chrisSerres Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα insomniac's...... Καλά οι παλιοί αναμφίβολα γνωρίζουν τί πάω να ανοίξω, αλλά ας ρίξω έναν πρόλογο.. Καθώς είμαι ακόμα σε διακοπές, και φυσικά διακοπές χωρίς υπολογιστή δέν γίνονται(4me)... Έπεσε στα χέρια μου μια 6950 Asus radeon 2gb την οποία θέλησα να την αξιοποιήσω σε ένα παλιό core2duo μηχάνημα που έχω ως δεύτερο μαζί μου.. Είναι παππούς(c2d) αλλά βαστάει γερά.. εδώ που τα λέμε και η κάρτα την περνάει την κρίση μέσης ηλικίας... Λοιπόν... τα στοιχεία του παππού: mobo: Asus p5k cpu: c2d E8500 3,16ghz+ Scythe mugen2 τέρμα υπερβολική 3:) ram: kingston hyperX ddr2 800mhz(4x1gb) gpu: 6850(nfs και pro τα σκίζει χαχαχα) psu: Corsair GS700 HDD: ssd Patriot 240gb os: Windows7 x64(απλώς μ'αρέσει η εμφάνιση των xp) Καρφώνω χαρούμενος την 6950 στην θέση της 6850, πατάω να bootάρει, τίποτα.. no signal από όλλες τις εξόδους της κάρτας(hdmi-displayport-dvi-vga), αλλά τα φουρφούρια γυρίζουν κανονικά(cpu-gpu-case)... Επίσης να αναφέρω ότι δέν ξεκίνησαν καν τα windows καθώς είχα ανοιχτά τα ηχεία.. Βάζοντας στην θέση της την δικιά μου(6850) πάλι κανονικά, ακούς τα windows, κι όλα τέλεια.. Εντοπίζω το διακοπτάκι bios στην 6950, το βάζω αυτή τη φορά στο 2, κάνω πάλι την παραπάνω διαδικασία, τίποτα! Εικόνα δεν, boot δεννν.. μόνο φουρφούρια.. Τελικά, βάζω την δικιά μου κάρτα στο πρώτο pci-e(x16) και την 6950 στο δεύτερο pci-e(x4) και το pc μπουτάρει κανονικά, ήχοι εικόνα κανονικά, αλλά απ'την 6950 πάλι δεν υπάρχει κάποιο σήμα... Στο catalist πηγαίνοντας στις πληροφορίες μου δείχνει την 6850 και κάτω πατώντας εκεί που λέει "απενεργοποιημένες" βγάζει και τα πλήρη στοιχεία της 6950. Επίσης στο atiflash όπως παραθέτω δείχνει και τις 2 κάρτες... Δοκίμασα να φλασάρω αλλά παίρνω το error που βλέπετε στην εικόνα... Ως εδώ οι γνώσεις μου. Η κάρτα είναι για πέταμα? να την δώσω σε κανέναν για ανταλλακτικά? Απο'τι είδα στο internet υπάρχει κάποια μέθοδος μέσω cmd ή bootable usb, αλλά μου φαίνονται κινέζικα έτσι όπως τα εξηγούν... οπότε ΑΝ η κάρτα δέν είναι για πέταμα.. θέλω τα φώτα σας, αλλιώς συνεχίζουμε το pes 2016 με την 6850. Να σας ευχαριστήσω προκαταβολικά για τον χρόνο και τον κόπο σας. Τα χαιρετίσματά μου απ'την πανέμορφη Πέραμο και τους αμμόλοφους. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Την φλάσαρα σε 6970 μόλις τώρα χρησιμοποιόντας την παρακάτω μέθοδο: - Unpack the Winflash download onto your desktop in a folder called "winflash"- Save the 6970 BIOS in your Winflash folder and name it unlock.bin- Click Start Button- Type "cmd"- Right click the entry and select "Run as Administrator"- Black command prompt windows opens- Type "cd %USERPROFILE%\desktop\winflash" (If I dont type just like this (((cd %USERPROFILE%desktop>ATIWinflash.exe)))) THE same way its saved on the desktop cmd says - The system cannot find the path specified - So I typed it how i have it saved to desktop and then it seemed to work until I typed the next part.))))- Type "atiwinflash -unlockrom 0" <-- the 0 means first adapter, if you have multiple cards, physically uninstall all but the one you want to flash (This is when i get the error saying USER\REGULATOR\ATIWINFLASH.EXE IS NOT A VALID WIN32 APPLICATION- Type "atiwinflash -f -p 0 unlock.bin"- It should complete the flashing process with a message saying something with "verified". κάνει επανεκκίνηση ο υπολογιστής, εικόνα απ'την 6850 και μου βγάζει "Εγκατάσταση λογισμικού νέας συσκευής" κάτω δεξιά, και σε 2 δευτερόλεπτα τραβάει επανεκκίνηση χωρίς να ξεκινήσει όμως Πάλι μαύρη οθόνη. Βάζω μόνη της την 6950, μαύρη ξανά, τα ίδια όπως στην αρχή... Εδώ και οι εμφανής αλλαγές στα νούμερα της 6950(μάλλον έγινε 6970): Μάλλον ήρθε η ώρα να βάλω κατσαβίδι.. Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2016 από chrisSerres 1
Sheogorath Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2016 Εγώ γιατί αντί για Corsair τροφοδοτικό βλέπω imemory που αμφιβάλω αν σηκώνει την 6950? Στην 2η εικόνα, στην πρώτη αν κρίνω απο το sleeving μάλλον είναι το corsair (και λίγο το σκουρο μαυρομπλέ χρώμα). Αν δεν δουλεύει με άλλο τροφοδοτικό, μάλλον δοκιμάζεις ψήσιμο. Δεν παίζει να έχει το bios της τίποτα, γιατί δοκίμασες και τα δύο. 1
chrisSerres Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2016 Εγώ γιατί αντί για Corsair τροφοδοτικό βλέπω imemory που αμφιβάλω αν σηκώνει την 6950? Στην 2η εικόνα, στην πρώτη αν κρίνω απο το sleeving μάλλον είναι το corsair (και λίγο το σκουρο μαυρομπλέ χρώμα). Αν δεν δουλεύει με άλλο τροφοδοτικό, μάλλον δοκιμάζεις ψήσιμο. Δεν παίζει να έχει το bios της τίποτα, γιατί δοκίμασες και τα δύο. έλα φίλε μου, την p5k σου πείρα αν θυμάσαι χαχαχχ.. Λοιπόν, το ψήσιμο δεν υπάρχει περίπτωση, το δοκίμασα σε κάρτα γραφικών από λάπτοπ κάποτε και καταλαβαίνεις... Αν θέλεις κάνε μια ανανέωση.. φλάσαρα την κάρτα τελικά.. αν και το αποτέλεσμα δεν άλλαξε.. είχα το imemory για την 6850 που δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις, αλλά με την 6950(πλέων 6970) έβαλα πάνω το corsair
Sheogorath Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2016 Aν την φλασάρεις απο την αρχή σε 6950? Μάλλον για ψήσιμο θα την έδινα εγώ (θερμού αέρα, όχι φούρνο!)
ZELOMOTH Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2016 Σε αλλον υπολογιστη την εχεις δοκιμασει?
chrisSerres Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2016 Aν την φλασάρεις απο την αρχή σε 6950? Μάλλον για ψήσιμο θα την έδινα εγώ (θερμού αέρα, όχι φούρνο!) πιστεύω θα'ναι προσωρινή η λύση με το ψήσιμο.. Αυτή τη στιγμή χωρίς σήμα η κάρτα έχει 76 βαθμούς.. και έχει μερικές ώρες που είναι έτσι.. ψήνεται αρκετά xaxaxx Σε αλλον υπολογιστη την εχεις δοκιμασει? δεν είναι εύκολο να βρω άλλον υπολογιστή αυτή τη στιγμή... Θα δοκιμάσω όμως.. Προς το παρόν θα την ανοίξω και θα ενημερώσω με φωτογραφίες κ.λ.π.
