Legolas Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2016 Καλημέρα, απο το τίτλο και μόνο θα καταλάβατε τι θα ρωτήσω αλλα εδω και καιρό το έχω απορία. Υπάρχει διαφορά μεταξύ τους(υποθέτουμε πάντα οτι τα πρατήρια καυσίμων δεν κλεβουν και δεν νοθεύουν) Για παραδειγμα εγω έχω Fiesta Ecoboost, γεμίζω 40 λίτρα 95αρα και με βγάζει 650 χιλιόμετρα περίπου. Αν βάλω 97αρα ή 100αρα θα με βγάλει παραπάνω χιλιόμετρα ? τα 40 λιτρα τα πληρώνω με 1.35 αρα 54 ευρώ 40 λίτρα 100αρα με 1.60 αρα 64 ευρώ αν έβαζα 64 ευρώ 95αρα θα είχα 47 λιτρα άρα θα με έβγαζε 100 χιλιόμετρα παραπάνω(750). οπότε για να πουμε οτι η 100αρα συμφέρει θα πρέπει με τα 64ευρώ που θα γεμίσω να κάνω 750 χιλιόμετρα... Θα τα κανω ????
opcorsa Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 αξιζει νομιζω παντως η δοκιμη.. απο την στιγμη που σηκωνει συμπιεση το μοτερ σου σιγουρα θα του κανει "καλο" ενα καυσιμο με οκτανια... αξιζει να δοκιμασεις.. πιο φιεστα εχεις? 100, 125 ( ή 140 :devil: ) ? 1
Haldol Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Να βγάλεις 100 χιλιόμετρα παραπάνω στο γέμισμα δεν πρόκειται, που να το πετάξεις σε γκρεμό να βοηθά κι η βαρύτητα! Εάν μπορεί να την εκμεταλλευτεί το αμάξι θα λειτουργήσει σαφώς καλύτερα, και πιθανώς θα βγάλεις λίγα παραπάνω χιλιόμετρα. Όχι τόσα όμως. Ο κολλητός έχει το Fiesta 1.0 100ps (EcoBoost) και έκανε τη δοκιμή με 100RON. Δεν ενθουσιάστηκε, αν και κέρδισε κάτι ψιλά σε δύναμη.
teddy71 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Ο κατασκευστης του αυτοκινητο τι καυσιμα προτεινει, στο βιβλιαρακι στα τεχνικα χαρακτηριστικα θα το αναφερει σιγουρα. Οποτε αν δεν αναφερει τιποτα για 100αρα το ξεχνας, μακροπροθεσμα ζημια θα κανεις παρα καλο. Η 100αρα προοριζεται για οχηματα ιδιαιτερης τεχνολογιας με δυνατους κινητηρες και γρηγορα. Αν την θελεις για να πηγαινεις πιο γρηγορα και να εχεις καλα γκαζια λαθος αυτοκινητο πηρες οτι και να αλλαξεις στο αυτοκινητο φερραρι δεν θα γινει. Η 97αρα εχει μεσα καποια βελτιωτικα και καθαριστικα που δεν αφηνουν να δημιουργουνται απικαθισεις καπνας στις βαλβιδες. Θεωρητικα με την 97αρα κανεις παραπανω χλμ αλλα πληρωνεις παραπανω οποτε το κατα ποσο σε συμφερει παει αναλογως το τροπο που οδηγεις και τις συνθηκες. Οποτε για αυτη την συγκριση θα πρεπει να κανεις εσύ ο ιδιος διαφορα τεστ υπο ιδιες συνθηκες. Μην προσπαθεις τζαμπα, με τις καταναλωσεις που εχουν οι αλλοι να βγαλεις συμπαιρασμα για το δικο σου.
Legolas Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 αξιζει νομιζω παντως η δοκιμη.. απο την στιγμη που σηκωνει συμπιεση το μοτερ σου σιγουρα θα του κανει "καλο" ενα καυσιμο με οκτανια... αξιζει να δοκιμασεις.. πιο φιεστα εχεις? 100, 125 ( ή 140 :devil: ) ? 100 άλογα. Έστειλα email στη βελμαρ που το αγορασα κ μου παν από το συνεργείο ότι καίει και 100αρα.
andreapaog328 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 γιατι υπηρχε περιπτωση να μην την καψει?
teddy71 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 γιατι υπηρχε περιπτωση να μην την καψει? Καλα τετοιο θεμα δεν θα επαιζε αλλα καλο ειναι καθε αυτοκινητο να καιει τα προτεινομενα καυσιμα απο τον κατασκευστή.
