Προς το περιεχόμενο

Υπαρχει τροπος να βρεις αν ενα αυτοκινητο εχει ΤΡΑΚΑΡΕΙ ;

sam75

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Βλεπω κατι εργαλεια που μετρανε παχος μπογιας κλπ.

Κι ερωτω εγω ο αφελης: Αν ενα αμαξι εχει (ξανα)βαφτει σημαινει οτι εχει τρακαρει;

Αλλα και παλι. Πχ εμενα μου σπασαν πισω προφυλακτηρα ενω το ειχα παρκαρισμενο. Προφανως αυτο το εργαλειο αν μετρησει τον προφυλακτηρα μου θα βγαζει οτι ναναι τιμες. Αυτο σημαινει οτι το αμαξι ειναι "τρακαρισμενο";

μετράνε πάχος μπογιάς και ύπαρξη σιδεροστοκου

αν έχεις βάλει μαμά προφυλακτήρα δεν θα βγάλει ότι ναναι τιμές..

αν έχεις απλά γρατζουνίσει κάπου και το έχεις περάσει με ειδικό μαρκαδόρο ή έκανες ενα μικρό βαψιματάκι γυάλισματάκι σε φαναρτζή η διαφορά στην τιμή θα ειναι μικρή και τοπική.

Δεν κοιτάς μόνο τις τιμές ερμηνεύεις με το μυαλό σου και το αποτέλεσμα (κοίτα που θα γίνω απο το πουθενά ειδικός στα μεταχειρισμένα :P )

επίσης ένα άλλο που διάβασα ειναι ότι μετά απο μετωπικό ή πλαγιομετωπικό τρακάρισμα το αυτοκίνητο χάνει έως το 75% της ακαμψίας τους και ας έχει επισκευαστεί

• Like 3
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

^

Οχι δεν σημαίνει οτι εχει τρακαρει, αλλα θα παρει ξανα βαμμένο αυτοκινητο?

Βεβαια εξαρτάτε τι ξαχνεις, αν ξαχνεις για 2-3 χιλιαρικα το τρακάρισμα ειναι σιγουρο, εστω και μικρο(εκτος πολυ λιγων περιπτώσεων)

Δηλαδη και τι να λεει το ιντερνετ, χτύπησε στην κολωνα και το έφτιαξε στην καλλιθεα στον κυριο γιωργο

Καλο το ιντερνετ αλλα εδω δεν παιζει μπαλα

Ουτε αυτο παιζει γιατι μπορει να το στουκαρες μονος σου

Ναι σωστο απλα ειχα την απορια πως προκειται να το βρει αυτος.

^

Βεβαια εξαρτάτε τι ξαχνεις, αν ξαχνεις για 2-3 χιλιαρικα το τρακάρισμα ειναι σιγουρο, εστω και μικρο(εκτος πολυ λιγων περιπτώσεων)

Μα και το δικο μου που το πηρα καινουριο 15 χιλ.  μετα απο ενα μηνα με τρακαρε ενας παρκαρισμενο , δεν σημαινει οτι το τρακαρα .

Εγω τρακα θεωρω να πηγαινεις τουλαχιστον με 40-50 , εκτος αν ειναι παρκαρισμενο και πεσει ο αλλος πανω του και στο λιωσει ,εκει παει για πεταμα λογικα.

• Like 1

δεν ξερω αν βοηθαει αλλα ενα εμπειρο ματι μπορει να κοιταξει το καπο και να καταλαβει εαν εχει τρακαρει στο παρελθόν, γιατί λενε οτι οσο καλος και να ειναι ο φαναρτζης δεν μπορει να κανει τα κενα αριστερα κ δεξιά του καπό 100% ισα

• Like 2

Μα και το δικο μου που το πηρα καινουριο 15 χιλ.  μετα απο ενα μηνα με τρακαρε ενας παρκαρισμενο , δεν σημαινει οτι το τρακαρα .

Εγω τρακα θεωρω να πηγαινεις τουλαχιστον με 40-50 , εκτος αν ειναι παρκαρισμενο και πεσει ο αλλος πανω του και στο λιωσει ,εκει παει για πεταμα λογικα.

To τρακαρες σε τρακαραν δεν με νοιαζει, το θεμα ειναι να βρω εγω αν το εχεις τρακάρει, αυτο ρωταει ο st

• Like 1

Ή το εργαλείο που μετράει το πάχος της μπογιάς έτσι καταλαβαίνεις πολλά.

Δεν θυμάμαι τωρα πως το λένε.

Σε αρκετά νέα αυτοκίνητα λένε στο manual να μην λαμβάνεται υπόψιν το πάχος της μπογιάς γιατί μπορεί να διαφέρει παρα πολυ και μάλιστα λένε και μετρήσεις από σημείο σε σημείο.

Από την άλλη, εκτός από τις ασφαλιστικές εταιρίες με λίγο ψάξιμο στις ενώσεις είναι εύκολο να δεις αν έχει τρακαρει.

• Like 2

μαλλον το εγραψα λαθος...στο ιντερνετ να χτυπησω πινακιδα και να βρω στοιχεια αυτοκινητου εννοω..

Δεν παίζει αυτό.

δεν ξερω αν βοηθαει αλλα ενα εμπειρο ματι μπορει να κοιταξει το καπο και να καταλαβει εαν εχει τρακαρει στο παρελθόν, γιατί λενε οτι οσο καλος και να ειναι ο φαναρτζης δεν μπορει να κανει τα κενα αριστερα κ δεξιά του καπό 100% ισα

φίλος ειχε παρκάρει auris 1600 τού 15 κοντά  σέ γυμνάσιο , 2 αληταράδες κάθισαν πάνω στό καπό στήν αριστερή πλευρά κ οι 2 μέ αποτέλεσμα νά εχει στραβώσει κ νά μήν ερχεται μέ τίποτα στά ισια του πήγε  σέ 4-5  φαναρτζήδες  κ στήν toyota  κ ολοι τού ειπαν καινούργιο καπό βάψιμο τοποθέτηση κλπ κοντά στά 600 euro ,κ τό αμάξι δέν εχει  πουθενά γρατζουνιά (μπαίνει σέ κλειστό γκαράζ ) ,αντε τώρα νά πιστέψει ο  υποψήφιος  αγοραστής (αν τό πούλαγε) οτι τό καπό εγινε ετσι από τόν @ώλο τών 2 αλητών κ οχι από τρακάρισμα, (τούς τύπους τούς ειδε κ τούς κυνήγησε  αλλά ευτυχώς τού ξέφυγαν γιατί θά ηταν σίγουρα φυλακή  αυτός σήμερα κ ο 1 η και οι 2  από τούς αλητάμπουρες  στόν αλλο κόσμο......

Οι ασφαλιστες μπορουν να δουν αν ποσες φορες εχει τρακαρει ενα αυτοκινητο. Αν εχεις καποιο γνωστο που να δουλυει σε ασφαλιστικο γραφειο ρωτα τον. Αλλιώς δεν ξερω :P

πάντως είναι και μερικοί αγοραστές που δε παίζονται με τίποτα.

θέλουν να αγοράσουν μεταχειρισμένο αυτοκινητό και έχουν απαιτήσεις χειρότερες από το να αγόραζαν καινούργιο.

έχει μια γρατσουνιά εδώ, λίγη σκόνη εκεί, ένα βαθουλωματάκι πιο πέρα.

και μιλάμε τώρα για αυτοκίνητα 10ετίας.

ε κάτι θα έχει δε μπορεί, αλλιώς όποιος θέλει ας πάρει καινουργιο

τέτοιες απαιτήσεις είχε ένας γνωστός μου

• Like 5

Οι ασφαλιστες μπορουν να δουν αν ποσες φορες εχει τρακαρει ενα αυτοκινητο. Αν εχεις καποιο γνωστο που να δουλυει σε ασφαλιστικο γραφειο ρωτα τον. Αλλιώς δεν ξερω :P

διευκρινηση που ισχύει και στο δικο μου μυνημα: τα ατυχηματα φαινονται εφόσον υπηρξε φιλικος διακανονισμός (επικοινωνία κοινως μεταξύ των εταιρειών). Δεν ανηκουν όλες οι εταιρείες στο συστημα αυτό.

Επισης αν καρφώθηκε μονος του στην μαντρα ο προηγούμενος πάλι δεν θα φανει το ατυχημα. Σε εμενα π.χ. εριξε ("της επεσε") μια κωλόγρια γλάστρα απο το μπαλκονι πανω στο καπω (ζει ακομα η γρια ολως παραδόξως). Δε φάνηκε πουθενα αυτό ωστόσο το δικο μου το καπω εφαγε στοκο και βαφη στην ακρη του...

• Like 1

Σπας τις πινακιδες, πας βγαζεις καινουργιες και δεν βρισκεις τιποτα. Απο αθηνα αν ειναι το αμαξι και το πας Θεσσαλονίκη, με αυτον τον τροπο θα χεις νεες πινακιδες θεσσαλονικης

^

Γιατι οχι; Αν το χρωμα εχει ξεθωριασει και ο ιδιοκτητης του το ειχε στην πενα και το εβαψε, δεν μπορω να δω το λογο για να απορριψω την αγορα του.

Ουτε φυσικα αν βρω μια πορτα/φτερο/προφυλακτηρα ξαναβαμμενα μπορω να διαπιστωσω το μεγεθος της ζημιας που προηγηθηκε. Μπορει να ηταν απλα ενα γδαρσιμο, μπορει ομως να ηταν και γερη τρακα. Αυτο που λεω ειναι οτι ουσιαστικο το εργαλειο αυτο δεν βοηθα ιδιαιτερα για να καταλαβουμε αν και τι τρακα εχει προηγηθει.

Δειχνει απλα αν καποια σημεια του αμαξιου (η ολο) ξαναβαφτηκαν απο τον ιδιοκτητη του. ΠΟυ αυτο δεν οδηγει στο συμπερασμα οτι ειναι τρακαρισμενο με την ενοια της ζημιας σε σασι/κινητηρα/ψυγεια κλπ

• Like 2

Μην κολλάτε τόσο αν το αμάξι είναι χτυπημένο .. προφανώς δεν μιλάμε για σοβαρή ζημιά , το θέμα είναι αν είναι σωστά συντηρημένο .

• Like 3

Μην ενδιαφέρεστε αν έχει ξαναβαφτεί ένα αυτοκίνητο. Τι έγινε αν έφτιαξε ο άλλος 2 γρατσουνιές, ή αν στόκαρε κι έβαψε τον προφυλακτήρα που τσαλάκωσε σε κολωνάκι στο ξεπαρκάρισμα; Το αμάξι συνεχίζει να λειτουργεί το ίδιο καλά, ενώ και οπτικά θα είναι εξαιρετικό. Ποιο το πρόβλημα λοιπόν;

Αυτό που πρέπει να ελέγξετε, είναι αν έχει "πάρει σασί" (δηλαδή κανονικό τρακάρισμα, σοβαρό) όπως χαρακτηριστικά λέμε. Αυτό θα το δει φαναρτζής που να κάνει καλίμπρα. Εάν έχει τέτοιο χτύπημα, ούτε η οδηγική συμπεριφορά θα είναι σωστή, αλλά και το αμάξι θα είναι πιο επικίνδυνο σε επόμενο ατύχημα.

Ασχοληθείτε με την ασφάλειά σας, όχι με το αν ο άλλος έβαψε τις γρατσουνιές απ' τα πετραδάκια στο δρόμο.

• Like 3
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...