Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Δεν συνηθίζω να αγοράζω από κατάστημα Public, Multirama, Πλαίσιο, αλλά τις τελευταίες φορές που αγόρασα κάποιο προϊόν (τεχνολογικό μέχρι τώρα), μου ζητάνε προσωπικά στοιχεία. Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, αριθμό. Τους ρώτησα που χρειάζονται και μου είπαν στην εγγύηση. Λέω ας πάει στο διάολο, δεν αγοράζω συχνά. Δε δοκίμασα με άλλα προϊόντα, όπως βιβλία για να δω αν κι εκεί ζητάνε στοιχεία (τι εγγύηση να έχουν).

Πρόκειται για κάποιου είδους φακέλωμα; Θα μου πείτε φακέλωμα πλέον υπάρχει παντού, τα στοιχεία μου παίζουν πάσες από εταιρία σε εταιρία και τι σημασία έχει πια. Φακέλωμα υπάρχει και στις ηλεκτρονικές παραγγελίες, αλλά εκεί έχουν τη δικαιολογία ότι χρειάζονται τα στοιχεία του παραλήπτη.

Ένας λόγος που θέλω να μάθω τι παίζει είναι ότι με βάζουν στις αυτόματες λίστες τους, χωρίς να με ρωτήσουν, και μου σπάνε τις μπάλες στο κινητό με διαφημιστικά SMS, από τα οποία διαγράφομαι αμέσως με ένα τηλεφώνημα.

Και αν θυμάμαι καλά, παλαιότερα η απόδειξη προϊόντος έφτανε. Λάθος θυμάμαι;

Χρειάζονται όντως όλα αυτά τα στοιχεία;

Δημοσ.

Αυτό ειναι το λιγότερο. Στο φουρνο που δε σου ζητανε, εχουν μηχάνημα που σου διαβαζει τη σκεψη.

Αρτέμη εσυ;

• Like 2
Δημοσ.

Επειδή η εγγύηση δεν είναι προσωπική αλλά αφορά το συγκεκριμένο προϊόν, θεωρητικά δεν θα έπρεπε να χρειάζεται στοιχεία.

Από την άλλη βέβαια μια απάντηση σε αυτό θα ήταν ότι ενδεχόμενη καταχώρηση των στοιχείων σου σε συνδυασμό με τη συγκεκριμένη αγορά σε "καλύπτει" σε περίπτωση που χάσεις την απόδειξη και χρειαστεί να κάνεις χρήση της εγγύησης. Τότε υπάρχει τρόπος να διασταυρωθεί η συγκεκριμένη αγορά και άρα η κάλυψη ή μη από εγγύηση.

Βέβαια, όπως ειπώθηκε, υπάρχουν τα στοιχεία μας σε τόσες βάσεις δεδομένων ήδη που είναι σχεδόν αστείο πια να την παλεύεις με τα "προσωπικά δεδομένα" (εκτός πια αν αποφασίσεις να ζήσεις off the grid). Όποιος χρειάζεται δεδομένα για μένα (για σένα, τον άλλο) θεωρώ ότι ήδη μπορεί να βρει αρκετά πράγματα και ο μόνος λόγος ίσως που ακόμα ζητάνε κάτι τόσο στοιχειώδες (όνομα, διεύθυνση, κλπ) είναι για να "αποδείξουν"/παραμυθιάσουν ότι δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα να τα έχουν.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...