Προς το περιεχόμενο

Προιοντα κατα της τριχοπτωσης..

gia_nnis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ξεκίνησα να χρησιμοποιώ προοληπτικά σαμπουάν της apivita για την τριχόπτωση πριν καμιά δεκαετία, και το κάνω ακόμα.

Στα 33 μου τα μαλλιά μου είναι στην θέση τους.

Από άποψη κληρονομικότητας, το σόι του πατέρα μου όλοι καράφλες από τα 20, της μάνας μου κανένας.

Δεν ξέρω αν απλά ήμουν τυχερός και πήρα από το δεύτερο.

Παιζει ρολο και απο το σοι της μανας. Παλια υπηρχε η αποψη οτι μετραει περισσοτερο απο τη μερια της, αλλα τα τελευταια χρονια εχει καταρριφθει αυτο.

Εγω και απο τους δυο γονεις ειχα τα γονιδια οποτε ημουν καταδικασμενος :P

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Να απαντησω πανω κατω σε ολους. Αυτο με το εντερο το πιστευω και εγω. Οτι ξεκιναει απο εκει. Το θεμα ομως ποιο ειναι. Οτι την δερματιτιδα την εχω απο πολυ μικρος. Γυρω στην πρωτη γυμνασιου. Να κατεστρεψα το εντερο μου τοσο μικρος? Επισης, οταν λεω λιπη. Κρεμες γαλακτος βουτυρα κτλ κτλ. Τελος, καπου διαβασα, δεν ξεω αν αληθευει, οτι την ζημια στα γαλακτοκομικα την κανουν οι χημικες ορμονες που περιεχουν μεσα λογω οτι ειναι προιον εμποριου και οχι καθαρο απο το χωριο του παππου. Τα εχω κοψει ολα. Δυστυχως. Ψωμι, οτιδηποτε εχει γαλακτοκομικο, καφε, αλκοολ, αναψυκτικα και τα πιτογυρα, που τα εχω πιο πανω και απο την μανα μου :P.

Ειχα δει ενα παλικαρι στο youtube, rob stuart λεγεται που ανεβαζει πραγματα για δερματιτιδες. Ειναι αρρωστος vegan. Δεν γινεται ομως ρε φιλε να ζεις ετσι. Το θες το κρεατακι σου. Ειναι φουλ φρουτα λαχανικα και σπορους. Επισης λεει για το λευκο αλευρι, οτι ειναι θανατος. Με την εννοια οτι πλεον ειναι φουλ επεξεργασμενο και δεν ειναι οπως παλια. Προσπαθω να ισορροπησω το εντερο μου και να τρωω οσο πιο καθαρα μπορω.

Επισης δοκιμασα να κοψω τα σαμπουαν για κατι μηνες με καθαρο σαπουνι χειροποιητο. Παπαρια. Δεν πιστευω οτι ειναι τα σαμπουαν. Αν και αρκετοι λενε για μια ουσια το sodium laureth sulfate (που εχουν ΟΛΑ τα σαμπουαν του σουπερμαρκετ) οτι ισχωρει με τα χρονια μεσα στον οργανισμο και δημιουργει φλεγμονες στο ανοσοποιητικο. Ψιλοχαζομαρα μου ακουγεται, αλλα ποτε δεν ξερεις. Ειναι η ουσια που κανει τον αφρο.

Επισης ενα παλικαρι που μου προτεινε αν θελω να μου πει δερματολογο. Τους εχω σταματησει. ΠΙστευω οτι ειναι αχρηστοι σε καποια θεματα και απλα με διαφορα ματζουνια και στεροειδη σαμπουαν απλα σου καλυπτουν τα συμπωματα και οταν τα σταματησεις, παλι απο την αρχη.

γενικα δεν εχουμε ιδεα για τα μισα απ τα προιοντα που χρησιμοποιούμε τι ακριβως κανουν-δεν υπαρχει ερευνα ακομα. δε μπορεις να ξερεις τι τρως και από τι συνθήκες ερχεται, ξεκάθαρα. Αλλοι οργανισμοι είναι πιο ευαίσθητοι αλλοι λιγοτερο.
Σου προτεινα τη δερματολογο μου διοτι μου λεει στα ισα αν κατι γινεται η όχι. Εχω θηλακικη υπερκερατωση-μου ειπε ότι με πειραματα και κρεμες ισως και να γινει πιο συμπαθητικο, μου λεει όμως στη θεση σου απλα δε θα ασχολουμουν, πολύ κακο για το τιποτα.
Θεωρω σημαντικο να βρεις τροπο να ανακουφίζεσαι από τα συμπτώματα όταν αυτά σε ενοχλουν. Οσο για τα προιοντα που σου "καλυπτουν" τα συμπτώματα, αλλα το κανουν και αλλα οντως αντιμετωπιζουν το θεμα για οσο λαμβάνονται. Το να ξυπνήσεις μια μερα και να εχεις "ξεμπερδεψει" μου φαινεται ονειρικο στα περισσοτερα δερματικα.

^Mαλλιά έβγαλες ή όχι;Γιατί εδώ είναι το θέμα μας,μη τυχόν κόψουμε πιτόγυρα καφέδες κ.τ.λ και πάλι ''γυαλίζουμε'',τζάμπα κόπος και χαμένη απόλαυση :-D  :-D

Είχα τριχοφυΐα όταν χρησιμοποίησα Black Seed Oil (Έλαιο Νιγκέλας) για 2 μήνες κάθε μέρα, στον ένα μηνα επάνω ενεργοποιήθηκαν οι ρίζες, όχι όλες αλλά αρκετές, είμαι ευχαριστημενος με το αποτέλεσμα και δεν μου κόστισε και τίποτα.

https://www.wikiwand.com/el/%CE%9C%CE%B5%CE%BB%CE%AC%CE%BD%CE%B8%CE%B9%CE%BF%CE%BD_%CF%84%CE%BF_%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%BD

7GJ3VCb.png

Να απαντησω πανω κατω σε ολους. Αυτο με το εντερο το πιστευω και εγω. Οτι ξεκιναει απο εκει. Το θεμα ομως ποιο ειναι. Οτι την δερματιτιδα την εχω απο πολυ μικρος. Γυρω στην πρωτη γυμνασιου. Να κατεστρεψα το εντερο μου τοσο μικρος? Επισης, οταν λεω λιπη. Κρεμες γαλακτος βουτυρα κτλ κτλ. Τελος, καπου διαβασα, δεν ξεω αν αληθευει, οτι την ζημια στα γαλακτοκομικα την κανουν οι χημικες ορμονες που περιεχουν μεσα λογω οτι ειναι προιον εμποριου και οχι καθαρο απο το χωριο του παππου. Τα εχω κοψει ολα. Δυστυχως. Ψωμι, οτιδηποτε εχει γαλακτοκομικο, καφε, αλκοολ, αναψυκτικα και τα πιτογυρα, που τα εχω πιο πανω και απο την μανα μου :P.

Ειχα δει ενα παλικαρι στο youtube, rob stuart λεγεται που ανεβαζει πραγματα για δερματιτιδες. Ειναι αρρωστος vegan. Δεν γινεται ομως ρε φιλε να ζεις ετσι. Το θες το κρεατακι σου. Ειναι φουλ φρουτα λαχανικα και σπορους. Επισης λεει για το λευκο αλευρι, οτι ειναι θανατος. Με την εννοια οτι πλεον ειναι φουλ επεξεργασμενο και δεν ειναι οπως παλια. Προσπαθω να ισορροπησω το εντερο μου και να τρωω οσο πιο καθαρα μπορω.

Επισης δοκιμασα να κοψω τα σαμπουαν για κατι μηνες με καθαρο σαπουνι χειροποιητο. Παπαρια. Δεν πιστευω οτι ειναι τα σαμπουαν. Αν και αρκετοι λενε για μια ουσια το sodium laureth sulfate (που εχουν ΟΛΑ τα σαμπουαν του σουπερμαρκετ) οτι ισχωρει με τα χρονια μεσα στον οργανισμο και δημιουργει φλεγμονες στο ανοσοποιητικο. Ψιλοχαζομαρα μου ακουγεται, αλλα ποτε δεν ξερεις. Ειναι η ουσια που κανει τον αφρο.

Επισης ενα παλικαρι που μου προτεινε αν θελω να μου πει δερματολογο. Τους εχω σταματησει. ΠΙστευω οτι ειναι αχρηστοι σε καποια θεματα και απλα με διαφορα ματζουνια και στεροειδη σαμπουαν απλα σου καλυπτουν τα συμπωματα και οταν τα σταματησεις, παλι απο την αρχη.

Ασε τους φανατικους βιγκανς, ειναι αρρωστοι. Ο ανθρωπος ειναι πανφαγο ζωο και χρειαζεται μεχρι μια ηλικια τις πρωτεινες του κρεατος, ολα ειναι θεμα ποσοτητας και ποιοτητας. Δοκιμασε το Κεφίρ και ξεκινα να το καταναλωνεις φτιαχνοντας το μονος σου γιατι κανει θαυματα σε πολλες παθησεις του εντερου, καθαριζει χρονιες φλεγμονες και θεματα που υπαρχουν χωρις να τα γνωριζει κανεις. Θα σε βοηθησει στο δερματολογικο σου θεμα, δοκιμασε το.

• Like 1

Ξεκίνησα κι εγώ κεφίρ πριν λίγο καιρό... λένε στους 3 μήνες βλέπεις διαφορά σε πολλά πράγματα.

Οι βίγκανς ας λένε ό,τι θέλουν, πάντως ζωικές τροφές όπως μέλι, αυγά, γάλα κεφίρ είναι αναντικατάστατες και δεν υπάρχουν όμοια φυτικά υποκατάστατα, ούτε σε ποιότητα, ούτε σε κόστος.

Ξεκίνησα κι εγώ κεφίρ πριν λίγο καιρό... λένε στους 3 μήνες βλέπεις διαφορά σε πολλά πράγματα.

Οι βίγκανς ας λένε ό,τι θέλουν, πάντως ζωικές τροφές όπως μέλι, αυγά, γάλα κεφίρ είναι αναντικατάστατες και δεν υπάρχουν όμοια φυτικά υποκατάστατα, ούτε σε ποιότητα, ούτε σε κόστος.

Επινα για 6 μηνες συνεχεια από μισο μεχρι και 1 λιτρο την ημερα, υπερβολικη ποσοτητα γιατι το Κεφιρ σε τετοια μεγαλη ποσοτητα προκαλει δυσκοιλιοτητα, πρεπει να πινεις νερο μετα το κεφιρ γιατι καθαριζει τον εντερικο σωληνα και απο τα υγρα και αφυδατωνει τα κοπρανα, ειδα μεγαλη βελτιωση στα θεματα που με απασχολουσαν οπως το IBS ευερεθιστο εντερο που με ταλαιπωρουσε για χρονια, ειναι ενα πολυ δυνατο φυσικο "φαρμακο" που ξεκιναει κατα της καταθλιψης και φτανει μεχρι να ενεργοποιει το ανοσοποιητικο συστημα, μακροχρονιοι χρηστες κεφιρ δεν αρρωσταινουν ευκολα με εποχικες ιωσεις, εχουν χτισει γερο ανοσοποιητικο, το οποιο ρυθμιζεται απο το εντερο για οσους δεν το γνωριζουν και συμφωνα παντα με τις τελευταιες ιατρικες ερευνες. Εν ολιγης ειχα καλυτερη ψυχολογικη διαθεση ολα, αυξημενη ενεργεια, τεραστια βελτιωση του θεματος μου πλεον δεν εχω κανενα συμπτωμα, καλυτερη χωνεψη και αλλα πολλα. Ειμαι οπαδος του φυσικου προιοντος σαν το τελειο αντικαταστατο του γαλακτος και το τελειο συμπληρωμα διατροφης διοτι περιεχει ωμη πρωτεινη ορου γαλακτος, σε συνδιασμο με 1-2 ωμους κροκους αυγων shake στο ποτηρι, ειναι ενας διατροφικος "δυναμιτης" ενεργειας, το προτεινω ευκολα σε ολους.

• Like 1

Οκ θα το δοκιμασω κ γω. Το κουφό τώρα. Είμαι μελισσοκόμος και δεν μπορω να φάω μέλι. Είμαι αλλεργικος χαχα. Μάλλον με πειράζει κάποιο ένζυμο μέσα. Επίσης και τα αυγα

• Like 1

Οκ θα το δοκιμασω κ γω. Το κουφό τώρα. Είμαι μελισσοκόμος και δεν μπορω να φάω μέλι. Είμαι αλλεργικος χαχα. Μάλλον με πειράζει κάποιο ένζυμο μέσα. Επίσης και τα αυγα

Εχεις αρκετα συμπτωματα διατροφικου θεματος με το εντερο...πριν γινω καλα απο το Κεφιρ, τα αυγα, το ασπραδι συγκεκριμενα στα τηγανιτα αυγα, το μελι, οι τηγανιτες πατατες και η φετα τυρι με πηγαιναν βεντουζα...ειναι red alert τροφες για το συνδρομο ευερεθιστου εντερου και απαγορευονται δια ροπαλου.

Εχεις αρκετα συμπτωματα διατροφικου θεματος με το εντερο...πριν γινω καλα απο το Κεφιρ, τα αυγα, το ασπραδι συγκεκριμενα στα τηγανιτα αυγα, το μελι, οι τηγανιτες πατατες και η φετα τυρι με πηγαιναν βεντουζα...ειναι red alert τροφες για το συνδρομο ευερεθιστου εντερου και απαγορευονται δια ροπαλου.

Εννοείς ότι πλέον τρως τηγανητές πατάτες χωρίς πρόβλημα; Εννοώ δεν είναι ότι πιο υγιεινό, ασχέτως κεφίρ...

Εννοείς ότι πλέον τρως τηγανιτές πατάτες χωρίς πρόβλημα; Εννοώ δεν είναι ότι πιο υγιεινό, ασχέτως κεφίρ...

Μπορω να τις καταναλωσω διχως τα συμπτωματα που ειχα παλιοτερα οταν υπεφερα απο IBS, δεν τις επιλεγω ομως ουτως η αλλως, μονον βραστη η στον φουρνο.

• Like 1

Μάλιστα. Το κεφίρ δεν χρειάζεται να το καταναλώνουμε δια βίου; Τουλάχιστον αυτό διάβασα για τους λαούς του Καυκάσου...

Αν το διακόψω μετά από κανά 6μηνο, θα πάνε τσάμπα και οι σπόροι.

Παρα πολύ ενδιαφέρον κ ευχαριστώ. Αρα παιζει να είναι κ εκεί ο ένοχος τοσα χρόνια. Ερώτηση. Αυτό δεν μπορεί να στο δει κάποιος γιατρός; υπάρχει εξέταση; αν εχεις διατροφικά προβλήματα στο εντερο

Μάλιστα. Το κεφίρ δεν χρειάζεται να το καταναλώνουμε δια βίου; Τουλάχιστον αυτό διάβασα για τους λαούς του Καυκάσου...

Αν το διακόψω μετά από κανά 6μηνο, θα πάνε τσάμπα και οι σπόροι.

Εγω το σταματησα μετα απο 6 μηνες καθημερινης χρησης με μεγαλες ποσοτητες λογω καλοκαιριου που ειναι ποιο απαιτητικο να το συντηρησεις αλλα θα το ξανααρχισω. Σκεφτομαι να το καταναλωνω ανα 6 μηνες, φθινοπωρο,χειμωνα και μετα παυση.

Παρα πολύ ενδιαφέρον κ ευχαριστώ. Αρα παιζει να είναι κ εκεί ο ένοχος τοσα χρόνια. Ερώτηση. Αυτό δεν μπορεί να στο δει κάποιος γιατρός; υπάρχει εξέταση; αν εχεις διατροφικά προβλήματα στο εντερο

Να πας σε γαστρεντερολογο και να κανεις οτι εξετασεις προβλεπονται, συνηθως ανεξειας καποιων τροφιμων και ενα τεστ αναπνοης, μπορει να υπαρχουν και αλλα, οι γαστρεντερολογοι προτεινουν συνηθως γιαουρτια και καψουλες σαν προβιοτικα και κατι laxatives, τα οποια δεν εχουν ουδεμια σχεση με το Κεφιρ το οποιο ειναι ο βασιλιας των προβιοτικων στην φυση. Προσωπικα απευθηνθηκα πρωτα σε αυτους, αλλα την λυση στο προβλημα μου την βρηκα και την εφαρμοσα μονος μου.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...