Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χωρις ιχνος παρεξηγησης και ειρωνιας, γιατί δεν προσπαθησες να το αρχισεις καπως μόνος σου καν; Κανεις δεν σου ζήτησε εδώ να το έχεις "σχεδον" λυσει και να σς βοηθήσουμε να το τελειωσεις σωστα, αλλα όταν σε ρωτανε και λες ότι απλα εμεινες στο διαβασμα της ασκησης και ούτε καν το εχεις προσπαθησει λίγο ούτε εχεις σκεφτει κατι τοτε πραγματικα δεν νομίζω ότι θα σε βοηθήσει ουτε στο ελαχιστο να κανεις copy-paste την λυση, γιατί δυστυχως μου φαινεται ότι και αυτην "απλα θα την διαβασεις" και τιποτα παραπανω. Φιλικα στα λέω κι εγώ έχω ζητήσει βοήθεια εδώ μέσα, όμως να τα προσπαθείς μόνος σου και αν κολλήσεις σε συγκεκριμένο σημειο να ζητήσεις βοηθεια. Αυτο θα σε βοηθησει πραγματικα!

• Like 3
  • Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Διάβασε ημέρα
Διάβασε Μήνας
Απομένουν_μερ <- (7-Μήνας)*30 - (30 - ημέρα) 
Απομένουν_μην <- Απομένουν_μερ div 30 + Απομένουν_μερ mod 30 

Υποθέτω πως μιλάς για ΑΕΠΠ, πάρε τον αλγόριθμο σου να δω τι θα καταλάβεις. 

Δεν δουλεύει :devil: :P

Βάλε πχ 19/7.

Δημοσ.

Ειλικρινά φίλε μου αν δεν προσπαθήσεις ούτε αυτόν τον αλγόριθμο να φτιάξεις μαλλον δεν το γουστάρεις το θεμα προγραμματισμός, ασχολήσου με κάτι άλλο.

Και δεν το λέω ειρωνικά αλλά όσοι γίνονται προγραμματιστές γίνονται γιατί τους αρέσει το να φτιάχνουν έναν λογικό αλγόριθμο και μετά απο χ δοκιμές απλά να τον δούν να δουλεύει (μια αρκετά απλοική περιγραφή)

Το συγκεκριμένο πάντως είναι θέμα για το πολύ 14 χρονών....

Δημοσ.

Όταν άνοιξα αυτό το θέμα περίμενα να δω την απάντηση γιατί αναρωτιόμουν πώς μπορεί να λύνεται,ενώ την επόμενη μέρα είχα μάθημα,μπορούσα να πω στα @μ θα μ πει ο καθηγητής αύριο πώς λύνεται

Δεν μπορώ να ακούω τις **** που λέτε

Δεν θα καθόμουν να γράψω καν άμα δεν μ άρεσε και δεν με ενδιέφερε,μην ακούω μ@λακιες

Ευχαριστώ πολύ Dino για την βοήθεια

Δημοσ.

Όταν άνοιξα αυτό το θέμα περίμενα να δω την απάντηση γιατί αναρωτιόμουν πώς μπορεί να λύνεται,ενώ την επόμενη μέρα είχα μάθημα,μπορούσα να πω στα @μ θα μ πει ο καθηγητής αύριο πώς λύνεται

Δεν μπορώ να ακούω τις **** που λέτε

Δεν θα καθόμουν να γράψω καν άμα δεν μ άρεσε και δεν με ενδιέφερε,μην ακούω μ@λακιες

Ευχαριστώ πολύ Dino για την βοήθεια

Τα παιδιά δεν είχαν πρόβλημα να σε βοηθήσουν. Απλός εσύ πρώτος δεν βοήθησες τον εαυτό σου για να σε βοηθήσει κάποιος άλλος. Όπως είπες δεν το προσπάθησες καν.

Αν ερχόσουν με μια ιδέα, έστω μια γραμμή κώδικα για το πως θα μπορούσες να το λύσεις, τότε τα παιδιά θα σε βοηθούσαν 100%.

Όσο το αν σου αρέσει η όχι σκέψου το καλά. Μήπως σου αρέσει η "ιδέα" απλός? Γιατί αν αυτήν την στιγμή ασχολείσαι με το ΑΕΠΠ και βαριέσαι, στο μέλλον που τα πράγματα θα δυσκολέψουν θα περάσεις δύσκολα (αν με το καλό περάσεις σε σχολή πληροφορικής ή ασχοληθείς μόνος σου).

• Like 3
Δημοσ.

Το αστείο είναι ότι ακόμα δεν έχουν αρχίσει τα σχολεία, άρα ΑΕΠΠ κάνει λόγω προετοιμασίας για πανελλήνιες, σε φροντιστήριο ή ιδιαίτερο. Στην ουσία, αφού δεν το προσπάθησε και ρώτησε κατευθείαν εδώ, απλά πετάει τα λεφτά του. Αργότερα έχει κάτι ασκήσεις που θέλουν τρελή αλγοριθμική σκέψη για το επίπεδο σου, και εκεί θα τα βρεις πολύ δύσκολα. Αυτό ήταν εύκολο, αρκεί να μην ξεχάσεις να τρέξεις παράδειγμα για να δεις αν όντως είναι σωστό, όπως έκανα εγώ χθες βράδυ γιατί πήγαινα για ύπνο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το αστείο είναι ότι ακόμα δεν έχουν αρχίσει τα σχολεία, άρα ΑΕΠΠ κάνει λόγω προετοιμασίας για πανελλήνιες, σε φροντιστήριο ή ιδιαίτερο. Στην ουσία, αφού δεν το προσπάθησε και ρώτησε κατευθείαν εδώ, απλά πετάει τα λεφτά του. Αργότερα έχει κάτι ασκήσεις που θέλουν τρελή αλγοριθμική σκέψη για το επίπεδο σου, και εκεί θα τα βρεις πολύ δύσκολα. Αυτό ήταν εύκολο, αρκεί να μην ξεχάσεις να τρέξεις παράδειγμα για να δεις αν όντως είναι σωστό, όπως έκανα εγώ χθες βράδυ γιατί πήγαινα για ύπνο.

μου αρεσουν,δεν τρελενομαι κιολας

για πανελληνιες προετοιμαζομαι

φιλε δεν μπορω να καταλαβω πως το θεωρεις ευκολο,οταν το δεις σου φενεται γελοιο δεν λεω αλλα δεν μπορουσα να το σκεφτω,γενικα τα εχω δει πολυ σκουρα,ειδικα με τα μαθηματικα.Για αυτο κ ρωτησα εδω

οπωσ και να εχει και παλι ευχαριστω 

ειδικα αυτα που πρεπει να σκεφτεις καποιον τυπο με δυσκολευουν ιδιαιτερα

πχ ενα που θυμηθηκα  απο χθες που ελυνα 

3 φιλοι παιζουν μαζι στοιχημα και ο καθενας πονταρει διαφορετικο ποσο,αμα κερδισουν το στοιχημα ποσα χρηματα θα αντιστοιχουν στον καθενα(δεν θα παρουν τα ιδια αυτος που πονταρε 20ε και αυτος που πονταρε 3)

οπως και σε αυτο πρεπει να σκεφτεις εναν τυπο,για εμενα τουλαχιστον οταν προσπαθησα να το λυσω 1η φορα δεν μπορεσα,οταν ειδα την λυση μ φανηκε γελοιο

θελώ να καταληξω πως εσυ λογικα εχεις ξαναλυσει εναν αντιστοιχο αλγοριθμο,για αυτο και το θεωρεις ευκολο ενα αμα στο ελεγα για 1η φορα ισως να μην το εκανες

Επεξ/σία από kostas.mouts4
Δημοσ.

Τι θες να περασεις αν επιτρεπεται; Εννοω, με το καινουργιο συστημα, τι σχολες ανοιγεις στο πεδιο που εισαι;

μου αρεσουν παρα πολυ τα οικονομικα με 13.000 μπαινω

αλλα τωρα και αυτα τα προβληματακια στην αεεπ με ψηνουν 

αναλογως τι θα γραψω θα σκεφτω τι εχει περισσοτερες προοπτικες απο αυτες τισ δυο σχολες(οικονομικα και πληροφορικη)

τωρα αμα γραψω ακομα χαμηλοτερα απο 13.000 λογικα θα επιλεξω χρηματολογιστικη που ειναι ΙΕΚ,η αληθεια ειναι πως αμα δεν περασω στις 2 πρωτες που θελω,ισως ξαναεδινα αλλα δεν θελω να επιβαρυνω ξανα τους δικους μ 

• Like 1
Δημοσ.

Ρίξε μία ματιά στις σχολές οικονομικών και λογιστικής να δεις πόσα μαθηματικά και μαθήματα που θέλουν τρελή σκέψη, και ίσως αναθεωρήσεις ή αρχίσεις να παίρνεις στα σοβαρά αυτά τα μαθήματα, με την έννοια ότι κάθεσαι ολόκληρη ώρα για να λύσεις ΜΙΑ άσκηση.

Α και με τη λογική, θέλω 13000 θα γράψεις 10-11. Είναι επιβεβαιωμένο από γενιές και γενιές μαθητών. Στοχεύεις πολύ παραπάνω για να έχεις ελπίδες να πιάσεις αυτό που θες.

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Αν δεν κάθεσαι να δεις πώς λύνεται μια τόσο απλή άσκηση και τα παρατάς μόνο διαβάζοντας την εκφώνηση, θα σου έλεγα να μην σκέφτεσαι καν την πληροφορική.

• Like 1
Δημοσ.

πχ ενα που θυμηθηκα απο χθες που ελυνα

3 φιλοι παιζουν μαζι στοιχημα και ο καθενας πονταρει διαφορετικο ποσο,αμα κερδισουν το στοιχημα ποσα χρηματα θα αντιστοιχουν στον καθενα(δεν θα παρουν τα ιδια αυτος που πονταρε 20ε και αυτος που πονταρε 3)

Ειναι γεγονός πως πολλα παιδια ενώ τα πανε καλα στα υπόλοιπα μαθήματα, λόγου χάρη στα Μαθηματικά, Έκθεση, Οικονομικά δυσκολεύονται στην ΑΕΠΠ. Αυτο διότι δεν έχουν ξανά έρθει σε επαφή(αν δεν έχουν ασχοληθεί απο μόνοι τους) με την αλγοριθμική σκέψη και το κομμάτι που λέμε problem solving.

Εγω αυτο που εχω να σου προτείνω αν δεν σου έρχεται κατευθείαν ο τύπος ή γενικά ο τρόπος λύσης(που ειναι και λογικό στην αρχή) ειναι να ανάπτυξης μονο σου μια στρατηγική που θα σε βοηθάει να χωρίζεις το αρχικό πρόβλημα σε μικρότερα αλλα μικροπροβλήματα και λύνοντας αυτα τελικά να λύνεις και το αρχικό πρόβλημα. Για παράδειγμα οσον' αφορά αυτο με το στοίχημα θα επρεπε να αναρωτηθείς με βάση ποιόν παράγοντα θα γίνει η διάσπαση των χρημάτων;

Με την εμπειρία και τις πολλές ασκήσεις θα δεις ότι κάποιες απο ενα σημείο και μετα ειναι ίδια λογική απλά με διαφορετική εκφώνηση. Στο παραπάνω παράδειγμα χρησιμοποιείς ποσοστά δηλαδη λες αν το συνολικά χρήματα που δώθηκα για το στοίχημα ειναι Π.χ. 100 και ο Φίλος Α1 έβαλε 10, στην ουσία έβαλε το 10% χρημάτων άρα ειναι ανάλογο να πάρει και το 10% των κερδών.

Τέλος πάντων, αυτο που θέλω να σου πω ειναι ότι όλα γίνονται. Ειςαι σε μια κατεύθυνση που 2-3(ΑΕΠΠ, Οικονομικά και ίσως και Εκθεςη) απο τα μαθήματα δεν απαιτούν υπόβαθρο προηγουμένων χρόνων. Με λίγα λόγια εχεις την δυνατότητα αν προσπαθήσεις να κανείς μια νέα αρχή και να πετύχεις τους στόχους σου. Σου εύχομαι καλή επιτυχία!

• Like 1
Δημοσ.

πχ ενα που θυμηθηκα  απο χθες που ελυνα 

οπως και σε αυτο πρεπει να σκεφτεις εναν τυπο,για εμενα τουλαχιστον οταν προσπαθησα να το λυσω 1η φορα δεν μπορεσα,οταν ειδα την λυση μ φανηκε γελοιο

θελώ να καταληξω πως εσυ λογικα εχεις ξαναλυσει εναν αντιστοιχο αλγοριθμο,για αυτο και το θεωρεις ευκολο ενα αμα στο ελεγα για 1η φορα ισως να μην το εκανες

Δε χρειάζεται να σκεφτείς τύπο με το στανιό, χρειάζεται να σκεφτείς πώς λύνεται το πρόβλημα και μετά να μετατρέψεις αυτό που σκέφτηκες σε τύπο. Έχει διαφορά.

Αυτό με το στοίχημα ας πούμε

12 μπανάνες κοστίζουν 4 ευρώ

3 μπανάνες κοστίζουν... ?

όλοι μαζί έπαιξαν 12 ευρώ και κέρδισαν 240

ο πρώτος έπαιξε 3 ευρώ άρα κέρδισε... ?

Η λύση είναι γελοία γιατί το πώς τη βρίσκεις το έχεις μάθει από το γυμνάσιο. Το ότι πρέπει να την κάνεις σε πρόγραμμα δεν αλλάζει τη δυσκολία της σύλληψης.

Άμα έχεις κενά σε απλά μαθηματικά εργαλεία επίλυσης προβλημάτων τότε θα ζορίζεσαι είτε μπλέκεται προγραμματισμός είτε όχι, και η μόνη λύση είναι να πας να λύνεις προβλήματα από αυτά που είχε στα βιβλία εκεί που διδάσκονται αυτά τα πράγματα.

Δημοσ.

Tip:

Όποια μορφή και να πάρεις την Ημ/νια κάντιν σε second η Unixtime και έχε την υπάρχουσα ήδη υπολογισμενηη σε second γη σε Unixtime και μέτα κάνε ότι είναι να κάνεις.

Ps. υποθέτω πως δεν θα επιτρέπετε να χρησιμοποιήσεις 3rd party libraries.

Εναλλακτικά εάν θέλεις να κλέψεις μελέτα τον Κώδικα της http://momentjs.com/ και χρησιμμοποίησε ιδές από αυτήν την βιβλιοθήκη από τους ήδη υλοποιημένους αργορίιθμους για να πάρεις μια ιδέα το πως θα λύσεις την άκσηση ;). Αλλά δεν είναι αρκετά εύκολο σκονάκι θα πρέπει πάλι να μελετήσεις.

Όπως και να έχει σου συστήνω να στρώσεις λίγο loco και θα βγείς κερδισμένος/νη. Δεν είναι δύσκολο πρόβλημα. Να μην πω πως πολοί ήδη το έχουν λύσει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...