Επισκέπτης Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Καλησπέρα. Αποφάσισα να ξεκινήσω να ασχολούμαι με τη Java (Θα τη χρειαστώ και με τη σχολή ούτως ή άλλως). Διαβάζοντας ένα βιβλίο μου δίνει οδηγίες για το τι προγράμματα θα χρειαστεί να εγκαταστήσω και αναρωτιέμαι μήπως μπορεί να μου παραθέσει κάποιος links (εκτός του text editor). Για παράδειγμα, πήγα στο site αλλά δεν είχε αυτό το Java 2 που έλεγε οπότε έψαξα λίγο και κατέβασα το Java SE 8 101 κάτι τέτοιο το οποίο κόλλησε στο installation και δεν έκανε τίποτα. Επίσης, πήγα στο 2ο βήμα να εγκαταστήσω αυτό το API που λέει. Δε βρήκα εν τέλει τίποτα στο site της SUN που να ΄ναι downloadable. Αυτά, ευχαριστώ. Οι οδηγίες του βιβλίου είναι εδώ:
jimakos234 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 για να ξεκινηεις απλα, δες codecademy, και βαλε Netbeans + java jdk, τα εχει ολα μαζι οτι χρειαζεται http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/index.html 1
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Ευχαριστώ φίλε μου αλλά θέλω να ακολουθήσω αυτό το βιβλίο που τα παρουσιάζει πολύ ωραία! Λέει να αποφύγουμε IDEs οπότε λέω να μη βάλω το Neatbeans. Αυτό το java jdk που είναι; Με καλύπτει πλήρως; Έχει και αυτά τα API που λέει το κείμενο που ανέβασα;
Luciddream Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Εγώ αν μου λέγαν να αποφύγω IDEs θα απέφευγα το βιβλίο. Χωρίς IDE δεν πας πουθενά εκτός και αν είσαι κανένας απο αυτούς τους vim hipsters (έχουμε πολλούς τέτοιους στο ελλάδα) Το JDK που κατέβασες είναι το σωστό, βάζεις και ένα IDE να χρησιμοποιεί αυτό το JDK και είσαι έτοιμος. Επειδή το έβαλα και εγώ πρόσφατα σε Windows 10, και εμένα μου κόλλησε στην εγκατάσταση, αλλά φαίνεται να ολοκληρώθηκε και παίζει κανονικά. Αν ήσουν σε Linux θα ήταν πιο απλά τα πράγματα γιατί απλά το κάνεις unzip σε ένα φάκελο και καθάρισες, στα Windows όμως η Oracle αποφασισε να μας τα πρίξει με τους installers. 3
Moderators Kercyn Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Λέει να αποφύγουμε IDEs wat the fuk Πάρε το βιβλίο και πέτα το απ' το παράθυρο. Επίσης, η Java 5 πόσο παλιά είναι; Java 8 δεν έχουμε τώρα; 1
jimakos234 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Ευχαριστώ φίλε μου αλλά θέλω να ακολουθήσω αυτό το βιβλίο που τα παρουσιάζει πολύ ωραία! Λέει να αποφύγουμε IDEs οπότε λέω να μη βάλω το Neatbeans. Αυτό το java jdk που είναι; Με καλύπτει πλήρως; Έχει και αυτά τα API που λέει το κείμενο που ανέβασα; οτι σου ειπε ο @Luciddream Java χωρις IDE περισσοτερο θα παιδευτεις παρα θα μαθεις, θα ψαχνεις τα λαθη σου σε γραμμη εντολων, και αμα ειναι και λογικα, καλη τυχη.
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Για την ακρίβεια, λέει ότι τα IDEs είναι great κλπ αλλά προφανώς στο σημείο που είμαι και για εκπαιδευτικούς σκοπούς φτάνει ένας editor. Το βιβλίο είναι το Head First Java.
dimitrisOP Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Java χωρίς IDE = better kill my self wat the fuk Πάρε το βιβλίο και πέτα το απ' το παράθυρο. Επίσης, η Java 5 πόσο παλιά είναι; Java 8 δεν έχουμε τώρα; και τωρα οπου ναναι βγαινει η 9 , η 5 ειναι απο το 2005...
fitriolis Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Μηπως ειναι παλια εκδοση του βιβλιου; Τα head first εχουν καλες εκδοσεις. Τα java design patterns για παραδειγμα ειναι καλο βιβλιο. Εχω συναδελφο που γραφει java σε vim και τωρα τελευταια γραφει JEE. Το θεωρω τελειως παραλογο ειδικα για εταιρεια αλλα αυτος ετσι βολευεται.
Luciddream Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Πάντως αν αποφασίσεις να βάλεις κάποιο IDE, εγώ θα προτείνω το IntelliJ IDEA. Αν και έχω αναγκαστεί να τα χρησιμοποιήσω όλα, πιο πολύ με βολεύει το IntelliJ. Μερικοί συνηθίζουν σε ένα και μετά δεν μπορούν να αλλάξουν, πιστεύω ότι όλα τα εργαλεία έχουν τον ρόλο τους (π.χ το Eclipse έχει το WindowBuilder). Το βασικότερο πρόβλημα με το Netbeans αν και είναι γενικά καλό IDE, το έχω συναντήσει σε χρήση με git / maven / debugger. Απο βιβλία τα περισσότερα καλά είναι, για να σε βάλουν στο κλίμα, αλλά μην περιμένεις να μάθεις τα πάντα απο αυτά. Πρέπει να αρχίσεις να γράφεις κωδικα για να καταλάβεις καλύτερα τι γίνεται, να μάθεις να χρησιμοποιείς debuggers, κτλπ. Εκτός απο τον κώδικα η Java έχει και κάποια άλλα θεματάκια που με τον τρόπο που τα έχουν ορίσει, μπερδεύουν αρκετά τον κόσμο (βλέπε Resource bundles, Classpath, Dependencies, JDBC api, APIs γενικότερα, κτλπ). Και αυτά με τον καιρό. Τέλος, αφού "μάθεις" να γράφεις κώδικα, θα πρέπει να δώσεις έμφαση σε Design patterns, να μάθεις τι είναι MVC για web sites ή desktop apps, γιατί ουσιαστικά το πιο δύσκολο κομάτι είναι εκεί ώστε να γράψεις κώδικα που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και απο τρίτους (και πίστεψε με, και εσύ ο ίδιος μετά απο λίγους μήνες θα είσαι ένας απο τους τρίτους). 1
spooker Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Εγώ αν μου λέγαν να αποφύγω IDEs θα απέφευγα το βιβλίο. Χωρίς IDE δεν πας πουθενά εκτός και αν είσαι κανένας απο αυτούς τους vim hipsters (έχουμε πολλούς τέτοιους στο ελλάδα) Το JDK που κατέβασες είναι το σωστό, βάζεις και ένα IDE να χρησιμοποιεί αυτό το JDK και είσαι έτοιμος. Επειδή το έβαλα και εγώ πρόσφατα σε Windows 10, και εμένα μου κόλλησε στην εγκατάσταση, αλλά φαίνεται να ολοκληρώθηκε και παίζει κανονικά. Αν ήσουν σε Linux θα ήταν πιο απλά τα πράγματα γιατί απλά το κάνεις unzip σε ένα φάκελο και καθάρισες, στα Windows όμως η Oracle αποφασισε να μας τα πρίξει με τους installers. οτι σου ειπε ο @Luciddream Java χωρις IDE περισσοτερο θα παιδευτεις παρα θα μαθεις, θα ψαχνεις τα λαθη σου σε γραμμη εντολων, και αμα ειναι και λογικα, καλη τυχη. Μην λέτε του παιδιού ότι να ναι Καλά τα IDE. Intellij δουλεύω και εγώ αλλά αν θες να μάθεις τη γλώσσα σε ποσοστό που πλησιάζει το 90% εγώ θα προτείνω να ξεκινήσεις με αυτά https://www.amazon.co.uk/OCA-OCP-Java-Programmer-Certification/dp/1119272092/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1473017499&sr=8-2&keywords=ocp+java+8 χωρίς IDE. Δώσε και το certification και μετά και δεν έχει να φοβηθείς τίποτα.
Luciddream Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Μην λέτε του παιδιού ότι να ναι Καλά τα IDE. Intellij δουλεύω και εγώ αλλά αν θες να μάθεις τη γλώσσα σε ποσοστό που πλησιάζει το 90% εγώ θα προτείνω να ξεκινήσεις με αυτά https://www.amazon.co.uk/OCA-OCP-Java-Programmer-Certification/dp/1119272092/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1473017499&sr=8-2&keywords=ocp+java+8 χωρίς IDE. Δώσε και το certification και μετά και δεν έχει να φοβηθείς τίποτα. Αν είχε το forum downvote θα σου έκανα σίγουρα. certification? Να πάρει μια ιδέα απο Java θέλει και του προτείνουμε τρόπους να κάνει την ζωή του πιο εύκολη. Εσύ του προτείνεις ότι να ναι, ποιος σου είπε οτι θέλει να δώσει 60 ευρώ ή να γίνει Java Developer? Certified κιόλας? 2
dimitrisOP Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Να προτείνω eclipse η θα του πέσει βαρύ? Για starter πιστεύω το netbeans είναι καλύτερο 1
jimakos234 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Μην λέτε του παιδιού ότι να ναι Καλά τα IDE. Intellij δουλεύω και εγώ αλλά αν θες να μάθεις τη γλώσσα σε ποσοστό που πλησιάζει το 90% εγώ θα προτείνω να ξεκινήσεις με αυτά https://www.amazon.co.uk/OCA-OCP-Java-Programmer-Certification/dp/1119272092/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1473017499&sr=8-2&keywords=ocp+java+8 χωρίς IDE. Δώσε και το certification και μετά και δεν έχει να φοβηθείς τίποτα. μαϊστα Να προτείνω eclipse η θα του πέσει βαρύ? Για starter πιστεύω το netbeans είναι καλύτερο το netbeans για εκπαιδευτικους σκοπους ειναι ταμαμ.
Dark_Sage Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Μην λέτε του παιδιού ότι να ναι Καλά τα IDE. Intellij δουλεύω και εγώ αλλά αν θες να μάθεις τη γλώσσα σε ποσοστό που πλησιάζει το 90% εγώ θα προτείνω να ξεκινήσεις με αυτά https://www.amazon.co.uk/OCA-OCP-Java-Programmer-Certification/dp/1119272092/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1473017499&sr=8-2&keywords=ocp+java+8 χωρίς IDE. Δώσε και το certification και μετά και δεν έχει να φοβηθείς τίποτα. τα βιβλία για certification OCA/OCP ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ για να μάθεις java
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα