ανετα να τον παω μεχρι 4.5? Καλα πως τα καταφερες και την πηγες +240 +350 χωρις να σου κολλαει? Σε εμενα οτιδηποτε παραπανω στρον πυρηνα απο 100 mhz core και κολλαει. Τι εκανες εσυ για να πιασεις τοσο μεγαλο overclock? Τι επεξεργαστη θελω για μια απο τις τωρινες καλες καρτες και φυσικα τις μελλοντικες για να τις αξιοποιει 100%? Πιο πολυ για μελλοντικες με ενφιαφερει να ξερω καθως εχω αποφασισει να προσπερασω τις pascal λογω των χαμηλων επιδοσεων και γενικοτερων προβληματων που εχει η nvidia σε dx 12. Να παω να δωσω τωρα 600 η 800 ευρω για 1070 η 1080 και να σερνεται σε dx12 δεν λεει ενω εχουν κορυφαιεες επειδοσεις σε dx11.. Οποτε μενω με την 970 για εναμισι χρονο ακομα και τοτε παιιρνω volta. Κατά πάσα πιθανότητα, ναι θα μπορέσεις. Υπάρχει πάντα και ο παράγοντας του silicon lottery. 100 ευρώ δεν ξέρω αν άξιζε η υπόθεση όταν θα μπορούσες να κάνεις τη δουλειά σου και με 40 αλλά τέλος πάντων, ήθελες κι από το συγκεκριμένο κατάστημα. Τίποτα ιδιαίτερο δεν είχα κάνει και μάλιστα δεν ήταν και καμιά πρωτοκλασσάτη υλοποίηση. Βάζεις στο τέρμα voltage και power limit στο afterburner έτσι? Και πάλι ρόλο παίζει ο παράγοντας τύχη/ sillicon lottery, ίσως ήσουν πολύ άτυχος. Επειδή ανέφερες 1170 και 1180, δηλαδή κάρτες ακόμα πιο δυνατές από 1080, θα περίμενα καταρχάς κάνα δίμηνο να βγουν kaby lake και ζεν και θα έπαιρνα έναν i7 ή αντίστοιχο amd. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα