Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χρησιμοποιώ το πρόγραμμα BlueStacks για να εγκαθιστώ και να τρέχω προγράμματα android σε Windows. To πρόγραμμα αυτό έχει δημιουργήσει ένα αρχείο vdi (virtual disk image) όπου εκεί περνάει όλα τα προγράμματα android που εγκαθιστώ. Θέλω να επεξεργαστώ κάποια αρχεία μέσα στο vdi. Με το 7zip μπορώ να δω τα αρχεία μέσα στο vdi αλλά δεν μπορώ να τα πειράξω. Δοκίμασα προγράμματα όπως poweriso, daemon tools, ImDisk, WinMount, αλλά κανένα δεν φορτώνει το vdi. Όλα λένε ότι δεν μπορούν να το φορτώσουν. To VDI Studio το ανοίγει σαν ένας απλός hex viewer - editor αλλά που να βρω ποια bytes πρέπει να αλλάξω σε ένα αρχείo 1,2GB όπου δεν έχει επιλογή αναζήτησης μήπως και με αναζήτηση μπορέσω να βρω κάτι. Ξέρει κάποιος κάποιο άλλο πρόγραμμα που να μπορεί να το φορτώσει και να μου δίνει τη δυνατότητα να το επεξεργαστώ;

Δημοσ.

Αν επεξεργαστείς το αρχείο, υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να το καταστρέψεις.

Δοκιμασε να το κάνεις mount, ίσως το διαβάσει το VirtualBox.

Έχω αντίγραφο του vdi σε περίπτωση που πάει κάτι στραβά. Το Virtual Box το δοκίμασα αλλά δεν βοήθησε. Μου έβγαλε: "FATAL: Νο bootable medium found! System halted." Αυτό που με παραξενεύει και με τρελαίνει είναι ότι μόνο το 7zip το άνοιξε και κανένα άλλο πρόγραμμα, το 7zip το οποίο μπορεί να το ανοίξει μόνο για ανάγνωση και όχι για εγγραφή.

Δημοσ.

To έχω κάνει αυτό φίλε μου αλλά δεν απέδωσε. Δοκίμασα και με άλλους εξομοιωτές αλλά εκείνοι χρησιμοποιούν άλλους τύπους αρχείων, πχ vmdk, αλλά όλα τα ανοίγει μόνο το 7zip, όλα τα άλλα προγράμματα λένε ότι είτε δεν είναι bootable, είτε ότι για κάποιο λόγο δεν μπορούν να το ανοίξουν. Λογικό μου ακούγεται. Προφανώς έχει πειραχτεί ο header ακριβώς για να μην μπορεί κάποιος να ανοίξει το αρχείο και πειράξει τα επιμέρους αρχεία που βρίσκονται μέσα. Το θέμα είναι αν υπάρχει τρόπος να αποκατασταθεί ο header και να μπορέσω να αποκτήσω πρόσβαση με κάποιο πρόγραμμα όπως το ImDisk.

EDIT: Κοιτώντας εδώ, http://www.mkthakral.com/wp-content/uploads/2015/11/HexEdi-3.png ο header ξεκινά έχοντας κάποιες τιμές στα πρώτα 500 bytes ενώ στο δικό μου vdi υπάρχουν μόνο μηδενικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...