lemo13 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2016 Καλησπέρα θα ήθελα τη βοήθεια σας i) Το ποσό που διαθέτουμε:400€ max ii) Tη χρήση του υπολογιστή : απλή χρήση , όχι παιχνίδια , κατεβαστηρι, και χρήση plex server για μοίρασμα περιεχομένου σε 2 smart tvs 24/7 iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: plex, jd, kodi. iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? εχω μια philips θα μεινω για την ώρα με αυτήν v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? οχι vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση) από ένα κατάστημά , είμαι από θεσσαλονικη. Θα με διευκόλυνε το e-shop vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? οχι θα το κάνω εγώ με έναν φίλο viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? οχι ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> οχι x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> δε νομιζω xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> οχι xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: Ναι θα χρησημοποιησω ως κύριο σκληρό έναν ssd samsung evo 250gb που εχω. θα χρειαστώ έναν σκληρό 2 ή 3 tb για να μπουν μέσα όλα και να μπορώ να τα μοιράζω. Ίσως κάποιος wd red? θα δουλεύει 24/7 οπότε θα πρέπει να είναι σχετικά αθόρυβο και να μην ανεβάζει θερμοκρασίες. Αυτά, ευχαριστώ πολύ
pita_kontosouvli Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2016 θα χρειαστώ έναν σκληρό 2 ή 3 tb για να μπουν μέσα όλα και να μπορώ να τα μοιράζω. Ίσως κάποιος wd red? θα δουλεύει 24/7 οπότε θα πρέπει να είναι σχετικά αθόρυβο και να μην ανεβάζει θερμοκρασίες. Τα ''θέλω σου'' είναι ακριβώς για αυτό: http://www.kotsovolos.gr/site/computing/desktops-and-upgrade-tools/desktops-mac-all-in-one/155810-lenovo-h50-50-i3-4170-no-os?cmicc=skroutz (το πρότεινα και το πρωί σε ένα παιδί) Αθόρυβο, για 24/7 χρήση. Βάλε του έναν 3terra επάνω και ξέχασε το ανοιχτό. Αν τυχόν και πας σε κομμάτι - κομμάτι, θες καλο τροφοδοτικό (που να είναι για 24/7) και καλή πλακέτα.
lemo13 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2016 Τα ''θέλω σου'' είναι ακριβώς για αυτό: http://www.kotsovolos.gr/site/computing/desktops-and-upgrade-tools/desktops-mac-all-in-one/155810-lenovo-h50-50-i3-4170-no-os?cmicc=skroutz (το πρότεινα και το πρωί σε ένα παιδί) Αθόρυβο, για 24/7 χρήση. Βάλε του έναν 3terra επάνω και ξέχασε το ανοιχτό. Αν τυχόν και πας σε κομμάτι - κομμάτι, θες καλο τροφοδοτικό (που να είναι για 24/7) και καλή πλακέτα. Ευχαριστώ για την πρόταση. Η αλήθεια είναι οτι θα προτιμούσα να χτίσω κoμματι κομμάτι αν μου το επιτρέπει το budget. Πάντως δε φαίνεται άσχημο αυτό που πρότεινες
Καϊάφας Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Οχι Core i3, ειναι λιγος για το Plex/Kodi κτλπ ειδικα εαν κανεις realtime transcode, θες οσο γινεται περισσοτερους πυρηνες. Τα ποιο σημαντικα ειναι με σειρα προτεραιοτητας. 1. 16GB RAM 2. Core i5/AMD FX 8320/8350 3. Network card, κατα προτιμηση Intel. και εναν 240GB SSD για το λειτουργικο και τα Virtual Machines, σκεψου πολυ σοβαρα να στησεις τον media server σε Virtual Machine μεσω Hyper-V οπου ερχεται δωρεαν στα Windows 10, μπορεις να με ρωτησεις οτι θες πανω σε αυτο μεσω pm μιας και εχω εμπειρια σε Hypervisors και στηνω τα παντα πλεον σε virtual μηχανηματα.
lemo13 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Μπορεί κάποιος να προτείνει κάτι είτε σε intel είτε σε amd? όπως είπα budget 400-420€ με κύριο σκληρό ssd να υπάρχει.
pita_kontosouvli Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Μητρική, δίσκο - πάρε τα από άλλο κατάστημα και βγαίνουν σχεδόν 400 στρογγυλά.
Καϊάφας Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Άποψη μου ξεκινήσεις με κάτι δυνατό και να το χτίσεις αργότερα, ένας Core i5 6500 3.2ghz και μια καλή μητρική με Intel κάρτα δικτύου είναι η βάση σου για το μέλλον, ξεκινάς με 4GB RAM και 2ΤΒ δίσκο και αναβαθμίζεις ΕΥΚΟΛΑ στην πορεία τουλαχιστον την μνήμη εαν και εφόσον θες να παίξεις με Virtual Machines, ακριβά τροφοδοτικά και κουτιά δεν χρειάζονται μιας και το σύστημα είναι "χαμηλής έντασης" με εξαίρεση τα transcodes του Plex οπού ο Core i3 απλά δεν κάνει και χρειάζεσαι άπλετους πυρήνες και ωμή δύναμη. Σύμφωνα με το Plex, χρειάζεσαι έναν επεξεργαστή με 2000 βαθμούς στο passmark για να κάνεις realtime transcode ένα 1080p/10mbps video. Ένας Core i5 6500 σου προσφέρει 7000 στο Passmark, άπλετη υπολογιστική ισχύ για πολλαπλά HD transcodes αλλά και περίσσια δύναμη για οτιδήποτε άλλο χρειαστεί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα