Thanos1972 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Μα τώρα τι ακριβως συζηταμε; Εχεις τόσο μεγαλο πρόβλημα να Σταμάτας για 2 δευτερόλεπτα για να δώσεις προτεραιότητα στον πεζό και ψαχνεις τροπο να το αποφυγεις; Έλεος δηλαδή. Στο ξαναλεω γιατί τρως τζάμπα το χρονο σου. Οτι και να γίνει, αν πατήσεις πεζό την γ@μησες. Ακόμα και αν σου πεταχτεί το βράδυ απο το πουθενά και πέσεις πανω του εχεις βρεθεί στην στενή πριν το καταλάβεις. Εμενα 2 χρονια εχουν δηλαδη να με βαλουν στην στενη.... χτυπησα παιδακι κοριτσακι γυρω στα 10 χρονων οπου πεταχτηκε τρεχοντας αναμεσα απο παρκαρισμενα για να παει στο απεναντι πεζοδρομιο να συναντησει τα αλλα.μεσα στην πολη πηγαινα με 30 και ετσι οπως πεταχτηκε και φρεναρα ακριβως (πες ενα δεκατο του δευτερολεπτου) πριν σταματησει τελειως το αμαξι το βρηκα και χτυπησε το κεφαλι του στο καπω. φυσικα νοσοκομεια και τετοια (για καλη μου τυχη ο απο πισω μου που αμα γινει τιποτα τον εχω και μαρτυρα) ηταν γιατρος και το παιδακι περα απο το οτι χεστηκε επανω του (μηπως εγω ημουν καλυτερα?) δεν επαθε ουτε γραντζουνια. δεν αξιωσαν τιποτα οι γονεις φυσικα αλλα ουτε και εγω (μια λακουβα στο καπο σε συγκριση με το τι θα μπορουσε να εχει γινει δεν συγκρινεται,την εχω αφησει να υπαρχει να το θυμαμαι). διαβαζα και εγω οτι αμα πετυχεις πεζο την γαμησες κατευθειαν και μου ετυχε αλλα προς το παρον τιποτα. και η αστυνομικος που κατεγραψε το συμβαν μου ειπε οτι απο την στιγμη που δεν αξιωνουν τιποτα οι γονεις και δεν υπηρχε τραυματισμος (νοσηλευτηκε 2 μερες στο νοσοκομειο το παιδακι προληπτικα) δεν θα γινει τιποτα. ημουν κολοφαρδος που την γλυτωσα ετσι?ναι. εφταιγα?οχι. εαν ηταν αλλος στην θεση μου και το πατουσε το παιδακι θα καταστρεφε την ζωη του?ναι το παιδακι ποιος ξερει σε τι κατασταση θα ηταν....αν και να σου πω την αληθεια και εμεις υπηρξαμε παιδια αλλα μας ειχαν μαθει να κοιταμε πριν περασουμε τον δρομο....οι γονεις στο μπαλκονι επιναν το καφεδακι τους και περα βρεχει.για την μαλακια τους δηλαδη και του παιδιου (αλλα ποιος ριχνει φταιξιμο σε παιδι?) εγω θα ετρεχα για μια ζωη. ontopic τωρα οχι δεν λαδωσα για διπλωμα,ειχα κανει 2 λαθη στα σηματα οποτε τα περασα με την δευτερη φορα.σε επαρχιακη πολη. στην Θεσσαλονικη που εβγαλαν τα αδερφια μου,ο μεγαλος ηθελε ο δασκαλος να λαδωσει και με το που ακουσε για καταγγελιες και τετοια απο τον αδερφο μου μπηκε στην διαδικασια να του δειξει πως να οδηγαει και ο δευτερος δεν λαδωσε αν και οι εξεταστες δεν θα ελεγαν οχι. αφηστε τα λαδωματα και ξεκινηστε τις καταγγελιες με τα κοπροσκυλα μπας και ξεβρωμισει λιγο ο τοπος απο τα καθαρματα σε ολους τους τομεις. 5
