Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα στην παρεα.

Εχοντας βαλει σε κατι φιλους και συγγενεις κατι Χeon 5450 , χθες ενας φιλος μου , μου ζητησε να του κανω το ιδιο. Οκ λεω, δεν θα παρει πολυ ωρα. Εχει εναν core 2 quad Q8300, Βλεπω η μητρικη υποστηριζει μεχρι QX9770 και 150w Tdp cpu, Λεω κομπλε, κατεβαζω το Moded bios για τον Xeon, το περναω και ολα οκ.

Ειχα 2 Ε5450 πανω μου. Βαζω τον 1ο, τίποτα, ανοιγε το pc, αλλα ουτε ποστ ουτε σημα στην οθονη, ουτε καποιο beep Να μου δειξει οτι κατι παει λαθος, μονο το πρασινο led της mobo ανοιχτο και τα φανς να γυρνανε. clear cmos, Τιποτα. λες να εκαψα τιποτα, λεω, βγαζω καρτα γραφικων σκληρους, παλι τιποτα. Τα Βαζω ολα πανω ξανα και δοκιμαζω τον Q8300. Ολα ξεκινανε ρολοι, σαν να μην εγινε τιποτα. Ξαναβαζω τον ιδιο 5450, τιποτα- νεκρα. Λεω , λες να μας την εκανε την δουλεια ο κινεζος του Ali, και να ειναι μαπα το καρπουζι? Βαζω τον δευτερο 5450, και αυτος τιποτα. τους κοιταω καλυτερa, μπαινω και στον πωλητη, top-rated, λεω δεν νομιζω, και επειτα τα fans σπινιαρουν + led. Τι μπορει να φταιει? Δεν ειμαι σπιτι του παιδιου τωρα, θα ξαναπαω αυριο, αλλα wtf?

Δημοσ.

Αφού έβαλες το αυτοκολλητάκι / adaptor στον επεξεργαστή και flashαρες modded BIOS σωστά τότε η πιο πιθανή εξήγηση είναι ότι ο συγκεκριμένος επεξεργαστής με τη συγκεκριμένη μητρική δεν είναι compatible. Kάθε 775 μητρική έχει τη δική της compatibility list και ενώ bootάρει με κάποιους Xeon με άλλους δεν bootάρει. Οπότε κάνεις έρευνα online για να δεις τί λειτουργεί που και πάλι δεν είναι 100% εγγυημένο ότι θα λειτουργεί και στη δική σου μητρική ή δοκιμάζεις μέχρι να βρεις κάτι που λειτουργεί.

Αν υποθέσουμε ότι έκανες τα παραπάνω βήματα σωστά και ότι έχεις λειτουργικούς επεξεργαστές τότε συμπεραίνουμε ότι ο Ε5450 δεν είναι compatible με τη μητρική σου. Αλλά μπορεί να είναι compatible ο παρόμοιος X5450 ή κάποιος άλλος 

• Like 1
Δημοσ.
-snip-

θα δοκιμασω μια φορα ακομα αυριο και αν δεν , θα ψαξω καποιο ατομα να δοκιμασω τις cpu, και μετα να τις πουλησω, καθως θα μου ειναι αχρειαστες.

Δημοσ.

απο οτι φαινεται δεν λειτουργει ο Ε5450 σε αυτη την μητρικη, αν και delidded δεν λεει κατι περι αυτο. Δοκιμασα 2 cpu στην ιδια μητρικη, και με διαφορετικο τροφοδοτικο, αλλα ματαια. Το εκνευριστικο ειναι παιζει μπαμ με το Q8300.Δεν πειραζει. Υπαρχει καποιο ατομο εντος αθηνων προθημος να περασω να δοκιμασουμε τους επεξεργαστες σε δικια του δοκιμασμενη μητρικη (θα φερω και παστα), γιατι αυτη η asus ειναι σχετικα Low end, να αποκλεισουμε να ειναι προβληματικες οι cpu? Kερναω καφεδακι (η και μια μικρη αμοιβη). :P

Δημοσ.

Δοκίμασες να χαμηλώσεις τη συχνότητα του επεξεργαστή (fsb); Μπορεί να μην εκκινεί στα 3GHz αλλά να εκκινεί στα 2.5 ή στα 2. Παίξε με τις συχνότητες και δες, ακόμα και αν εκκινήσει αλλά δεν είναι σταθερό το σύστημα θα έχεις απόδειξη ότι το CPU λειτουργεί. Επίσης μπορεί να χρειάζεται παραπάνω ρεύμα στα  3GHz που δε το νομίζω αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Δοκίμασε και με διαφορετικά ram modules κάθε φορά (χρησιμοποίησε ένα) και επίσης σε διαφορετικά slot. Αν έχεις υπομονή και δοκιμάσεις καμιά 20αρια - 30αρια φορές μπορεί να πετύχεις καμια εκκίνηση - έστω και ασταθή

Δημοσ.

Δοκίμασες να χαμηλώσεις τη συχνότητα του επεξεργαστή (fsb); Μπορεί να μην εκκινεί στα 3GHz αλλά να εκκινεί στα 2.5 ή στα 2. Παίξε με τις συχνότητες και δες, ακόμα και αν εκκινήσει αλλά δεν είναι σταθερό το σύστημα θα έχεις απόδειξη ότι το CPU λειτουργεί. Επίσης μπορεί να χρειάζεται παραπάνω ρεύμα στα  3GHz που δε το νομίζω αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Δοκίμασε και με διαφορετικά ram modules κάθε φορά και σε διαφορετικά slot. Αν έχεις υπομονή και δοκιμάσεις καμιά 20αρια - 30αρια φορές μπορεί να πετύχεις καμια εκκίνηση - έστω και ασταθή

δεν μπαινει καν στο Bios με τους xeon (μαυρη οθονη) , για να μπορεσω να δοκιμασω να χαμηλωσω την συχνοτητα :wacko:

θα δοκιμασω μεσα στο ΣΚ με 1 ραμ στικ, καθως δεν ειμαι στο σπιτιου του παιδιου τωρα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...