Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο φόρουμ.

Ο αδερφός μου έχει ένα λάπτοπ samsung np300 e5a με έναν i5 2450m κ 4gb ram.

Του άλλαξα λοιπόν τον παλιό του μηχανικό σκληρό με έναν ssd ADATA sp550 240 gb.

Από όταν έγινε η αλλαγή παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα,καθώς μερικές φορές στην εκκίνηση τα bios δεν διαβάζουν τον ADATA αλλά τον παλιό μηχανικό ο οποίος δεν είναι καν στο μηχάνημα πλέον(!) με αποτέλεσμα να πέφτει σε boot loop το λάπτοπ.Αλλες φορές είναι όλα κομπλέ.

Τι παίζει να φταίει? Δεν έχει διορθωθεί με load defaults ούτε με πέρασμα του νεότερου bios 09QA (το οποίο το πέρασα με ένα προγραμματάκι μέσω windows αφού δεν έβρισκα πουθενά το αρχείο).

Υπάρχει τρόπος να κάνω clear cmos χωρίς να κάνω βίδες όλο το λάπτοπ για να φθάσω στην μπαταρία του cmos?

Δημοσ.

Ναι. Στο boot menu υπάρχει και το windows boot manager,το οποίο είτε το έχω πρώτο είτε κάτω από τον adata δεν βλλεπω να κάνει διαφορά.

Δημοσ.

Το laptop  βρισκεται αναμεσα στο δικο μας και σε ενα αλλο παραλληλο συμπαν στο οποιο ακομα δεν εχεις βαλει ssd!!! Δεν εξηγηται αλλιως!!!

• Like 1
Δημοσ.

Μπες στο Bios (bios - όχι boot menu). Βγάλε το secure boot (λογικά θα το έχεις βγάλει), βάλε Legacy.

Πήγαινε στην καρτέλα boot priority και εκεί βάλε την σειρά που θα ξεκινάει ο δίσκος.

ή πάτα ένα load defaults μπας και στρώσει.

αν δεν, τράβα του bios update μήπως και ισιώσει.

Δημοσ.

Μπες στο Bios (bios - όχι boot menu). Βγάλε το secure boot (λογικά θα το έχεις βγάλει), βάλε Legacy.

Πήγαινε στην καρτέλα boot priority και εκεί βάλε την σειρά που θα ξεκινάει ο δίσκος.

ή πάτα ένα load defaults μπας και στρώσει.

αν δεν, τράβα του bios update μήπως και ισιώσει.

Καλοφαγα μου ολα αυτα λεει οτι τα εκανε ηδη!Για το πρωτο μονο δεν ειμαι σιγουρος και βαριεμαι να ξανα διαβασω.... :blink:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...