Προς το περιεχόμενο

Overclocking i7 6700K

giorgos231

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Kαλησπερα παιδια μολις εστησα και εγω ενα μηχανηματακι με τον 6700κ και μια Ζ170Α. Ειμαι με 1.325 στα 4.6 δοκιμασμενος και περασμενος ολα τα τεστ. Παρατηρω ομως οτι οι θερμοκρασιες ειναι τρομερα καλες για την αεροψυκτρα μου (CM Hyper T4) με τον cpu να μην ξεπερνα 55 βαθμους. Το κουτι ειναι ενα phanteks enthoo pro acrylic και απο airflow υπαρχει αρκετο. Αλλα τοσο χαμηλες θερμοκρασιες? Παιζει να μην παει κατι καλα|?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

L606F374

Να δωσω 1.350 και να παω για 4.7-4.8?

Malay ειναι ακομα δεν εχω βρει κανενα γνωστο να δω τι κανουν οι Vietnam μιας και στους 4790Κ αυτο το εργοστασιο ειχε καλητερα αποτελεσματα.

Μην χαμηλωσεις ρευμα δωσε οπως εισαι εκει χ47 και χ48 και γραψε αποτελεσματα τι κανει.

Αν τα παει καλα κατεβασε λιγο.

Kρασαρε με 1.350 και 4.7ghz. Εδωσα 1.360 και ειναι κομπλε. Μηπως ειναι πολυ? Ποιο σεταπ αξιζει περισσοτερο?

1.325 με 4.5ghz ή 1.360 με 4.7? 

Εγω προσωπικα θα κραταγα τα 4.5 all day, και τα 4.7 για κανα bench

Εχεις το LLC στο 5 και πανω η ακομα και 8 ?

Ειναι στο οτι δεν κανει vdrop και τον κραταει οσο μπορει.

Το κρασαρε ειναι δεν μπαινω Windows η τον εβαλες αμεσως Stress test?

Stress test, κρασαρε στα μισα περιπου... 

Κατι που παρατηρησα:

Παω στο bios και κανω reset σε defaults. Παω στο AiTweaker και βαζω το mode σε X.M.P. Κανω sync all cores, βαζω το multiplier στο 47, αλλαζω και το core voltage, και μολις παω να τα κανω save, στις αλλαγες, περα απο αυτα που αλλαξα, μου λεει οτι αλλαχτηκαν και τα cl της μνημης, απο auto σε 14. Κατι που δεν πειραξα.

οταν βαζεις XMP μην πατας ΝΑΙ, αλλα ΟΧΙ, δηλαδη την δεξια επιλογη.

Νομιζω οτι βαζει τις μνημες στο χρονισμο που θες αλλα οχι στα settings που θελει αυτο.

Παρε και τον οδηγο του Γερμανου Derbauer

Eυχαριστω πολυ! Ποιο ειναι το καλυτερο προγραμμα για temp monitoring?

Εγω εχω το RealTemp

Αυτο με το XMP δες και στο video δεν το βαζεις την επιλογη Yes αλλα Νο, μην φοβασαι στην συχνοτητα που ειναι οι μνημες θα τρεξουν.

Αυριο αμα βρω εναν οδηγο που εχει γραψει στα Γερμανικα θα τον βαλω εδω μιας και εχει αν θες να του παρεις οτι δινει και δεν δινει.

Δικος του οδηγος ειναι και αυτος σε Advance Overclocking, και προτινει αν τον θες για bench,24/7 max.24/7 safe.

Προσωπικα οπως και σου ειπα πριν, αν ειναι για 100Μhz παραπανω να ζηταει ρευμα πολυ, μεινε και σε οποιο ειναι νορμαλ/αποδοση.

Ετσει και αλλιως δεν θα δεις διαφορα με 200Μhz.

Edit εδω σε εχω...δικος του οδηγος

http://extreme.pcgameshardware.de/overclocking-prozessoren/400253-guide-intel-skylake-overclocking-anleitung-6600k-6700k.html

Βαλε το στο αυτοματο Γερμανικα σε Αγγλικα, και διαβασε τον.

Ασχοληθηκα λιγο σημερα και τελικα ηταν λαθος το προγραμμα θερμοκρασιων μου. Περναγα το οριο στις τελευταιες δοκιμες και γιαυτο με πεταγε εξω το στρες τεστ. 

Αποφασισα πως τα 4.5 ειναι αρκετα καλα για την χρηση μου και επαιξα λιγο με το voltages να δω μεχρι πιο σηκωνει. Αυτη τη στιγμη του εχω ρευμα 1.300 και περναει ολα τα τεστ στα 4.5 ghz. με max 79-80c. Παρατηρω ομως οτι στο cpu-z ενω τρεχει το τεστ, καμια φορα το voltage παει απο 1.300 που του εχω οριο στα 1.312 (στιγμιαια) και ξανα επανερχεται. ειναι λογικο?

Ασχοληθηκα λιγο σημερα και τελικα ηταν λαθος το προγραμμα θερμοκρασιων μου. Περναγα το οριο στις τελευταιες δοκιμες και γιαυτο με πεταγε εξω το στρες τεστ. 

Αποφασισα πως τα 4.5 ειναι αρκετα καλα για την χρηση μου και επαιξα λιγο με το voltages να δω μεχρι πιο σηκωνει. Αυτη τη στιγμη του εχω ρευμα 1.300 και περναει ολα τα τεστ στα 4.5 ghz. με max 79-80c. Παρατηρω ομως οτι στο cpu-z ενω τρεχει το τεστ, καμια φορα το voltage παει απο 1.300 που του εχω οριο στα 1.312 (στιγμιαια) και ξανα επανερχεται. ειναι λογικο?

Το κανει και στην δικια μου Hero, καμια φορα αλλα δεν το εχω ψαξει.

Στο XTU αν προσεξεις κατω αριστερα εχει την ταση επεξεργαστη, αν το βαλεις να τρεξει το benchmark τι δειχνει?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...