Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω έναν δίσκο 2Τ WD2002FAEX, τον είχα μόνιμα συνδεδεμένο στον υπολογιστή 3 χρόνια.

Μετά από αναβάθμιση των windows 10 στην επανεκκίνηση δεν το βλέπει. Τον βλέπει μόνο μέσα από την διαχείριση δίσκων και το μόνο που με αφήνει να κάνω είναι να τον κάνω δυναμικό.

Το Hard Disk Sentinel τον βλέπει εντάξει με 100% υγεία και επίδοση.

«Η κατάσταση του σκληρού δίσκου είναι ΤΕΛΕΙΑ. Δε βρέθηκαν προβληματικοί ή αδύναμοι τομείς και δεν υπήρξε σφάλμα κατά το spin up ή τη μεταφορά δεδομένων .

Δεν χρειάζεται καμία ενέργεια.»

Μετα από επαναφορά με το  testdisk μπορω να τον κάνω φορμάτ. Αυτή την στιγμή παίρνω όλα τα δεδομένα από μέσα με το testdisk.

Η απορία μου είναι, έχει όντως πρόβλημα και να τον δώσω για αλλαγή αφου είναι ακόμη στην εγγύηση, ή είναι κάτι τυχαίο;

Δημοσ.

...πρόβλημα πιθανώς δεν έχει, αλλά ανεξαρτήτως της "πρόβλεψης", φρόντισε εσύ να έχεις αντίγραφα των αρχείων σου και σε άλλο μέσο, γιατί ένας δίσκος ενδέχεται να ψοφήσει αμεσότατα και φυσικά να μην σε ειδοποιήσει πριν.

Δημοσ.

εννοώ δεν τον βλέπει σαν δίσκο  μέσα στο  "ο υπολογιστής μου"  αλλα μόνο μέσα απο την διαχειρηση δίσκων

Ο Δίσκος ήταν σαν δεύτερος  το λειτουργικό είναι σε SSD

Τώρα τον εβγαλα είναι εξωτερικός και αντιγράφω ακόμη τα δεδομένα πριν τον κάνω φορματ

Ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις

Δημοσ.

...για την ιστορία, πιθανώς ο σκληρός (σύμφωνα με το HDS), δεν έχει πρόβλημα σε "φυσικό επίπεδο" (όπως είπα και πριν).

Προφανώς αυτό που του συνέβη, ήταν ένα "σοφτγουερικό" κοκομπλόκο λόγω τη αναβάθμισης που έκανε. Συμβαίνουν τέτοια ενίοτε, και είναι στη σφαίρα του "τυχαίου γεγονότος", όπως και εσύ το έθεσες.

Η ουσία πάντως είναι σ' αυτό που επίσης είπα πιο πριν : φρόντισε να έχεις αντίγραφα σε ένα τουλάχιστον ακόμη μέσο, για να μην τα κλάψεις κάποια στιγμή (που θα ΕΙΝΑΙ σε φυσικό επίπεδο η ζημιά).

Δημοσ.

οχι δεν έχει και ούτε μπορώ να του  βάλω είναι όλο απενεργοποιημένο το μενου ή μάλλον ήταν γιατί το έχω επαναφέρει με το testdisk

το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν δεξί κλικ αριστερα που εγραφε το δίσκο και το μόνο αφηνε να κάνω ήταν δυναμικό δίσκο

Δημοσ.

Εχω 2 nas σε raid  για τα πολίτιτμα δεδομένα αλλα και πάλι κρατάω αντίγραφα

...ωραίος τότε. Στα όρια του υπέρ του δέοντος, αλλά σωστότατος όσον αφορά το μέλλον των δεδομένων σου.

(....σε γενικές γραμμές, ό,τι έπαθε ο δίσκος που είπες, ενδέχεται να συμβεί όταν αλλάζει κάποιος disk controller, ή μάλλον ακριβέστερα, όταν βάζει σκληρό σε enclosure/dockstation/άλλο PC κτλ...Προφανώς απλά υπήρχε κάποιο θέμα με την αναβάθμιση, και συγκεκριμένα με το πέρασμα των driver για τον disk controller της μητρικής - καθώς αν κατάλαβα καλά μιλάς για εσωτερικό σκληρό. Χάθηκε το MBR του και γι' αυτό σου ζήταγε από την διαχείριση να κάνεις μετατροπή σε "δυναμικό δίσκο" κλπκλπ).

Γραμμα εχει ο δισκος στην διαχειρηση που τον βλεπεις?Αν οχι βαλε του ενα. Αν ναι τοτε οντως ριξε του ενα φορματ :-D

...εξ' αρχής δεν ετίθετο θέμα "γράμματoς", αδερφέ : ο TS μας είπε ότι α) ήταν δίσκος "χωρίς προετοιμασία" β) ...επανέφερε τον δίσκο (το MBR του τεσπα) μέσω του Test Disk και (ήδη) αντέγραψε τα δεδομένα του. Το format που (ήδη) έκανε τελικά, το έκανε προφανώς "για προληπτικούς λόγους".

(...με την ευκαιρία, iliasnet, καλύτερα θα ήταν να είχες κάνει ένα "level 5 disk reinitialization" μέσα από το menu του HDS, σε σχέση δηλαδή με ένα απλό format. Πιθανώς -πιθανότατα δηλαδή- δεν θ' αλλάξει κάτι αναφορικά με την "υγεία" που δείχνει το HDS, αλλά θέλω να πω ότι αν υπάρχει κάτι που έχει νόημα είναι αυτό και όχι ένα format, μιας και το fomat σημαίνει απλά δημιουργία συστήματος αρχείων εκ νέου και τίποτε παραπάνω. ΑΝ δεν έχεις ακόμη εγγράψει αρχεία στον δίσκο, δοκίμασέ το αν θες. Θα πάρει πιθανώς αρκετή ώρα -ρύθμισέ το στο "1" αντί στο default "3" πάντως- αλλά δε χρειάζεται να κάθεσαι κι από πάνω του...)

Δημοσ.

φορματ δεν έκανα ακόμη γιατί επαναφέρω ακόμη τα δεδομένα.

Αλλα όπως είδα απο την διαχείρηση δίσκων αντι για ολοκληρο το δίσκο το testdisk μου επανέφερε 3 partition, απλα οταν τελειώση επαναφορά των δεδομένων που γίνετε με το testdisk θα διαγράψω τα ήδη partition και μετά θα του κάνω φορματ

τα δεδομενα που επαναφέρω είναι λιτόρερα απο 1Τ δεν θυμάμαι ακιβώς αλλα απο ότι βλέπω είναι αργή η επαναφορά με το testdisk, μέχρι στιγμής είναι 2 ημέρες που κάνει επαναφορά και λογικά πρέπει να τελειώση σήμερα ή το πολύ μέχρι αύριο.

μέσα είχα κάποια video που εγραφα με το tv tuner

το "level 5 disk reinitialization" το κάνω μέσα απο τα windows ή με κάποιο πρόγραμμα;

Δημοσ.

...ωραίος τότε. Στα όρια του υπέρ του δέοντος, αλλά σωστότατος όσον αφορά το μέλλον των δεδομένων σου.

(....σε γενικές γραμμές, ό,τι έπαθε ο δίσκος που είπες, ενδέχεται να συμβεί όταν αλλάζει κάποιος disk controller, ή μάλλον ακριβέστερα, όταν βάζει σκληρό σε enclosure/dockstation/άλλο PC κτλ...Προφανώς απλά υπήρχε κάποιο θέμα με την αναβάθμιση, και συγκεκριμένα με το πέρασμα των driver για τον disk controller της μητρικής - καθώς αν κατάλαβα καλά μιλάς για εσωτερικό σκληρό. Χάθηκε το MBR του και γι' αυτό σου ζήταγε από την διαχείριση να κάνεις μετατροπή σε "δυναμικό δίσκο" κλπκλπ).

...εξ' αρχής δεν ετίθετο θέμα "γράμματoς", αδερφέ : ο TS μας είπε ότι α) ήταν δίσκος "χωρίς προετοιμασία" β) ...επανέφερε τον δίσκο (το MBR του τεσπα) μέσω του Test Disk και (ήδη) αντέγραψε τα δεδομένα του. Το format που (ήδη) έκανε τελικά, το έκανε προφανώς "για προληπτικούς λόγους".

(...με την ευκαιρία, iliasnet, καλύτερα θα ήταν να είχες κάνει ένα "level 5 disk reinitialization" μέσα από το menu του HDS, σε σχέση δηλαδή με ένα απλό format. Πιθανώς -πιθανότατα δηλαδή- δεν θ' αλλάξει κάτι αναφορικά με την "υγεία" που δείχνει το HDS, αλλά θέλω να πω ότι αν υπάρχει κάτι που έχει νόημα είναι αυτό και όχι ένα format, μιας και το fomat σημαίνει απλά δημιουργία συστήματος αρχείων εκ νέου και τίποτε παραπάνω. ΑΝ δεν έχεις ακόμη εγγράψει αρχεία στον δίσκο, δοκίμασέ το αν θες. Θα πάρει πιθανώς αρκετή ώρα -ρύθμισέ το στο "1" αντί στο default "3" πάντως- αλλά δε χρειάζεται να κάθεσαι κι από πάνω του...)

Δεν το προσεξα αυτο φιλτατε οτι ηταν χωρις προετοιμασια οκ αρα οντως δεν τιθεται θεμα γραμματος

φορματ δεν έκανα ακόμη γιατί επαναφέρω ακόμη τα δεδομένα.

Αλλα όπως είδα απο την διαχείρηση δίσκων αντι για ολοκληρο το δίσκο το testdisk μου επανέφερε 3 partition, απλα οταν τελειώση επαναφορά των δεδομένων που γίνετε με το testdisk θα διαγράψω τα ήδη partition και μετά θα του κάνω φορματ

τα δεδομενα που επαναφέρω είναι λιτόρερα απο 1Τ δεν θυμάμαι ακιβώς αλλα απο ότι βλέπω είναι αργή η επαναφορά με το testdisk, μέχρι στιγμής είναι 2 ημέρες που κάνει επαναφορά και λογικά πρέπει να τελειώση σήμερα ή το πολύ μέχρι αύριο.

μέσα είχα κάποια video που εγραφα με το tv tuner

το "level 5 disk reinitialization" το κάνω μέσα απο τα windows ή με κάποιο πρόγραμμα;

Με το active partition recovery δοκιμασες να επαναφερεις τον δισκο? Ειναι οτι καλυτερο εχω δοκιμασει απο τετοιου ειδους προγραμματα

Δημοσ.

οχι,  δεν το ήξερα το active partition recovery, αλλα είχα το testdisk και νομίζω έγινε και με αυτο η δουλειά μου έστω και με λίγο περισσότερη δουλειά.

Δημοσ.

Να σου δωσω να καταλαβεις οταν παθαινα τετοιες παπαριες, να χανεται

ολος ο δισκος η΄ partition κτλ, με recuva η΄ easeus partition επαιρνα τα δεδομενα μου σε ποσες ωρες αν δεν μπορουσαν να το επαναφερουν και μετα εκανα φορματ  για να τα ξανα αντιγραψω. Με το active κατευθειαν στο λεπτο μου βρισκει παντα το partition ολοκληρο κατευθειαν!  Και τωρα που το σκεφτομαι κανα 2 φορες με μια αλλη μητρικη ανοιγα το pc και μου χανοταν ενας δισκος(λογο ide controller απ ο,τι ειχα καταλαβει και με το active τον ξανα επανεφερα στο λεπτο. Αν θυμαμαι καλα εχανε το MBR ο δισκος και κατευθειαν μου το ξανα επανεφερε. Για κανα μηνα ειχε καταντησει ρουτινα να κανω αυτο συνεχεια!

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...