GREGORYMO Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 2 ώρες πριν, 1comment είπε Επαναφέρω το θέμα. Είμαι δύο μήνες σε ένα λογιστή ο οποίος είναι πολύ ακριβός για τα δεδομένα μου. Πήρα προσφορά από άλλον για 50Ε λιγότερα κάθε τρίμηνο και πολύ λιγότερα για τη φορολογική δήλωση. Μιλάμε για εξοικονόμηση 300Ε το χρόνο. Μου είπε ότι δεν χρειάζεται να κάνω τίποτα στον παλιό λογιστή. Μόνο τους κωδικούς ταξις χρειάζεται (ο νέος) που φυσικά τους έχω. Εννοείται δεν χρωστάω χρήματα. Τα ερωτήματα είναι δύο: αυτό το μήνα γίνεται η δήλωση φπα. Η δήλωση αφορά τα έσοδα ως τέλος Μαρτίου, μήνας τον οποίο πλήρωσα. Άρα, λογικά δεν του χρωστάω λεφτά για τη δήλωση ε; Μπορεί να την κάνει Απρίλιο αλλά αφορά το προηγούμενο τρίμηνο. Άλλο ερώτημα. Για την έναρξη δεν μου χε πάρει λεφτά. Μου είχε πει "είναι μέσα στην τιμή". Δηλαδή του μηνιάτικου. Πιστεύετε ότι με δύο μήνες ουσιαστικά τον έχω εξοφλήσει και για αυτό ή να κάτσω ένα μήνα ακόμα; Θα μου πείτε γιατί δεν ρωτάω τον ίδιο. Δεν θέλω καν να ξαναπατήσω εκεί και σκοπεύω να χαιρετήσω με ένα μεηλ γιατί όσες φορές χρειάστηκε να ρωτήσω το οτιδήποτε ούτε τηλεφωνικά δεν μπορούσα να τον βρω κι έπρεπε να πάω από το γραφείο (για μια ερώτηση). Να πω ότι είναι επί πολλά χρόνια λογιστής του πατέρα μου, γι αυτό τον "πήρα" αλλά δεν είχα ψάξει ποτέ το θέμα των αμοιβών τους κλπ. Επίσης στον πατέρα μου έχει κάνει κάποια πολύ χοντρά λάθη όπως εκπρόθεσμη δήλωση φπα (πληρώσαμε και πρόστιμο), αλλά και τώρα βλέπω ότι στο mydata δεν έχει περάσει τα έσοδα του πατέρα μου για το 2021 όπως έχει υποχρέωση να κάνει μέχρι 27 Μαίου. Τον ρώτησα και μου είπε ότι ως τότε θα δώσουν κι άλλη παράταση κι ότι θα το κάνει... Με προβληματίζει κατά πόσο θα έχω τα ίδια προβλήματα στο μέλλον. Αφού κανεις Ε3, κανονικά η αλλαγή λογιστή γίνεται κάθε αρχή χρόνιας. Άλλαξες λογιστή 01/01 και τώρα θες να πας αλλού η δεν κατάλαβα καλά ? Αν σώνει και καλά δεν σου κάνει, πας αλλού.
1comment Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Αφού κανεις Ε3, κανονικά η αλλαγή λογιστή γίνεται κάθε αρχή χρόνιας. Άλλαξες λογιστή 01/01 και τώρα θες να πας αλλού η δεν κατάλαβα καλά ? Αν σώνει και καλά δεν σου κάνει, πας αλλού. Έκανα έναρξη επαγγέλματος Φεβρουάριο. Επεξ/σία 13 Απριλίου 2022 από 1comment
GREGORYMO Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, 1comment είπε Έκανα έναρξη επαγγέλματος Φεβρουάριο. και δεν είχατε ξεκαθαρίσει το οικονομικό ? Τέλος πάντων. Όλα γίνονται. Αρκεί, να είσαι σίγουρος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα