JohnTehGreek Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Ελπίζω ο τίτλος να ταιριάζει. Λοιπόν ακούστε την ιστορία μου και συγνώμη για το σεντόνι. 2 περίπου χρόνια πριν επιτέλους μας παίρνει τηλέφωνο ο ΟΤΕ και μας λέει ότι έχει γίνει διαθέσιμο το VDSL στην περιοχή μας. Ο Πατέρας μου τότε φυσικά δέχεται την προσφορά και μας έρχεται το νεο ρουτερ και ενεργοποιείται η γραμμή. Έλα όμως που τα νούμερα ήταν κοντά στα 3mbps download (ξεκάθαρη βλάβη). Ε παλεύαμε μέρες με τους τεχνικούς, αμέτρητα τηλέφωνα, επιστροφή του ρούτερ και τελικά μας παίρνει ο ΟΤΕ και μας λέει "Συγνώμη τελικά έγινε κάποιο λάθος και δεν είναι δυνατή η σύνδεση VDSL στην περιοχή σας." Και σαν να μην έφτανε η ταλαιπωρία και οι μέρες χωρίς Internet ο Πατέρας μου έπρεπε να παλέψει και με το λογιστήριο του ΟΤΕ για το αυτονόητο, να μας αφαιρέσουν την έξτρα χρέωση από το δήθεν VDSL στον επόμενο λογαριασμό. Έλα όμως που εγώ έχω πραγματικά ανάγκη το γρήγορο Internet. Γιατί εκτός ότι περνάω το μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας μου στον Η/Υ σαν πιτσιρικάς και εγώ γουστάρω να παίζω και Video games και το να περιμένω 1.5 ολόκληρη ώρα για να κατέβουν 3gb είναι σκέτο μαρτύριο. Βέβαια πέτυχα στον δρόμο ένα παιδί από τον ΟΤΕ πριν 4 μήνες περίπου και μου είχε πει ότι υπήρχαν όντως θέματα στην περιοχή αλλά έχουν γίνει αρκετές αναβαθμίσεις του δικτύου όπως επίσης μου κάνει εντύπωση ότι ο ΟΤΕ βγάζει ακόμα διαθεσιμότητα δικτύου στην περιοχή, λογικά αν είχε δηλωθεί βλάβη δεν θα το είχαν αφαιρέσει από το Site; Πάντως δεν υπάρχει κανένα από τα καινούργια ΚΑΦΑΟ στην περιοχή. Βέβαια έχω δει αρκετά πιο πάνω. Ένας φίλος που είναι στα 600 μέτρα έχει VDSL καμπάνα 48 στα 50. Μετά το τεράστιο σεντόνι έρχομαι στην βασική ερώτηση. Θα άξιζε να δώσω μια προσπάθεια ακόμα και να ξεκινήσω νέα σύνδεση στο όνομα μου; Να το παλέψω μόνος μου γιατί μπορεί να φταίνε ακόμα και τα καλώδια γιατί είμαι σε αρχαίο σπίτι. Το θέμα είναι μπορώ να κάνω κάποια δέσμευση με τον ΟΤΕ ότι αν δεν μου παρέχουν το VDSL που θέλω να βάλω θα με αφήσουν να σπάσω το συμβόλαιο και να φύγω; Ή θα μου πουν τίποτα σε φάση "Συγνώμη δεν είναι διαθέσιμο το VDSL στην περιοχή σας, δεν μπορείτε να κάνετε κάτι σας επιστρέφουμε σε 24αρα γραμμή"; Την ιστορία την έγραψα από πάνω για να σας δώσω να καταλάβετε ότι οι γονείς μου δεν θα ξαναρισκάρουν με καμία Παναγία να μπλέξουν. Θα το εκτιμούσα πολύ αν κάποιο μέλος δουλεύει στον ΟΤΕ και θα μπορούσα να του πω μια περιοχή να μου πει ξεκάθαρα αν υπάρχει διαθεσιμότητα ή όχι. Ευχαριστώ και συγνώμη για το σεντόνι. Εdit: Μόλις είδα από έναν χάρτι ότι το DSLAM είναι μόλις 700 μέτρα από το σπίτι μου (το υπολόγισα μέσω Google maps.). Και όντως θυμάμαι ότι το έχω δει αρκετές φορές. Ε στα 700 μέτρα είναι λογικό να έχω θέμα με VDSL; Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2016 από JohnTehGreek
dbconan Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Στα 800 μέτρα με καλό μόντεμ, θα είσαι στα 49.0000 εύκολα.... Το δικό μου, πάει εύκολα 49.999,στα 800 μέτρα....
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 700 στο google maps, είναι καλωδιακά όμως τα 700m? Αυτό είναι που μετράει...
JohnTehGreek Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 700 στο google maps, είναι καλωδιακά όμως τα 700m? Αυτό είναι που μετράει... Το γνωρίζω, αλλά υπάρχει κάποιος τρόπος να το κοιτάξω; Πάντως από την στιγμή που το σπίτι μου είναι 700μ από το dslam πόσο παραπάνω θα μπορούσε να είναι το καλώδιο; Μόνο αν το κάνανε βόλτα το καλώδιο όταν το βάζανε και βγαίνει παραπάνω από 1000μ...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Κοιτάς πόσα είναι τα DB του downstream line attenuation στα line stats που δείχνει τώρα το adsl modem/router σου και βάζεις τον αριθμό σε calculator που υπολογίζει και την απόσταση... http://www.adslgr.com/features/adsl_calculator.php
JohnTehGreek Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Θα το μετρήσω σε λίγο. Επίσης θα ήθελα να αναφέρω και κάτι επισης παράξενο. Ο ΟΤΕ είναι ο μόνος πάροχος που μου δίνει VDSL μέχρι 50. Κανένας άλλος δεν έχει διαθεσιμότητα στην περιοχή μου. Είναι λογικό αυτό;
jkoukos Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Πάντως από την στιγμή που το σπίτι μου είναι 700μ από το dslam πόσο παραπάνω θα μπορούσε να είναι το καλώδιο; Μόνο αν το κάνανε βόλτα το καλώδιο όταν το βάζανε και βγαίνει παραπάνω από 1000μ... Δεν έχει τόσο σημασία αν είναι πραγματικά τα καλωδιακά μέτρα (που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι και πολύ παραπάνω), αλλά η εξασθένιση που έχει το ζευγάρι σου και αυτή μετατρέπεται σε απόσταση. Η εξασθένιση έχει να κάνει με την πραγματική απόσταση και με τις επιπλέον απώλειες λόγω παλαιότητας, κακών συνδέσεων, ενδιάμεσων κόμβων και γενικά την ποιότητα του χάλκινου δικτύου. Χοντρικά για να καταλάβεις, μπορεί το καλώδιο να έχει π.χ. 700 μέτρα, αλλά λόγω συνολικών προβλημάτων και ποιότητας, να συμπεριφέρεται σαν να ήταν 2000 μέτρα.
JohnTehGreek Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Ωραία και εγώ αυτό πως μπορώ να το ξέρω; Πρέπει πρώτα να φάω το αγγούρι και μετά να το μάθω; Ήθελα να ήξερα ο ΟΤΕ όταν είχα βάλει παλιότερα (που γράφω πιο πάνω) και έγινε ότι έγινε δεν έδωσε καμία σημασία στο θέμα; Βέβαια εγώ έχω αρχίσει να πιστεύω ότι φταίει η καλωδίωση του σπιτιού (που χρονολογείται χαλαρά στο 1950+). Μήπως γιαυτό και οι τεχνικοί δεν μπορούσαν να βρουν κάποιο πρόβλημα;
jkoukos Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Καταρχήν δώσε τα στοιχεία του συγχρονισμού όπως εμφανίζονται στο modem/router.
JohnTehGreek Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 ADSL State : Up Bandwide Down/Up(kbps): 14989 kbps / 958 kbps SNR Margin Down/Up(db): 10.9 dB / 12.0 dB FEC Down/Up: 38412 / 42 CRC Down/Up: 72 / 7 HEC Down/Up: 3040 / 0 Αυτά αρκούν?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Nope, λείπει το attenuation που ζήτησα κι εγώ πιο πάνω...
JohnTehGreek Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Α δεν είναι αυτό το SNR Margin; Νόμιζα αυτό ήταν. Μισώ θα το ξανα ψάξω. Παιδιά άκυρο, το βρήκα και είναι 20.4 (που μεταφράζεται σε 1500 μέτρα). Τουλάχιστον τώρα ξέρω για ποιο είναι το πρόβλημα. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας, το θέμα ας κλειδώσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα