salonikiotis Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Προφύλαξη από απατεωνες Κανω μια προταση λογο του ότι εχουν αρκετοι εκαναν αγορες από τις αναρτημενες αγγελιες μελων και αρκετοι εξαπατηθηκαν κυριως από αντικειμενα που δεν παραδωθηκαν ποτε στον αγοραστη. Για αυτό τον λογο κανω μια προταση ας την δουν και οι διαχειρηστές να κανουμε εδώ μια μικρη τραπεζα πληροφοριων οσοι επεσαν σε απατη να περαστουν όλα τα στοιχεια των απατεωνων IBAN ονοματεπώνυμο και ότι άλλο υπαρχει διαθεσημο ώστε αν καπιος θελει να αγοραση από ατομα με μηδενικη η μικρή αξιολογηση να εχει καποια μικρη προστασια …
Sheogorath Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Και τι σε προστατεύει απο την περίπτωση "Κόψε μου 20 ευρώ αλλιώς θα σε δηλώσω απατεώνα" κτλ? Ασε που είναι προσωπικά δεδομένα και δεν δημοσιεύονται. Εδώ εγώ είχα γράψει τηλέφωνο που ήταν δημόσιο στις αγγελίες και πέσαν να με "φάνε". Τα προσωπικά δεδομένα είναι ευαίσθητο ζήτημα. 7
La_MoRt Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Πολλούς κινδύνους εγκυμονεί το συγκεκριμένο που κάνεις πρόταση. Το σύστημα της αξιολόγησης είναι υπέρ αρκετό. Αν δεν έχει κάποιος αξιολογήσεις μην αγοράζεις. Με αυτό το τρόπο σίγουρα κάποιοι που είναι καινούριοι χρήστες θα ζημιωθούν γιατί μπορεί να έχουν καλό σκοπό και όχι να εξαπατήσουν, αλλά μια παροιμία λέει μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Τουλάχιστον μπορείς εσύ και ο καθένας να αγοράσει από κάποιον χωρίς αξιολογήσεις μόνο σε συναλλαγή χέρι με χέρι για να δεις το προϊόν και αντίστοιχα και ο πωλητής να είναι οκ με τη συναλλαγή. Σα μόνη λύση εγώ θα πρότεινα να σταματήσουν τα πολλαπλά accounts γιατί με αυτό το τρόπο κάποιος φτιάχνει ψεύτικα και γεμίζει το λογαριασμό του αξιολογήσεις. Αυτό θα μπορούσε να αποφευχθεί αν με τη δημιουργία λογαριασμού εκτός από το email ζητούσε και το κινητό του χρήστη, αλλά και πάλι δε ξέρω αν νομικά έχει βάση και αν μπορεί να υπάρξει θέμα με το φόρουμ από κάποιον που ίσως το κυνηγήσει. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να είσαι με τα μάτια ορθάνοιχτα και να φυλάγεσαι. Εγώ τόσα χρόνια εδώ μέσα την έχω πατήσει μόνο με αποστολές που έστειλα και δε τις παρέλαβαν ποτέ και πλήρωσα τα μεταφορικά, μικρό το κακό. 4
Super Moderators Snoob Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Είναι προσωπικά δεδομένα αυτά που συζητάτε, δεν μπορεί να δοθούν στον οποιονδήποτε, συν του ότι απαιτούν άλλες υποδομές από πλευράς insomnia για την τήρησή τους, ακόμη κι αν υποτεθεί ότι η διεύθυνση θα ήθελε να μπει σε αυτή τη διαδικασία. Με άλλα λόγια, και να αρχίσει το insomnia να συλλέγει τέτοιου είδους στοιχεία (προσωπικά δεν γνωρίζω να υπάρχει τέτοια πρόθεση, αλλά δεν εμπλέκομαι σε αυτό το κομμάτι, οπότε προσωπική άποψη εκφέρω ως προς την πιθανότητα να σχεδιάζεται κάτι τέτοιο) δεν θα τα κοινοποιούσε στον οποιονδήποτε. Ακόμη και με το υφιστάμενο καθεστώς, όταν προκύπτουν προβλήματα σε συναλλαγές και μέλη μας ζητούν να τους δώσουμε ip διευθύνσεις, λ.χ., η πάγια απάντηση είναι ότι το insomnia θα συνεργαστεί απόλυτα εφόσον τα όποια στοιχεία ζητηθούν από αρμόδια αρχή (και όχι "δώσ' μου τη διεύθυνση του μάγκα να του ξηγήσω δυο φωνήεντα"...) Από εκεί και πέρα, μετά από 7,5 χρόνια εμπειρίας ως συντονιστής εδώ, αυτό που έχω διαπιστώσει είναι πως η καλύτερη (αλλά επ' ουδενί απόλυτη) εξασφάλιση είναι οι συναλλαγές με μέλη που έχουν συμμετοχή στο insomnia, και δεν περιορίζονται αποκλειστικά στις αγγελίες. Αυτό δεν σημαίνει πως οι μηδενικοί είναι εξ ορισμού ύποπτοι και όσοι έχουν μερικές εκατοντάδες ή χιλιάδες μηνύματα εξ ορισμού αξιόπιστοι, αλλά όπως και να το κάνουμε ένας που γράφει χρόνια εδώ μέσα και έχει ένα πρόσωπο στην κοινότητα, θα το σκεφτεί δεύτερη φορά προτού τινάξει την αξιοπιστία του στον αέρα για ένα δεκάρικο. Άδικο, ίσως, για τα μέλη που δραστηριοποιούνται μόνο στις αγγελίες, αλλά -πρακτικά- έτσι είναι. Από εκεί και πέρα, κοινή λογική: αν μια προσφορά είναι εξωφρενικά καλή για να είναι αληθινή, πιθανότατα δεν είναι. Και, τουλάχιστον, μην καταθέτετε χρήματα σε -κυριολεκτικά- χθεσινούς λογαριασμούς. 11
orck Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Μην κάνετε αγορές από απόσταση. Μόνο με συνάντηση. Απλό δεν είναι;
Super Moderators Snoob Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Απλό είναι, αν ζεις σε κάποια από τις μεγάλες πόλεις. Αν είσαι από ένα μικρομεσαίο νησί, όμως, δεν είναι και τόσο απλό. Και πάλι, έχουμε συναλλαγές χέρι με χέρι με ανταλλαγή θετικών μάλιστα καθ' οδόν από το σημείο συνάντησης και, μέχρι να μπει η κάρτα πάνω στο μηχάνημα, έχει προκύψει πρόβλημα. Γενικά, πρέπει να μέλη να έχουν κατά νου ότι απόλυτη εξασφάλιση δεν υπάρχει. Υπάρχουν σαφώς τρόποι να περιοριστεί το ρίσκο, και από το να καταθέσεις 100 ευρώ σε χθεσινό λογαριασμό για να διαπιστώσεις ότι σου έστειλε ένα τούβλο, σαφώς το να βρεθείς με τον άλλο και να τα πείτε είναι ασφαλέστερη μέθοδος. 4
RigasGR Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Αυτο το οτι εχω 100% θετικες και γραφω στο insomnia δεν ειναι και σιγουρο 100% Λογο το οτι πεσαμε θυματα ενος τυπου εδω μεσα με 100% και μηνηματα στο forum με μια HD 6990, Η καρτα δεν δουλευε σωστα απο την αρχη και ο ενας πηρηνας off , και μετα απο μερικες μερες off τελειως. Γελιοτητες για 90 ευρω,και μετα κανει τον Αλεκο.... 101% σιγουρια για να αγορασει καποιος για εμενα πλεον ειναι ερχομαι το βλεπω οτι δουλευει, και ενοειται με 2-3 utils τεστ και μετα αγορα. Εκτος αν ειναι reball η καρτα και η καθε αγορα και πρεπει να γινει ελεγχος εις βαθος. Κλωτσιες θελουν.... 2
La_MoRt Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Τώρα ξέρεις και εσύ και ο καθένας ότι η αγορά ενός μεταχειρισμένου πολλές φορές είναι ρίσκο. Εις γνώσης σου αγοράζεις κάτι με χαμηλότερη τιμή και προφανώς είσαι προετοιμασμένος για τέτοια περίπτωση. Εγώ θα σου πω και το άλλο χωρίς να εννοώ για τη περίπτωση σου και εσένα κάτι, ας πούμε ότι πήρες μια κάρτα και δούλευε και την έβαλες και έκανες μαλα.... και τη χάλασες εσύ εγώ που στη πούλησα πως το ξέρω ότι δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο; Όπως λοιπόν το είπες αν το προϊόν δεν έχει εγγύηση δοκιμή μπροστά και σε πωλητή και αγοραστή και μετά συναλλαγή. Βασικά πράγματα είναι για να μη πέσεις θύμα εξαπάτησης. Απλά μας πιάνει η τρέλα να το αγοράσουμε γιατί έξω έχει 300 και από εδώ γλιτώνεις χρήματα, απλά έχει και το ανάλογο ρίσκο. 1
RigasGR Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) οχι απλα και 101% να εχει ο αλλος δεν ειναι αναγκη πλεον να αγοραζω με βαση τα δεδομενα αυτα. Δοκιμη και stres test και μετα το περνω, Μονο ετσει. Και δεν το πηρα με την ενοια οτι ειναι μεταχειρισμενο γλυτωνο χρηματα, η καρτα ειναι αρκετα παλια, δεν υπαρχει στο εμποριο. Να μου πεις για καμια GTX 980 και πανω να πω ναι , γιατι μπορει να της εχει πιει και το αιμα στο overclocking με το Afterburner. Για επεξεργαστες, και overclocking να εχουν φαει, το πολυ πολυ να μην παιζουν στα τοσα Mhz με τοσα Volt. Και για να μην νομιζουνε μερικοι μερικοι οτι υπαρχουν και μαλακες, οποιος πηρε Κ εκδοση και λεει , δεν εκανα ποτε Overclock , ειναι αδουλευτος ειναι γελιοτητες. Εγω οταν πουλαω κατι λεω, τρεχει τοσο με τοσο. Είναι προσωπικά δεδομένα αυτά που συζητάτε, δεν μπορεί να δοθούν στον οποιονδήποτε, συν του ότι απαιτούν άλλες υποδομές από πλευράς insomnia για την τήρησή τους, ακόμη κι αν υποτεθεί ότι η διεύθυνση θα ήθελε να μπει σε αυτή τη διαδικασία. Με άλλα λόγια, και να αρχίσει το insomnia να συλλέγει τέτοιου είδους στοιχεία (προσωπικά δεν γνωρίζω να υπάρχει τέτοια πρόθεση, αλλά δεν εμπλέκομαι σε αυτό το κομμάτι, οπότε προσωπική άποψη εκφέρω ως προς την πιθανότητα να σχεδιάζεται κάτι τέτοιο) δεν θα τα κοινοποιούσε στον οποιονδήποτε. Ακόμη και με το υφιστάμενο καθεστώς, όταν προκύπτουν προβλήματα σε συναλλαγές και μέλη μας ζητούν να τους δώσουμε ip διευθύνσεις, λ.χ., η πάγια απάντηση είναι ότι το insomnia θα συνεργαστεί απόλυτα εφόσον τα όποια στοιχεία ζητηθούν από αρμόδια αρχή (και όχι "δώσ' μου τη διεύθυνση του μάγκα να του ξηγήσω δυο φωνήεντα"...) Από εκεί και πέρα, μετά από 7,5 χρόνια εμπειρίας ως συντονιστής εδώ, αυτό που έχω διαπιστώσει είναι πως η καλύτερη (αλλά επ' ουδενί απόλυτη) εξασφάλιση είναι οι συναλλαγές με μέλη που έχουν συμμετοχή στο insomnia, και δεν περιορίζονται αποκλειστικά στις αγγελίες. Αυτό δεν σημαίνει πως οι μηδενικοί είναι εξ ορισμού ύποπτοι και όσοι έχουν μερικές εκατοντάδες ή χιλιάδες μηνύματα εξ ορισμού αξιόπιστοι, αλλά όπως και να το κάνουμε ένας που γράφει χρόνια εδώ μέσα και έχει ένα πρόσωπο στην κοινότητα, θα το σκεφτεί δεύτερη φορά προτού τινάξει την αξιοπιστία του στον αέρα για ένα δεκάρικο. Άδικο, ίσως, για τα μέλη που δραστηριοποιούνται μόνο στις αγγελίες, αλλά -πρακτικά- έτσι είναι. Από εκεί και πέρα, κοινή λογική: αν μια προσφορά είναι εξωφρενικά καλή για να είναι αληθινή, πιθανότατα δεν είναι. Και, τουλάχιστον, μην καταθέτετε χρήματα σε -κυριολεκτικά- χθεσινούς λογαριασμούς. Προσωπικα ο πατερας μου πηρε πριν κατι μηνες μια καλη προσφορα, απο ατομο το οποιο δεν ειχε ουτε μια αξιολογηση και οταν εγεινε η συυναλαγη δεν τον ενδιεφερε κιολας να του αφησουμε μια. Ο τυπος εδεινε μια Gigabyte 1366 UD7 με την εργοστασιακη της υδροψυξη 6Gb ram Corsair GT 1.65V με latency 6-6-6 στα 1600 Εναν i7 920 Kαι μια 7970 (δηλαδη μια r9 280X) της Gigabyte με καλη ψυξη κιολας Τιμη 250 ευρω, του λεμε μπορουμε να τα δουμε, και λεει οτι θελετε, για να καταλαβετε εμεις τα ξεβιδωσαμε. Ενταξει ηταν jack pot δεν λεω. Αλλα εγεινε δοκιμη. Λοιπον ο τυπος ειναι αυτος, και στην αγγελια γραφει για τις καρτες , οταν τον πηραμε τηλεφωνο μας ειπε οτι την πηρε απο αλλον και δεν ειχε τροφοδοτικο να την δει, και και και..... Επειδη δεν ειναι ενταξει σε τιποτα. Παρτε και την αγγελεια... και το κειμενο της... πωλούνται δύο κάρτες γραφικών που ηταν σε υπολογιστή που ελάχιστα δούλεψε μια sapphire 6990 αγορά από πλάσιο 2013 πλήρες περιεχόμενα και asus 6990 μόνο κάρτα από ebay 2014 προσοχή απαιτείται τροφοδοτικό wat750 για μια καρτα 6990 και 1000 για crossfire σε επίδοσης η μια 6990 είναι καλύτερη από μια gtx680 15% σε1080p και 20% σε 1400p sapphire 6990 90euro asus 6990 πουλήθηκε Και εδω αφου ειπε οτι δεν την εχει δοκιμαση ο τυπος, σε αλλο forum στο εξωτερικο λεει οτι εχει μια 6990 και κανει θορυβο και ειναι θορυβωδης. Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2016 από RigasGR 2
salonikiotis Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Τελικά είμαι και εγώ της άποψης αν όχι χέρι με χέρι να ελέγχεται κυρίως η αξιολόγηση αν και έτσι βάζουμε όλα τα μέλη που έχουν αξιολογήσεις μηδενικές η χαμηλές (χωρίς να έχουν πρόθεση να εξαπατήσουν) στο ίδιο καζάνη? Όσον αφορά την απάντηση των moderators είναι σωστό υπάρχουν τα προσωπικά δεδομένα. 1
orck Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Απλό είναι, αν ζεις σε κάποια από τις μεγάλες πόλεις. Αν είσαι από ένα μικρομεσαίο νησί, όμως, δεν είναι και τόσο απλό. Και πάλι, έχουμε συναλλαγές χέρι με χέρι με ανταλλαγή θετικών μάλιστα καθ' οδόν από το σημείο συνάντησης και, μέχρι να μπει η κάρτα πάνω στο μηχάνημα, έχει προκύψει πρόβλημα. Γενικά, πρέπει να μέλη να έχουν κατά νου ότι απόλυτη εξασφάλιση δεν υπάρχει. Υπάρχουν σαφώς τρόποι να περιοριστεί το ρίσκο, και από το να καταθέσεις 100 ευρώ σε χθεσινό λογαριασμό για να διαπιστώσεις ότι σου έστειλε ένα τούβλο, σαφώς το να βρεθείς με τον άλλο και να τα πείτε είναι ασφαλέστερη μέθοδος. Ναι εσυ που μενεις στο νησι εχεις αυτα τα μειονεκτηματα, αλλα εχεις και αλλη ποιοτητα ζωης εκει που εισαι. Επιλογεις εαν θα μεινεις καπου μακρια με περισσοτερη ηρεμια η σε μια μεγαλη πολη με περισσοτερες ευκολιες και περισσοτερο στρες. Παλι κερδισμενος εισαι και ας μην μπορεις να παρεις δια ζωσης μεταχειρισμενα.
soteras Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2016 Η καλύτερη προστασία ειναι αγορα χέρι με χέρι οπου την τσεκαρεις μπαμ μπαμ και ολα κομπλε ή αγορά απο ατομα με πολλες αξιολογησεις θετικές. Πχ αμα εγώ δω ενα ξένο να δημοσιευη τα στοιχεια λογαριασμού τον κυνηγαω ανετα
Προτεινόμενες αναρτήσεις