Προς το περιεχόμενο

Overclocking i7 6700K

giorgos231

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Προσπαθώ εδώ και μέρες να κάνω ένα μέτριο OC τον επεξεργαστή μου  (i7 6700K). Ο επεξεργαστής φυσικά και δεν είναι αργός αλλά θελω να πάρω το maximum απο αυτόν μιας και το πολυ σε 2 χρόνια θα πάρω άλλον CPU επίσης ασχολούμε με 3D modeling και θα ήθελα να κάνω ακόμα ποιο γρήγορο render.

Μέχρι στιγμής νόμιζα οτι είχα καταφέρει 4.5 Ghz σταθερά είχα τρέξει Aida 64 Extreme stability test για 10 ώρες και 35 λεπτά χωρίς κανένα πρόβλημα κανένα error με maximum temps 75 βαθμούς κελσίου.

Σκέφτομαι μετά ας βάλω να τρέξω και IntelBurnTest βάζω λοίπον να τρέξει 20 φόρες με maximum ram,

στην δεύτερη φορά έβγαλε error... Ανάρωτιέμαι εγλω τώρα γιατι το Aida 64 δεν έβγαλε error... τι να κάνω κάμια ιδέα κάποιος; το σύστημα μου το έχω στην υπογραφή μου

Τα settings του BIOS από κάτω στα screenshot.

160904151849.BMP

160904151856.BMP

160904151901.BMP

160904151909.BMP

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παρα πολυ ρευμα για τα 4.5 φιλε, αν ειναι αυτο που βλεπω στο BIOS.

Δοκιμασε αν θες 1,250 και δωσε και x44 cache ratio, και αν βγαζεις XTU Intel ανετα μερικες φορες και SuperPi δοκιμασε και 

μερικα Cinebench R15 (οχι το R11.5) και αν το δεις οτι παιζει, δυσκολα θα τα παιξει.

Δεν υπαρχει λογος για πανω απο 4.500 , οι διαφορες ειναι ελαχιστες.

Αν ανοιγει 1,350 x 48, δοκιμασε παλι τα παραπανω που ειπα.

Και μετα παιξε παλι με τα βολτ.

Υ.Σ παιζει και οι μνημες να μην ειναι συμβατες 100% με την μητρικη.

Παθων με GSKILL , αλαξα απο GVKB 3200Mhz σε GVK 3200 και το συστημα απεκτησε σταθεροτητα σε πολλα, + οτι δεν πιστευα οτι θα επαιζε καλητερα με το vcore μειωμενο.

Τωρα αν τον εχεις για επαγγελματικη χρηση και θα βγαζεις χρηματα απο αυτο, εισαι σε λαθος πλάτφορμα, επρεπε να ησουν σε Χ99.

Αποψη μου, μην το παρεξηγηθεις, τωρα αν θελεις στο overclock να τον τεσταρεις για 10+ ωρες μηπως και σου κολησει καποτε, καντο αλλα μην το περνεις και 100% σιγουρο.

Παρα πολυ ρευμα για τα 4.5 φιλε, αν ειναι αυτο που βλεπω στο BIOS.

Δοκιμασε αν θες 1,250 και δωσε και x44 cache ratio, και αν βγαζεις XTU Intel ανετα μερικες φορες και SuperPi δοκιμασε και 

μερικα Cinebench R15 (οχι το R11.5) και αν το δεις οτι παιζει, δυσκολα θα τα παιξει.

Δεν υπαρχει λογος για πανω απο 4.500 , οι διαφορες ειναι ελαχιστες.

Αν ανοιγει 1,350 x 48, δοκιμασε παλι τα παραπανω που ειπα.

Και μετα παιξε παλι με τα βολτ.

Υ.Σ παιζει και οι μνημες να μην ειναι συμβατες 100% με την μητρικη.

Παθων με GSKILL , αλαξα απο GVKB 3200Mhz σε GVK 3200 και το συστημα απεκτησε σταθεροτητα σε πολλα, + οτι δεν πιστευα οτι θα επαιζε καλητερα με το vcore μειωμενο.

Τωρα αν τον εχεις για επαγγελματικη χρηση και θα βγαζεις χρηματα απο αυτο, εισαι σε λαθος πλάτφορμα, επρεπε να ησουν σε Χ99.

Αποψη μου, μην το παρεξηγηθεις, τωρα αν θελεις στο overclock να τον τεσταρεις για 10+ ωρες μηπως και σου κολησει καποτε, καντο αλλα μην το περνεις και 100% σιγουρο.

φιλε αρχικά ευχαριστώ για τον χρόνο σου οχι την πλατφόρμα αυτή δεν την έχω για επαγγελματική χρηση οσο για cinebench εχω είδη το R15  με το Load Line Calibration τι κάνω; ποσο να βαλω να δοκιμασω διαφορετικα lvl

Από τροφοδοτικό, cpu cooling και μητρική τι έχεις ;

Επίσης παίζει μεγάλο ρόλο και ο εξαερισμός απ το κουτί !!!

το συστημα στην υπογραφη μου

Οσο για stress test χρησημοποιω realbeanch (4 ωρες) και Aida 64 (24 ωρες). Το XTU για κάποιο λόγο δεν μπορώ να το κάνω install. Τώρα τρέχω Aida 64με 1.250 Vcore 4.4 Ghz και LLC auto  να δω εαν ειναι σταθερο θα το αφησω 15 λεπτά και μετά θα κανω αυτο που είπες 4.8 Ghz με 1.350 εαν και θα εχω θεμα με temps (δεν θελω να περάσω 80 βαθμους)

• Like 1

φιλε αρχικά ευχαριστώ για τον χρόνο σου οχι την πλατφόρμα αυτή δεν την έχω για επαγγελματική χρηση οσο για cinebench εχω είδη το R15  με το Load Line Calibration τι κάνω; ποσο να βαλω να δοκιμασω διαφορετικα lvl

το συστημα στην υπογραφη μου

Οσο για stress test χρησημοποιω realbeanch (4 ωρες) και Aida 64 (24 ωρες). Το XTU για κάποιο λόγο δεν μπορώ να το κάνω install. Τώρα τρέχω Aida 64με 1.250 Vcore 4.4 Ghz και LLC auto  να δω εαν ειναι σταθερο θα το αφησω 15 λεπτά και μετά θα κανω αυτο που είπες 4.8 Ghz με 1.350 εαν και θα εχω θεμα με temps (δεν θελω να περάσω 80 βαθμους)

Στην HERO VIIΙ που εχω εχει Load Line Calibratio μεχρι 8 και μερικες το βαζω στο 8 αλλιως το εχω στο 5.

Βαλε 255.50 στο power , δεν θυμαμαι ακριβως ονομασια....το παω γρηγορα και μηχανικα με τα χερια, θα δεις ομως που θα εχει στην αναλυτικη περιγραφη που θα σου λεει 255.50

Στο Vcore βαλε 1.350 αν και μεσα θα σου δειχνει και λιγο παραπανω ισως στο CPUZ

Δοκιμασε ακομα να βαλεις στο 140% το CPU current Capability και LLC level 6

Αν ο επεξεργαστης ειναι καλο κομματι θα παιζει ανετα με αυτα.

Στην HERO VIIΙ που εχω εχει Load Line Calibratio μεχρι 8 και μερικες το βαζω στο 8 αλλιως το εχω στο 5.

Βαλε 255.50 στο power , δεν θυμαμαι ακριβως ονομασια....το παω γρηγορα και μηχανικα με τα χερια, θα δεις ομως που θα εχει στην αναλυτικη περιγραφη που θα σου λεει 255.50

Στο Vcore βαλε 1.350 αν και μεσα θα σου δειχνει και λιγο παραπανω ισως στο CPUZ

Δοκιμασε ακομα να βαλεις στο 140% το CPU current Capability και LLC level 6

Αν ο επεξεργαστης ειναι καλο κομματι θα παιζει ανετα με αυτα.

to 255.50 που το βάζω ποια ειναι η καρτέλα για το power; ειναι στην καρτελα Digi + VRM ; συγνωμη αλλα απο intel πλατφορμες δεν πολυ ξερω... 

στα 1.250 με LLC auto και 4.4 Ghz φενεται σταθερό αλλα θα ήθελα να πάω 4.6Ghz για 4.8 δεν πάω εκτός εαν βάλω πάνω απο 1.4 πηγαινει αλλα και παλι δεν ειναι σταθερο. Ηξερα οτι οταν δεν εχω αρκετα Voltage που εχει error code: WATCHDOG TIME OUT ... τωρα ομως εμενα μου βγαζει irql_not_less_or_equal (οταν προσπαθω για 4.8)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  • to 255.50 που το βάζω ποια ειναι η καρτέλα για το power; ειναι στην καρτελα Digi + VRM ; συγνωμη αλλα απο intel πλατφορμες δεν πολυ ξερω... 

στα 1.250 με LLC auto και 4.4 Ghz φενεται σταθερό αλλα θα ήθελα να πάω 4.6Ghz για 4.8 δεν πάω εκτός εαν βάλω πάνω απο 1.4 πηγαινει αλλα και παλι δεν ειναι σταθερο. Ηξερα οτι οταν δεν εχω αρκετα Voltage που εχει error code: WATCHDOG TIME OUT ... τωρα ομως εμενα μου βγαζει irql_not_less_or_equal (οταν προσπαθω για 4.8)

4.8 οταν του δωσεις ρευμα 1,45 XTU τρεχει? Αν το βγαζει και δεν κολαει εισαι ΟΚ.

Στα 5,0 με 1.50 μπαινει Windows ?

Λοιπον για 4.6 βαλε αυτα.

Advance Boot Conficuration...Turbo Mode

Cpu Power Managment Conficuration

• Intel SpeedStep disable
  • CPU C states disable 

Extreme Tweaker

• External Digi+ Power Control....LLC Level 7 εκει θα βρεις και το 140%
  • AI Overclock Tuner στο XMP

Tweakers Paradise

• CPU Core Voltage Στο Manual Mode 1.250-1.270 (Aν δεν μπορει εκει να ειναι σταθερο μην περιμενεις θαυματα απο τον επεξεργαστη)
  • CPU x46
  • Cache x44
  • CPU Core/Cache Limit max 255.50

Internal PLL Overvoltage βαλε το Enable μερικες φορες βοηθαει.

CPU Spread Spectrum βαλε Disable

Επεξ/σία από RigasGR

4.8 οταν του δωσεις ρευμα 1,45 XTU τρεχει? Αν το βγαζει και δεν κολαει εισαι ΟΚ.

Στα 5,0 με 1.50 μπαινει Windows ?

Λοιπον για 4.6 βαλε αυτα.

Advance Boot Conficuration...Turbo Mode

Cpu Power Managment Conficuration

• Intel SpeedStep disable
  • CPU C states disable 

Extreme Tweaker

• External Digi+ Power Control....LLC Level 7 εκει θα βρεις και το 140%
  • AI Overclock Tuner στο XMP

Tweakers Paradise

• CPU Core Voltage Στο Manual Mode 1.250-1.270 (Aν δεν μπορει εκει να ειναι σταθερο μην περιμενεις θαυματα απο τον επεξεργαστη)
  • CPU x46
  • Cache x44
  • CPU Core/Cache Limit max 255.50

Internal PLL Overvoltage βαλε το Enable μερικες φορες βοηθαει.

CPU Spread Spectrum βαλε Disable

Καλημέρα , φίλε αρχικά ευχαριστώ για τον χρόνο σου γιατί μου έμαθες και κάποια πράγματα που εγώ δεν ήξερα.... Δυστηχώς ο CPU δεν είναι και το καλήτερο κομμάτι όχι οτε με 1.45 δεν πάει 4.8Ghz΄δεν μπαίνει καν windows τώρα για τα 5 Ghz με 1.5 vcore δεν το δοκίμασα γιατί ξέφευγει πολύ από τα όρια... τώρα εγω για να το πάω 4.6 Ghz θέλω πάνω απο 1.36V που δεν μπορώ λογο θερμοκρασιών πάνω από 80 βαθμούς έχω βρει σταθερό OC στα 4.6 με 1.36 Vcore LLC lvl 7και 140% και κάποιες αλλες ρυθμίσεις που έκανα... λέω οτι είναι σταθερό γιατί έτρξα μια ώρα RealBench Stress test mode και δεν έβγαλε error... δυστηχώς όμως πάει πάνω από 82 βαθμούς και σε αυτο δεν καταλαβαίνω γιατι η ψύκτρα μου είναι η NZXT kraken x61 που όσοι την έχουν λένε οτι πάνε το i7 6700K άνετα 4.8 (δηλαδή δεν έχουν θέμα με temps) τι να πω... αυτά ευχαριστώ για τον χρόνο σου πάντος απογοητεύτικα λίγο γιατι προσπαθω συνεχόμενα με αυτο το OC  εδω και 6 μέρες... αλλά να μου πεις έτσι είναι αυτά τα chips είναι random...

Υ.Σ ξέχασα να πω οτι με 1.38Vcore πάει 4.7 αλλα έχω θέμα με temps και ενα ρίξω το LLC μετά έχω blue screens πριν καν μπω στα windows πάντως τσέκαρα την ψύκτρα και μου φένεται πως δεν εφαρμοζει πολύ καλα την ξαναβγαλα αλλα και πάλι μου έδεινε την ιδια εντυποση και δεν μπορω να σφιξω πριν κατσι καλά και σφιξη η διδες εχουν πάει τέρμα μέσα (σκεφτομαι να βαλω καμια ροδελα να δω)

παντός δεν υπαρχή λόγος να αναχώνευσε για τον αν είναι 100% stable, εγώ τον δικό μου 6700Κ τον έκανα OC με το που τον πήρα, έτρεξα μονό 3 ώρες Stress Testing στο x264 16T και τίποτα παραπάνω, ίσος και να μην είναι 100% stable (δηλαδή μπορεί στις 10 ώρες να έκανε fail δεν τον ξέρω άλα δεν με νοιάζει και να μάθω) άλα τι πειράζει τόσο κάιρο τον έχω και δεν έχει κρασάρει ποτέ.

• Like 2

παντός δεν υπαρχή λόγος να αναχώνευσε για τον αν είναι 100% stable, εγώ τον δικό μου 6700Κ τον έκανα OC με το που τον πήρα, έτρεξα μονό 3 ώρες Stress Testing στο x264 16T και τίποτα παραπάνω, ίσος και να μην είναι 100% stable (δηλαδή μπορεί στις 10 ώρες να έκανε fail δεν τον ξέρω άλα δεν με νοιάζει και να μάθω) άλα τι πειράζει τόσο κάιρο τον έχω και δεν έχει κρασάρει ποτέ.

νταξει εγώ εαν κάνω OC θέλω να το κάνω 100% stable που φένεται ποιο σιγουρο επίσης δεν θελω να να κανώ καποια δουλεια και ξαφνηκα να σταματησει στην μεση (παντος αποτι βλεπω εδω η κινοτιτα ξέρει ποιο πολλα απο AMD ειχα παλια AMD αλλα δεν με καληπτει ποια...

oσο για το  Internal PLL Overvoltage μου ζηταει τιμη (πχ 1.200) δεν εχει enable disable

νταξει εγώ εαν κάνω OC θέλω να το κάνω 100% stable που φένεται ποιο σιγουρο επίσης δεν θελω να να κανώ καποια δουλεια και ξαφνηκα να σταματησει στην μεση (παντος αποτι βλεπω εδω η κινοτιτα ξέρει ποιο πολλα απο AMD ειχα παλια AMD αλλα δεν με καληπτει ποια...

oσο για το  Internal PLL Overvoltage μου ζηταει τιμη (πχ 1.200) δεν εχει enable disable

εντάξει και εγώ για επαγγελματική δουλιά τον έχω τον 6700Κ άλα δεν αναχώνομε για το αν θα μου κρασάρει, γιατι τους τελευταίους 7 μήνες που τον έχω δεν μου έχει κρασάρει ποτέ (που τον έχω στα 4,7GHz) κάνοντας αυτά που κάνω, οπότε στατιστικά αν το πάρεις οι πιθανότητες να κρασάρει είναι άπυρο ελάχιστες. οπότε αστών εστί οπός τον έχεις και μην ασχολείσαι αλό άπλα δεν αξίζει τον χρόνο σου.

εντάξει και εγώ για επαγγελματική δουλιά τον έχω τον 6700Κ άλα δεν αναχώνομε για το αν θα μου κρασάρει, γιατι τους τελευταίους 7 μήνες που τον έχω δεν μου έχει κρασάρει ποτέ (που τον έχω στα 4,7GHz) κάνοντας αυτά που κάνω, οπότε στατιστικά αν το πάρεις οι πιθανότητες να κρασάρει είναι άπυρο ελάχιστες. οπότε αστών εστί οπός τον έχεις και μην ασχολείσαι αλό άπλα δεν αξίζει τον χρόνο σου.

δυστηχώς ομως εμενα για να πάει πανω απο 4.6 θελω πάνω απο 1.38 και LLC full και εχω θεμα με temps... εβαλα και ροελες αλλα τιποτα τελικα καλά καθοταν πανω η ψυκτρα δεν μπορω να καταλαβω ... ο CPU εχει 80 βαθμους και το liquid μεσα 33 βαθμους (θερμοκρασιες liquid βλεπω μεσα απο το CAM)

Καλησπερα και παλι, μπορω και παιζω 4,9 με 1,42 και βγαζει SuperPi και Prime ετσει στα γρηγορα, αλλα δεν ειναι 100% σταθερος.

Στα 4.7 τον εχω 1,29 και παιζει ανετα, αλλα αυτο που θα σου πω ειναι οτι με μια μικρη 120XL Coolermaster δεν παει πανω απο 70 βαθμους.

Αντε 75-78 στα 4.9, αλλα το συστημα το εχω μονο overclock για benchmark, τις αλλες μερες-ωρες ειναι παντα 4.0 με 1.150 Βολτ και κλειστο το  turbo.

Ειναι αρκετα δυνατος και δεν χρειαζεται, δεν θα δεις και τρελες διαφορες και στα 5 να τον πας σε καθημερινη χρηση, αποψη μου για να μην παρεξηγηθει κανεις, αλλα δεν εχει μεγαλη διαφορα.

Να σου πω οτι π.χ CInebech απο 4..χωρις turbo βγαζει 900 μπορει και παραπανω και στα 4.8 βγαζει 1040, μιας και αν τον θες για renter αυτη ειναι η διαφορα.

Το LoadLine ειναι για μην εχεις vdrop στο ρευμα, και να μενει οσο ποιο σταθερο.

Αλλα παλι θα σου πω να κοιταξεις και τις μνημες για πληρη 100% συμβατοτητα με το συστημα.

Για πείτε και εδώ κάποια γνώμη για βελτίωση. Τον έχω ανεβάσει στα 4,6 εδώ και 1 εβδομάδα. Στην αρχή είχα bsod και γι αυτό ανέβασα το ρεύμα. Δεν νομίζω να τον πάω πάνω από 4,7

post-135814-0-08890100-1473159617_thumb.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για πείτε και εδώ κάποια γνώμη για βελτίωση. Τον έχω ανεβάσει στα 4,6 εδώ και 1 εβδομάδα. Στην αρχή είχα bsod και γι αυτό ανέβασα το ρεύμα. Δεν νομίζω να τον πάω πάνω από 4,7

1ον κατι δεν εχεις ενεργοποιηση και στον εχει στα 4000, δες και την φωτο σου.

Για αρχη μην βαλεις το XMP στις μνημες.

Και βαλε ενα CPUΖ απο ολα (κοινως ανοιξε το 4 φορες να δουμε τα παντα σε καθε σελιδα)

Αυτο που κανω παντα σε ολα τα καινουργια τσιπ να δω τι λενε αμεσως, ειναι x50 με 1.25 αν μπουταρει

(προσωπικα μια φορα ειδα τετοιον επεξεργαστη απο φιλο που αγορασε απο Sillicon Lottery),

Αν δεν τοτε αμεσως παω 1.45 x 50 και αν κανει boot  και μπει windows...εστω και αμεσως μετα απο 1 λεπτο κολησει ξερω οτι ειναι ενα μεσο  τσιπ.

Αυτα σε ενα γρηγορο-αμεσο τεστ τι κανει ο επεξεργαστης.

Αν θες δοκιμασε 1.45 χ 49 και δες αν ανοιγει για αρχη και αν μπαινει windows.

Aν μπει κατεβασε τον 1.39 χ 47 και τρεξε ενα CInebench R15 και ενα Intel XTU, και μετα δες αν σε περνει για 1.38.

Αλλιως ασε τον 1,33 και 4.5 ειναι ΟΚ πιστευω.

Τελος να πω ...........οτι το Overclocking εχει ξεφτυλιστει πλεον σε βαθμο αηδιας και μας κοροιδευει η Intel και τα reviews με τα εξωτικα Engineering Samples (ναι αυτα που ειναι απο το εργοστασιο κατευθιαν και το 80% παιζουν με ρευμα ποιο κατω πεθαινεις-σβηνεις) και τα binned απο την φαση τεσταρω 100-200 επεξεργαστες και βρισκω 10 απολυτους, και μετα τους πουλαω η τους δινω για reviews και λεμε και καλα το ταδε Motherboard πιανει τοσο και το αλλο τοσο.

Η αληθεια ειναι οτι εχω δει επεξεργαστη απο φιλο που αγορασε απο Sillicon Lottery με προδιαγραφες 4800 με 1.30 και κατω και το τσιπ επαιζε 5000 με 1.255 και ανοιγε χ53,ακομα και σε μιτρικη της πλακας H97.

Η σειρα Κ της Intel πλεον ειναι οτι παρεις α-μπε-μπα-μπλομ και αν κατσει λοττο στο Θεο......

η μονη φορα που ειπα ναι ρε εχει παει οντως σε Overclock κατασταση ηταν με τον G3258 ναι αυτον τον ταπεινο Pentium με 2 πηρηνες που απο τα 3.2 τον πηγα μεχρι 4.5 σταθερα με 1.37 ταση και επαιζε, και ηταν μετριο τσιπ....και ολους του Xeon με Base clock απο 2.8 και 3.2 μεχρι τα 4.600 σε overclock.

Το +25% overclock στην καλητερη φαση στα 5000Μhz στους 4790Κ και 6700Κ ειναι κοροιδια, απλα κοβει τσιπ και τα πεταει στην αγορα....και οτι κατσει εκατσε, και οταν εβγαλε τον 4790Κ εταζε 5000Mhz σε αερα.

Overclock καταστασεις πλεον για μενα ειναι LN2 και ακομα εκει τα big boys της 1ης 20αδας παιζουν με τεσταρω π.χ 50 η 100 6700Κ (αν μιλαμε γιαυτο το τσιπ) και βρισκω το 1 το απολυτο.

Μερικοι στο overclock net Μιλαγαν για 4790Κ με 1,39 ταση για τα 5000 και τον ελεγαν τι μαλακια αγορασα,για να δειτε σε τι επιπεδο ειναι το overclocking στο σημερα.

Επεξ/σία από RigasGR

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...