Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν το λες ειρωνικά αλλά όντως δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις. Πιο πολύ με ενδιαφέρει να μου αρέσει αυτό που ακούω, και από ραδιοφωνάκι των 3€ το απολαμβάνω :)

Δεν το είπα ειρωνικά, πραγματικά ένα κακό πράγμα είναι ότι πολύς κόσμος δεν ξέρει να πειράζει το Equalizer που αυτό κανονικά είναι πολύ βασικό στο πως να προσαρμόσεις ώστε να έχεις τον ήχο που θες.

• Like 1
  • Απαντ. 97
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τα δικά μου των 40€ εχουν αρκετά καλό ήχο. Ποιος θα πάει να δψσει 2200€ για ακουστικά? Εγώ ούτε beats των 200€ δεν θα επερνα

...και τα δικά μου, που πλησιάζουν τα €200 έχουν ακόμα καλύτερο...κι εκείνα των €500, ακόμα καλύτερο υποθέτω...λοιπόν; Θέλω να πω...καταλαβαίνετε τι κατηγορίες συγκρίνετε; Ή νομίζετε ότι, προϊόντα όπως αυτό τού θέματος, μπορούν να αξιοποιηθούν συνδεδεμένα στο στερεοφωνικό τού μέσου χρήστη; Σας φαντάζομαι - αν είχατε τη δυνατότητα - να τα κουμπώνατε στο mp3 player και να διαπιστώνατε το πόσο χάλια ήχο έχουν...

Λίγοι, αλλά υπάρχουν. Λες η Sony να τα κατασκεύαζε, αν δεν υπήρχε αγοραστικό κοινό; Εκτός αυτού, υπάρχει και βαθύτερο νόημα. Δεν είναι δύσκολο να το πιάσει κανείς, αλλά από πολλούς διαφεύγει: Τα φτιάχνει και αποδεικνύει μεταξύ άλλων ότι ...μπορεί! Prestige λέγεται και για τις μεγάλες εταιρείες είναι πολύ σημαντικό.

...και η σημασία τού τι θα έπαιρνες ή όχι εσύ - ή εγώ, ή ο τάδε - είναι ποια ακριβώς είπαμε; Για να μη μιλήσουμε για την ανωμαλία τού να δώσει κάποιος διακοσάρα για ...beats!

"Philips SHP2700" στα 30€ με απόκριση 18Hz - 28000Hz και 1500mW = Το καλύτερο Value For Money και μπορείς να κάνεις πολύ καλή επεξεργασία ήχου για ηχογραφήσεις σε Studio κλπ.

4.8/5 αστέρια από 27 Users

Τι δουλειά έχει ρε παλικάρι μου, ο όρος «value for money», στο συγκεκριμένο θέμα; Ξανά: Καταλαβαίνετε τι κατηγορίες συγκρίνετε;

Μισώ το mp3 πάντως ακόμα και στα 320kbps !!!

Εγώ πάλι αφενός το λατρεύω, διότι μού έχει λύσει τα χέρια, αφετέρου διακρίνω την κατώτερη ποιότητά του συγκριτικά με τις αυθεντικές, ασυμπίεστες μορφές ήχου, αλλά συμβιβάζομαι.

Η διαφορά όμως που έχουμε τόσο εγώ, όσο κι εσύ, με εκείνον στον οποίο απευθύνονται προϊόντα αυτής τής τάξης, ξέρεις ποια είναι; Εκείνος, ούτε το μισεί, ούτε το λατρεύει, ούτε καν αδιαφορεί γι' αυτό. Απλώς ...αγνοεί την ύπαρξή του!

Α, γενικά προς αρκετούς (βαριέμαι να κάνω ένα κάρο παραθέσεις) : Χαλαρώστε λιγάκι με την απαξίωση τής Sony, ή τουλάχιστον μάθετε πέντε βασικά πράγματα πριν πετάξετε αρλούμπες! Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες κατασκευάστριες και στο Audio και ανέκαθεν διέθετε - παράλληλα με τα προσιτά στους πολλούς και στους μη έχοντες ιδιαίτερες απαιτήσεις μηχανήματά της - και πολύ υψηλής κατηγορίας μοντέλα. Τη σειρά μοντέλων «ES» στα audio μηχανήματα ας πούμε, ακόμα και οι  «βλαμμένοι» χαϊεντάδες, αυτοί που δεν αγοράζουν πηγή ήχου αν δεν τους ορκιστούν ότι την έχει φτιάξει με τα χεράκια του ανυπότακτος Γαλάτης μοναχός, κάθε άλλο παρά τη σνομπάρουν (και δεν είναι απλησίαστα, απλώς είναι ακριβότερα από τα «τέρμα εμπορικά», διότι μια εταιρεία τού μεγέθους τής Sony, μπορεί να τα βγάλει σε όχι απλησίαστες τιμές, ακριβώς διότι δεν ασχολείται αποκλειστικά με ακριβά μοντέλα, άρα εισπράττει από παντού, άρα έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει και κυριλίκια...) 

Δεν το είπα ειρωνικά, πραγματικά ένα κακό πράγμα είναι ότι πολύς κόσμος δεν ξέρει να πειράζει το Equalizer που αυτό κανονικά είναι πολύ βασικό στο πως να προσαρμόσεις ώστε να έχεις τον ήχο που θες.

Αν τολμήσεις να ξεστομίσεις τη λέξη ...«equalizer» σε απαιτητικό χαϊεντά, μέχρι που θα σε προκαλέσει σε μονομαχία (και, μεταξύ μας, θα έχει και απόλυτο δίκιο...)

• Like 1
Δημοσ.

Αν τολμήσεις να ξεστομίσεις τη λέξη ...«equalizer» σε απαιτητικό χαϊεντά, μέχρι που θα σε προκαλέσει σε μονομαχία (και, μεταξύ μας, θα έχει και απόλυτο δίκιο

Που είναι το κακό και που είναι το παράλογο που το λέω ???

Όπως έγραψα και πριν οι περισσότεροι δεν ξέρουν (ενώ θα πρεπε) και όλο λένε διάφορα πράγματα τα οποία δεν ισχύουν.

Δες πχ τι λένε από αυτά που με έχουν πει και έχω ακούσει:  

- Δεν ακούγονται καλά γιατί φταίνε τα ακουστικά και θα πρέπει να αγοράσω άλλα.

- Το κινητό μου δεν έχει καλό ηχείο δεν μπορώ να κάνω τίποτα.

- Όταν συνδέεουν το κινητό τους σε ενισχυτή (Aux) αλλά δεν ακούγεται τόσο καλά λένε: "φταίει ότι δεν έχω καλό ενισχυτή - φταίνε τα ηχεία - πρέπει να αγοράσω με 200€ καινούργιο ενισχυτή"

- Όταν ακούνε μουσική σε ηχοσύστημα αυτοκινήτου και ακούγεται θολά: "ακούγεται θολά γιατι δεν έχω καλά ηχεία - φταίει το CD Player - για να ακούσω λίγο μπάσα θέλω οπωσδήποτε woofer"

Πραγματικά είναι σπάσιμο νεύρων όταν ακούω τέτοια πράγματα από άλλα άτομα + που μερικοί τζάμπα δίνουν τόσα λεφτά για κάτι που δεν χρειάζεται 

Δημοσ.

Που είναι το κακό και που είναι το παράλογο που το λέω ???

Υποθέτω ότι γνωρίζεις τι ακριβώς κάνει ένα equalizer, αλλά ας το θυμηθούμε και μαζί: Σού επιτρέπει να ρυθμίσεις λεπτομερέστερα το πόσο έντονα θα ακούγεται η κάθε περιοχή συχνότητας τού ήχου (χαμηλή, μέση, υψηλή).

Τώρα που το θυμηθήκαμε, σκέψου: Σε πόσα συστήματα οπαδών τού hi end, έχεις δει να υπάρχει συνδεδεμένο equalizer; Μήπως σε κανένα; Ακόμα πιο απλά: Μήπως οι «σοβαροί» προενισχυτές και ολοκληρωμένοι, δεν έχουν καν ρυθμιστικά bass & treble; Γιατί φαντάζεσαι ότι συμβαίνει αυτό; Πολύ απλά, διότι όλα αυτά τα δήθεν ρυθμιστικά, το μόνο που καταφέρνουν είναι να αλλοιώνουν και να παραμορφώνουν το ακουστικό αποτέλεσμα. 

Για να επιστρέψουμε λοιπόν στο equalizer ξανά, ας κάνουμε μια απαραίτητη διόρθωση σε ότι είπαμε στην αρχή: Ούτε ρυθμίζει, ούτε βελτιώνει τίποτα. Το μόνο που κάνει, είναι να μεταμορφώνει την ηχογράφηση σε ηχητικό μπουρδέλο, υπερτονίζοντας ή υποβαθμίζοντας συχνότητες, για να δίνει την εντύπωση στους αδαείς ότι ακούν περισσότερα ή λιγότερα μπάσα και πρίμα, ενώ στην πράξη ακούν τσίριγμα και βόμβο. Πώς λέμε «μαρκετινίστικες παπαργιές»; Αυτό ακριβώς...

• Like 3
Δημοσ.

Υποθέτω ότι γνωρίζεις τι ακριβώς κάνει ένα equalizer, αλλά ας το θυμηθούμε και μαζί: Σού επιτρέπει να ρυθμίσεις λεπτομερέστερα το πόσο έντονα θα ακούγεται η κάθε περιοχή συχνότητας τού ήχου (χαμηλή, μέση, υψηλή).

Τώρα που το θυμηθήκαμε, σκέψου: Σε πόσα συστήματα οπαδών τού hi end, έχεις δει να υπάρχει συνδεδεμένο equalizer; Μήπως σε κανένα; Ακόμα πιο απλά: Μήπως οι «σοβαροί» προενισχυτές και ολοκληρωμένοι, δεν έχουν καν ρυθμιστικά bass & treble; Γιατί φαντάζεσαι ότι συμβαίνει αυτό; Πολύ απλά, διότι όλα αυτά τα δήθεν ρυθμιστικά, το μόνο που καταφέρνουν είναι να αλλοιώνουν και να παραμορφώνουν το ακουστικό αποτέλεσμα. 

Για να επιστρέψουμε λοιπόν στο equalizer ξανά, ας κάνουμε μια απαραίτητη διόρθωση σε ότι είπαμε στην αρχή: Ούτε ρυθμίζει, ούτε βελτιώνει τίποτα. Το μόνο που κάνει, είναι να μεταμορφώνει την ηχογράφηση σε ηχητικό μπουρδέλο, υπερτονίζοντας ή υποβαθμίζοντας συχνότητες, για να δίνει την εντύπωση στους αδαείς ότι ακούν περισσότερα ή λιγότερα μπάσα και πρίμα, ενώ στην πράξη ακούν τσίριγμα και βόμβο. Πώς λέμε «μαρκετινίστικες παπαργιές»; Αυτό ακριβώς...

Στο 99% των περιπτωσεων ισχυουν ακριβως ολα οσα λες. Παρολα αυτα ομως, σε ελαχιστες περιπτωσεις ενα equalizer μπορει και να χρειαζεται. Βεβαια απ ολο το equalizer και ολες τις περιοχες ηχου που καλυπτει, αντε να χρειαστεις να επεμβεις μονο σε μια και παλι ΜΟΝΟ για να ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ. Αν σου ερθει η επιθυμια να ανεβασεις κατι, τοτε σιγουρα εχεις κανει λαθος! Αλλα ελα που υπαρχουν χωροι που ακομα και μετα απο πολλη φροντιδα, μπορει να μπουκωνουν-μπουμαρουν-ανακλουν σε μια συγκεκριμενη περιοχη η και σε μια συγκεκριμενη συχνοτητα!!!! Ε εκει ισως ειναι ευτυχια η χρηση ενος eq απο το γκρεμισμα και στησιμο απο την αρχη!

Δημοσ.

@deesnider

Δεν διαφωνώ αλλά σκέψου ότι πχ οι περισσότεροι ψευτο DJs όταν παίζουν σε Club σε ξενύχτι ο ήχος τσιρίζει πάρα πολύ (δηλ έχει πολλά ψηλά) οπότε ο ίδιος θα έπρεπε να ξέρει από Equalizer και να χαμηλώσει τα πρίμα ώστε να μην έχει αυτή την τσιρίδα.

Ουσιαστικά χρειάζεται να επέμβεις στις συχνότητες που πρέπει να ανεβάζεις/κατεβάζεις ώστε να ισορροπήσεις τον ηχο και να έχεις καλό ηχητικό απότελεσμα

Δημοσ.

@deesnider

Δεν διαφωνώ αλλά σκέψου ότι πχ οι περισσότεροι ψευτο DJs όταν παίζουν σε Club σε ξενύχτι ο ήχος τσιρίζει πάρα πολύ (δηλ έχει πολλά ψηλά) οπότε ο ίδιος θα έπρεπε να ξέρει από Equalizer και να χαμηλώσει τα πρίμα ώστε να μην έχει αυτή την τσιρίδα.

Ουσιαστικά χρειάζεται να επέμβεις στις συχνότητες που πρέπει να ανεβάζεις/κατεβάζεις ώστε να ισορροπήσεις τον ηχο και να έχεις καλό ηχητικό απότελεσμα

Συμφωνώ, απλώς δεν έχει καμία σχέση αυτή η περίπτωση, είτε ειδικά με το συγκεκριμένο προϊόν στο οποίο αναφέρεται το άρθρο, είτε γενικότερα με την κατηγορία του. Το συγκεκριμένο headphone set δεν απευθύνεται ούτε σε DJ - «ψευτο» ή όχι - και clubs, ούτε στο ηλεκτρονικό «μπίου-μπίου» ή τα σκυλάδικα που ακούγονται εκεί μέσα.

Προορίζεται να χρησιμοποιηθεί από ανθρώπους, των οποίων τα μηχανήματα αναπαραγωγής μπορεί να κοστίζουν όσο ολόκληρο το club (το ...ακίνητο! ) και ο χώρος τους είναι μελετημένος ώστε τα συγκεκριμένα μηχανήματα - που τα επιλέγουν με σημαντικό κριτήριο και το χώρο τους - να αποδίδουν όσο εγγύτερα στο ιδανικό, οπότε μια τέτοια συσκευή κάθε άλλο παρά προσφέρει κάτι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...