Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χρησιμοποιώ έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο για πάνω από 5 χρόνια. Την τελευταία φορά που τον συνέδεσα με το λάπτοπ, αφού έκανα τη δουλειά μου, ύστερα μου ζήτησε διαμόρφωση, το οποίο σημαίνει διαγραφή όλων των αρχείων.

Τι μπορώ να κάνω για να γλιτώσω αρχεία 5 χρόνων; Υπάρχει κάποια λύση; Όσες φορές προσπάθησα να τον συνδέσω, πάλι το ίδιο μου ζητούσε.

Δημοσ.

Το κατέβασα (αν και δεν είμαι σίγουρος αν είναι ακριβώς αυτό), πάντως μετά από ένα τσεκ στον σκληρό δείχνει: health 26%.

Επίσης, γράφει αυτά:

The drive found 50 bad sectors during its self test.
There are 1455 weak sectors found on the disk surface. They may be remapped any time in the later use of the disk.
At this point, warranty replacement of the disk is not yet possible, only if the health drops further.
It is recommended to examine the log of the disk regularly. All new problems found will be logged there.

It is recommended to backup often to prevent data loss.

Τι σημαίνει αυτό και τι μπορώ να κάνω τώρα για να επανακτήσω πρόσβαση στον δίσκο και να σώσω αυτά που έχω αποθηκευμένα μέσα του;

Δημοσ.

Ο δίσκος είναι για πέταμα. Προσπάθησε με κάποιο λογισμικό όπως recuva, easeUS Toodo Backup, Αctive File Recovery, File Scavenger μήπως και ανακτήσεις τα αρχεία σου. Δοκίμασε αρκετά λογισμικά. Κάποια είναι free και κάποια όχι. Αν δεν τα καταφέρεις θα πρέπει να απευθυνθείς σε κάποια εταιρεία που κάνει τέτοιου είδους ανακτήσεις με το αζημείωτο βέβαια.

Δημοσ.

Ο δίσκος είναι για πέταμα. Προσπάθησε με κάποιο λογισμικό όπως recuva, easeUS Toodo Backup, Αctive File Recovery, File Scavenger μήπως και ανακτήσεις τα αρχεία σου. Δοκίμασε αρκετά λογισμικά. Κάποια είναι free και κάποια όχι. Αν δεν τα καταφέρεις θα πρέπει να απευθυνθείς σε κάποια εταιρεία που κάνει τέτοιου είδους ανακτήσεις με το αζημείωτο βέβαια.

Έκανα ένα σκαν με το recuva (πήρε κάνα τρίωρο) αλλά βρήκε μόνο τα διεγραμμένα αρχεία. Για τα άλλα πρέπει να κάνω upgrade. Θα δοκιμάσω με κάποιο άλλο σήμερα.

Ερώτηση: Μήπως πρέπει πρώτα να κάνω διαμόρφωση δίσκου και ύστερα να ψάξω τα αρχεία του δίσκου ή όχι;

Δημοσ.

Ο δίσκος είναι "πεθαμένος"

Όσο τον σκαλίζεις,χειρότερα τον κάνεις!

Καλό είναι να μην κάνεις διαμόρφωση.

Δημοσ.

Λοιπόν, χρησιμοποίησα το File Scavenger και φαίνεται πως ανέκτησε τα περισσότερα απ' τα αρχεία μου. Το θέμα είναι πως για να τα σώσει χρειάζεται καποιο licence key, αλλιώς σώζει μόνο όσα αρχεία δεν ξεπερνούν τα 64Kb. Ψάχνομαι στο google αλλά δεν βρίσκω με ποιον τρόπο θα αποκτήσω αυτό το licence key, άσε που τα περισσότερα sites που βγάζει φαίνεται να είναι ύποπτα, μιας και το anti-virus τα εμποδίζει να ανοίξουν.

Καμιά βοήθεια, παιδιά, μπας και σώσουμε τα αρχεία μου;

Δημοσ.

Λοιπόν, χρησιμοποίησα το File Scavenger και φαίνεται πως ανέκτησε τα περισσότερα απ' τα αρχεία μου. Το θέμα είναι πως για να τα σώσει χρειάζεται καποιο licence key, αλλιώς σώζει μόνο όσα αρχεία δεν ξεπερνούν τα 64Kb. Ψάχνομαι στο google αλλά δεν βρίσκω με ποιον τρόπο θα αποκτήσω αυτό το licence key, άσε που τα περισσότερα sites που βγάζει φαίνεται να είναι ύποπτα, μιας και το anti-virus τα εμποδίζει να ανοίξουν.

Καμιά βοήθεια, παιδιά, μπας και σώσουμε τα αρχεία μου;

Έχει να προτείνει κάνεις κάτι για την περίπτωση μου; Πού θα βρω αυτό το licence key;

Δημοσ.

Τελευταία φορά το recuva με έσωσε με τα αρχεία μου,αυτό στο προτείνω!

πρέπει να το αγοράσεις το κλειδί..

Υπάρχει κάτι που να μη χρειάζεται να το αγοράσω και να κάνω τη δουλειά μου;

Δημοσ.

Υπάρχει κάτι που να μη χρειάζεται να το αγοράσω και να κάνω τη δουλειά μου;

Δές και με κάποια διανομή Linux(live)μην την κάνεις εγκατάσταση,μήπως και μπορέσεις να σώσεις τα αρχεία σου.

Δημοσ.

Δές και με κάποια διανομή Linux(live)μην την κάνεις εγκατάσταση,μήπως και μπορέσεις να σώσεις τα αρχεία σου.

Δεν έχω ιδέα τι είναι το Linux(live) και πώς θα το χρησιμοποιήσω. Καλύτερα με κάποιο πρόγραμμα επανάκτησης αρχείων, μ' αυτό κάτι σκαμπάζω. Το Recuva πολύ καλό, βρήκε τα περισσότερα και τα σημαντικότερα αρχεία μου, αλλά δεν μπορώ να τα σώσω στο ορίτζιναλ μέγεθός τους, μου τα σώζει ως 64 kB. Δεν υπάρχει τρόπος να βρω το licence key του;

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...