NT1G Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 « Effects of Higher Octane Fuel on Existing Vehicles While the most significant efficiency improvement with higher octane fuels will result from a full, system-level optimization including increased engine CR, efficiency gains from legacy vehicles (existing vehicles not optimized for the higher-octane fuel) can also be realized, with or without recalibration of the engine and controls. In order to optimize efficiency in typical driving conditions, the CRs selected for passenger car engines result in those engines being knock limited on the recommended fuel at higher loads. Higher-octane fuels will improve knock resistance and consequently facilitate reduction in spark retard at these high load conditions. »
nyne Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Εγω ακολουθω αυτο που μου ειπε ο μηχανικος μου,καθε 3-4 φορες που βαζω βενζινη βαζω και μια την καλη 100,απο οτι λεει βοηθαει κ καθαριζει τον κινητηρα.Αν και εχω γρηγορο αμαξι 1,6 125 αλογα δεν τρεχω η οτιδηποτε ωστε να σας πω αν εχει διαφορα.
Haldol Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Εγω ακολουθω αυτο που μου ειπε ο μηχανικος μου,καθε 3-4 φορες που βαζω βενζινη βαζω και μια την καλη 100,απο οτι λεει βοηθαει κ καθαριζει τον κινητηρα.Αν και εχω γρηγορο αμαξι 1,6 125 αλογα δεν τρεχω η οτιδηποτε ωστε να σας πω αν εχει διαφορα. Καλώ τους απανταχού petrolheads να σε κάψουμε στην πλατεία. Κι εγώ γρήγορο έχω, το 1.2 TDI. Το 'χω βάλει και Nurburgring κι έκανα < 7'. 5
nyne Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Ψυχραιμια ειμαι νεος στην οδηγηση αυτοκινητου οποτε το παω χαλαρα για να μην την πληρωσει κανενας η ακομα κ το αυτοκινητο .Φανταζομαι οτι οταν αισθανθω οκ θα το πατησω να δω τι ρολο βαραει,παντα βεβαια σε δρομο της προκοπης πχ αττικη οδο.Οποτε μην με καψετε ακομα σκεφτειτε τα παιδια σας κ τους συγγενεις σας .
zio10 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Ο κατασκευστης του αυτοκινητο τι καυσιμα προτεινει, στο βιβλιαρακι στα τεχνικα χαρακτηριστικα θα το αναφερει σιγουρα. Οποτε αν δεν αναφερει τιποτα για 100αρα το ξεχνας, μακροπροθεσμα ζημια θα κανεις παρα καλο. Η 100αρα προοριζεται για οχηματα ιδιαιτερης τεχνολογιας με δυνατους κινητηρες και γρηγορα. Αν την θελεις για να πηγαινεις πιο γρηγορα και να εχεις καλα γκαζια λαθος αυτοκινητο πηρες οτι και να αλλαξεις στο αυτοκινητο φερραρι δεν θα γινει. Η 97αρα εχει μεσα καποια βελτιωτικα και καθαριστικα που δεν αφηνουν να δημιουργουνται απικαθισεις καπνας στις βαλβιδες. Θεωρητικα με την 97αρα κανεις παραπανω χλμ αλλα πληρωνεις παραπανω οποτε το κατα ποσο σε συμφερει παει αναλογως το τροπο που οδηγεις και τις συνθηκες. Οποτε για αυτη την συγκριση θα πρεπει να κανεις εσύ ο ιδιος διαφορα τεστ υπο ιδιες συνθηκες. Μην προσπαθεις τζαμπα, με τις καταναλωσεις που εχουν οι αλλοι να βγαλεις συμπαιρασμα για το δικο σου. Ισχύει αυτό; Δεν το έχω ξανακούσει! Ψυχραιμια ειμαι νεος στην οδηγηση αυτοκινητου οποτε το παω χαλαρα για να μην την πληρωσει κανενας η ακομα κ το αυτοκινητο .Φανταζομαι οτι οταν αισθανθω οκ θα το πατησω να δω τι ρολο βαραει,παντα βεβαια σε δρομο της προκοπης πχ αττικη οδο.Οποτε μην με καψετε ακομα σκεφτειτε τα παιδια σας κ τους συγγενεις σας . Μια χαρά γρήγορο είναι το αμάξι σου, απλά έχουμε κάνει τα άλογα στραγάλια 3
nyne Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Ενταξει μωρε ο καθενας οπως την βλεπει,εμενα δεν με ενδιαφερει,ακομα κ με τις μηχανες που ασχολουμαι χρονια δεν με ενδιεφερε ποτε να τρεχω,αλλα κοιταζα παντα.Απλα ετυχε κ βρηκα ενα σχετικα γρηγορο σε καλη τιμη κ το πηρα.Τωρα αν ο αλλος θελει 150 αλογα για να τρεχει στο χωριο του η σε κανα απο τους καταπληκτικους δρομους που εχουμε ειναι κακο του κεφαλιου του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα