Προς το περιεχόμενο

Nexus 5x google account locked

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν ξεκλειδώσεις τον bootloader, λογικά ξεκλειδώνει και το frp...

Εγώ τα είχα ξεκλείδωτα και τα δύο, μέχρι που πέρασα μία καινούργια rom που μου τα κλείδωσε...

Τώρα δεν μπορώ να ξεκλειδώσω ούτε το bootloader... επειδή δεν έχω πρόσβαση στο "usb debugging" και δεν μπορώ να συνδεθώ στο pc.

Προσβαση στον εντοπισμο σφαλματων usb αποκτα οποιοσδηποτε... Κλικαροντας πολλαπλα την baseband στα περι τηλεφωνου...

Όχι, δεν έχει σχέση ο bootloader με το FRP. Ακόμα και ρομ να περάσεις όπως πχ έκανες εσύ πριν πάλι το ίδιο πρόβλημα θα έχει, θα σου ζητάει το αρχικό email.

Και ομως εχει.... Ο bootloader ειναι αυτο ακριβως που λεει. Boot loader. Οταν φλασαρεις μια ρομ,δεν φλασαρει ή αλλαζει και ο bootloader. Και οταν ξεκλειδωνεις εναν bootloader παντα σου δινει το warning οτι πλεον η συσκευη δεν θα ειναι ασφαλης

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

tsilitheo1 δεν με εννόησες. Ο bootloader για το αν ή όχι ξεκλειδώσει το FRP δεν παίζει κανένα ρόλο αν θα είναι κλειδωμένος. Το τι κάνει ο bootloader το περιγράφεις σωστά, αλλά εγώ λέω πως στην προκείμενη περίπτωση δεν μας απασχολεί αν είναι ή όχι κλειδωμένος. Επίσης δεν μπορεί να ενεργοποιήσει τον εντοπισμό σφαλμάτων με τη μέθοδο που περιγράφεις εφόσον δεν έχει πρόσβαση στο μενού εξαιτίας του FRP.

Δημοσ.

Θα σε παρακαλεσω να διαβασεις προσεκτικα ολο το αρθρο που αναφερεται στο ανδροιδ.... Ειδικα οπου δεις "bootloader". Τωρα,σχετικα με τον εντοπισμο σφαλματων δεν ηξερα οτι μιλαμε για κλειδωμενο σε frp κινητο.... Τωρα που το διευκρινησες ,ναι ,δεν εχεις προσβαση..... Ή μηπως και να εχεις;;;;

Δημοσ.

Ok πάω πάσο. Μάλλον τζάμπα δούλευα σε σέρβις με κινητά 7 χρόνια. Δηλαδή βάσει αυτών που λες αν ξεκλειδώσει τον bootloader θα μπορέσει να ξεκλειδώσει το FRP. Επίσης στα Samsung είναι δύσκολο να αποκτήσεις πρόσβαση στον εντοπισμό σφαλμάτων με άλλον τρόπο αν είσαι αρχάριος χρήστης.

Επίσης για να βοηθήσουμε παραπάνω θα χρειαστούμε και το μοντέλο του κινητού arcadia

Δημοσ.

Sorry.... Ξεχασα το λινκ. Το εχασα τελειως.... Το παραθετω τωρα. https://blog.elcomsoft.com/2016/05/understanding-and-bypassing-reset-protection/

Ακριβώς ότι λέει και το άρθρο σου είπα και εγώ. 

while enabling OEM unlock allows someone to flash a different build of Android (or a custom ROM) that may not enforce factory reset protection (and thus making the phone usable to a thief), enabling this feature does not disable FRP by itself.

Με το ξεκλείδωμα του bootloader δεν απενεργοποιείται το FRP. 

Δημοσ.

Προσβαση στον εντοπισμο σφαλματων usb αποκτα οποιοσδηποτε... Κλικαροντας πολλαπλα την baseband στα περι τηλεφωνου...

..........................

.....Επίσης δεν μπορεί να ενεργοποιήσει τον εντοπισμό σφαλμάτων με τη μέθοδο που περιγράφεις εφόσον δεν έχει πρόσβαση στο μενού εξαιτίας του FRP.

Παιδιά σωστά...

δεν έχω πρόσβαση στις ρυθμίσεις της συσκευής, ώστε να ενεργοποιήσω τον εντοπισμό σφαλμάτων. Έτσι θα μπορούσα να συνδεθώ στο pc...και να κάνω κάτι από εκεί...

