Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

'Ηρθε ένα χαρτί με το ταχυδρομείο και λέει πως θα πρέπει να πληρώσουμε τα τέλη κυκλοφορίας του 2003 συν το πρόστιμο για ενα όχημα που μεταβιβάστηκε το 2008. Εκτός και αν προσκομίσουμε λέει αποδεικτικό πληρωμής γιατί εννοείται πως όλοι μας κρατάμε αποδείξεις των τελευταίων 13 ετών.

Πήγα στην εφορία σήμερα να ρωτήσω πως γίνεται να μην τα ζήτησαν νωρίτερα και είπαν κάτι για λίστες του υπουργείου που μόλις παρέλαβαν και πως σε 5 μέρες που θα βεβαιωθεί η οφειλή πάει και τελείωσε, δεν γίνεται να παραγραφεί. Επίσης μου είπαν πως μέχρι το 2014 δεν ήταν απαραίτητο να είναι πληρωμένα τα τέλη για να γίνει μεταβίβαση, πράγμα που αρνούμαι να πιστέψω γιατί είχα κάνει μεταβίβαση το 2009 και θυμάμαι ότι πληρώθηκαν κανονικά τα τέλη γιατί δεν γινόταν αλλιώς.

Μπορώ να κάνω κάτι?

Δημοσ.

Το 2013 που εκανα μια μεταβίβαση μου ζήτησαν κανονικά τέλη πληρωμένα... Τωρα εφόσον δεν υπαρχουν (λογικο κιολας) οι αποδειξης πληρωμης δε θα βγάλεις ευκολα άκρη...

• Super Moderators
Δημοσ.

Από την στιγμή όμως που ο νόμος υποχρεώνει να κρατάς αποδείξεις κτλπ μέχρι 5 χρόνια πίσω, τι γίνεται? 

Δημοσ.

Από την στιγμή όμως που ο νόμος υποχρεώνει να κρατάς αποδείξεις κτλπ μέχρι 5 χρόνια πίσω, τι γίνεται? 

H εφορία ειναι παρανομη!

• Like 5
Δημοσ.

Γελοιότητες αν και ένας νομικος θα ξέρει καλυτερα να λυσει το ζητημα.

Νομίζω οτι κανεις δεν υποχρεουται να κρατάει αποδειξεις μετά τα 5 έτη αλλά αυτό αφορά αποδείξεις αγορών, όχι πληρωμης εφορίας κτλ.

Σε συγγενικο μου προσωπο του ηρθε χαρτι να πληρωσει 20.000 ευρω διοτι το 1980 δεν ειχαν πληρωσει το φορο μεταβιβασης ενος μικρου ακινητου. Έτσι έλεγε η εφορία. Οταν ρωτησαν γιατι τοσα χρονια δε το βλέπατε, ειπαν οτι τωρα το έβγαλε το συστημα.

• Super Moderators
Δημοσ.

Εδώ την γλύτωσε ο Μητρόπουλος για το αδήλωτο 1m επειδή παραγράφηκε (πέρασαν τα 5 χρόνια, έριξε και σκατό το ΣτΕ αν θυμάμαι καλά), δεν θα παίζει για τα τέλη κυκλοφορίας 13 ετών πίσω?

Δημοσ.

1ον) αν το οχημα μεταβιβαστηκε το 2008 εσεις εχετε να πληρωσετε τελη ΜΟΝΟ για την περιοδο 2003-2008 (φαινεται ποτε εγινε η μεταβιβαση και σας βεβαιωνονται μονο τα τελη που δεν εχουν πληρωθει οσο το οχημα ηταν στην κατοχη σας)

2ον) αν υποστηριζουν οτι δεν εχουν πληρωθει τελη μεχρι σημερα επικοινωνηστε με τον τωρινο ιδιοκτητη (μεσω ασφαλιστη-γνωστου σε τροχαια μπορει να βρεθει) σε περιπτωση που τα εχει πληρωμενα αυτος τους κανετε χοντρη μανουρα

3ον) δεν νομιζω οτι υπαρχουν προστιμα για μη πληρωμενα τελη δλδ ακομα και να μην εχετε πληρωσει για τα χρονια που ηταν στην κατοχη σας το οχημα θα πληρωσετε μονο τα τελη.

Πηγαιντε στην εφορια και μιληστε με τον διευθυντη, προσφατα πουλησα το αυτοκινητο μου (μοντελο 1993) εγω το ειχα απο το 2012,

οταν πηγα στην εφορια να παρω βεβαιωσηγια τα τελη μια κυρια εκει περα δεν μου την εδινε γιατι το αυτοκινητο χρωστουσε τελη του 96 κ του 97 (οταν εγω ημουν 12 ελεος!) μετα απο πολυ μανουρα με στειλανε σε αλλο γραφειο σε εναν κυριο ο οποιος βρηκε ποιος ειχε τοτε το αυτοκινητο, μου εδωσε την βεβαιωση (γιατι εγω τα ειχα πληρωμενα ολα οσο καιρο ηταν το αμαξι στην κατοχη μου) και μου ειπε πως θα στειλουν τις 2 απληρωτες χρονιες στον τοτε ιδιοκτητη (το ποσο που μου ειπε ηταν 270ε μονο τα τελη δλδ, 135ε η χρονια)

σχετικα με τις μεταβιβασεις τα τελευταια 3 χρονια κοιτανε ολες τις χρονιες για τα τελη, παλιοτερσ ηθελε μονο του τρεχοντος ετους να εχεις πληρωμενο για να γινει η μεταβιβαση

ψαξτε το καλα και μην βασιζεστε στους υπαληλους

Δημοσ.

Γελοιότητες αν και ένας νομικος θα ξέρει καλυτερα να λυσει το ζητημα.

Νομίζω οτι κανεις δεν υποχρεουται να κρατάει αποδειξεις μετά τα 5 έτη αλλά αυτό αφορά αποδείξεις αγορών, όχι πληρωμης εφορίας κτλ.

Σε συγγενικο μου προσωπο του ηρθε χαρτι να πληρωσει 20.000 ευρω διοτι το 1980 δεν ειχαν πληρωσει το φορο μεταβιβασης ενος μικρου ακινητου. Έτσι έλεγε η εφορία. Οταν ρωτησαν γιατι τοσα χρονια δε το βλέπατε, ειπαν οτι τωρα το έβγαλε το συστημα.

Tελικά τι έκανε αυτός? Δεν θέλω να ξαναπάω και να καταλήξω να ξεκατινιαστώ. Σε ένα κεντρικό που πήρα για τα οχήματα (απο το site gsis βρήκα το τηλέφωνο) πάλι τα ίδια μου έλεγαν. Απλά είπαν ότι "τώρα το κράτος θέλει να μαζέψει λεφτά και τα ψάχνει όπου μπορεί".

Δημοσ.

Δυστυχως φίλε αν μπλεξεις με το κρατος δεν ξεμπλεκεις ειδικα αμα δεν εχεις αποδειξεις. Δεν βλεπω να μπορεσεις να ξεπερασεις το θεμα χωρις να πληρωσεις, κατι ισως να γινοταν αν απευθυνοσουν σε δικηγορο αλλα και αυτος παλι αποδεικτικα στοιχεια θα σου ζητουσε και το κοστος του σιγουρα θα ηταν περισσοτερο απο αυτο που ζητα η εφορια.

Ισως αν θυμασαι, σε ποια τραπεζα πληρωνατε τα τελη και αν η πληρωμη γινοταν μεσω χρεωσης λογαριασμου που εχετε στην τραπεζα και οχι με μετρητα, να ζητουσατε αναλυση της κινησης λογαριασμου για το ετος εκεινο οπου θα φαινονταν αυτη η πληρωμη, ισως τοτε κατι να γινοταν. Αλλον τροπο και χωρις αποδεικτηκα στοιχεια δεν βλεπω να υπαρχει.

Κανονας, οτιδηποτε εχει να κανει με το κρατος-εφορια πληρωμη φορου προστιμων κ.α οσα χρονια και αν περασουν δεν πεταμε ποτε τις αποδειξεις, δεν μπορεις να εχεις εμπιστοσυνη σε αυτο το κρατος αποικια και δεν ξερεις ποτε θα σκασει κανενα μπουγιουρντι.

Αν επιτρεπεται ποσο ηταν τα τελη και το προστιμο που σου ηρθε?

• Super Moderators
Δημοσ.

Κανονας, οτιδηποτε εχει να κανει με το κρατος-εφορια πληρωμη φορου προστιμων κ.α οσα χρονια και αν περασουν δεν πεταμε ποτε τις αποδειξεις, δεν μπορεις να εχεις εμπιστοσυνη σε αυτο το κρατος αποικια και δεν ξερεις ποτε θα σκασει κανενα μπουγιουρντι.

Διαφωνώ, τα 5 χρόνια που προβλέπονται φτάνουν, το ίδιο λέει και το ΣτΕ αν δεν κάνω λάθος.

Δημοσ.

Διαφωνώ, τα 5 χρόνια που προβλέπονται φτάνουν, το ίδιο λέει και το ΣτΕ αν δεν κάνω λάθος.

Τα 5 ετη αναφερονται  στο χρονο που θα πρέπει να διατηρει ενας ιδιωτης της αποδειξεις σε περιπτωση ελέγχου της εφοριας. Στην περιπτωση του φίλου εχουμε βεβαιωση ενος φορου-τελους που τον βάρυνε, των οποιων η παραγραφή ερχεται με το πέρας της 20ετιας, επανω σε αυτο βασιζεται το κρατος και ζηταει το ποσο αυτο απο τον φιλο και από μερικες δεκαδες χιλιαδες αλλους πολιτες.

Δεν του ζητησαν απλά να τους παει τις αποδειξεις απο τα τελη κυκλοφοριας.Αν του ζητουσαν μονο τις αποδειξεις ναι τοτε θα καλυπτοταν απο το νομο. Τωρα ομως χρειαζεται τις αποδειξεις, που δεν απαιτειται να κρατησει, για να αποδειξει οτι ειναι δεν εχει οφειλες στην εφορια, αν γινομαι κατανοητος.

Το κρατος θεωρει οτι τα στοιχεια που εχει ειναι σωστα, αν εσύ δεν αναγνωριζεις την οφειλη αυτη, θα πρέπει να υποβαλεις ενσταση και να προσκομισεις τι απαραιτητητες αποδειξεις οτι δεν βαρυνεσαι εσυ για την οφειλη  ή οτι την εχεις ήδη εξοφλήσει.

Αν δεν τις εχεις πλερουά.

Λιγα παραδειγματα ερχονται στην δημοσιοτητα; αλλον το εβγαζαν νεκρο και επρεπε να αποδειξει οτι ειναι ζωντανος δεν εφτανε που το εβλεπαν και αλλον οτι ήταν γιος του παιδιου του ασχετως αν οι ημερομηνιες γεννησης ηταν καταχωρημενες σωστα.

Ζουμε στο κρατος του παραλογου τιποτε δεν νοειτε αν δεν υπαρχουν αποδειξεις.

Τελος για ακομη μια φορα επανερχομαι στο τελευταιο σχολιο που εκανα σε παραπανω ποστ μου, μην λαμβάνεται υποψη αυτο για τις αποδειξεις που οφειλουμε να κραταμε μεχρι μια πενταετια. Κρατατε παντα οτιδηποτε αποδειξεις εχουν σχεση με δημοσιο-δημους πληρωμες εφοριας προστιμων κλπ δεν ξερεις ποτέ και πότε τι σου θα σου σκάσει. Χαρτουρα θα πειτε, ναι, αλλα εχε ενα κιβωτιο με ολες αυτες τι μ@λακιες μεσα γιατι δεν ξέρεις τι σου ξημερωνει στην μπ0υρδελιστ@ν που βρισκομασται. Θα φας 1-2 μερες στο ψαξιμο για αυτο που θελεις αλλα θα το το βρεις και θα εχεις την ψυχικη σου ηρεμια  και δεν θα ψαχνεσαι εκ των υστερων αριστερα και δεξια να δεις τι μπορεις να κανεις για μην σου αδειαζουν το πορτοφόλι άδικα!!!

Αλλο υποχρεωση για διατηρηση των αποδειξεων και αλλο παραγραφή χρεων... Αν ηταν ετσι ξερεται ποσο κοσμος θα εκανε παρτυ και δεν θα ξεροσταλιασε μπροστα στα γκισε της εφοριας και των τραπεζων  και τι γλεντια θα γινοντουσαν απο τα πανταχου λαμογια που με το ενα ή τον αλλο τροπο θα καθυστερουσαν την εκδοση του χρεωστικου και μετα δεν θα ετρεχε καστανο??

Δημοσ.

Πέρσι ήρθε ειδοποιητήριο από την εφορία στον πατέρα μου να πληρώσει τέλη κυκλοφορίας μαζί με τις προσαυξήσεις για αυτοκίνητο που το είχε αποσύρει εδώ και 15 χρόνια (citroen GS). Όσο και αν προσπαθούσε να τους πείσει ότι το αυτοκίνητο έχει νόμιμα αποσυρθεί ( δυστυχώς μετά από τόσα χρόνια δε μπόρεσε να βρει τα χαρτιά) ήταν ανένδοτοι, έπρεπε να πληρωθεί το ποσό. Ευτυχώς πηγαίνοντας στο μηχανολογικό, βρέθηκε η απόσυρση. Στην εφορία του είπαν πως αυτός είναι υπεύθυνος γιατί έπρεπε όταν είχε κάνει την απόσυρση να είχε προσκομίσει και στην εφορία τα έγγραφα.  Συμπέρασμα, αν δεν μπορέσεις να βρεις τα απαραίτητα στοιχεία πληρωμής τελών, θα ξαναπληρώσεις .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...