Lanike71 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Καλησπέρα, Κάποιος να με ενημερώσει για το τι πρέπει να προσέξει κάποιος που θέλει να αλλάξει λογιστή. Κρατάει βιβλία ενός συγγενή μου αγρότη και δυστυχώς είναι πολύ ακριβός για τον όγκο δουλειάς που έχει. Επίσης τι παίζει με τους κωδικούς που έχει στην κατοχή του σχετικά με taxis κλπ.
glix Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Πως ακριβως ξερεις οτι παιρνει πολλα χρηματα για τον ογκο δουλειεας που κανει ? δηλαδη ρωτησες σε αλλους λογιστες και σου ειπαν χαμηλοτερες τιμες για την δουλεια που κανει ? ή εσυ γνωριζεις τις δουλειες των βιβλιως και θεωρεις οτι παιρνει πολλα χρηματα? Ο λογιστης υποχρεουται να δωσει τους κωδικους στον πελατης του για οποιονδηποτε λογο.Σε περιπτωση που χρωσταει καλο θα ειναι να πληρωσει πρωτα και μετα να φυγει , εξαλλου πολλες φορες ο νεος λογιστης τηλεφωνει στον παλιο για να παρει γενικες πληροφοριες για τον πελατη και να ρωτησει εαν υπαρχει καποιο απληρωτο ποσο. Ο νεος λογιστης μετα αφου παρει τον πελατη, αλλαζει κωδικους, εμαιλ και εξουσιοδοτηση.
agamoi-thytai Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 [sexism on] Να μην είναι γυναίκα. [[/sexism off]
Alphaleader Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 ακριβός λογιστής.... σύντομο ανέκδοτο ειδικά για την χώρα μας. Δεν υπάρχει τέτοιο πραγμα. Ξεβρακωμενοι είναι... δεν μπορω να φανταστω ποσο πιο κάτω θα μπορουσαν να χρεώσουν. Σχεδον προσβάλλουν την ιδιότητα τους. Δεν έχεις κάτι να προσέξεις. Απλά πας σε αλλον αφου πρώτα ξοφλήσεις οποια εκκρεμότητα.
agamoi-thytai Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 ακριβός λογιστής.... σύντομο ανέκδοτο ειδικά για την χώρα μας. Δεν υπάρχει τέτοιο πραγμα. Ξεβρακωμενοι είναι... δεν μπορω να φανταστω ποσο πιο κάτω θα μπορουσαν να χρεώσουν. Σχεδον προσβάλλουν την ιδιότητα τους. Δεν έχεις κάτι να προσέξεις. Απλά πας σε αλλον αφου πρώτα ξοφλήσεις οποια εκκρεμότητα. Κανείς λάθος.Στον αδερφό μου, ασφαλιστικός σύμβουλος ή όπως αλλιώς τους λένε του επερνε 100 το μήνα. Όταν του είπε ότι είναι πολλά του το πήγε 50€. Προσωπικά θα τον έφτυνα και θα έφευγα. Είναι που θα πέσεις.
Lanike71 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Το περίμενα ότι κάποιοι θα θίγονταν, αλλά έπρεπε να ρωτήσω. Λοιπόν έχουμε και λέμε : Από Απρίλιο μέχρι και Νοέμβριο που είναι η αγροτική σαιζόν, περίπου 10 τιμολόγια αγοράς (έξοδα) + 2 τιμολόγια πώλησης εσοδείας (έσοδα) για ΦΠΑ. Φορολογική δήλωση τον Ιούνιο. Συνολικά ζητάει (και παίρνει βέβαια) 450 ευρώ.Τα έσοδα από την πώληση της εσοδείας δε φτάνει ούτε 4000. Αν το θεωρείτε λίγο, πιθανό και να είναι. Λογιστής άλλος που ρώτησα, μου ζήτησε 200 για τα ίδια.
Alphaleader Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Το περίμενα ότι κάποιοι θα θίγονταν, αλλά έπρεπε να ρωτήσω. Λοιπόν έχουμε και λέμε : Από Απρίλιο μέχρι και Νοέμβριο που είναι η αγροτική σαιζόν, περίπου 10 τιμολόγια αγοράς (έξοδα) + 2 τιμολόγια πώλησης εσοδείας (έσοδα) για ΦΠΑ. Φορολογική δήλωση τον Ιούνιο. Συνολικά ζητάει (και παίρνει βέβαια) 450 ευρώ.Τα έσοδα από την πώληση της εσοδείας δε φτάνει ούτε 4000. Αν το θεωρείτε λίγο, πιθανό και να είναι. Λογιστής άλλος που ρώτησα, μου ζήτησε 200 για τα ίδια. 37,5 ευρώ τον μηνα... και ο λογιστης να παιρνει στο χέρι 17 ευρω. ΛΟΛ... αστεια πράγματα. Απορώ πως πέρνουνε την ευθύνη και υπογράφουνε. Το ποσα βγάζεις ειναι αδιάφορο. Και τιποτα να μην πουλας, το κράτος σου βάζει μια σειρα χαρτομανια να συμπληρώνεις ανα τακτά χρονικά διαστήματα. Αυτά απο μονα τους εχουν ευθυνη γι αυτον που τα συμπληρώνει και φυσικα κατανάλωση χρόνου. Φυσικα εσυ θα πας οπου βρισκεις φτηνοτερα.
crom251 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δεν σου παιρνει πολλα, σου παιρνει παρα πολλα. Εμενα ο λογιστης μου, μου παιρνει 60 ευρω τον μηνα, αλλα καθε μηνα εχω καμια 30αρια (το λιγοτερο) τιμολογια αγορας, αλλα τοσα τιμολογια πωλησης, συν τα ζητα της ταμειακης κλπ. Εσυ με 12 τιμολογια συνολο για ολους μηνες (αν καταλαβα καλα) το ποσο που σου ζηταει ειναι τουλαχιστον υπερβολικο...
Θεkλα Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Φιλε alphaleader υπάρχει προσφορα και ζητηση. Αν παει σε λογιστικο γραφειο θα του παρουν ψιχουλα αντι για το 450αρι. Και επισης δε βλέπει το λογιστη του καθε μηνα. Και δεν ξερω αν τα λεφτα αυτα ειναι και μαυρα. Λες και ο λογιστης είναι το μονο επάγγελμα που εχει ευθυνη.
Alphaleader Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Φιλε alphaleader υπάρχει προσφορα και ζητηση. Αν παει σε λογιστικο γραφειο θα του παρουν ψιχουλα αντι για το 450αρι. Και επισης δε βλέπει το λογιστη του καθε μηνα. Και δεν ξερω αν τα λεφτα αυτα ειναι και μαυρα. Λες και ο λογιστης είναι το μονο επάγγελμα που εχει ευθυνη. Ναι... εχουνε και μαλιστα μεγάλη ευθύνη και αντιμετωπίζουν μεγάλα πρόστιμα σε περίπτωση λάθους. Απορω πως αμοιβονται λιγοτερα απο τους δικηγορους η τους μηχανικους. Δεν τιμανε ουτε το πτυχιο τους, ουτε την δουλεια τους.
logistoulis Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Η αλήθεια είναι ότι οι τιμές σε πολλές περιπτώσεις ξεφτιλιζονται για πολλούς λόγους, με βασικότερο να πάρει ο άλλος τη δουλειά πασει θυσία. Το τι λέει το μυαλό του καθενός είναι μεγάλη κουβέντα και δεν οδηγεί πουθενά, απλά παίζει φοβερός ανταγωνισμός και πολλοί θέλουν απλά τη χαμηλότερη τιμή και αδιαφορούν για το τι συνέπεια μπορεί να έχει αυτό Όποιος μπορεί και παίρνει τα λεφτά που θεωρεί ότι αξίζει καλά κάνει και τα παίρνει βέβαια, αλλά οι λογιστές σε σύγκριση με τους δικηγόρους πχ όντως διασυρονται και το κάνουν και μόνοι τους. Αλλά είναι τέτοια κωλοφαρα που δεν αξίζει να τους λυπασαι
1comment Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Επαναφέρω το θέμα. Είμαι δύο μήνες σε ένα λογιστή ο οποίος είναι πολύ ακριβός για τα δεδομένα μου. Πήρα προσφορά από άλλον για 50Ε λιγότερα κάθε τρίμηνο και πολύ λιγότερα για τη φορολογική δήλωση. Μιλάμε για εξοικονόμηση 300Ε το χρόνο. Μου είπε ότι δεν χρειάζεται να κάνω τίποτα στον παλιό λογιστή. Μόνο τους κωδικούς ταξις χρειάζεται (ο νέος) που φυσικά τους έχω. Εννοείται δεν χρωστάω χρήματα. Τα ερωτήματα είναι δύο: αυτό το μήνα γίνεται η δήλωση φπα. Η δήλωση αφορά τα έσοδα ως τέλος Μαρτίου, μήνας τον οποίο πλήρωσα. Άρα, λογικά δεν του χρωστάω λεφτά για τη δήλωση ε; Μπορεί να την κάνει Απρίλιο αλλά αφορά το προηγούμενο τρίμηνο. Άλλο ερώτημα. Για την έναρξη δεν μου χε πάρει λεφτά. Μου είχε πει "είναι μέσα στην τιμή". Δηλαδή του μηνιάτικου. Πιστεύετε ότι με δύο μήνες ουσιαστικά τον έχω εξοφλήσει και για αυτό ή να κάτσω ένα μήνα ακόμα; Θα μου πείτε γιατί δεν ρωτάω τον ίδιο. Δεν θέλω καν