7beast Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Καλησπέρα σε όλους καταρχήν. Έχω δώσει το wifi στην γειτόνισα μου αλλά παρατήρησα οτι οι άγνωστες συνδεδεμένες συσκευές στο wifi μου είναι 4 ενώ θα έπρεπε να ήταν 1 - 2 το πολύ οπότε σίγουρα τον έδωσε και σε άλλους στην πολυκατοικία χωρίς να μου το πει η να μου ζητήσει την άδεια. Προσπαθώ τώρα να μπλοκάρω για αρχή το δικό μου κινητό απο το wifi αλλά δεν τα καταφέρνω. Βάζω σωστά την Mac Address , το όνομα βάζω της συσκεύης , το type το αφήνω Routing , και το πρωτόκολο το αφήνω any όμως αφού πατάω Apply , το κινητό μου συνεχίζει να έχει σύνδεση. Ξέρει κάποιος τι άλλο πρέπει να κάνω; Να πω οτι όπως είμαι στην αρχική της 192.168.1.1 , πατάω FireWall και μετά Filter Criteria και εκεί έχω ενεργοποιήσει το Mac Filter με Mode : Black List.
realizer Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Reboot εκανες μετα την εφαρμογη του κανονα/κανονων? Επισης σε αλλα routers η MAC πρεπει να δηλωνεται με ανω-κατω τελεια ενδιαμεσα και σε αλλα με παυλες... AA:BB:CC:DD:EE:FF AA-BB-CC-DD-EE-FF Για δες μηπως ειναι αυτο. Αν θες, ανεβασε καμια photo απο τις ρυθμισεις του router για το MAC filtering, ισως βοηθησει. Αν τελικα δεις οτι το block δουλευει, καλυτερα να παιξεις με white list και να βαλεις μονο τις MAC που θελεις να εχουν προσβαση. Υποψιν οτι το MAC filtering ειναι αστειο να παρακαμφθει απο καποιον που εχει λιγο περισσοτερες γνωσεις απο τον μεσο χρηστη.
7beast Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Reboot εκανες μετα την εφαρμογη του κανονα/κανονων? Επισης σε αλλα routers η MAC πρεπει να δηλωνεται με ανω-κατω τελεια ενδιαμεσα και σε αλλα με παυλες... AA:BB:CC:DD:EE:FF AA-BB-CC-DD-EE-FF Για δες μηπως ειναι αυτο. Αν θες, ανεβασε καμια photo απο τις ρυθμισεις του router για το MAC filtering, ισως βοηθησει. Αν τελικα δεις οτι το block δουλευει, καλυτερα να παιξεις με white list και να βαλεις μονο τις MAC που θελεις να εχουν προσβαση. Υποψιν οτι το MAC filtering ειναι αστειο να παρακαμφθει απο καποιον που εχει λιγο περισσοτερες γνωσεις απο τον μεσο χρηστη. Θα δοκιμάσω με reboot και θα ενημερώσω. Ορίστε μια εικόνα: Δοκίμασα και με reboot αλλά συνεχίζω να έχω κανονικά σύνδεση στο wifi και μπαίνω κανονικά σε όποια σελίδα θέλω.. Μήπως πρέπει να ρυθμίσω κάτι άλλο;
realizer Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Απ'οτι βλεπω, εχει βαλει μονο του τις ανω-κατω τελειες, οποτε δεν ειναι αυτο που εγραψα πριν. To "type" τι αλλες επιλογες δινει?
7beast Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Απ'οτι βλεπω, εχει βαλει μονο του τις ανω-κατω τελειες, οποτε δεν ειναι αυτο που εγραψα πριν. To "type" τι αλλες επιλογες δινει? Rooting,Bridge και Rooting and Bridge.
realizer Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Κατι αλλαξες, τωρα δεν βλεπω την ιδια εικονα με πριν... anyway, δεν εχω ξαναδει επιλογες με τυπο "Rooting,Bridge και Rooting and Bridge", περιμενε να το δει ισως καποιος που εχει το ιδιο router ή που να εχει καμια αλλη ιδεα. Το προφανες ειναι να δοκιμασεις και τις αλλες επιλογες στο type... Edit: Δεν κοιτας και για κανα πιο νεο firmware (αν υπαρχει)?
7beast Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Κατι αλλαξες, τωρα δεν βλεπω την ιδια εικονα με πριν... anyway, δεν εχω ξαναδει επιλογες με τυπο "Rooting,Bridge και Rooting and Bridge", περιμενε να το δει ισως καποιος που εχει το ιδιο router ή που να εχει καμια αλλη ιδεα. Το προφανες ειναι να δοκιμασεις και τις αλλες επιλογες στο type... Θα το δοκιμάσω το πρωί και θα επανέλθω. Αλλά διαλέγοντας τώρα να δω τι επιλογές θα έχω αν αλλάξει την ρύθμιση του Type μου βγάζει Source & Destination Mac Address. Αυτό ούτε που κατάλαβα τι πρέπει να γράψω.. Ας βρεθεί κάποιος μπας και κάνουμε δουλειά Κατι αλλαξες, τωρα δεν βλεπω την ιδια εικονα με πριν... anyway, δεν εχω ξαναδει επιλογες με τυπο "Rooting,Bridge και Rooting and Bridge", περιμενε να το δει ισως καποιος που εχει το ιδιο router ή που να εχει καμια αλλη ιδεα. Το προφανες ειναι να δοκιμασεις και τις αλλες επιλογες στο type... Edit: Δεν κοιτας και για κανα πιο νεο firmware (αν υπαρχει)? Υπάρχει και νεο Firmware το οποίο το βρήκα. Συνεχίζω το πρωί και επανέρχομαι. Περιμένα να κάνει αυτόματα ενημερώσεις αλλά απ'ότι φαίνεται όχι.
realizer Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Οπου βλεπεις να απαιτουνται "source και destination", δεν ειναι αυτη η σωστη επιλογη. Στο MAC filter, μονο την MAC συμπληρωνεις και ειτε την βαζεις σε black list ειτε σε white list. Κανε firmware update και τα ξαναλεμε. 1
7beast Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Οπου βλεπεις να απαιτουνται "source και destination", δεν ειναι αυτη η σωστη επιλογη. Στο MAC filter, μονο την MAC συμπληρωνεις και ειτε την βαζεις σε black list ειτε σε white list. Κανε firmware update και τα ξαναλεμε. Καλημέρα, έκανα και ενημέρωση αλλά τίποτα.. Το δοκίμασα και με white list αλλα δεν έγινε τίποτα.
realizer Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Τοτε απλα δεν δουλευει. Δεν παιρνεις ενα τηλεφωνο στο support να δεις τι θα σου πουνε? Το τηλεφωνο εχεις μονο? Δεν εχεις προχειρο κανα wifi ανταπτορα να δοκιμασεις?
7beast Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Τελικά για να μπλοκάρω κάποιον έπρεπε να πάω στα παρακάτω με σειρά: 1) Local Network (Πάνω στο μενού το βρίσκουμε) 2) WLAN (Στα αριστερά) 3) Διαλέγουμε WLAN Advanced ( στα δεξιά κάτω απο το μενού ) 4) Μετά στο SSID 1 ενεργοποιούμε το Black List ( για να μπλοκάρουμε όποιον θέλουμε) 5) Πατάμε στο " Access Control-Rule Configuration. 6) Μετά Add item , βάζουμε ενα όνομα να ξέρουμε ποιον μπλοκάραμε και την Mac Address του. Αυτά έκανα εγώ και δουλεύει μια χαρά. Το δοκίμασα σε 3 δικές μου συσκευές. 4 1
realizer Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Καλα εκανες και τα εγραψες ωστε να βοηθηθει ο επομενος. Και... οπως σου εγραψα και πριν, καλυτερα να παιξεις με white list και να βαλεις μονο τις συσκευες που εμπιστευεσαι. 1
johnmegarythmos Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 καλημερα εγω στην θεση σου θα εκανα το απλο οριζω ποσοι χρηστες wifi θα μπαινουνε! δηλαδη βαζω μεχρι ποσα ατομα θα συνδεθουνε στο ρουτερ μου μεσω wifi πχ ξερω οτι εχω το δικο μου wifi του κινητου το λαπτοπ και εχω δωσει τον κωδικο σε 1 γειτονα , αρα συνολο 3 συσκευες οποτε βαζω στο ρουτερ maxclients 3 και οποια συσκευη θελει να συνδεθει παραπανω απο 4 συσκευες θα τρωει πορτα ,.το κακο ειναι οτι αμα λειπεις απο σπιτι υπαρχουνε 2 κενες θεσεις το λαπτοπ και του κινητου τοτε θα μπορεσουνε να μπουνε μεχρι 2 ατομα! επισης μια αλλη λυση ειναι να το γυριζεις στο 1 οταν φευγεις απο το σπιτι ετσι ωστε να μην μπορει να μπει παραπανω απο μια συσκευη στο wifi σου! τελος σιγουρα το white list βολευει οπως σου λενε αλλα δεν ξερεις στα σιγουρα την mac andress! που μπαινει ο γειτονας! επισης εγω θα εκανα επισης το εξης θα οριζα 2 wifi δικτυα να εκπεμπουνε ενα που θα ειναι το 2 που θα το ειχα για τον γειτονα και ανιχνευσιμο και το ssid που εκπεμπει ηδη το ρουτερ θα το εκανα κρυφο! ετσι ωστε να εμπαινα εγω μονο το δικο μου wifi! Επισης υπαρχει ρουτερ για bandwith control για να ορισεις ποσο ταχυτητα θα μπορουνε να χρησιμοποιουνε οι συσκευες που συνδεονται επανω , εαν παρεις το tip link wr 740n , βαζεις την mac και οριζεις την ταχυτητα δες το βιντεο εδω .
Partalious Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Χαίρετε...θα ήθελα να προχωρήσω λίγο παρακάτω την κουβέντα. 1) Η white list του router πόσες mac χωράει, 1-32 όπως γράφει στο ssid 1;Κι αν ναι,μπορεί αυτός ο αριθμός να αυξηθεί με κάποιο τρόπο; 2) Η παρουσία repeater στο χώρο που αναμεταδίδει το wifi,επηρεάζει ή απλά θα αντιγράψει και θα αναμεταδώσει τις πληροφορίες-ρυθμίσεις του router; Ευχαριστώ.
giodoul Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Μια καλη λύση,εφοσον δεν ξερεις την MAC address του ειναι να αλλάξεις τον κωδικο και όταν βρεις τον γειτονα ή έρθει αυτός σε σενα να του πεις οτι εκανε και καλα reboot το router στις εργοστασιακές και δωσε του τον νεο κωδικό.Θα μπορουσες να του ζητησεις να δεις και το MAC address του κιολας,ολοκληρο ιντερνετ του δινεις,ωστε να ξερεις πιο ειναι δικό του.Μετα πας στο μενου MAC Filter,το ενεργοποιείς και περνας μονο τα MAC Addresses που θες.Του δινεις και τον κωδικό γιατι ειναι καταρχην η προφαση για να μαθεις τη φυσική του διευθυνση και κατα δευτερον ούτως ή άλλως χρειάζεται για την πρώτη σύνδεση στο ανανεωμένο δίκτυο σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα