Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, ειμαι αρχαριος στο θεμα του ηχου και ψαχνω μια καρτα ηχου να την συνδιασω με τα logitech z906 σε συνδεση με οπτικη ινα.

Η onboard μου ειναι asus z97-c μητρικη.

Η χρηση ειναι κυριως ταινιες, μουσικη και λιγο gaming.

Ευχαριστω!

Δημοσ.

Αν είναι να χρησιμοποιήσεις οπτική ίνα δεν χρειάζεται η κάρτα ήχου. Ο ήχος που θα παράγεται θα εξαρτάται από τα ηχεία.

Δημοσ.

εμενα η μητρικη μου δεν ειχε οπτικη ινα στις εξοδους της.

Υποστηριζε ομως οπτικη με προσθετο πηρα απο το ebay με 5-10€.

Σαν αυτο ειναι (παιζει και να ειναι ολοιδιο):

http://www.ebay.com/itm/SPDIF-RCA-Out-Motherboard-Cable-Bracket-Plate-Cable-Bracket-for-ASUS-MSI-ECS-/171527610612?hash=item27efd7a0f4:g:FnMAAOSw~1FUVzPi

Δες αν η μητρικη σου εχει αυτο το 4πινο. Επισης, στις επιλογες ηχου σου εμφανιζει ψηφιακη εξοδο? εμενα το λεει Realtek HDMI output και οταν το επιλεγω στελνω τον ηχο στην οπτικη εξοδο, κι απο εκει σε ενισχυτη. Οπτικο καλωδιο πηρα επισης απο το ebay με 2€

Δημοσ.

99% εχουν ολες οι asus των τελευταιων ετων. Λογικα θα εχει και η δικη του, αλλα καλο θα ηταν να το εξακριβωσει απο το manual της μητρικης

Δημοσ.

ειναι ελαχιστοι αυτοι που χρησιμοποιουν την οπτικη στις μητρικες. Γι αυτο και η οπτικη βρισκεται πανω στη μητρικη κυριως σε ακριβες υλοποιησεις που απευθυθνονται σε αυτους τους λιγους. 

Εγω εχω μια φτηνη μητρικη της asus με h110 τσιπακι και οταν εψαξα Ελλαδα οτι μαγαζι και να ρωτησα δεν ειχε ουτε μπορουσε καν να μου βρει τετοιο εξαρτημα. Οποτε επαιξα τα ζαρια μου δινοντας 7€ στο ebay και τελικα εκατσε. Καποιες παλιες μητρικες το εδιναν το εξαρτημα, ειχε ενας φιλος μου μια msi νομιζω αλλα δεν ταιριαζε το 4πινο και ειπα να μην προσπαθησω να το ταιριαξω μονος μου και κανω καμια ζημια.

Δημοσ.

Σε αυτά τα ηχεια είτε με optical ειτα αναλογικά τα συνδέσεις το ένα και το αυτό ειναι!!!!

Ασε που με το optical ειναι 1000% σιγουρος οτι θα παιδευτεις να παρεις 5.1 με ρυθμίσεις passthrough ktl...

Επισης με οπτική δεν θα εχεις 5.1 στα παιχνιδια..... δεν νομιζω η καρτα ήχου της μητρικής να υποστηρίζει dd-live ή DTS direct

Δημοσ.

εγω παντως στις ταινιες κανω μια χαρα Pass through μεσω οπτικης και παιζει κανονικα 5.1 

Στα παιχνιδια δεν το εχω ψαξει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...