να ξαναπατήσω εκεί και σκοπεύω να χαιρετήσω με ένα μεηλ γιατί όσες φορές χρειάστηκε να ρωτήσω το οτιδήποτε ούτε τηλεφωνικά δεν μπορούσα να τον βρω κι έπρεπε να πάω από το γραφείο (για μια ερώτηση). Να πω ότι είναι επί πολλά χρόνια λογιστής του πατέρα μου, γι αυτό τον "πήρα" αλλά δεν είχα ψάξει ποτέ το θέμα των αμοιβών τους κλπ. Επίσης στον πατέρα μου έχει κάνει κάποια πολύ χοντρά λάθη όπως εκπρόθεσμη δήλωση φπα (πληρώσαμε και πρόστιμο), αλλά και τώρα βλέπω ότι στο mydata δεν έχει περάσει τα έσοδα του πατέρα μου για το 2021 όπως έχει υποχρέωση να κάνει μέχρι 27 Μαίου. Τον ρώτησα και μου είπε ότι ως τότε θα δώσουν κι άλλη παράταση κι ότι θα το κάνει... Με προβληματίζει κατά πόσο θα έχω τα ίδια προβλήματα στο μέλλον. Επεξ/σία 13 Απριλίου 2022 από 1comment
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 10 λεπτά πριν, 1comment είπε Επαναφέρω το θέμα. Είμαι δύο μήνες σε ένα λογιστή ο οποίος είναι πολύ ακριβός για τα δεδομένα μου. Πήρα προσφορά από άλλον για 50Ε λιγότερα κάθε τρίμηνο και πολύ λιγότερα για τη φορολογική δήλωση. Μιλάμε για εξοικονόμηση 300Ε το χρόνο. Μου είπε ότι δεν χρειάζεται να κάνω τίποτα στον παλιό λογιστή. Μόνο τους κωδικούς ταξις χρειάζεται (ο νέος) που φυσικά τους έχω. Εννοείται δεν χρωστάω χρήματα. Τα ερωτήματα είναι δύο: αυτό το μήνα γίνεται η δήλωση φπα. Η δήλωση αφορά τα έσοδα ως τέλος Μαρτίου, μήνας τον οποίο πλήρωσα. Άρα, λογικά δεν του χρωστάω λεφτά για τη δήλωση ε; Μπορεί να την κάνει Απρίλιο αλλά αφορά το προηγούμενο τρίμηνο. Άλλο ερώτημα. Για την έναρξη δεν μου χε πάρει λεφτά. Μου είχε πει "είναι μέσα στην τιμή". Δηλαδή του μηνιάτικου. Πιστεύετε ότι με δύο μήνες ουσιαστικά τον έχω εξοφλήσει και για αυτό ή να κάτσω ένα μήνα ακόμα; Θα μου πείτε γιατί δεν ρωτάω τον ίδιο. Δεν θέλω καν να ξαναπατήσω εκεί και σκοπεύω να χαιρετήσω με ένα μεηλ γιατί όσες φορές χρειάστηκε να ρωτήσω το οτιδήποτε ούτε τηλεφωνικά δεν μπορούσα να τον βρω κι έπρεπε να πάω από το γραφείο (για μια ερώτηση). Να πω ότι είναι επί πολλά χρόνια λογιστής του πατέρα μου, γι αυτό τον "πήρα" αλλά δεν είχα ψάξει ποτέ το θέμα των αμοιβών τους κλπ. Επίσης στον πατέρα μου έχει κάνει κάποια πολύ χοντρά λάθη όπως εκπρόθεσμη δήλωση φπα (πληρώσαμε και πρόστιμο), αλλά και τώρα βλέπω ότι στο mydata δεν έχει περάσει τα έσοδα του πατέρα μου για το 2021 όπως έχει υποχρέωση να κάνει μέχρι 27 Μαίου. Τον ρώτησα και μου είπε ότι ως τότε θα δώσουν κι άλλη παράταση κι ότι θα το κάνει... Με προβληματίζει κατά πόσο θα έχω τα ίδια προβλήματα στο μέλλον. Πας απο εκεί να καθαρίσετε τους λογαριασμούς σας και να πάρεις και τον φακελο σου.
1comment Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε Πας απο εκεί να καθαρίσετε τους λογαριασμούς σας και να πάρεις και τον φακελο σου. Δεν υπάρχει "φάκελος". Τα χαρτιά προηγούμενων μηνών τα έχω πάρει. Και ποιούς λογαριασμούς να κλείσουμε; Αφού είναι πληρωμένος ως και τον τελευταίο μήνα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα