Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ας πουμε οτι εννοειτε οι mlc ειναι ποιο αξιοπιστοι σε βαθος χρονου ... ειναι ελαφρα ποιο γρηγοροι ..αναλογως... και ποιο ακριβοι ως συνεπεια ....

τωρα ποιος ακριβως ειναι και δεν ειναι ...επειδη ειναι πολλα τα μοντελα θα πρεπει να δεις καποια review κλπ για να ενημερωθεις καλυτερα πανω στο θεμα...

αλλα στη τελικη θα ελεγα μη σε ανχωνουν και τοσο ολες αυτες οι λεπτομερειες...εκτος αν υπαρχει συγκεκριμενο θεμα...

Δημοσ.

Ο γενικός κανόνας: SLC > MLC > TLC.

Οι αριστεροί έχουν καλύτερη ταχύτητα και αντοχή στο χρόνο. Οι δεξιοί είναι πιο οικονομικοί.

Οι SLC χρησιμοποιούνται (πλέον) μόνο σε enterprise περιβάλλοντα με πολύ μεγάλες απαιτήσεις. Το κόστος τους θα σε τρομάξει, μην κοιτάξεις καν. Οι MLC γεμίζουν τις prosumer και enthusiast σειρές των εταιρειών. Οι TLC, είναι η φτηνότερη επιλογή, "απλά για να βάλεις SSD". Σε ορισμένα σενάρια πάσχουν σε ταχύτητα (π.χ. αντιγραφή αρχείων μεγάλου μεγέθους) ενώ και η ανθεκτικότητά τους στο σβήσε - γράψε μετριέται σε χρόνια, όχι σε δεκαετίες, οπότε πρέπει να εξετάσεις τη χρήση που κάνεις.

Εγώ προσωπικά πάντα προτιμώ MLC, διότι είναι και πιο σωστοί δίσκοι, αλλά και ελάχιστα ακριβότεροι. Δε θεωρώ ότι οι TLC έχουν τόσο μεγάλη διαφορά τιμής ώστε να αξίζουν.

• Like 1
Δημοσ.

επειδή βλέπω τον τελευταίο καιρό πολλά θέματα για το συγκεκριμένο,μήπως θα ήταν καλύτερο να ανοιχτεί κάποιο θέμα και να κατηγοριοποιηθούν οι ssd ώστε να ξέρει τι θα αγοράσει ο ενδιαφερόμενος;

η τουλάχιστον να διαφοροποιηθεί απ το "προτάσεις αγοράς δίσκων" πχ

• Like 1
Δημοσ.

δεν χρειαζεται να ανοιξουμε καποιο θεμα......  απλα να προτιματε τους ssd με mlc nand

για παραδειγμα o crucial mx 200 φοραει mlc ,ενω ο samsung evo 850 φοραει tlc . οποτε ο  crucial ειναι καλυτερος.

Δημοσ.

για παραδειγμα o crucial mx 200 φοραει mlc ,ενω ο samsung evo 850 φοραει tlc . οποτε ο  crucial ειναι καλυτερος.

Καλά, ότι να ναι. Αν νομίζεις ότι αυτό είναι το μοναδικό κριτήριο για το ποιος είναι καλύτερος, καλή τύχη και στους επόμενους που θα διαβάσουν το τοπικ. Λες ότι είναι καλύτερος με βάση την ταχύτητα ενώ ο EVO είναι πιο γρήγορος απο τον ΜΧ200. Για τους απλούς χρήστες το πιο σημαντικό είναι η τιμή, η εγγύηση, και η αξιοπιστία ενός δίσκου.

• Like 2
Δημοσ.

Καλά, ότι να ναι. Αν νομίζεις ότι αυτό είναι το μοναδικό κριτήριο για το ποιος είναι καλύτερος, καλή τύχη και στους επόμενους που θα διαβάσουν το τοπικ. Λες ότι είναι καλύτερος με βάση την ταχύτητα ενώ ο EVO είναι πιο γρήγορος απο τον ΜΧ200. Για τους απλούς χρήστες το πιο σημαντικό είναι η τιμή, η εγγύηση, και η αξιοπιστία ενός δίσκου.

τι οτι νανε?. αξιοπιστια = Mlc. και για πιες ταχυτητες μιλας? που αν βαλεις τον samsung να γραψει μεγαλα αρχεια κρεμαει λογο tlc?

και τι θα πει απλος χρηστης στη τελικη? ολοι θελουμε το καλυτερο. ελεος!!!!

Δημοσ.

δεν ισχυουν οι γενικοι κανονες απολυτα

εχω mlc sandisk ssd plus 240gb που σε επιδοσεις ειναι κατω απο φτηνιαρικους tlc κατα πολυ

Δημοσ.

και τι θα πει απλος χρηστης στη τελικη? ολοι θελουμε το καλυτερο. ελεος!!!!

Απλός χρήστης σημαίνει ότι αυτά τα benchmark που διαβάζεις και χαίρεσαι, δεν αναφέρονται σε εσένα. Αναφέρονται σε εταιρίες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν φτηνούς δίσκους για να γλυτώσουν χρήμα. Εγώ δεν θέλω το καλύτερο, θέλω το καλύτερο σε σχέση με τα λεφτά που μπορώ να δώσω. Και η Samsung σου δίνει 5 χρόνια εγγύηση όταν οι άλλοι δίνουν 2-3 με τα ίδια χρήματα. Δεν νομίζω ότι συγκρίνονται καν. Τα έχουμε πει άπειρες φορές δεν ξέρω γιατί τα ξαναλέμε.

• Like 1
Δημοσ.

Οι δίσκοι με mlc είναι ελάχιστα ακριβότερη με τους tlc. Ανέφερα επίτηδες πριν τον mx200 γιατί ήταν ο πιο value for money για mlc. Για μένα τώρα value for money είναι ο mushkin reactor (mlc πάντα). Και που έχει 3 χρόνια εγγύηση αντί για πέντε τι να λέει? Τέλος πάντων. Γνώμη μου είναι mlc και ξέρω ψωμί. Και αν είναι για Samsung ας πάει καλύτερα στον pro. Όχι για τα bench αλλά ότι είναι καλύτεροι γενικά λόγο των nand mlc.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...