Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το σύστημα του αδερφού μου, με 7χ64 μέχρι πριν λίγους μήνες, μετά την αναβάθμιση σε 10ρια (είτε πάτησε accept στο σχετικό prompt είτε έγινε αυτόματα) τότε, άρχισε τις μπλε οθόνες ελάχιστο καιρό μετά.

Δεν είχε σημασία το είδος της εργασίας, το φορτίο ή οτιδήποτε, όποτε θυμόταν, πετούσε BSOD.

Με τα πολλά, έκανα κι ένα clean install των 10, το οποίο αρχικά βελτίωσε τα πράγματα, αλλά μετά από λίγο καιρό (10-15 ημέρες) ξεκίνησε τα ίδια με όλο και μεγαλύτερη συχνότητα.

Το σύστημα το έστησα ο ίδιος, κάθε οδηγός ήταν ενημερωμένος από όσο μπορώ να ξέρω, δεν είχε κανένα o/c ή αλλαγή στις default ρυθμίσεις του h/w.

Για προληπτικούς λόγους είχε μόνο αλλαχτεί ένα usb wifi dongle, αφού συχνά-πυκνά το "έχανε" το σύστημα ακόμα και στα 7ρια, αλλά χωρίς κολλήματα κλπ.

Σήμερα, πήγα για την καθιερωμένη "συντήρηση" επειδή μου ανέφερε πως πάλι κολλούσε συνέχεια.

Αδύνατο να λειτουργήσει...με το που γινόταν το login, μπλε οθόνη, διαφορετικό κάθε φορά μήνυμα, επανεκκίνηση, τα ίδια.

Το έβαλα να κάνει reset στα 10, δεν κατάφερε καν να το τελειώσει (πάλι τα ίδια).

Με τα πολλά, αποφάσισα format κι επιστροφή στα 7.

Τίποτα! Στην 1η προσπάθεια μήνυμα πως δεν μπορεί να εγκαταστήσει κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα/αρχείο.

Στην 2η, απλά μια κλασσική μπλε οθόνη των 7 και όλο το σύστημα παγωμένο.

Αλλάζω τώρα το iso, μήπως φταίει το dvd που ήταν γραμμένο (να είχε "χαλάσει"), αλλά δεν νομίζω.

Ποιά βήματα μου συστήνετε για να ελέγξω κάθε κομμάτι του h/w?

Το μηχάνημα λειτουργούσε απροβλημάτιστα μέχρι την αναβάθμιση σε 10, ακόμα και σε πολύωρο BF4 κάποιες φορές.

Σύνθεση:

MSI 790FX-GD70, Phenom955, 4x2GB OCZ@1600, Gigabyte270X, CorsairHX520w, CaviarBlue500GB (νομίζω, το μοντέλο), μία combo USB3/SATA3 PCI-X κάρτα, ASUSDVD-RW sata, 5 fans (4 στα pin της μητρικής, ένα σε molex).

Aν δεν γίνει κάτι με το νέο iso, θα ξηλώσω τα πάντα τις επόμενες ημέρες και θα πάμε βήμα-βήμα.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Τα συμπτώματα φωνάζουν σκληρο δισκο. Μην σου πω τσιριζουν! Βγαζεις λοιπον τον σκληρο και τον τσεκαρεις σε αλλο pc με hdd sentinel η στο ιδιο το pc με bootable hirens dvd/usb

• Like 7
Δημοσ.

Το να αλλάξεις λειτουργικό σύστημα το σκέφτηκες? :P

Είχε 7 και λειτουργούσε.

Χάλασε, μετά τα 10, είτε με αναβάθμιση, είτε με clean install.

Στην προσπάθεια εγκατάστασης 7, πέταξε μούτζα.

Να βάλω ΧΡ, λες?

Τέλος πάντων...νέα εγκατάσταση από στικάκι με άλλο iso λειτούργησε και τώρα περιμένω το Windows Update.

Σε 2-3 ώρες θα πρέπει να έχει τελειώσει.

Θα δούμε μετά τα υπόλοιπα.

@WalkerSW: Κι εγώ το δίσκο "φοβάμαι", τα έχει τα χρονάκια του.

Αν ξεκινήσει τα ίδια, είναι το επόμενο βήμα.

Δημοσ.

Κάνει τις αναβαθμίσεις τώρα, περιμένω να τελειώσουν.

Άσε που τόσες ώρες που θα πάρει, μπορεί κάλλιστα να "χτυπήσει" πάλι οπότε θα έχω μια ακόμα καλύτερη ιδέα.

Αν παρ'ελπίδα λειτουργήσουν όλα με τα 7ρια (χλωμό έως ψόφιο, αλλά λέμε), να κοιτάζω προς βαρβάτη ασυμβατότητα υλικού?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν εννοείς στο HD Sentinel, 100% και στα δύο.

Ο υπολογιστής συνεχίζει να λειτουργεί, απλά ακόμα δεν προχωράνε οι ενημερώσεις.

Φταίω, ο μπούφος, γιατί είχα ξεχάσει το power plan@default (balanced) και στα 20' κοιμήθηκε το σύστημα, έκλεισε ο δίσκος και οι USB, αλλά και τώρα, 3 ώρες μετά σε performance, συνεχίζει να είναι στην αναζήτηση.

Ok, το iso είναι απο Φλεβάρη του 14, αλλά τόσο πια?

Πάντως, λειτουργεί.

Πέρασα πριν και οδηγούς μητρικής και gpu, αφού θα ξεκινούσα πάλι τη διαδικασία του WinUpd, έκανα και την επανεκκίνησή μου, κατέβασα και έτρεξα παράλληλα και το Hd Sentinel, κανένα πρόβλημα.

edit:

Δυστυχώς, λειτουργεί.

Του έχω αλλάξει τον αδόξαστο σε επανεκκινήσεις, χειροκίνητη εγκατάσταση ενημερώσεων και αναβαθμίσεων, προγραμμάτων και οτιδήποτε και δεν καταλαβαίνει τίποτα...σταθερό-σταθερότατο.

Φυσικά, όλα αυτά μπορεί να αλλάξουν τις επόμενες ημέρες, αλλά προς το παρόν δείχνει να είναι σταθερό.

Αν παραμείνει έτσι, δε με χαλάει (δεν χαλάει τον αδερφό μου, βασικά), απλά θα μου μείνει η απορία (h/w-os ασυμβατότητα, πιθανότατα).

Επεξ/σία από Πέτρος
Δημοσ.

Μπορεις να δεις τα errors με ενα tool του οποιου το ονομα μου διαφευγει αυτη τη στιγμη :ph34r: κατι με dumpviewer ?? δε μπορω να θυμηθω.

Το αλλο που μπορει να φταιει ειναι να μην εχουν βγει ακομα καταλληλα drivers για το συστημα και τη συμβατοτητα με τα 10, οπως ειπες. οποτε περιμενεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα ιδια ακριβως προβληματα ειχα και εγω..μεταπηδησα στην αρχη απο 32 μπιτ 7αρια σε 64 μπιτ 7aρια..ολα καλα μέχρι που εκανα αναβαθμιση σε 10αρια..απο κει και επειτα ριχα συνεχεια προβλημα..δεν ξερω τι μπορει να εφταιγε...παντως τωρα γυρισα σε 32 μπιτ 7αρια παλι εννοειται πως ολα γνησια..το συστημα μ μαλλον λογω παλαιοτητας δουλευει καλυτερα σε 32μπιτ.και οπωσδηποτε ιχι 10αρια

Επεξ/σία από noobogadgetakias

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...