Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Με την βοήθεια του google drive δημιούργησα ένα online ερωτηματολόγιο για την έρευνα της πτυχιακής μου. Στη μία ενότητα τα δημογραφικά και στην άλλη έναν πίνακα 20 ερωτήσεων με απαντήσεις σε κλίμακα "ποτέ - μερικές φορές- συχνά". Όλα καλά και εύκολα μέχρι εκεί. Μάζεψα τα 150 ερωτηματολόγια και κατέβασα τις απαντήσεις σε excel.

Αυτό που θέλω να κάνω είναι να βγάλω το άθροισμα των 20 απαντήσεων κάθε ερωτηθέντα, δεδομένου ότι η απάντηση ποτέ=0, μερικές φορές=1 και συχνά=2.
Δλδ: αν κάποιος έχει απαντήσει στις 5 ερωτήσεις του πίνακα με ποτέ, στις 10 με μερικές φορές και στις υπόλοιπες 5 με συχνά, να βγάλει το άθροισμα 20!

Απομόνωσα τις απαντήσεις του πίνακα από τα δημογραφικά σε ένα excel. Προσπάθησα να αντιστρέψω τις στήλες με τις γραμμές, ώστε να είναι οριζόντια οι ερωτηθέντες και κάθετα οι 20 απαντήσεις (για να είναι πιο χρηστικό και να βγάλω σε κάθε ερωτηθέντα μία πίτα με τις απαντήσεις του). Χρησιμοποίησα τη συνάρτηση TRANSPOSE, αλλά μου πετάει το μήνυμα για τις κυκλικές αναφορές. Προσπάθησα να το επιλύσω αλλά δεν το κατάφερα.

Μήπως υπάρχει κάποια εντολή για να καταχωρήσω "όπου Ποτέ = 0 κτλ", και να αλλάξουν όλα τα ποτέ αυτόματα σε 0, όλα τα μερικές φορές σε 1 και όλα τα συχνά σε 2??

Με spss δεν νομίζω να γίνεται αυτό που ζητάω.
Ωστόσο επειδή θα το χρειαστώ και αυτό μετά...έφτιαξα την φόρμα ερωτήσεων για να καταχωρήσω όλες τις απαντήσεις μετά. Αφού την ολοκλήρωσα...πέρασα το αρχικό excel με τις απαντήσεις (αυτό με τα δημογραφικά και όλα), όμως μου ανέτρεψε όλη τη φόρμα και όποτε πήγαινα να τη φτιάξω μου έσβηνε τις απαντήσεις. 
Καμία ιδέα και γι' αυτό?

Συγγνώμη για το εκτενές κείμενο! Ελπίζω να βοηθήσει κάποιος!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...