Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω το έξεις πρόβλημα με το PC μου, στο οποίο έχω δύο δίσκους, έναν ssd για το λειτουργικό και έναν μηχανικό για αποθηκεύσει.

Πολλές φορές κολλάει, κάνοντας επανεκκινήσεις (από το κουτί) είτε κολλάει στο logo της μητρικής είτε μου λέει  ότι δεν μπορεί να βρει δίσκο....

Εάν αλλάξω θέσεις τα καλώδια (sata)  τον δίσκων  επάνω στην μητρική το πρόβλημα λύνεται , βέβαια αυτό δεν είναι λύσει.

Έχω τσεκάρει τους δίσκους με  Hard Disk Sentinel, ο μηχανικός έχει υγεία 100% και ο ssd 96%......

Καμία ιδέα ........?

Δημοσ.

ASRock Z68 Extreme3 Gen3

Τοτε..

1)δες αν στο sata0-1 με το αντιστοιχο καλωδιακι εχεις συνδεσει το ssd και αν δεν ειναι sata3

στα υπολοιπα το μηχανικο δισκο και οτι αλλο εχεις..

2)στο bios "sata configuration" sata mode->achi για να αξιοποιησεις και το ssd καλυτερα(αποθηκευεις+ επανεκινηση)

δεν ξερω ποια εκδοση εχεις, με δικη σου ευθυνη κανεις ενημερωση και bios{ αν και δεν εχουν κατι σχετικο με τους δισκους}

θα πρεπει να τα διαβασει σωστα εφοσον ελενξες και τα δισκακια και ειναι σε καλη κατασταση

αν δε σου κραταει ρυθμισεις η μητικη αλλαξε και μια μπαταρια.

Δημοσ.

Λοιπόν άφησα επάνω μόνο τον ssd για να μην μπερδευομαστε...

Όταν επιλέγω στο sata mode achi δεν μπουτάρει το μηχάνημα.....

Εάν επιστρέψω το sata mode σε ide ανοίγει κανονικά.....

Δημοσ.

Λοιπόν άφησα επάνω μόνο τον ssd για να μην μπερδευομαστε...

Όταν επιλέγω στο sata mode achi δεν μπουτάρει το μηχάνημα.....

Εάν επιστρέψω το sata mode σε ide ανοίγει κανονικά.....

Λογικο θελει ξαναεγκαταστση και να εχει και τους οδηγους για αυτο που τους δινει στην επισημη σελιδα ενα λεπτο να το δω..

αν δεν θελεις να το ξαναστησεις απλα κλειστο και συνδεσε στη καταλληλη θυρα κα το μηχανικο δισκο τι ειναι sata 2 ή 3?

Δημοσ.

Δεν ειναι αυτο το πρόβλημα(το οτι ανοίγει σε ide σημαίνει ότι δεν παίρνεις το 100% του ssd σου μιας και δεν ειναι σε achi,δεν έχεις trim Κλπ κλπ)

Το πρόβλημα μάλλον είναι είτε στον δίσκο,είτε στην υποδοχή της μητρικής είτε στο καλώδιο.

δες αν μόνο με τον ssd έχεις το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Δημοσ.

Δεν ειναι αυτο το πρόβλημα(το οτι ανοίγει σε ide σημαίνει ότι δεν παίρνεις το 100% του ssd σου μιας και δεν ειναι σε achi,δεν έχεις trim Κλπ κλπ)

Το πρόβλημα μάλλον είναι είτε στον δίσκο,είτε στην υποδοχή της μητρικής είτε στο καλώδιο.

δες αν μόνο με τον ssd έχεις το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Ο δίσκος είναι οκ, οι υποδοχές δεν πρέπει να έχουν πρόβλημα  της έχω δοκιμάσει όλες , (δεν μπορεί όλες να έχουν πρόβλημα) , τα καλώδια θα μπορούσαν να είναι, τα βλέπω σχετικά ταλαιπωρημένα.........

άλλαξα καλώδιο αλλά πάλι τα ίδια  

Το πρόβλημα με τον SSD και το ACHI MODE λύθηκε με τον παρακάτω τρόπο.....

1. Run Command Prompt as Admin

2. Invoke a Safe Mode boot with the command: bcdedit /set {current} safeboot minimal

3. Restart the PC and enter your BIOS during bootup.

4. Change from IDE to AHCI mode then Save & Exit.

5. Windows 10 will launch in Safe Mode.

6. Right click the Window icon and select to run the Command Prompt in Admin mode from among the various options.

7. Cancel Safe Mode booting with the command: bcdedit /deletevalue {current} safeboot

8. Restart your PC once more and this time it will boot up normally but with AHCI mode activated.

9. Bask in the reflected glory of being a total Windows 10 God 003.gif"

Τώρα μένει να δούμε εάν γλίτωσα και από τα κωλύματα......... 

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...