Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

κακά αποκλείεται να ειναι...το θεμα ειναι οτι με 2450 ευρώ λιγοτερα παίζεις μια χαρα μπαλιτσα

Μιλησε ο 15χρονος που τα θελει για να ακουει τσοντες επειδη στο διπλανο δωματιο ειναι οι γονεις του.

• Like 11
  • Απαντ. 97
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ο καθένας με τα γούστα του, άλλος αγοράζει μια ducati που για μένα μου μοιάζει ακριβή και αδιάφορη, ένας μουσικόφιλος θα έδινε και τη ψυχή του για καλύτερο άκουσμα με δυναμικό soundstage (κάτι το οποίο σπάνια να το έχει ζήσει κανείς με τα σημερινά δεδομένα) και βέβαια με παλαιότερους δίσκους διότι πλέον οι καινούργιοι ακούγονται μάπα, βλέπε remastered, βλέπε loudness war μεταξύ δισκογραφικών εταιριών.

• Like 6
Δημοσ.

Μιλησε ο 15χρονος που τα θελει για να ακουει τσοντες επειδη στο διπλανο δωματιο ειναι οι γονεις του.

Νομιζα οτι τις τσοντες τις βλεπεις κυριως. Τωρα αν καποιος φτιαχνεται ακομη και με το " Ναι, ναι Ναι!!!" της διαφημισης της herbal essences , παω πασο. Ασε που αν "απομονωθείς" με τα ακουστικα δεν θα καταλαβεις την μαμα που πλησιαζει να ανοιξει την πορτα... Και αν το κανεις , καλυτερα των 8€ ακουστικα που "μπαζουν" και λιγακι εξωτερικο θορυβο..

• Like 5
Δημοσ.

Ναι γεια σας, Σονυ εκεί; Είχα δώσει μια παραγγελία για το walkman σας των 3.300. Μπορούμε να προσθέσουμε και τα ακουστικά MDR των 2.200; Ανακάλυψα ότι έχω δύο νεφρά να πουλήσω! ! !

• Like 4
Δημοσ.

Κάνουν και για σκουλήκια (4Hz) καθώς και για νυχτερίδες (120KHz).

Αυτοί που έχουν τα λεφτά να τα πάρουν βέβαια δεν ακούν πάνω από 8KHz λόγω ηλικίας (κακία).

• Like 2
Δημοσ.

2500 κανουν οποτε θα ειναι καλα.

ε ρε placebo effect που πεφτει

Placebo effect? Οχι φίλε μου, δεν είναι placebo effect. Απλά όπως σε όλα υπάρχουν diminishing returns. Αν πούμε ότι ακόμα και για το πλέον απαιτητικό αφτί το ταβάνι είναι γύρω στα 800 ευρώ τότε καταλαβαίνεις ότι πάνω από αυτό το ποσό πληρώνεις δυσανάλογα πολλά χρήματα για έξτρα ποιότητα. Σκέψου το σαν την ποιότητα εικόνας, προφανώς και δεν είναι το ίδιο SD, HD, full HD, QHD, 4K και σίγουρα δεν είναι placebo effect η αύξηση ποιότητας. 

Υπόψη επίσης ότι τέτοια ακουστικά δεν τα χρησιμοποιείς με το smartphone ή την τηλεόραση ή την κάρτα ήχου της motherboard σου. Τα μεταξωτά βρακιά...μπλα μπλα μπλα...καταλαβαινόμαστε νομίζω. 

• Like 4
Δημοσ.

Ποτέ ξεκινάνε η προπαραγγελίες!!! Θέλω τρία Ένα για unboxing Ένα για giveaway Ένα για να μπει στο Blender

Κάντα τέσσερα. Για το χειμώνα να μην κρυώνουν τα αυτιά.

Δημοσ.

Τα πραγματα ειναι απλα. Συνδεσα σε ενα ηχοσηστημα του 97 των 1000 ευρω kenwood 2 ηχεια που πηρα τωρα crystal audio μεταχ. 300 ευρω. Δεν ειμαι ειδικος στην μουσικη αλλα εβαλα ενα τραγουδι και με το που κουμπωσα τα crystal audio ακουσα αλλα 2 οργανα και ηχο που επαθα πλακα. Κι εχω κι αλλες περιπτωσης... Προσωπικα το να φτασεις να φτιάξεις τετοια ακουστικα σημαίνει τεραστια επενδυση και υλικα αλλης κλάσης. Εγω θα τα πουλαγα πολυ περισσότερο δεν ξερω καν αν καταφερει να βγαλει τα εξοδα ερευνας απο τις πωλησεις.

• Like 2
Δημοσ.

Αμα το συνδεσεις σε ενα Mp3 player προφανως και δεν θα ακουσεις διαφορα.

Μιλαμε για αλλα συστηματα, αλλα κοστη και αλλα επιπεδα ηχου που ενδεχομενως να μην μπορουν ολοι να καταλαβουν ειτε λογω απειριας ειτε λογω περιορισμενης ικανοτητας (δεν το λεω προσβλητικα, δεν εχουν ολοι ιδιο "αυτι" )

120Khz δεν πρόκειται να ακούσεις εκτός αν είσαι νυχτερίδα.

Δημοσ.

Τις τσόντες πάντα σε ηχεία στη διαπασών για να ακούνε και οι δικοί σου γονείς από δίπλα και να φτιάχνονται. Στο θέμα μας τρολλάκι.

Δημοσ.

Δεν είναι πολλά τα 2.200 ευρώ για ακουστικά; Δεν λέω μπορεί να είναι επαγγελματικά, τα καλύτερα κ.τ.λ. αλλά τα χρήματα που ζητάνε είναι πάρα πολλά.

καλητερα να σκασει κανεις σε senheiser παρα σε μουφοσονυ .-

• Like 1
Δημοσ.

Είναι εμπνευσμένα λέει από την ακολουθία Φιμπονάτσι (κάθε επόμενος αριθμός είναι το άθροισμα των 2 αμέσως προηγούμενων του)...

Τί είπε ρε ο άνθρωπας... 

Μάλλον η τιμή του είναι εμπνευσμένη από την ακολουθία Φιμπονάτσι.

Δημοσ.

Ξέρεις κανέναν που να ακούει στα 120Khz; Τι διάολο, με βιονικό αυτί είστε εδώ μέσα;

Όχι, αλλά υπάρχει και η άποψη της συνολικής αίσθησης, πχ του πως αντιλαμβάνονται το σώμα και τα κόκκαλα τις δονήσεις και αυξάνουν τη ρεαλιστικότητα της εμπειρίας.

Ούτως ή άλλως ο ψηφιακός ήχος που ακούμε είναι ένας "πειραγμένος" ήχος σε σχέση με την αρχική του πηγή, και λόγω των διαφόρων ηλεκτρονικών που παρεμβάλονται για τη λήψη του και λόγω του εύρους δειγματοληψίας κατα τη μετροπή του σε ψηφιακό (real vs interpolated).

Παρόλα αυτά, μόνο ένα πραγματικό blind test μπορεί να δείξει το πόσο διαφέρουν ματαξύ τους δυο συστήματα, αλλά και πάλι υπάρχει υποκειμενικότητα και γούστο, υπάρχει και placebo effect και η ανάγκη να μην νοιώθει κάποιος κορόιδο όταν πληρώνει ακριβά ένα ηχοσύστημα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...