Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά παιδιά. Θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρετε κανένα πρόγραμμα που να εμφανίζει πληροφορίες για αρχείο βίντεο αναλυτικά, δηλαδή ανάλυση, ήχος κλπ. Είχα βρει παλαιότερα ένα τέτοιο αλλά δεν μου χρειάστηκε και δεν θυμάμαι πως λέγεται για να το βρω.

Επίσης, για να μην ανοίξω άλλο θέμα θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: σε κάποιες σειρές από τις πληροφορίες των αρχείων τους από το potplayer, λέει ότι το bit depth είναι 10 bits ενώ όταν κάνω εγώ μετατροπή είναι 8 bits. Το πρόβλημα είναι ότι για το ίδιο βίντεο, το 10 bits έχει πολύ καλύτερη εικόνα ακόμα και με λιγότερα kbits σε σύγκριση με το 8 bits. Η ερώτηση μου είναι αυτό πως το πετυχαίνουμε;

Δημοσ.

Ενδιαφέρον πρόγραμμα και χρήσιμο. Σ'ευχαριστώ πολύ. Όσο για την δεύτερη ερώτηση, έχει κανένας την απάντηση?

Όποιος θέλει, ας ρίξει μια ματιά σε αυτούς τους συνδέσμους.

https://mattgadient.com/2016/02/15/how-to-10-bit-x264-and-10-12-bit-x265-encodes-with-handbrake-mac-os-x-linux-windows/#windows

https://forum.handbrake.fr/viewtopic.php?f=11&t=34165

Δημοσ.

Δεν ήταν h265 αλλά h264 και 10 bit. Αυτό το είδα από τις πληροφορίες του βίντεο. Όσο για τη συμπίεση προς το μέγεθος, κάθε φορά που βάζω h265 and h264 για το ίδιο αρχείο, βλέπω ότι έχουν μία μικρή διαφορά του μεγέθους των λίγων mb και λίγη καλύτερη εικόνα με τον τριπλάσιο χρόνο επεξεργασίας. Τι κάνω λάθος δεν ξέρω γιατί στα βίντεο από τον θείο για h265 η ανάλυση είναι πολύ καλή ακόμα και στα μικρά kbits (για σειρές). Έχω fx-8320 και συνήθως για επεξεργασία βίντεο δουλεύω το handbrake. Όποιος ξέρει ας με βοηθήσει. 

Όσο για το handbrake, δοκίμασα αυτό που έγραφε ο αρθρογράφος σε win 7 και linux mint. Το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό. Όχι για την ποιότητα του βίντεο αλλά γιατί μετά από λίγο κράσαρε και έκλεινε το πρόγραμμα. Επίσης, η κατανάλωση ραμ έφτανε σχεδόν στο τέρμα. Έχω 16 gb ram στο σταθερό και ο δείκτης έφτανε 15 όταν έτρεχε το πρόγραμμα. Όσο για τις επιλογές, έχει h264 10 bit, h265 10 bit and h265 12 bit !!! Το έτρεξα μόνο h264 10 bit γιατί το h265 10 bit ήταν αφάνταστο αργό. Επειδή δεν το έφτασα μέχρι το τέλος, αναλογικά φαντάζομαι ότι θα ήθελε το διπλάσιο χρόνο (σίγουρα).

ΟΠΟΙΟΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...