Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 135
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

στις σχολες οδηγων σταματανε σε καθε διαβαση?

Τι εννοείς ; Προφανώς άμα υπάρχει πεζός σε διάβαση και δεν σταματήσεις μπορεί να σε κόψει .

αμα εισαι σε ευθεια και εχει πρασινο φαναρι για εσενα και στα 20 εχει διαβαση με φαναρι ποιος περνα?

αμα αναβοσβηνει κιτρινο βελος δεν δινω προτεραιοτητα στους πεζους?

Εφόσον η διάβαση έχει φανάρι δεν είσαι υποχρεωμένος να δώσεις προτεραιότητα στο πεζό .. προφανώς αν ο πεζός έχει βγει στον δρόμο είσαι αναγκασμένος να σταματήσεις προφυλάσωντας τον πεζό . Όταν αναβοσβήνει κίτρινο βέλος είσαι υποχρεωμένος να δώσεις προτεραιότητα στους πεζούς η σε άλλα  όχηματα .

Δημοσ.

αμα δεν λειτουργει το φαναρι του πεζου τη γινεται?

ειναι ορατο η σημανση του φαναριου των πεζων οταν οδηγεις ?γιατι ειναι καπως πλαγια αυτα

Δημοσ.

Μα τώρα τι ακριβως συζηταμε;

Εχεις τόσο μεγαλο πρόβλημα να Σταμάτας για 2 δευτερόλεπτα για να δώσεις προτεραιότητα στον πεζό και ψαχνεις τροπο να το αποφυγεις;

Έλεος δηλαδή. Στο ξαναλεω γιατί τρως τζάμπα το χρονο σου.

Οτι και να γίνει, αν πατήσεις πεζό την γ@μησες. Ακόμα και αν σου πεταχτεί το βράδυ απο το πουθενά και πέσεις πανω του εχεις βρεθεί στην στενή πριν το καταλάβεις.

• Like 2
Δημοσ.

Ανουσιο τοπικ. Χωρις να εχω διαβασει τι απαντηθηκε, βαζω στοιχημα οτι αν οχι ολοι τοτε ενα 95% θα λενε οτι δε λαδωσαν.

Κι εχουν την αισθηση οτι δε γνωριζει ολη η υπολοιπη Ελλαδα οτι η πλειοψηφια των εξεταστων δεν σε περναει αν δεν λαδωσεις, ακομα κι αν οδηγησεις χωρις ουτε 1 λαθος.

Aρα εγω ημουν κωλοφαρδος...Καλο ειναι να μην γενικευουμε,δεν λαδωσα(διπλωμα αυτοκινητου) περασα με την πρωτη(πριν απο ενα μηνα) κ οι εξεταστες ηταν αψογοι στην συμπεριφορα τους κ κυριοι.Βεβαια ειμαι 37 ετων και οδηγω μηχανη απο τα 18 μου,οποτε σιγουρα εχω τεραστια εμπειρια στο δρομο.Σιγουρα αν κανεις πανω απο ενα λαθος σε κοβουν,αλλα αν εισαι προσεκτικος δεν νομιζω οτι θελουν να σε φανε.Δεν λεω οτι ολοι ειναι ιδιοι αλλα στην δικη μου περιπτωση ετσι εγινε.

• Like 1
Δημοσ.

εγω κοπηκα 2 φορες πριν μου δωσουν την αδεια και την μια μαλιστα αδικα γιατι απλα ενω ολα ωραια και καλα στα φωτα μπηκα μεσι για στριψιμο μολις αλλαξει φως και μου πατησε τα φρενα ο εξεταστης οτι ταχα δεν γινεται.

Δημοσ.

Aρα εγω ημουν κωλοφαρδος...Καλο ειναι να μην γενικευουμε,δεν λαδωσα(διπλωμα αυτοκινητου) περασα με την πρωτη(πριν απο ενα μηνα) κ οι εξεταστες ηταν αψογοι στην συμπεριφορα τους κ κυριοι.Βεβαια ειμαι 37 ετων και οδηγω μηχανη απο τα 18 μου,οποτε σιγουρα εχω τεραστια εμπειρια στο δρομο.Σιγουρα αν κανεις πανω απο ενα λαθος σε κοβουν,αλλα αν εισαι προσεκτικος δεν νομιζω οτι θελουν να σε φανε.Δεν λεω οτι ολοι ειναι ιδιοι αλλα στην δικη μου περιπτωση ετσι εγινε.

αμα ξεχασεις να δωσεις προτερεοτητα σε διαβαση πεζων σε κοβουν?

Δημοσ.

Αυτο ειχε παρα πολυ μεγαλη σημασια !!!!!

Δημοσ.

αμα ξεχασεις να δωσεις προτερεοτητα σε διαβαση πεζων σε κοβουν?

Aν περναει πεζος φυσικα η ειναι ετοιμος να περασει.Αν ειναι η διαβαση χωρις να υπαρχει κανενας φυσικα κ οχι...Εκτος απο τους ποδηλατοδρομους που τυπικα πρεπει να σταματησεις κ να κοιταξεις αν ερχεται ποδηλατο.

Δημοσ.

εγω κοπηκα 2 φορες πριν μου δωσουν την αδεια και την μια μαλιστα αδικα γιατι απλα ενω ολα ωραια και καλα στα φωτα μπηκα μεσι για στριψιμο μολις αλλαξει φως και μου πατησε τα φρενα ο εξεταστης οτι ταχα δεν γινεται.

Ο εξεταστης καθοταν διπλα σου? Πως εγινε αυτο,ο δασκαλος σου που ηταν?

• Like 1
Δημοσ.

το ότι οι μισοί υποψήφιοι οδηγοί λάδωσαν ενώ οι άλλοι μισοί όχι δεν λέει απολύτως τίποτα..στην Ελλάδα βρισκόμαστε παίδες...ξέρετε όλοι πως πάει το θέμα..

που να δείτε τι πάρτυ γίνεται με λαδώματα σε υποψήφιους εκπαιδευτές οδηγών και για τι ποσά μιλάμε

Δημοσ.

Ο πεζος εχει παντα προτερεοτητα . Ακομα και σε δικαστηριο σπανια να καταλογησουν ευθυνη μονο σε πεζο.

Οδηγω 30 χρονια και το μονο πιυ εχω παρακαλεσει τον θεο να μην αγγιξω πεζο και ευτυχως μεχρι τωρα ...Ολα τα αλλα φτιαχνονται .

O πεζός δεν έχει πάντα προτεραιότητα αυτό είναι μύθος

Έχει προτεραιότητα εκεί που ορίζει ο νόμος

Προφανώς θα αποφύγεις πασει θυσία να τον πατήσεις βέβαια, αλλά αν σου πεταχτεί σε μία λεωφόρο στο άσχετο δε θα κάνεις από το πανικό σου ελιγμό και να παρασύρεις καμιά μηχανή δίπλα ας πούμε όπου θα φταις σίγουρα, τον πατάς και τελειώνει το θέμα

Άντε να φρενάρεις απότομα και να δημιουργήσεις καραμπολα για να μειώσεις το τραυματισμό του ακόμα και αν δε μπορείς να σταματήσεις

Δημοσ.

Θυμάμαι πριν 2 χρόνια στην Κηφισίας ήταν ένας παππούς που ήθελε να περάσει απέναντι με κόκκινο για τους πεζούς .Τον βλέπω από μακριά να περπατάει στην πρώτη λωρίδα ( ήταν 3 λωρίδες ) και από το βάθος να έρχονται αυτοκίνητα με ταχύτητα .. αρχίζω και κουνάω τα χέρια σαν τρελός στους οδηγούς που ερχόντουσαν .. οι 2 μείωσαν ταχύτητα αλλά ο τρίτος στην αριστερή λωρίδα δεν πήρε χαμπάρι και κατά τύχη πέρασε ξυστά από τον παππού .

Εκείνη την στιγμή λέω πάει τον σκότωσε , ο παππούς δεν κοίταζε καθόλου προς την μεριά που έρχονται τα αυτοκίνητα απλά προχωρούσε όσο πιο γρήγορα μπορούσε , για καλή του τύχη συγχρονίστηκε με τον τρίτο οδηγό και πέρασε το πολύ 10 εκατοστά από τον καθρέφτη του.

Μια άλλη φορά με την μηχανή ήταν 2 πεζοί που από μακρια δεν φαινόταν ότι είχαν πρόθεση να περάσουν τον δρόμο .Καθώς πλησιάζω στα 20 μέτρα πετιέται ο ένας ακριβώς μπροστά μου και σταματάει ακαριαία , μπλόκαρα τον μπροστινό τροχό και ίσα που τον ακούμπησα με τον καθρέφτη.Ενώ ήμουν έτοιμος να του ρίξω τα καντήλια ...μου λέει ο πατέρας του συγνώμη και αρχίζει να τον βρίζει .

Θέλει πολύ προσοχή με τους πεζούς , έχουν δεν έχουν προτεραιότητα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να σταματήσεις .Όσο μαλάκας και αν είναι ο άλλος δεν παύει να είναι μια ανθρωπινή ζωή με ανθρώπους που τον αγαπάνε .

Δημοσ.

.Όσο μαλάκας και αν είναι ο άλλος δεν παύει να είναι μια ανθρωπινή ζωή με ανθρώπους που τον αγαπάνε .

δεν παύει βασικά να είναι μια ανθρώπινη ζωή πράγμα που σημαίνει ατελείωτο τρέξιμο, γιατί για μερικούς θα έπρεπε να λειτουργεί και η φυσική επιλογή πού και πού

• Like 1
Δημοσ.

δεν παύει βασικά να είναι μια ανθρώπινη ζωή πράγμα που σημαίνει ατελείωτο τρέξιμο, γιατί για μερικούς θα έπρεπε να λειτουργεί και η φυσική επιλογή πού και πού

Nαι και για αυτο καλό είναι να αποφεύγονται οι εκφράσεις του στύλ "τον πατάς και τελειώνει το θέμα" πέραν το δικού σου μπλέξιμου έχεις αφαιρέσει μια ανθρωπινή ζωή με ότι επιπτώσεις έχει αυτό στην ζωή σου αλλά και στην ζωή αυτών που μένουν πίσω .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...