Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο φόρουμ. Αγόρασα μια κάρτα γραφικών   Asus radeon r7 370 και προσπαθώ να τη φορέσω στον υπολογιστή, αλλά δεν ανοίγει η οθόνη. Η μητρική είναι λίγο παλιά Ashrock h61i cafe. Συνδέω την τροφοδοσία ρεύματος στην κάρτα, τα ανεμιστηράκια της δουλέυουν, το λαμπάκι της είναι πράσσινο, αλλά ή οθόνη δεν ανοίγει. Την πρώτη φορά που συνέδεσα το καλώδιο hdmi στην μητρική άνοιξε η οθόνη με την onboard κάρτα. Μετά εφόσον είναι συνεδεμένη η κάρτα, δεν ανοιγει η οθόνη, ούτε με την onboard αν δεν ξεσυνδέσω την κάρτα. Μήπως να κοιτάξω για bios update...δεν ξέρω. Tο pc έχει επεξεργαστή ι3 2120, μνήμη σήμερα 16gb και τροφοδοτικό deeeeer 500w. Τώρα έβαλα ξανά την παλιά κάρτα και δεν υπάρχει πρόβλημα, που σημαίνει ότι η θύρα της μητρικής είναι εντάξει. Τους drivers δεν τους έχω περάσει γιατί θα πρέπει να το κάνω χωρίς να την φοράω καθώς δεν θα ανοίγει η οθόνη. 

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ή δεν σου φτάνει το τροφοδοτικό (που όσο χάλια και να είναι και θέλει αλλαγή, τουλάχιστον θα άνοιγε), ή είναι καμμένη η κλαρτα γραφικών. Τρέχα όσο έχεις DOA στο μαγαζί και απαίτησε κανούρια.

Όχι σέρβις στο doa, καινούρια!

Δημοσ.

μισό λίγο γιατί τα έχουμε μπερδέψει.

Εφόσον έχεις ξεχωριστή κάρτα γραφικών,πάνω στην κάρτα θα συνδεθεί η οθόνη και όχι στην έξοδο της μητρική.

Η έξοδος της μητρικής βγάζει γραφικά απ τον i3.

Δημοσ.

μισό λίγο γιατί τα έχουμε μπερδέψει.

Εφόσον έχεις ξεχωριστή κάρτα γραφικών,πάνω στην κάρτα θα συνδεθεί η οθόνη και όχι στην έξοδο της μητρική.

Η έξοδος της μητρικής βγάζει γραφικά απ τον i3.

Ναι εννοείται, απλώς λέω οτι την πρώτη φορά που συνέδεσα την κάρτα, δεν άνοιγε η οθόνη και βάζοντας το βύσμα στην onboard κάρτα, άνοιξε η οθόνη χωρίς να σβήσω το pc. Τις επόμενες φορές αφού έβαζα την κάρτα, δεν άνοιγε η οθόνη και έπρεπε να ξεσυνδέσω την κάρτα, να βάλω το βύσμα στην onboard για να δουλέψει η οθόνη

Δημοσ.

με την κάρτα εκτός θα πας στο bios και θα επιλέξεις pci γραφικά(δεν ξέρω πως ακριβώς θα λέγεται αλλα με πιάνεις)

Κάνεις save,κλείνεις το Pc και βάζεις τη νεα κάρτα.

κουμπώνεις την οθονη στην κάρτα γραφικών και είναι έτοιμο.

πάντως υπάρχει τρομερά μεγάλη πιθανότητα να μην επαρκεί το deer,μιας και ειναι για πέταμα. εγώ δεν θα το χρησιμοποιούσα ούτε σε Pc εχθρού :-D

Δημοσ.

Αν σου είναι εύκολο κάνε ένα bios update http://www.asrock.com/mb/Intel/H61iCafe/?cat=Download&os=BIOS

Κοίταξε όμως πρώτα την έκδοση του bios που έχεις μην το κάνεις άδικα , αυτή που έχει το site είναι η 1.90 και φαντάζομαι πρέπει να είναι η τελευταία. Έχει και τις οδηγίες πως να το κάνεις.

Οσο αφορά το τροφοδοτικό συμφωνώ ότι δεν είναι ότι το καλύτερο και καλό θα ήταν να το αλλάξεις κάποια στιγμή

Δημοσ.

οσο κακο και να ειναι το τροφοδοτικο σου πρεπει να επαρκει για την 370 που τραβαει περιπου 120watt. Αλλα 50 ο επεξεργαστης αντε αλλα 20-30 (πες 50) τα περιφερειακα φτανουμε με το ζορι τα 220. Αν δηλωνει 500watt το deeer, έ να μη βγαζει 300 πραγματικα?

Τεσπα, στην περιπτωση του φιλυο θα δοκιμαζα την καρτα σε αλλο υπολογιστη πρωτα και θα εβλεπα. 

Επισης υπηρχε καποιο αντιστοιχο προβλημα με nvidia καρτες που ηθελαν uefi bios και δεν ετρεχαν σε legacy mode. Μπορει κι εδω να παιζει κατι αντιστοιχο. Ιδεα ριχνω, δεν ξερω.

• Like 2
Δημοσ.

Kαλά μην παίρνεις όρκο για τα 300, τα περισσότερα 186 ή 230 είναι.

Πάντως στο idle θα έπρεπε να την σηκώνει. Μάλλον για κάρτα το κόβω.

TS, την πήρες απο μαγαζί ή απο εδώ μέσα?

Δημοσ.

Ψάξε καλύτερα αυτό που έγραψε και ο Zandim. Ψάξε στο bios και δες αν υπάρχει επιλογή PCIE-> legacy ή uefi. Και δοκίμασε το ένα και το άλλο. Κάποια mobos είχαν τέτοιο θέμα και απλά αν το άλλαζες από το bios την έβλεπε την κάρτα κανονικά. Το είχα πάθει και εγώ όταν άλλαξα σε 970 g1 από 660ti σε z68 chipset mb.

Δημοσ.

Την πήρα από μαγαζί καινούργια. Προσπαθώ να κάνω bios update με instant flash,αλλά...δε κάνει κάτι, ενω βλέπει το αρχείο στο φλασακι, κάνει  reboot και πάλι ανοίγει χωρίς to update. Τα bios μου είναι p1.2 εν.ω κατέβασα τα p 1.9. Θα το προσπαθήσω λίγο ακόμα να δούμε

Δημοσ.

Την πήρα από μαγαζί καινούργια. Προσπαθώ να κάνω bios update με instant flash,αλλά...δε κάνει κάτι, ενω βλέπει το αρχείο στο φλασακι, κάνει reboot και πάλι ανοίγει χωρίς to update. Τα bios μου είναι p1.2 εν.ω κατέβασα τα p 1.9. Θα το προσπαθήσω λίγο ακόμα να δούμε

Επέλεξες να κάνει boot από το usb flash ;
Δημοσ.

Επέλεξες να κάνει boot από το usb flash ;

Γιατί να κάνει boot από το usb ?

Την πήρα από μαγαζί καινούργια. Προσπαθώ να κάνω bios update με instant flash,αλλά...δε κάνει κάτι, ενω βλέπει το αρχείο στο φλασακι, κάνει  reboot και πάλι ανοίγει χωρίς to update. Τα bios μου είναι p1.2 εν.ω κατέβασα τα p 1.9. Θα το προσπαθήσω λίγο ακόμα να δούμε

Εχεις κάνει extract το αρχείο "H61ICFE1.90" στο usb drive ? Αφού όπως λές βλεπει το αρχείο λογικά θα το έχεις κάνει.

Αν δεν δουλεύει η πρώτη μέθοδος δοκίμασε την δευτερη http://www.asrock.com/support/BIOSUI.asp?cat=BIOS7

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...