Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Θα ήθελα την πολύτιμη βοήθειά σας πάνω σε ενα πρόβλημα που προσπαθώ να λύσω.

Προκειται σύντομα να μετακομίσω εκτός πολης σε χωριό και ενα απο τα προβλήματα που πρεπει να λύσω είναι αυτό του ιντερνετ.Διπλα απο το σπιτι μας σε αποσταση περιπου 15 μετρων υπάρχει το σπιτι της γιαγιας το οποιο έχει τηλεφωνική γραμμη χωρίς κανενα προγραμμα, οτι παιρνεις πληρωνεις.\

Σκεφτηκα λοιπον να χρησιμοποιησω τη γραμμη αυτή, να κάνω ενα προγραμμα και να βάλω και ιντερνετ που μου είναι απαραίτητο για τη δουλειά μου.

Αν μπω στη διαδικασία να το κάνω, γίνεται το σταθερο τηλέφωνο να παραμείνει στο σπίτι της γιαγιάς και το ρουτερ να μεταφερθει 15 μέτρα πιο πέρα στο δικό μου?Και αν ναι με ποιόν τρόπο??

Θελω να βγάλω άκρη για να ξέρω αν αξιζει να μπω στη διαδικασία ή αλλιώς να κάνω νεα αριθμοδότηση σε μένα απο την αρχη, η οποια θελει και χρόνο αλλα και χρήμα.

Οποιος μπορει ας με βοηθησει.

Ευχαριστω προκαταβολικά!

Δημοσ.

τι ειδους καλωδιο ακριβως?μαζι με το ρουτερ η το ρουτερ θα μεινει στης γιαγιας?ευχαριστω και εσενα φιλε μου

Δημοσ.

Λύσης είτε ασύρματα με μια πολύ καλή κεραία είτε περνάς καλώδιο από το σπίτι της γιαγιάς στο δικό σου σπίτι (καλώδιο τύπου εξωτερικου χώρου με εξτρα θωράκιση για να αντέχει τα πάντα βροχές και όλα αναλόγως την τσέπη σου  υπάρχουν λύσης )

Για καλώδιο πχ μεταξύ των σπιτιών τι υπάρχει χωράφι άλλα σπίτια είστε δίπλα δίπλα είστε το ενα στη μια μερια του δρομου το αλλο στην αλλη

• Like 1
Δημοσ.

Σιγά σιγά το τηλέφωνο θα πρέπει να είναι πάνω στο Modem Router που θα σου δώσει ο ΟΤΕ.

θα πάρεις ένα καλώδιο Ethernet και θα συνδέσεις το Modem Router της γιαγιάς με ενα Router δικό σου. Άρα η γιαγιά θα έχει αυτό που θα δώσει ο οτε για τηλέφωνο και για ίντερνετ θα δίνει στο Router που θα βάλεις εσύ στο σπίτι σου.

Τι ρυθμίσεις χρειάζονται και τι πρέπει θα στα πουν τα παιδιά από εδώ. :-)

Δημοσ.

υπάρχει κάποιο καλώδιο ethernet με μηκος περιποθ 15 μετρα που θα χρειαστω και ανθεκτικο, δηλαδη να κάνει για εξωτερικούς χώρους??

Δημοσ.

θα χρειαστω και 2 ρουτερ δηλαδη??εχετε να προτεινετε καποιο?

για παραδειγμα ποιο απο τα καλώδια που μου λες εσυ θα επειρνες για να περασει απο εξωτερικό χωρο και α φτασει στο αλλο σπιτι?

Μηπως υπαρχει και καποιος άλλος τροπος??

Δημοσ.

Εφοσον δε θελεις να μπεις στη διαδικασια να σου βαλουν γραμμη η πιο οικονομικη λυση απο αυτα που εγραψες στο πρωτο post

Ειναι να παρεις..προμηθευσου απο εκει που σε βολευει ενδεικτικα..

http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-sg105-5-port-10-100-1000mbps-desktop-switch-p-PER.612549

http://www.e-shop.gr/startech-gigabit-snagless-patch-cable-2x-rj-45-utp-cat6-m-m-15m-grey-p-PER.813396

και οσα μικροτερα θελεις αν δεν εχεις για να συνδεσεις ενσυρματα οτι θελεις δεν ξεπερναι το 50ρικο εβαλα καλυτερο καλωδιο επειδη θα ναι εξω καποια στιγμη το αλλαζεις αλλιως παρε ενα καλυμα οπιο βολευει εχενα απο γωνιες ή οτιδηποτε αλλο επειδη δεν ξερω τη διαδρομη.. οικονομικα ειναι μεχρι και κανλι μπορει να σου φτιαξει ηλεκτρολογος για προστασια..

Στο πρωτο σπιτι κανεις τη συνδεση στο παροχο ποθ υποστηριζει καλυτερα το μερος και σου δινουν αυτοι ρουτερακι 

τηλεφωνο θα εχεις εκει και ιτερνετ στο χωρο που σε ενδιαφερει..

υπαρχουν και εξωτερικου χωρου αγοραζεις οσο θελεις και πας σε ενα μαγαζι και σου περνανε και τα βυσματακια

http://www.skroutz.gr/c/694/kalodia-diktyou.html?keyphrase=utp+%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85+%CF%87%CF%89%CF%81%CE%BF%CF%85

Δημοσ.

Θα παρεις ενα καλωδιο pet εξωτερικού χωρου  0,6 ethernet και θα κανεις το παρακάτω

Απο το καλώδιο θα χρησιμοποιήσεις μονο το ενα ζευγαρι, οποιο θελεις.

post-165560-0-04802400-1472839069_thumb.png

Τωρα αν ο οτε σου δωσει voip αλλαζει το σχεδιο, με το καλωδιο αυτο που θα περασεις καλυπτεσαι  και για τις δυο περιπτώσεις, ενημέρωσε μας τι θα παρεις να σου πουμε

ΥΓ

Λαθος εγραψα το καλωδιο στο σχεδιο οχι τηλεφωνικο ethernet ειναι το σωστο

Δημοσ.

Θα κάνεις το σχέδιο του Νίκου, αλλά με μία σημαντική διαφορά. Το καλώδιο που προτείνει θα πρέπει να έχει 2 ζεύγη (4 καλώδια).

Το ένα ζεύγος θα συνδεθεί στο κουτί που φέρνει την τηλεφωνία (αριστερά στο σχέδιο) μα το αντίστοιχο καλώδιο του ΟΤΕ και θα την φέρει στο σπίτι σου.

Εκεί βάζεις κανονικά splitter κλπ, όπως τα έχεις σήμερα. Ακόμη και VoIP να σου βάλουν μελλοντικά, δεν θα αλλάξει κάτι στα υπόλοιπα.

Το άλλο ζεύγος θα επιστρέφει την τηλεφωνία από το splitter πίσω στο κουτί. Εκεί θα συνδεθεί μόνο με το καλώδιο που έρχεται στο σπίτι της γιαγιάς.

Προσοχή λόγω ΥΓ του Νίκου. Τηλεφωνικό καλώδιο ΡΕΤ θέλεις 2 ζευγών. Είναι καλύτερο από το UTP για μεταφορά τηλεφωνικού σήματος.

Δημοσ.

Παιδια ευχαριστω προκαταβολικά πολυ ολους σας.θα δω αυτα που μου φτιάξατε σε υπολογιστή γιατι τωρα τα βλεπω απο κινητο και θα δω τι απορίες θα βγουν!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...