Γιάννης Platano Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Θυμάμαι πριν 2 χρόνια στην Κηφισίας ήταν ένας παππούς που ήθελε να περάσει απέναντι με κόκκινο για τους πεζούς .Τον βλέπω από μακριά να περπατάει στην πρώτη λωρίδα ( ήταν 3 λωρίδες ) και από το βάθος να έρχονται αυτοκίνητα με ταχύτητα .. αρχίζω και κουνάω τα χέρια σαν τρελός στους οδηγούς που ερχόντουσαν .. οι 2 μείωσαν ταχύτητα αλλά ο τρίτος στην αριστερή λωρίδα δεν πήρε χαμπάρι και κατά τύχη πέρασε ξυστά από τον παππού . Εκείνη την στιγμή λέω πάει τον σκότωσε , ο παππούς δεν κοίταζε καθόλου προς την μεριά που έρχονται τα αυτοκίνητα απλά προχωρούσε όσο πιο γρήγορα μπορούσε , για καλή του τύχη συγχρονίστηκε με τον τρίτο οδηγό και πέρασε το πολύ 10 εκατοστά από τον καθρέφτη του. Μια άλλη φορά με την μηχανή ήταν 2 πεζοί που από μακρια δεν φαινόταν ότι είχαν πρόθεση να περάσουν τον δρόμο .Καθώς πλησιάζω στα 20 μέτρα πετιέται ο ένας ακριβώς μπροστά μου και σταματάει ακαριαία , μπλόκαρα τον μπροστινό τροχό και ίσα που τον ακούμπησα με τον καθρέφτη.Ενώ ήμουν έτοιμος να του ρίξω τα καντήλια ...μου λέει ο πατέρας του συγνώμη και αρχίζει να τον βρίζει . Θέλει πολύ προσοχή με τους πεζούς , έχουν δεν έχουν προτεραιότητα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να σταματήσεις .Όσο μαλάκας και αν είναι ο άλλος δεν παύει να είναι μια ανθρωπινή ζωή με ανθρώπους που τον αγαπάνε . Αυτο μου εχει συμβει πολλες φορες ....Ξαφνικα εκει που ειναι ακινητοι αποφασιζουν να περασουν απεναντι.
pananton Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Εμενα 2 χρονια εχουν δηλαδη να με βαλουν στην στενη.... χτυπησα παιδακι κοριτσακι γυρω στα 10 χρονων οπου πεταχτηκε τρεχοντας αναμεσα απο παρκαρισμενα για να παει στο απεναντι πεζοδρομιο να συναντησει τα αλλα.μεσα στην πολη πηγαινα με 30 και ετσι οπως πεταχτηκε και φρεναρα ακριβως (πες ενα δεκατο του δευτερολεπτου) πριν σταματησει τελειως το αμαξι το βρηκα και χτυπησε το κεφαλι του στο καπω. φυσικα νοσοκομεια και τετοια (για καλη μου τυχη ο απο πισω μου που αμα γινει τιποτα τον εχω και μαρτυρα) ηταν γιατρος και το παιδακι περα απο το οτι χεστηκε επανω του (μηπως εγω ημουν καλυτερα?) δεν επαθε ουτε γραντζουνια. δεν αξιωσαν τιποτα οι γονεις φυσικα αλλα ουτε και εγω (μια λακουβα στο καπο σε συγκριση με το τι θα μπορουσε να εχει γινει δεν συγκρινεται,την εχω αφησει να υπαρχει να το θυμαμαι). διαβαζα και εγω οτι αμα πετυχεις πεζο την γαμησες κατευθειαν και μου ετυχε αλλα προς το παρον τιποτα. και η αστυνομικος που κατεγραψε το συμβαν μου ειπε οτι απο την στιγμη που δεν αξιωνουν τιποτα οι γονεις και δεν υπηρχε τραυματισμος (νοσηλευτηκε 2 μερες στο νοσοκομειο το παιδακι προληπτικα) δεν θα γινει τιποτα. ημουν κολοφαρδος που την γλυτωσα ετσι?ναι. εφταιγα?οχι. εαν ηταν αλλος στην θεση μου και το πατουσε το παιδακι θα καταστρεφε την ζωη του?ναι το παιδακι ποιος ξερει σε τι κατασταση θα ηταν....αν και να σου πω την αληθεια και εμεις υπηρξαμε παιδια αλλα μας ειχαν μαθει να κοιταμε πριν περασουμε τον δρομο....οι γονεις στο μπαλκονι επιναν το καφεδακι τους και περα βρεχει.για την μαλακια τους δηλαδη και του παιδιου (αλλα ποιος ριχνει φταιξιμο σε παιδι?) εγω θα ετρεχα για μια ζωη. οι γονείς τι ακριβώς να αξιώσουν? ίσα ίσα που ο οδηγός σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να αξιώσει απο γονείς και οι γονείς να πάνε δικαστικώς για τις συνθήκες που μεγαλώνουν το παιδί...αλλά είπαμε εδώ είναι ελλάδα... και μιλάω απο προσωπική εμπειρία από την πλευρά του θύτη όταν εγώ με τον αδερφό μου όταν ήμασταν μικρά παιδιά πεταχτήκαμε στο απέναντι πεζοδρόμιο και ένα διερχόμενο αυτοκίνητο χτύπησε τον αδερφό μου ευτυχώς με ένα κάταγμα στο πόδι. σε τέτοιες περιπτώσεις φταίνε οι γονείς και όχι ΠΑΝΤΑ οι οδηγοί όπως (για κάποιο περίεργο λόγο) επικρατεί στην Ελλάδα 1
jason97 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 πριν μπεις στο αυτοκινητο κανεις ελεγχο λαστιχα,φωτα κλπ?
Γιάννης Platano Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 πριν μπεις στο αυτοκινητο κανεις ελεγχο λαστιχα,φωτα κλπ? Καθε μερα ειναι υπερβολη αλλα σε τακτα χρονικα διατηματα . Για τα πισω φωτα stop ζητας βοηθεια απο καποιον να κοιταζει αν αναβουν οταν φρεναρεις .
jason97 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 μου εχουν πει καποιοι γνωστοι οταν εδιναν εξετασεις για διπλωμα εκαναν ελεγχο και το αυτοκινητο ισχυει?
Γιάννης Platano Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 μου εχουν πει καποιοι γνωστοι οταν εδιναν εξετασεις για διπλωμα εκαναν ελεγχο και το αυτοκινητο ισχυει? Σου απαντησα...Για τα λαστιχα αν καποο εχει σκασει και μαλιστα ειναι μπροστινο θα το καταλαβεις στα πρωτα μετρα.
teddy71 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Ο ελεγχος βεβαια γινεται οχι μονο οπτικα αλλα για σιγουρια μονο με κλωστημα του καθε ελαστικου, οχι τιποτα κλωστιες γυναικουλιστικες, δυνατες σαν να σουταρεις πεναλτι μεχρι να σου ξεραθει το ποδι και να κουτσινεις, αλλιως σωστος ελέγχος δεν γινεται. Ξερεις, αυτα τα ερμα τα λαστικα ειναι ψευτικα, το παχος τους ειναι λιγοτερο και απο οσο ενος μπαλονιου μονο αμα φαει κλωστια και δεν ξεφουσκωσει τοτε ειναι ενταξει και μπορει να κινηθει. Για το κεντρικο ερωτημα μας τωρα, ουτε εγω πληρωσα, (παρολο που το σκεφτομουν), το πηρα με την 2η φορα πριν πολλα-πολλα χρονια. Με ειχαν κοψει την 1η φορα γιατι μου ειχε σβησει ο κινητηρας. Μας βαζανε στο αυτοκινητο 2-2 τους εξαταζομενους , κοβεται ο πρωτος και ερχεται η σειρα μου και με βαζουν να ξεκινησω σε μια ανηφοριτσα εχω αγχωμενος και να εχω να ξεκινησω σε ανηφοριτσα χωρις να εχω οδηγισει λιγο να παρω το αερα και να ξεαγχωθω δεν παταω πολυ το γκαζι και μου σβύνει και με το κοβουν. Τη 2η φορα πηγαν σχετικα μια χαρα , στο τελευταιο κομματι που ηταν το παρκαρισμα ξεπαρκαρισμα και μετα επιστροφη στον σημειο εκκινησης, παρκαρω μια χαρα, στο ξεπαρκαρισμα ομως οταν παω να βγω ριχνω μια γρηγορη ματια και βγαινω και αρχισει η μ@λάκω εξεταστρια, δεν κοιταξες, κοβεσαι και τις συνηθεις π@π@ριες, την πιανουμαι εγω και ο εκπαιδευτης μου "μα κοιταξα ", "πιρι πιρι" το δεχτεικε τελικα και με πέρασε. Η κ@ριολα μαλλον ηθελε να της πληρωσω το κομμωτηριο και εψαχνε ευκαιρια, θα επρεπε μαλλον ξεπαρκαρωντας να κοιταω πισω αν ερχεται αυτοκινητο μεχρι να πεσω σε νιρβανα.
parsifal Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Τέλη '99-αρχές 2000. Κόστος παραβόλου εξέτασης: 20.000 δρχ. Κόστος λαδώματος: 30.000 δρχ. Δίνω πρώτη φορά οδήγηση, κόβομαι. Δίνω δεύτερη, περνάω. Άρα, η διαδικασία στοίχισε: 20.000 + 20.000 = 40.000 δρχ. Αν λάδωνα, θα στοίχιζε: 20.000 + 30.000 = 50.000 δρχ. Profit!
phanispal Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Δύσκολα μπορείς να αγνοήσεις όμως το ψυχοφθόρο της υπόθεσης, δηλαδή που κόπηκες και έπρεπε να ξαναδώσεις.
Muchacho Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 μου εχουν πει καποιοι γνωστοι οταν εδιναν εξετασεις για διπλωμα εκαναν ελεγχο και το αυτοκινητο ισχυει? Aυτά είναι στην διαδικασία της εξέτασης.Στην ουσία έναν κύκλο κάνεις γύρω από το αμάξι και σε ρωτάει τι κοίταξες.Μετά που θα το πάρεις το δίπλωμα σπάνια θα τα κάνεις αυτά και οτιδήποτε προκύψει θα το καταλάβεις αμέσως. Εγώ όταν έδωσα τα πέρασα όλα με την πρώτη.Μόνο στο παρκάρισμα που υπάρχει περιορισμός των κινήσεων υπήρξε μια διαφωνία για το αν άλλαξα ή δεν άλλαξα ταχύτητα,αλλά όλα καλά.
johnis1996 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Στην επαρχία δεν υπάρχει τόσο έντονο το λάδωμα. Εγώ που έδωσα πριν 20 μέρες ούτε που μου είπαν αλλα ούτε και που ρώτησα για υποψία λαδώματος. Δεν είχα ακουμπήσει ξανα τιμόνι σε δρόμο. Μόνο να παίζω σωστά με τα πεντάλ ήξερα και φυσικά ήξερα τι κάνει ο κάθε διακόπτης-λεβιές μεσα στο όχημα. Γενικά μου αρέσει πολύ η τεχνολογία και ψάχνομαι. Έκανα 7 ώρες μόνο μάθημα (γενικά έχω πολύ καλη αίσθηση του χώρου) και το πήρα με την πρώτη χωρίς ιστορίες λαδώματα και αμφιβολίες. Το ίδιο και όλοι όσοι έδιναν μαζί μου εκείνη τη μέρα, δε λάδωσε κανένας και κόπηκε μια κοπέλα μόνο που παραβίασε Stop. Σε όλους έκαναν τρείς ερωτήσεις, εγώ μόλις είπα οτι σπουδάζω ηλεκτρολόγος μηχανικός δεν με ρώτησαν τίποτα και ξεκίνησε η εξέταση. 15 λεπτά κράτησε. 1
JohnTehGreek Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Στην επαρχία δεν υπάρχει τόσο έντονο το λάδωμα. Εγώ που έδωσα πριν 20 μέρες ούτε που μου είπαν αλλα ούτε και που ρώτησα για υποψία λαδώματος. Δεν είχα ακουμπήσει ξανα τιμόνι σε δρόμο. Μόνο να παίζω σωστά με τα πεντάλ ήξερα και φυσικά ήξερα τι κάνει ο κάθε διακόπτης-λεβιές μεσα στο όχημα. Γενικά μου αρέσει πολύ η τεχνολογία και ψάχνομαι. Έκανα 7 ώρες μόνο μάθημα (γενικά έχω πολύ καλη αίσθηση του χώρου) και το πήρα με την πρώτη χωρίς ιστορίες λαδώματα και αμφιβολίες. Το ίδιο και όλοι όσοι έδιναν μαζί μου εκείνη τη μέρα, δε λάδωσε κανένας και κόπηκε μια κοπέλα μόνο που παραβίασε Stop. Σε όλους έκαναν τρείς ερωτήσεις, εγώ μόλις είπα οτι σπουδάζω ηλεκτρολόγος μηχανικός δεν με ρώτησαν τίποτα και ξεκίνησε η εξέταση. 15 λεπτά κράτησε. Μακάρι να δίναμε και εμείς στην Επαρχία. Τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά στην Επαρχία και δεν έχουν καμία σχέση με την Αθήνα. Φαντάζομαι φταίει το γεγονός ότι ο πληθυσμός είναι πολύ πιο μικρότερος και μπορεί πολύ εύκολα να διαδοθεί ποιος εξεταστής είναι λαμόγιο και τα παίρνει.
georgekz750 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Εδωσα για διπλωμα οταν απολυθηκα απο φανταρος οπου επι 18 μηνες ημουν οδηγος σε χωματουργικα + νταλικες. Μου λεει ο δασκαλος "θα τους πληρωσουμε για να ειμαστε σιγουροι" Του λεω "μπα,σιγουροι ειμαστε και χωρις να τους πληρωσουμε" Επιμενει σε στυλ "αν δεν τους πληρωσει καποιος,του βγαζουν το λαδι,τον βαζουν να παρκαρει καπου που δεν χωραει κλπ" Τελικα δεν λαδωσα,το πηρα με την πρωτη,πρακτικα ηταν αδυνατον να με κοψουν παρολο που η δικη μου εξεταση κρατησε αρκετα παραπανω απ των υπολοιπων (γιατι αραγε?) Δεν ηταν τα παραπανω λεφτα ο λογος που δεν τους λαδωσα,απλα μου την εσπασε αυτο το σιγουρο ελληναραδικο "ετσι γινεται μονο,αλλιως θα τον πιεις". Μακαρι καποτε να τελειωσει αυτο το πραγμα και να αντιληφθουν ολες οι πλευρες οτι το οχημα ειναι ενα οπλο που σκοτωνει στα χερια ενος ασχετου. Και ο πρωτος που πρεπει να το καταλαβει αυτο ειναι αυτος που θελει να παρει διπλωμα και οι οικειοι του. Δηλαδη ενας γονιος που στελνει το παιδι του να παρει διπλωμα δεν θελει να ξερει να οδηγαει? Δεν ξερω τι να πω και τι να υποθεσω. 4
johnis1996 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Μακάρι να δίναμε και εμείς στην Επαρχία. Τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά στην Επαρχία και δεν έχουν καμία σχέση με την Αθήνα. Φαντάζομαι φταίει το γεγονός ότι ο πληθυσμός είναι πολύ πιο μικρότερος και μπορεί πολύ εύκολα να διαδοθεί ποιος εξεταστής είναι λαμόγιο και τα παίρνει. Αυτό ακριβώς. Και εγώ Αθηναίος είμαι αλλά σπουδάζω επαρχία, οπότε έβγαλα εκεί το δίπλωμα. Στην Αθήνα έχω 2 συμμαθήτριες που λάδωσαν απο ένα 200 άρι. Δεν θέλω να βρεθω στο δρόμο τους. Αυτή η κατάντια πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Τόσα δυστυχήματα γίνονται καθημερινά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα