stelios18120 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Οπισθογωνια έχω κάνει καμία δεκαριά φορές όταν ήταν να παρκαρω σε στενό σε γωνιακό πάρκινγκ Μόνο εκεί μ χρησίμευσε εμένα.
phanispal Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Και σε ξεπαρκάρισμα με αλλαγή στενού χρειάζεται παρόμοια μανούβρα, και σε ξεπαρκάρισμα σε σουπερμάρκετ και παρόμοια καταστήματα/parking, και σε άλλες περιπτώσεις. Εγώ σαν οδηγός φορτηγού τη χρησιμοποιούσα πολύ συχνά. 2
jason97 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Και σε ξεπαρκάρισμα με αλλαγή στενού χρειάζεται παρόμοια μανούβρα, και σε ξεπαρκάρισμα σε σουπερμάρκετ και παρόμοια καταστήματα/parking, και σε άλλες περιπτώσεις. Εγώ σαν οδηγός φορτηγού τη χρησιμοποιούσα πολύ συχνά. ειδικα αμα εχεις και το τρειλερ γινεται ποιο δυσκολο λογικα 1
visualizer Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Το σύστημα εξετάσεων είναι σχεδόν τραγελαφικό και πρέπει να εκσυγχρονιστεί. Τρία λεπτά πορεία, παρκάρισμα γυρνώντας το κεφάλι πίσω και όχι χρησιμοποιώντας τους καθρέπτες (ΛΟΛ), οπισθογωνία μια από τα (γ)ίδια και γεια σας. Στο ενδιάμεσο κανά-δυο παγίδες και καμιά ψαρωτική ερώτηση, που εντείνουν το τρομακτικό άγχος που σε διακατέχει, ακόμα κι αν είσαι σχετικός με το αντικείμενο. Ένας να βγει να πει ότι χωρίς προηγούμενη εμπειρία, βγήκε πανέτοιμος μόνο χάρη στα μαθήματα που έκανε. Ένας. Ετσι παρκάρουμε .. αν βρίσκεται κάποιος πίσω σου δεν πρόκειται να τον δεις ποτέ από τους καθρεύτες .
logistoulis Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 στην εξέταση υποχρεωτικά δε γυρνάς το κεφάλι; επίσης πλέον δεν υπάρχει και αναστροφή που υπήρχε στην εποχή μου σε απλό ιχ πάντως με το καιρό μπορείς να μάθεις να παρκάρεις μόνο με καθρέπτες, εγώ δε γυρίζω ποτέ κεφάλι πλέον και σε πατάρι καραβιου με την όπισθεν να με χώνουν να κάνω μανούβρες
Irene.j Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Ένας να βγει να πει ότι χωρίς προηγούμενη εμπειρία, βγήκε πανέτοιμος μόνο χάρη στα μαθήματα που έκανε. Ένας. Κανενας !!!!!!!!!!!!! Ουτε κι εγω !!!! Γιατι φαινεται τοσο παραδοξο? Προσωπικα δεν ειχα καμια προηγουμενη εμπειρια. Εκεινο,που αντιμετωπισα μετα ηταν οτι χρειαζομουν ενα ευλογο χρονικο διαστημα να εξοικειωθω στους δρομους. Νομιζω ολοι το περναμε αυτο.