atonioz Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 έχω μία 5970 με το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Η μόνη διαφορά είναι οτι μου το είχε ξανακάνει πριν κανα 4μηνο δεν ασχολήθηκα και άφησα το pc στην άκρη γιατί έτρεχα με δουλειές. Όταν χαλάρωσα πριν κανα δίμηνο πάτησα το κουμπί του υπολογιστή και άνοιξε κανονικά το pc δούλεψε και η κάρτα και όλα - κουφό-. Εδώ και μία βδομάδα πάλι τα ίδια όπως τα περιγράφεις αν βρεις λύση πες μας και εμάς. Επίσης το ψήσιμο που λέτε το μπορώ να το κάνω και μόνος μου ? δεν έχω ιδέα... πόσο θα κοστίσει αν τη δώσω σε κάποιον να μου το κάνει ? edit: να πω επίσης οτι την άνοιξα όλη τη κάρτα και εβαλα σκόνες κλπ, δεν είχε και πολλέ βίδες - όπως πάντα όμως περίσεψαν κανά δυο....
chrisSerres Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 έχω μία 5970 με το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Η μόνη διαφορά είναι οτι μου το είχε ξανακάνει πριν κανα 4μηνο δεν ασχολήθηκα και άφησα το pc στην άκρη γιατί έτρεχα με δουλειές. Όταν χαλάρωσα πριν κανα δίμηνο πάτησα το κουμπί του υπολογιστή και άνοιξε κανονικά το pc δούλεψε και η κάρτα και όλα - κουφό-. Εδώ και μία βδομάδα πάλι τα ίδια όπως τα περιγράφεις αν βρεις λύση πες μας και εμάς. Επίσης το ψήσιμο που λέτε το μπορώ να το κάνω και μόνος μου ? δεν έχω ιδέα... πόσο θα κοστίσει αν τη δώσω σε κάποιον να μου το κάνει ? edit: να πω επίσης οτι την άνοιξα όλη τη κάρτα και εβαλα σκόνες κλπ, δεν είχε και πολλέ βίδες - όπως πάντα όμως περίσεψαν κανά δυο.... φίλε οι βίδες ποτέ δεν περισσεύουν. Δεν κάτι τόσο δύσκολο. Μήν την ψήσεις, αν το κάνεις απλά χαιρέτα την, κι αν σου ανοίξει θα'ναι για μετρημένες ώρες. Έχω ψήσει με οδηγίες απ'το ebay και το αποτέλεσμα ήταν πριν προλάβω να το καταλάβω να ξεκολλήσουν smd κ.λ.π. απ'την κάρτα γραφικών. Είναι καλύτερο να κάνεις μια συμφωνία με έναν ηλεκτρονικό, αν φτιάχνεται τον πληρώνεις, αλλιώς την κρατάει και σίγουρα θα την χρειαστεί. Η κάρτα δεν συνήλθε με τίποτα, σήμερα την πούλησα(20€ λόγο της ψύκτρας))
Occultist Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Ελπίζω όλα αυτά τα μεροκάματα καταναγκαστικής σπασ@@δίασης να γίνονται από κάποιο βίτσιο, έτσι; Για να 'χουμε να λέμε Ακόμα και να πετύχαινες 100% - χτες - αυτό που προσπαθείς να κάνεις με το στανιό, η σκοπιμότητα σε τέτοιο hardware - είτε στο σύνολο, είτε στα επιμέρους - είναι ΜΗΔΕΝΙΚΗ, πλέον. 1
GeorgeSmirlis Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Ενημέρωση: Κάτοχος πλεον της κάρτας είμαι εγώ και ναι μάλλον βρήκα γιατί δεν παιζει, έχει φύγει/σκάσει ενα πολύ μικρο καπασιτορ δίπλα απο μια vram! Θα καθησω να ασχοληθω και καπασιτορ θα πάρω απο μια αλλη τελείως ψοφια 6950. Μακάρι να είναι αυτό να κάνω επιτέλους το πολυπόθητο Crossfire! 4
Sheogorath Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 Αντε, φτιάξε την γιαγιά Τουλάχιστον έχει 2GB Vram όχι σαν τις δικιές μου
GeorgeSmirlis Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2016 Δεν φτιάχτηκε η καρι@λα. Κρίμα, μπορει να δοκιμασω θερμο αέρα τις επόμενες μέρες!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα