Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ,

Έχω έναν iMac 21.5" mid 2014 με δίσκο 500GB 5400rpm και συγκεκριμένα αυτό το μοντέλο:

http://www.everymac.com/systems/apple/imac/specs/imac-core-i5-1.4-21-inch-aluminum-mid-2014-specs.html

Ρίχνοντας μια ματιά στο Ιντερνετ, είδα ότι μπορώ για SSD αντί να του βάλω έναν κλασικό 2.5 ιντσών samsung (που θα έχει θέμα και με το thermal sensor), να του βάλω SSD M.2 2280 και μάλιστα της εταιρείας OWC που  υποστηρίζουν trim. Όπως στο βίντεο παρακάτω:

- Έχει βάλει κανείς SSD M.2 2280 σε αντίστοιχο μοντέλο iMac;

- Ποιό μοντέλο της OWC (ή και άλλης εταιρείας) σε 240GB να δω και από ποιο κατάστημα να τον πάρω;

- Υπάρχει κατάστημα σε Αθήνα-Πειραιά που αναλαμβάνει κάτι αντίστοιχο;;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Χαιρετώ,

Έχω έναν iMac 21.5" mid 2014 με δίσκο 500GB 5400rpm και συγκεκριμένα αυτό το μοντέλο:

http://www.everymac.com/systems/apple/imac/specs/imac-core-i5-1.4-21-inch-aluminum-mid-2014-specs.html

Ρίχνοντας μια ματιά στο Ιντερνετ, είδα ότι μπορώ για SSD αντί να του βάλω έναν κλασικό 2.5 ιντσών samsung (που θα έχει θέμα και με το thermal sensor), να του βάλω SSD M.2 2280 και μάλιστα της εταιρείας OWC που  υποστηρίζουν trim. Όπως στο βίντεο παρακάτω:

- Έχει βάλει κανείς SSD M.2 2280 σε αντίστοιχο μοντέλο iMac;

- Ποιό μοντέλο της OWC (ή και άλλης εταιρείας) σε 240GB να δω και από ποιο κατάστημα να τον πάρω;

- Υπάρχει κατάστημα σε Αθήνα-Πειραιά που αναλαμβάνει κάτι αντίστοιχο;;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Οπως ειδες και στο video λεει για μοντελα μεχρι το 2013 Τα μοντελα του 2014 εχουν πιο γρηγορο ssd και δεν τον βρισκεις στο εμπόριο ευκολα, συν οτι πιθανον ο υπολογιστης σου να μην έχει υποδοχή για blade ssd.

Νομιζω πιο φτηνα θα σου ερθει με έναν εξωτερικο blade ssd μεσο της thunderbolt και θα γλυστωσεις και πιθανη ζημια κατά το ανοιγμα...

ΥΓ. Αν δεν κανω λάθος παλαιοτερα σου ειχαμε προτεινει να πάρεις macbook pro ή macmini με ssd για αυτο το λογο. Οσο και καλυτερο επεξεργαστη να έχει το imac , δυστυχώς πνιγεται απο τον σκληρο δισκο.

Aν θες να πετυχεις ταχυτητες blade ssd σαν αυτες που εχουν τα αντιστοιχα mac του 2014,θα χρειαστεις κατι τετοιο: https://www.akitio.com/expansion/thunder2-pcie-box

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα και από εμένα, και εγώ γιαυτό το λόγο πήγα σε mac mini με fusion drive και πετάει πραγματικά. Συν τοις άλλοις φοβόμουν την οθόνη του imac με τις γνωστές σκιές - σκόνες, φαινόμενο το οποίο δεν εξαλείφθηκε ποτέ και σε κανέναν imac (παλαιό - καινούργιο).

Δυστυχώς ο 5400 rpm δίσκος, πνίγει το μηχάνημα κυριολεκτικά...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πριν ενα χρονο κοιταζες για αγορα του iMac και λεγαμε οτι θα εχει μικρη αντοχη στο χρονο, θα ειναι αργο με το που το παρεις ακομα και σε απλες εργασιες και θα θελεις να το αναβαθμισεις πολυ γρηγορα.

http://www.insomnia.gr/topic/577590-αλλαγή-από-pc-σε-mac/?p=54189800

Την αγορα των συγκεκριμενων iMac που σκεφτεσαι ξεχνα την, δεν γινεται να δωσεις εν ετει 2015 1400€ και να παρεις μηχανημα χωρις καν ssd (ποσο μαλλον με σκληρο δισκο 5400 στροφων), δηλαδη να ειναι αισθητα πιο αργο στην πλειονοτητα των καθημερινων εργασιων απο ενα μηχανημα των 400€.

Επισης, το να πας σε 21" οθονη ειναι ακυρο, ειδικα για μηχανημα των 1400+€.

....Ειδικα απο την στιγμη που η αναβάθμιση αργότερα σε ssd είναι δύσκολη κ ακριβη.

Δωσε κατι παραπάνω κ παρτο εξαρχης με ssd, μην πάρεις ακριβο μηχανημα που θα σε κουραζει απο την αρχη κ θα θέλεις να το αναβαθμισεις κατευθείαν 

Ηδη στον πρωτο χρονο ψαχνεις για ακριβη και δυσκολη αναβαθμιση λογω της μικρης αντοχης στο χρονο που ειχε το μηχανημα που πηρες.

Για αυτο παντα μηχανημα με ssd οταν δινουμε τοσα χρηματα και η αναβαθμιση ειναι δυσκολη.

-----------------------------------------------

Οπως και να εχει, μην κοιτας για OWC ssd, η εταιρεια κοροιδευει τον κοσμο. Ολοι οι ssd υποστηριζουν πια trim στο mac os x με μια ρυθμιση.

Κοιτα να παρεις εναν επωνυμο και καλο ssd. Οι ssd OWC καλυτερα να ειναι η τελευταια επιλογη σου και να τους επιλεξεις μονο αν δεν βρισκεις αλλους συμβατους m2.

H εγκατασταση ssd σε iMac κοστιζει  γυρω ~100€ εργατικα(οχι στην αντιπροσωπεια που ειναι ακομα ακριβοτερη). Οπότε υπολογιζε ~200€ συνολικο κοστος αν βαλεις κανονικο sata 2.5 ssd .

Επεξ/σία από haHa
Δημοσ.

Καλησπέρα!

1. Όντως μοντέλο του 2014 δεν έχει θύρα ssd M.2 2280, μόνο κανονικό SSD παίρνει SATA, απλά ξέρω ότι παίζει θέμα με το thermal sensor.

2. Το iMac 2014, το πήρα ελάχιστα χρησιμοποιημένο, σε άριστη κατάσταση με ζελατίνες πάνω και σε εξαιρετική τιμή-ευκαιρία που δεν ήταν να την κλωτσήσει κάποιος.

3. Δεν καίγομαι για SSD, πάει καλά το μηχάνημα, αλλά σίγουρα με SSD θα είχε αισθητή διαφορά.

4. Κατάστημα που ασχολείται με επισκευή-αναβάθμιση apple μηχανημάτων στο Σύνταγμα, μου είπε για εργατικά μαζί με δίσκο SSD 240GB 120 έως 140ευρω όλα μαζί!!!! Όταν άλλα καταστήματα που ρώτησα μου ζητούσαν για εργασία 100ευρω + τιμή δίσκου SSD.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...