Συσκευή Huawei Mate 8, αν αυτό μπορεί να βοηθήσει

Δημοσ.

Παιδιά πριν λίγο έκανα μια ακόμα προσπάθεια 

και ω του θαύματος πέρασε τον έλεγχο!!!!

ανεξήγητο;;;;

20 ώρες περίπου έχουν περάσει

Δημοσ.

Παιδιά πριν λίγο έκανα μια ακόμα προσπάθεια 

και ω του θαύματος πέρασε τον έλεγχο!!!!

ανεξήγητο;;;;

20 ώρες περίπου έχουν περάσει

Το frp ειναι ΕΩΣ 72 ωρες
Δημοσ.

Το γραφω για πολλαπλη φορα.... Αν εχουμε ενα κινητο ανδροιδ και θελουμε να κανουμε χαρντ ριζετ, πριν το κανουμε θα πρεπει να αφαιρεσουμε το κλειδωμα οθονης(μοτιβο ή πιν) και (ή) τον λογαριασμο γμαιλ απο το τηλεφωνο.... Καλο ειναι ΚΑΙ τα δυο. Ειδ'αλλως,η γκουγκλ απο το ανδροιδ 5 και επειτα εχει βαλει ασφαλεια που ΑΝ υπαρχει γμαιλ στην συσκευη ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ με κλειδωμα οθονης , η συσκευη ειναι αχρηστη. Εκτος και εισαι ο κατοχος και ξερεις τον κωδικο ,αλλα και παλι θα περιμενεις εως 72 ωρες πριν εχεις προσβαση....

Αρα και να έχω κωδικό το κλειδώνει για 72 ώρες  . ή  εγώ είμαι χαζός ή εσύ κάτι δεν γράφεις σωστά.. και σου αναφέρω οτι έκανα το a3 hard reset με android 6 και έπαιξε κανονικά με τον κωδικό μου.. και είχε και gmail και κλείδωμα οθόνης

Θα προσπαθησω να στο εξηγησω οσο πιο πολυ γινεται.. Θα σε βοηθησουν και τα λινκς του φιλου Grim Ripper πιο πανω.... Απο ανδροιδ 5 και επειτα η google εχει προσθεσει ενα feature ασφαλειας στις συσκευες... Υποθετουμε οτι χανεις ή σου κλεβουν την συσκευη. Αν εχεις κωδικο ή μοτιβο οθονης,δεν μπορει να μπει στην συσκευη σου και να την χρησιμοποιησει. Θα αναγκαστει σε hard reset για να διαγραψει το κλειδωμα ή μοτιβο. Εκει τωρα μπαινει το gmail. Αν υπαρχει ΚΑΙ λογαριασμος gmail ταυτοχρονα με το κλειδωμα ή μοτιβο,ενεργοποιειται το frp και δεν σου επιτρεπει να ανοιξεις την συσκευη αν δεν βαλεις το gmail και τον κωδικο του που υπηρχαν πριν το hard reset. Αν θελησεις ποτε να πουλησεις μια συσκευη,πριν κανεις hard reset να σβησεις τα data σου,θα πρεπει να βγαλεις πρωτα μοτιβο και λογαριασμο gmail. Ειδαλλως ο αγοραστης δεν θα μπορει να την ανοιξει και θα σε τρελανει μεχρι να του δωσεις τα στοιχεια σου. Οι 72 ωρες αναμονης.... Ακομα και εσυ που εισαι ο κατοχος,αν προσφατα αλλαξες κωδικο gmail και προβεις σε hard reset, η google το εκλαμβανει σαν πιθανη απωλεια της συσκευης σου και προσπαθεια χακαρισματος του λογαριασμου,και ας δινεις τα σωστα στοιχεια,επειδη λιγο πριν το ριζετ υπηρξε αλλαγη και κωδικου. Ετσι,σου δινει 72 ωρες προθεσμια να δηλωσεις την απωλεια ,αν υπηρξε. Αν δεν δηλωθει κατι απο τον κατοχο της συσκευης και λογαριασμου,σε 72 ωρες ξεκλειδωνει.... Πιστευω τα ειπα οσο πιο αναλυτικα γινεται...

εδώ τα γράφεις σωστά....

τα λινκ εξηγούν πολύ καλά οτι αν έχεις το κωδικό δεν έχεις ΚΑΝΕΝΑ  θέμα...άρα η πρώτη σου απάντηση είναι άκυρη ...

Παρακάτω Αποσπασμα  απο το δεύτερο λινκ που προτείνεις...ξέρω κατι λίγα αγγλικά, λέει οτι αναγκάζονταν να μοιράζουν τους κωδικούς τους στα τηλέφωνα που έστελναν...γιατί ΑΝ!!!! αλλάζανε κωδικό θα κλείδωναν  για 72 ώρες ...άρα ο αρχικός κωδικός ισχύει και αναιρείτε για ακόμα μια φορά η πρώτη σου απάντηση (Με βάση αυτήν την απάντηση σου είπα για το χαζό και ανεύθυνο απο την Google ,δόξα το Θεο είμαι οκ με την τεχνολογία και κατάλαβα το λάθος σου)

We've been bitten by this ourselves. We ship phones all over North America and the U.K., and sometimes it's easy to forget about FRP when you wipe the data on a phone and stick it in a box. And yes, we end up having to share a password to get past the initial setup — you can't reset a protected phone for 72 hours after a password change, so "temporary" passwords aren't going to work. Never (and I mean never) reset a phone without turning FRP off during that 72 hour time period. There is nothing but heartache and pain at the bottom of that hole.

Διάβασε καλά το ποστ και όχι αποσπασματικά, γραφει εκεί ο άνθρωπος "Αν εχεις κωδικο ή μοτιβο οθονης" δηλαδή δεν μπορείς να το βάλεις πριν κάνεις reset

Λέμε, λέμε, γράφουμε, γράφουμε και τίποτα

Διάβασε την πρώτη παράθεση απο τον φίλο tsilitheo1  και πες μου ότι έχω άδικο να σκίσω τα πτυχία μου και να παραιτηθώ αύριο από την δουλειά μου...στην δεύτερη του απάντηση η οποία δεν έχει καμιά σχέση με την πρώτη τα γράφει πολύ σωστά (καλό θα είναι και εσύ να διαβάσεις πριν απαντήσεις) φιλικά πάντα

Δημοσ.

Να σας ευχαριστήσω κατ' αρχήν για τη βοήθεια και τον χρόνο σας :-D

Ωραίος. Τώρα να ξέρεις πριν από Reset αφαιρείς το mail.

Το πάθημα θα γίνει μάθημα!

Το frp ειναι ΕΩΣ 72 ωρες

Μπήκα από περιέργεια σε bootload mode και μου έδειξε:

Phone  locked

FRP     unlocked

είναι οκ;;;

Δημοσ.

Ακριβώς ότι λέει και το άρθρο σου είπα και εγώ. 

Με το ξεκλείδωμα του bootloader δεν απενεργοποιείται το FRP.

As you can see, in the land of Android factory reset protection is not an absolute. At very least, one can bypass it by unlocking bootloader and flashing a custom ROM.

Απο το ιδιο αρθρο... Ισως δεν το προσεξες.... Προσπαθω να σου εξηγησω οτι υπαρχει τροπος να παρακαμψεις το frp ξεκλειδωνοντας τον bootloader

Δημοσ.

Ναι σωστά στο έδειξε. Αναφέρει ότι o bootloader είναι κλειδωμένος, ενώ δεν έχεις FRP κλείδωμα. 

tsilitheo1

Μάλλον διαβάζεις όπως θες. Στην πρόταση που παραθέτεις το ζουμί δεν είναι ότι ξεκλειδώνεις τον bootloader αλλά ότι φλασάρεις custom Rom, το οποίο έχει ως προαπαιτούμενο να υπάρχει ξεκλείδωτος bootloader. 

Από εκεί και πέρα για ξεκλείδωμα FRP μέσω exploits που χρειάζονται ή όχι μηχάνημα ο bootloader δεν παίζει κανένα ρόλο. 

Θεωρώ λάθος να αναφέρεις σε τόσα ποστς ότι υπάρχει τρόπος να ξεκλειδώσεις το FRP αν έχεις ξεκλείδωτο bootloader διότι πολλές συσκευές δεν έχουν custom Rom, άρα λοιπόν δεν παρακάπτεις το FRP. 

Αυτό προσπαθώ να σου εξηγήσω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...