visualizer Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 στην εξέταση υποχρεωτικά δε γυρνάς το κεφάλι; επίσης πλέον δεν υπάρχει και αναστροφή που υπήρχε στην εποχή μου σε απλό ιχ πάντως με το καιρό μπορείς να μάθεις να παρκάρεις μόνο με καθρέπτες, εγώ δε γυρίζω ποτέ κεφάλι πλέον και σε πατάρι καραβιου με την όπισθεν να με χώνουν να κάνω μανούβρες Και αν υπάρχει κάποιος ακριβώς πίσω σου ..? απλά τον πατάς και συνεχίζεις την μέρα σου ;
logistoulis Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 αν υπάρχει κάποιος ακριβώς πίσω μου, έχω έναν μεγάλο καθρέπτη στο παρπρίζ και τον βλέπω, όλα τα αυτοκίνητα έχουν δε νομίζω εσύ γενικά να οδηγείς χωρίς να κοιτάς αυτόν τον καθρέπτη, εγώ και προς τα εμπρος να πηγαίνω πάντα βλέπω τι συμβαίνει πίσω μου δε καταλαβαίνω τι έχεις στο νου σου στο παρκάρισμα με καθρέπτες.. ότι κοιτάς μόνο τον ένα πλαϊνό; βέβαια ξαναλέω θέλει εξάσκηση αυτό το πράγμα όπως επίσης δε κάνω την άλλη επικινδυνότητα που σε βάζουν να κάνεις στο δίπλωμα, να γυρίζεις κεφάλι όταν αλλάζεις λωρίδα και να χάνεις επαφή με το τι συμβαίνει μπροστά σου και ας υπάρχει τυφλή γωνία, μπορείς σχεδόν πάντα να τη δεις χωρίς να γυρίσεις κεφάλι είτε με το μεσαίο καθρέπτη κατάλληλα γυρισμένο ή απλά να κουνήσεις το κεφάλι σου ώστε να βλέπεις και τη τυφλή γωνία χωρίς να χάσεις οπτική επαφή με τους μπροστινούς σου καλό είναι πάντα να έχεις υπόψιν σου τι υπάρχει γύρω σου, όχι μόνο όταν θα κάνεις ελιγμούς, αν ασχολείσαι με αυτό επί χρόνια δεν έχεις ανάγκη, αλλά σε καμιά περίπτωση δε μπορείς να το "έχεις" με μερικά μαθήματα όσα και αν είναι αυτά 1
phanispal Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Ετσι παρκάρουμε .. αν βρίσκεται κάποιος πίσω σου δεν πρόκειται να τον δεις ποτέ από τους καθρεύτες . Και αν υπάρχει κάποιος ακριβώς πίσω σου ..? απλά τον πατάς και συνεχίζεις την μέρα σου ; 1. Τον καθρέπτη που κοιτά πίσω τον έχεις βγάλει απ' το αμάξι; 2. Στο φορτηγό που δεν είχα καθρέπτη για πίσω, να μην πάρκαρα ποτέ; Ο πιο σωστός τρόπος να παρκάρεις, είναι χρησιμοποιώντας τους καθρέπτες. Όταν γυρνάς το κεφάλι πίσω και βάζεις και το ένα χέρι πίσω απ' το κάθισμα του οδηγού, γελάει η κοινωνία όλη. Γιατι φαινεται τοσο παραδοξο? Προσωπικα δεν ειχα καμια προηγουμενη εμπειρια. Εκεινο,που αντιμετωπισα μετα ηταν οτι χρειαζομουν ενα ευλογο χρονικο διαστημα να εξοικειωθω στους δρομους. Νομιζω ολοι το περναμε αυτο. Αυτό λέω κι εγώ, ότι δεν ήσουν πανέτοιμη, απλά επειδή έκανες λίγες ώρες μαθήματος. όπως επίσης δε κάνω την άλλη επικινδυνότητα που σε βάζουν να κάνεις στο δίπλωμα, να γυρίζεις κεφάλι όταν αλλάζεις λωρίδα και να χάνεις επαφή με το τι συμβαίνει μπροστά σου Πολύ σωστό και αυτό. Γενικότερα, ο στόχος είναι να έχουμε τη μέγιστη ορατότητα για το τι συμβαίνει γύρω μας ανά πάσα ώρα και στιγμή. Και αυτό επιτυγχάνεται μόνο με τη χρήση καθρεπτών. Όταν γυρνάς το κεφάλι σου να δεις πίσω, βλέπεις τι γίνεται μόνο πίσω, όχι γενικά. Μέχρι να γυρίσεις πίσω και να βεβαιωθείς, έχει πεταχτεί από μπροστά το παιδί, ο σκύλος, ο ποδηλάτης κ.λπ.. Και να προλάβεις να τον δεις και να μην τον πατήσεις, έχει περάσει χρόνος και μετά πρέπει να κοιτάξεις ξανά πίσω κ.ο.κ.. Καληνύχτα δηλαδή. Κεφάλι γυρνάς μόνο όταν δεν έχεις ορατότητα μέσω καθρέπτη, και αυτή είναι απαραίτητη για να εκτελέσεις συγκεκριμένη κίνηση. 2
Pa0ki Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Όχι δε λάδωσα, ούτε παίζει γενικά λάδωμα εκεί που έδωσα Τρία λεπτά πορεία, παρκάρισμα γυρνώντας το κεφάλι πίσω και όχι χρησιμοποιώντας τους καθρέπτες (ΛΟΛ), οπισθογωνία μια από τα (γ)ίδια και γεια σας. Στο ενδιάμεσο κανά-δυο παγίδες και καμιά ψαρωτική ερώτηση, που εντείνουν το τρομακτικό άγχος που σε διακατέχει, ακόμα κι αν είσαι σχετικός με το αντικείμενο. Εγώ πορεία έκανα 20λεπτο τουλάχιστον
Highlander Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 23 χρόνια πριν, ενώ έχω πληροφορηθεί από το "δάσκαλο" ότι έχει σκουριά το κύκλωμα, επιμένω να μη λαδώσω. Λόγω του ότι έμενα επαρχία, ο πατέρας μας από τα 12-13 μας είχε στο τιμόνι.Ποτέ όμως οδήγηση χωρίς αυτόν δίπλα. Πάω να εξεταστώ, πορείες, όπισθεν, μαλακίες και ενώ δείχνει ότι έχουμε τελειώσει, μου λέει ο ένας, "στρίψε αριστερά". Χύμα εγώ, στρίβω και μου λέει "κόβεσαι, γιατί δεν έκανες με ανοιχτή στροφή για να μπεις στη λωρίδα σου και μπήκες με γωνία στην αριστερή". "Μα είναι μονόδρομος!" (ήξερα την περιοχή απέξω και ανακατωτά) "Δεν έχει σήμανση όμως" μου λέει το γίδι. Ξαναπήγα ένα μήνα μετά και είπα του "δάσκαλου" ότι αν με ξανακόψουν, κάποιος θα νοσηλευθεί. Δεν ξέρω αν έπιασε.
Γιάννης Platano Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Εγώ πορεία έκανα 20λεπτο τουλάχιστον Αν δεν κοπεις τοσο ειναι .Αν κοπεις στα πρωτα λεπτα το παιρνει ο δασκαλος και το γυριζει στην αφετηρια. Γιατι φαινεται τοσο παραδοξο? Προσωπικα δεν ειχα καμια προηγουμενη εμπειρια. Εκεινο,που αντιμετωπισα μετα ηταν οτι χρειαζομουν ενα ευλογο χρονικο διαστημα να εξοικειωθω στους δρομους. Νομιζω ολοι το περναμε αυτο. Ναι αλλα δεν ειναι καθολου ευκολο αυτο .Ειδικα εντος Αττικης.
lary7 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Δεν λαδωσα ουτε χρειαστηκε επειδη 1)Στην πολη μου δεν λαδωνονταν 2)Εξεταστης ηταν ο θειος μου. Βεβαια εδω επαιζαν τα κονε, τηλ. στους εξεταστες "να βοηθησουμε λιγο το παιδι γιατι εχει αγχος". Απο πολιτικους μεχρι παπαδες και εφοριακους, επεφτε πολυ ζαλαδα στους εξεταστες. Αλλιως χωρις τηλεφωνακι, οποιος αξιζε το επερνε. Στην περιπτωση μου, ο αγχωμενος της υποθεσης ηταν ο καθηγητης που δεν ηξερε οτι πισω καθονταν ο θειος μου, με αποτελεσμα να με επιπληξει οταν τελειωσαμε για τον τροπο που μιλουσα μαζι τους....
pontez2 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Εγω επαρχία εδωσα και ειχαν τη συνήθεια να μη λαδώνεται κανεις. Αυστηροι στην εξέταση αλλά όχι παράλογοι. Στην Αθήνα οι περισσότεροι που γνωρίζω λάδωσαν οχι επειδη δεν ηξεραν να οδηγουν αλλά επειδη δε θα έπαιρναν αλλιως διπλωμα. Μάλιστα ξέρω και 2 περιπτώσεις που προχωρησαν σε καταγγελία πριν πολλά χρόνια. Ορίστηκε δικάσιμος, δεν έγινε ποτέ, το αδικημα παραγράφτηκε. Και οι 2 περιπτώσεις έδωσαν για διπλωμα σε άλλη πόλη τελικά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα