gazp Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Καλησπερα σε ολους! [προειδοποιηση] Ακολουθει σεντονι [/τελος προειδοποιησης] Μετα απο 7 χρονακια αποφασισα κι εγω να αναβαθμισω το πισι μου. Εχω σκεφτει καποια παρτς και θα ηθελα την γνωμη και τις προτασεις σας. Κατ αρχην να πω οτι το πισι προοριζεται για Gaming (Nba 2k, Fifa, Battlefield και γενικως βαρια games). Πληκτρολογιο - ποντικι και ηχεια εχω ηδη, ενω οσον αφορα την οθονη, για αρχη θα συνδεθει με την Full Hd 40αρα του σαλονιου καθ οτι δε με βγαζει το μπατζετ τωρα. Sli/CF και Overclock δε σκοπευω να κανω* Απο το πισι που εχω ηδη σκοπευω να κρατησω: 1) Τον 1TB μηχανικο σκληρο και στο μελλον βλεπουμε για SSD, 2) Το κουτι το οποιο ειναι το Corsair Carbide Spec - 03 Blue 3) Το τροφοδοτικο μου (tier 2), το XFX TS 550 Bronze και 4) Την Zalman CNPS5X Performa ψυκτρα Το μπατζετ ειναι γυρω στα 550-600€, αντε να ανεβω και κανα 50αρι παραπανω. Επειδη θελω το συστημα να ειναι οσο το δυνατον πιο future proof γινεται, θα ηθελα οπωσδηποτε ddr4 μητρικη σε socket 1151 μιας και το 2011-3 ακομα μου ειναι απλησιαστο. Εχω σκεφτει τα παρακατω parts: CPU: Intel Core i5 6500 GPU: Evga GTX 1060 SC 6GB RAM: Hyper X Fury 8GB 2133 Οι λογοι που διαλεξα τη συγκεκριμενη καρτα γραφικων ειναι αρκετοι. Πρωτον επειδη οι τιμες στις οποιες παιζουν οι 1070 και 1080 ειναι απαγορευτικες για το πορτοφολι μου, δευτερον επειδη δεν θελω να παω σε AMD καρτα γραφικων λογω προηγουμενης εμπειριας και 3ον επειδη το κουτι μου αν και εχει άπλα δεν ειναι και το μεγαλυτερο του κοσμου θελω να παω σε πιο Small form factor καρτα (εχω δει και συγκριτικα benchmarks και μια χαρα τα παει η υλοποιηση της Evga απο θεμα θερμοκρασιων και θορυβου). Τελος, επειδη θελω να εχω το κεφαλι μου ησυχο σε θεμα αναβαθμισεων για τα επομενα χρονια, δεν θελω να παω σε καρτα με λιγοτερα απο 6GB μνημης. Και καπου εδω αρχιζει και αναλαμβανει το OCD....επειδη το κουτι εχει side panel και φαινεται το hardware, θελω να παρω μια μητρικη που να ταιριαζει με το Black & Blue theme του κουτιου και του μεχρι τωρα hardware ειμαι για τα σκουπιδια, το ξερω, αλλα ocd ειναι αυτο και δε μπορεις να του πας κοντρα *Και το ocd συνεχιζεται: ενω δεν με ενδιαφερει να κανω oc η sli (που με κλειδωμενο cpu και την 1060 που δεν υποστηριζει sli ετσι κι αλλιως και να θελα δε μπορω) σκεφτομαι μηπως στα πλαισια του Future proof επειδη οπως ειπα θελω να φτιαξω ενα συστημα που να με κρατησει για καιρο και να ειναι αναβαθμισημο σκεφτομαι μηπως "αξιζει" να πεταξω τα λεφτα μου παιρνοντας μια Ζ170 μητρικη που να υποστηριζει και SLI, γνωριζοντας οτι ειναι overkill.... Θα ηθελα λοιπον τη γνωμη σας σχετικα με τα κομματια που εχω διαλεξει και προτασεις. Εννοειται οτι αν υπαρξει πτωση τιμης σε καποιον καλυτερο επεξεργαστη απο τον 6500 θα παω σ αυτον. Ευχαριστω και σορρυ για το μακροσκελες ποστ.
BlueBlood7 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Γεια σου ξάδερφε.Γιατί με μια ματιά που κοίταξα χωράει μια κάρτα με 2 fans? Που είναι και φθηνότερη. Προσωπικά σε EVGA με ένα fan μια κάρτα που είχα έκανε θόρυβο. https://www.skroutz.gr/s/9660859/MSI-GeForce-GTX1060-6GB-V809-2205R.html Πόσα χρήματα μένουν δηλ. για μητρική? Κάτι σε μαύρο πρέπει να πάρεις για να ταιριάζουν τα χρώματα.
gazp Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Γύρω στα 90-120€ για μητρική. Αλλα αν βρεθεί κάποια φθηνότερη που να μου κάνει δε λέω όχι. Και ναι, καλό θα ειναι να ταιριάξουν τα χρώματα. @pano ocd ειναι ψυχολογική πάθηση, το αναφέρω ειρωνευόμενος τον εαυτο μου που ένα απ τα κριτήρια επιλογής ειναι να ταιριάζουν τα χρώματα για να μου φαίνεται ωραίο στο μάτι. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα