*nenya* Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 TS, πες μας αν μιλάς για μεταπτυχιακό σε πανεπιστήμιο εξωτερικού ή εδώ Ελλάδα. Για έξω τα πανεπιστήμια ζητάνε κυρίως IELTS ή TOEIC ή BULATS. Και πάλι ρωτάς τι θέλει το κάθε πανεπιστήμιο για να σιγουρευτείς. Τα αναγνωρισμένα πιστοποιητικά γνώσης Αγγλικών στη χώρα μας [θα το χαλάσω σε μερικούς που σκέφτονται όπως 20+ χρόνια πριν ΑΛΛΑ όλα τα παρακάτω είναι ισότιμα εδώ πέρα, δεν υπάρχει δλδ 'καλύτερο'-'χειρότερο'. Η διαφορά τους είναι βασικά στο στυλ εξέτασης, δεν ταιριάζουν όλα σε όλους οπότε βρες μερικά sample tests για να βρεις αυτό που θες.]: C1 [a.k.a. επίπεδο Advanced] CERTIFICATE IN ADVANCED ENGLISH (CAE) του Πανεπιστημίου του CAMBRIDGE. BULATS English Language Test, βαθμολογία 75-89, του Πανεπιστημίου του CAMBRIDGE. International English Language Testing System (IELTS) από το University of Cambridge Local Examinations Syndicate (UCLES) – The British Council – IDP Education Australia IELTS Australia με βαθμολογία από 7 έως 8. Business English Certificate – Higher (BEC Higher) από το University of Cambridge Local Examinations Syndicate (UCLES). LONDON TESTS OF ENGLISH LEVEL 4 -ADVANCED COMMUNICATION- του EDEXCEL ή PEARSON TEST OF ENGLISH GENERAL LEVEL 4 -ADVANCED COMMUNICATION- του EDEXCEL ή EDEXCEL Level 2 Certificate in ESOL International(CEF C1) CERTIFICATE IN Integrated Skills in English ISE III του TRINITY COLLEGE LONDON. CITY & GUILDS LEVEL 2 CERTIFICATE IN ESOL INTERNATIONAL (reading, writing and listening) – EXPERT- και CITY & GUILDS LEVEL 2 CERTIFICATE IN ESOL INTERNATIONAL (Spoken) – EXPERT- (Συνυποβάλλονται αθροιστικά για την απόδειξη της πολύ καλής γνώσης) ήCITY & GUILDS CERTIFICATE IN INTERNATIONAL ESOL -EXPERT- και CITY & GUILDS CERTIFICATE IN INTERNATIONAL SPOKEN ESOL – EXPERT – (Συνυποβάλλονται αθροιστικά για την απόδειξη της πολύ καλής γνώσης). ADVANCED LEVEL CERTIFICATE IN ENGLISH (ALCE) του HELLENIC AMERICAN UNIVERSITY (Manchester, ΝΗ- USA) και της ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ. ΤΕST OF ENGLISH FOR INTERNATIONAL COMMUNICATION (TOEIC), βαθμολογία από 785 έως 900 του EDUCATIONAL TESTING SERVICE/CHAUNCEY, USA. EDI Level 2 Certificate in ESOL International JETSET Level 6 (CEF C1) ή PEARSON EDI Level 2 Certificate in ESOL International (CEF C1). PEARSON LCCI EFB LEVEL 4 (Ενότητες: Reading, Writing, Listening, Speaking, σε περίπτωση που η μία εκ των ενοτήτων είναι με βαθμό “Pass”). PEARSON LCCI EFB LEVEL 3 (Ενότητες: Reading, Writing, Listening, Speaking, με βαθμό «Distinction” ή “Credit”). OCNW Certificate in ESOL International at Level 2 (Common European Framework equivalent level C1) ) (μέχρι 31/8/2009) Ascentis Level 2 Certificate in ESOL International (CEF C1) ESB Level 2 Certificate in ESOL International All Modes (Council of Europe Level C1). Test of Interactive English, C1 + Level. Test of Interactive English, C1 Level. NOCN Level 2 Certificate in ESOL International (C1). AIM Awards Level 2 Certificate in ESOL International (C1) (Ενότητες: Listening, Reading, Writing, Speaking). MICHIGAN ENGLISH Language ASSESSMENT BATTERY (MELAB) βαθμολογία από 91 έως 99 του CAMBRIDGE MICHIGAN Language ASSESSMENTS (CaMLA) MICHIGAN ENGLISH TEST (MET) βαθμολογία από 190 έως 240 του CAMBRIDGE MICHIGAN Language ASSESSMENTS (CaMLA) LRN Level 2 Certificate in ESOL International (CEF C1) C2 [a.k.a. επίπεδο Proficiency] CERTIFICATE OF PROFICIENCY IN ENGLISH (CPE) του Πανεπιστημίου CAMBRIDGE. BULATS English Language Test, βαθμολογία 90-100, του Πανεπιστημίου του CAMBRIDGE. International English Language Testing System (IELTS) από το University of Cambridge Local Examinations Syndicate (UCLES) – The British Council – IDP Education Australia IELTS Australia με βαθμολογία από 8,5 και άνω . ECPE- EXAMINATION FOR THE CERTIFICATE OF PROFICIENCY IN ENGLISH του Πανεπιστημίου MICHIGAN. LONDON TESTS OF ENGLISH LEVEL 5 -PROFICIENT COMMUNICATION- του EDEXCEL, ή PEARSON TEST OF ENGLISH GENERAL LEVEL 5 -PROFICIENT COMMUNICATION- του EDEXCEL ή EDEXCEL Level 3 Certificate in ESOL International(CEF C2) ISE IV Integrated Skills in English Level 3 Certificate in ESOL International του TRINITY COLLEGE LONDON. CITY & GUILDS LEVEL 3 CERTIFICATE IN ESOL INTERNATIONAL (reading, writing and listening) -MASTERY- και CITY & GUILDS LEVEL 3 CERTIFICATE IN ESOL INTERNATIONAL (Spoken) -MASTERY- (Συνυποβάλλονται αθροιστικά για την απόδειξη της άριστης γνώσης) ή CITY & GUILDS CERTIFICATE IN INTERNATIONAL ESOL-MASTERY- και CITY & GUILDS CERTIFICATE IN INTERNATIONAL SPOKEN ESOL -MASTERY- (Συνυποβάλλονται αθροιστικά για την απόδειξη της άριστης γνώσης). EDI Level 3 Certificate in ESOL International JETSET Level 7 (CEF C2) ή PEARSON EDI Level 3 Certificate in ESOL International (CEF C2). PEARSON LCCI EFB LEVEL 4 (Ενότητες: Reading, Writing, Listening, Speaking, με βαθμό «Distinction” ή “Credit”). OCNW Certificate in ESOL International at Level 3 (Common European Framework equivalent level C2) (μέχρι 31/8/2009) Ascentis Level 3 Certificate in ESOL International (CEF C2) ESB Level 3 Certificate in ESOL International All Modes (Council of Europe Level C2). Michigan State University – Certificate of English Language Proficiency (MSU – CELP) : CEF C2. Test of Interactive English, C2 Level. NOCN Level 3 Certificate in ESOL International (C2). AIM Awards Level 3 Certificate in ESOL International (C2) (Ενότητες: Listening, Reading, Writing, Speaking). LRN Level 3 Certificate in ESOL International (CEF C2) Σημ.: μπορεί να έχουν προστεθεί κι άλλα σ'αυτή την λίστα, δεν το γνωρίζω. Σημ.2: ΔΕΝ μαθαίνουν όλοι με τον ίδιο τρόπο, όσο εύκολο ήταν π.χ. για τον Ντίνο να τα 'πιάσει' μέσω gaming/YT/movies/songs τόσο δύσκολο θα φανεί σε κάποιον άλλον. Πολλοί θέλουν βιβλίο να διαβάζουν, τετράδιο να γράφουν, λεξιλόγιο και καθηγητή από δίπλα. TS εσύ ξέρεις καλύτερα το δικό σου στυλ μάθησης και τις προτιμήσεις σου. Σημ.3: 8 χρόνια χωρίς επαφή με την γλώσσα θα σου φανεί δύσκολο το εγχείρημα...βάλε ένα ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα μάθησης. Και στρώσε κώλο. 5
Dinos_12345 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Θα πάει για Proficiency και μάλιστα μετά για μεταπτυχιακό και δεν θα μάθει λεξιλόγιο; Τι λογική είναι αυτή; Μην γράφετε ότι θέλετε. Do the math. Εγώ έδωσα με σύστημα το Michigan. Έχει πολύ περιορισμένο χρόνο, άρα κάθε ερώτηση θέλει ταχύτητα. Έχεις 40 ερωτήματα grammar και άλλα τόσα vocabulary. Έχεις αλλά 20 cloze, 20 reading. Ή γραμματική είναι το κομμάτι που ποντάρεις να γράψεις καλά. Στην περίπτωση μου 35/40. Είναι πολύ συγκεκριμένες εκφράσεις μέσα που απλά σου έρχονται naturally, thus απαντάς πολύ γρήγορα σε 40 ερωτήσεις. Το λεξιλόγιο είναι σίγουρο ότι όσες λέξεις και να ξέρεις θα βρείς τις μισές άγνωστες εκεί, δεν παίζουν συνέχεια τα ίδια προφανώς. Συνεπώς επειδή θέλει το χρόνο του να απαντήσεις σωστά, το παρατάς για το τέλος. Πας cloze. Διάβασμα μία φορά όλο να πιάσεις το νόημα, αρχιζεις δεύτερο διάβασμα και ταυτόχρονα απαντάς. Μετά πας άλλο ένα γρήγορο και βλέπεις αν οι απαντήσεις σου κάθονται καλά. Εκεί εγώ έπιασα 16/20 Πας reading, έχει 4 μικρά κείμενα. Διαβάζεις και απαντάς τις ερωτήσεις κατανόησης που έχει, εκεί έπιασα πάλι 15+/20 Και τέλος κάνεις το vocabulary, που θες να έχεις κοντά στα μισά. Εμένα μου έπεσαν και λέξεις που ήξερα οπότε έφαγα λίγο παραπάνω χρόνο εκεί και καθόμουν να διαβάσω την πρόταση κανονικά(όταν δω ότι δεν ξέρω τις λέξεις κοιτάζω λίγο πριν και λίγο μετά και βάζω ότι μου κολλάει). Τα 5 τελευταία μπήκαν στη τύχη αφού τελείωσε ο χρόνος. 25/40 Αυτή η τακτική δούλεψε για ολόκληρο φροντιστήριο με 70% να το παίρνουν. Michigan πάντα.
LongTom Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Do the math. Εγώ έδωσα με σύστημα το Michigan. Έχει πολύ περιορισμένο χρόνο, άρα κάθε ερώτηση θέλει ταχύτητα. Έχεις 40 ερωτήματα grammar και άλλα τόσα vocabulary. Έχεις αλλά 20 cloze, 20 reading. Ή γραμματική είναι το κομμάτι που ποντάρεις να γράψεις καλά. Στην περίπτωση μου 35/40. Είναι πολύ συγκεκριμένες εκφράσεις μέσα που απλά σου έρχονται naturally, thus απαντάς πολύ γρήγορα σε 40 ερωτήσεις. Το λεξιλόγιο είναι σίγουρο ότι όσες λέξεις και να ξέρεις θα βρείς τις μισές άγνωστες εκεί, δεν παίζουν συνέχεια τα ίδια προφανώς. Συνεπώς επειδή θέλει το χρόνο του να απαντήσεις σωστά, το παρατάς για το τέλος. Πας cloze. Διάβασμα μία φορά όλο να πιάσεις το νόημα, αρχιζεις δεύτερο διάβασμα και ταυτόχρονα απαντάς. Μετά πας άλλο ένα γρήγορο και βλέπεις αν οι απαντήσεις σου κάθονται καλά. Εκεί εγώ έπιασα 16/20 Πας reading, έχει 4 μικρά κείμενα. Διαβάζεις και απαντάς τις ερωτήσεις κατανόησης που έχει, εκεί έπιασα πάλι 15+/20 Και τέλος κάνεις το vocabulary, που θες να έχεις κοντά στα μισά. Εμένα μου έπεσαν και λέξεις που ήξερα οπότε έφαγα λίγο παραπάνω χρόνο εκεί και καθόμουν να διαβάσω την πρόταση κανονικά(όταν δω ότι δεν ξέρω τις λέξεις κοιτάζω λίγο πριν και λίγο μετά και βάζω ότι μου κολλάει). Τα 5 τελευταία μπήκαν στη τύχη αφού τελείωσε ο χρόνος. 25/40 Αυτή η τακτική δούλεψε για ολόκληρο φροντιστήριο με 70% να το παίρνουν. Michigan πάντα. Μάλιστα, τότε κατά δική σου ομολογία ήσουν πολύ τυχερός στο θέμα αυτό. Εάν πήγαινες σε Cambridge (CPE ή θου κύριε IELTS Academic που έχουν άρθρα από επιστημονικά περιοδικά και δημοσιεύσεις)δεν νομίζω να περνούσες,ιδίως στο IELTS που μάλλον σίγουρο το κόβω ότι θα έβγαζες πολύ κάτω από 6.5. Φυσικά ακόμη και να περνούσε κάποιος(εσύ ή όποιος το έκανε)στο μεταπτυχιακό θα έλεγε τον Χριστό φαντάρο διότι μιλάμε για απαίτηση χρήσης/γνώσης σωστών Αγγλικών και καλή ορολογία. Μην δίνεις συμβουλές για κάτι που δεν ισχύει καθόλου,είναι τελείως μοναδικό-βασίζεται στην σπάνια περίσταση και τελικά ζημιώνει όποιον το ακολουθήσει. Δεν είναι λογικό η οργάνωση/προετοιμασία σου για τις εξετάσεις είναι να πας στο κουτουρού και να ελπίζεις να Εμένα μου έπεσαν και λέξεις που ήξερα [...] μπας και τύχει και περάσεις. Έλεος δηλαδής. 1
defacer Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Εντάξει, με 8 χρόνια αποχή προφανώς και θα χρειαστεί να μελετήσει τα πάντα. Ο Ντίνος το λέει από την οπτική του ατόμου που έχει συχνή επαφή με τα αγγλικά το οποίο επίσης δουλεύει, δεν είναι παράλογο. 2
xgol Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Το μισιγκαν είναι γελοίο παντως, σε ενα εξάμηνο αν στρωθεις σοβαρά, θα το παρεις.
zianna Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Καλά, κι εγώ χροοοοοοοονια πριν που είχα δώσει για Michigan, κοντεύουμε τα 30 αισίως, και πάτωσα την πρώτη φορά, σε ένα δοκιμαστικό στο φροντιστήριο παλαιότερης χρονιάς που κι εκεί πάτωνα συνήθως, είχα πιάσει 75%. Έτυχε μέρα μεγάλης κωλοφαρδίας και μου έβγαινε το α-μπε-μπα-μπλομ. Του Michigan με τα multiple choice μου φάνηκε πολύ πιο δύσκολο από του Cambridge που εκεί στηριζόσουν μόνο στις γνώσεις σου και όχι σε κωλοφαρδίες, και ούτε είχες τα παρόμοια/παραπλήσια να σε μπερδεύουν. Το μισιγκαν είναι γελοίο παντως, σε ενα εξάμηνο αν στρωθεις σοβαρά, θα το παρεις. Πρέπει να έχεις και ένα Α επίπεδο γι'αυτό. Ο ts δεν έχει ούτε επίπεδο Β2 αφού απέτυχε στο lower, οπότε πριν 8 χρόνια είχε επίπεδο Β1. Με ελάχιστη επαφή μετά, έχει πέσει στο Α2 κατά 80%. Από Α2 δεν πας σε C1 (για advanced) με τίποτα σε ένα εξάμηνο, πόσο μάλλον για C2. Ούτε από Β1 σε C1.
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Όλοι σχεδόν οι συμμαθητές μου είχαν proficiency Michigan και δεν μπορούσαν να πουν μια λέξη. Για να είσαι σε επίπεδο proficiency πρέπει να μπορείς να σκέφτεσαι στη γλώσσα εκείνη αλλά και να μπορείς να ενσωματώσεις τη κουλτούρα της γλώσσας στην ομιλία σου. Εεεε οι περισσότεροι που έχουν C2 αυτό δεν μπορούν να το κανουν.
Dinos_12345 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Μάλιστα, τότε κατά δική σου ομολογία ήσουν πολύ τυχερός στο θέμα αυτό. Εάν πήγαινες σε Cambridge (CPE ή θου κύριε IELTS Academic που έχουν άρθρα από επιστημονικά περιοδικά και δημοσιεύσεις)δεν νομίζω να περνούσες,ιδίως στο IELTS που μάλλον σίγουρο το κόβω ότι θα έβγαζες πολύ κάτω από 6.5. Φυσικά ακόμη και να περνούσε κάποιος(εσύ ή όποιος το έκανε)στο μεταπτυχιακό θα έλεγε τον Χριστό φαντάρο διότι μιλάμε για απαίτηση χρήσης/γνώσης σωστών Αγγλικών και καλή ορολογία. Μην δίνεις συμβουλές για κάτι που δεν ισχύει καθόλου,είναι τελείως μοναδικό-βασίζεται στην σπάνια περίσταση και τελικά ζημιώνει όποιον το ακολουθήσει. Δεν είναι λογικό η οργάνωση/προετοιμασία σου για τις εξετάσεις είναι να πας στο κουτουρού και να ελπίζεις να μπας και τύχει και περάσεις. Έλεος δηλαδής. Πρώτον δεν μετράει μόνο αυτό το κομμάτι. Δεύτερον, ο διπλανός μου με 10/40 λεξιλόγιο πήρε και αυτός. Επίσης με 98% σε listening, και 85 έκθεση απορώ πως το πήρα. Αν δεν, μιλούσαν οι γύρω μου ελληνικά και δεν διάβαζα ελληνικά forums τότε δεν θα μπορούσα να μιλήσω τη γλώσσα πλέον. Έχω πάθει αυτό που σκέφτεσαι αγγλικά πρώτα και μετά ψαχνεις να βρεις τα αντίστοιχα ελληνικά. Ότι και να μου δώσεις σε πτυχίο θα το πάρω και δεν είναι υπερβολή, είναι αυτό που είναι.
johny135 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 λοιπον επειδη πολλοι λενε καταρχην για μεταπτυχιακο στο εξωτερικο και εξωτερικο γενικα και τα λοιπα να ξαναπω γιατι το ειχα πει και πιο πανω, οτι με ενδιαφερει μεταπτυχιακο στην Ελλαδα και ΟΧΙ στο εξωτερικο. οποτε κατι ielts και τα λοιπα δεν τα κοιταω καν. παμε παρακατω, καποιος αλλος ειπε οτι αν παρει πιστοποιηση δεν σημαινει οτι θα ξερει και πως θελει πολυ παραπανω χρονο. συμφωνω, ΑΛΛΑ οταν μιλαω για μικρο χρονικο διαστημα 6-9 μηνων μιλαω με την εννοια οτι βιαζομαι να παρω το χαρτι για να μπορεσω να μπω στο μεταπτυχιακο που ζηταν τουλαχιστον advanced (οποιουδηποτε τιτλου αναγνωριζει και το ασεπ, δηλαδη και toeic και bulats και ολα τα αλλα....). Από την άλλη ναι μεν απετυχα πριν 8 χρονια στο lower, οταν ομως λεω οτι δεν ειχα και πολυ επαφη εννοω οτι πιθανον εχω ξεχασει γραμματικη καποια πραγματα και σιγουρα λεξιλογιο. δεν ειπα οτι ειμαι και τελειως ασχετως και πως μου λεει καποιος ''hello, whats up?'' και πως του απανταω δεν εχω μοναδες....ειπαμε.... σαφως και βλεπω και εβλεπα youtube ξενων καθως και επαιζα και παιζω video games που βοηθανε καπως και αυτα. αυτο που ρωτησα επειδη κατα 90% θα δωσω ενα εκ των δυο, δηλαδη bulats ή toeic. ρώτησα πιο ειναι πιο ''ευκολο'' με την εννοια του να παρω το advanced σε πιο γρηγορο χρονικο διαστημα. Το αν θα ξερω μετα τα αγγλικα απτεστα ειναι στο χερι μου καθως αυτο πιστευω παει με το ποσο τα εξασκεις, οπως και αυτο που σπουδαζεισ γενικοτερα δηλαδη...κανεις με ενα πτυχιο δεν ξερει απαραιτητα αυτο που κανει αλλα καποιες φορες θες αμεσα ενα χαρτι. η γνωση μετα ειναι στο χερι σου. (Γιατι ξερω και ατομα με proficiency και δεν μπορουν να μιλησουν εξω....αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα τελος παντων)
johny135 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Στο Toeic τι βαθμό ζητάνε; για c1 αν δεν κανω λαθος ειναι το score απο 785 έως 900
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 για c1 αν δεν κανω λαθος ειναι το score απο 785 έως 900Λοιπόν επειδή το κοίταξα, το proficiency ξεκινά από το 900 και το B2 από το 785.Επειδή θέλω να είμαι αντικειμενική θα σου πρότεινα να πας σε advanced Michigan καθώς εκεί απλώς πρέπει να περάσεις τη βάση, ενώ στο Toeic πρέπει να πιάσεις αρκετά υψηλό βαθμό.
revolver1990 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Nenya έχω το advanced από Cambridge που το είχα πάρει όταν ήμουν μικρός και το ielts πριν 3 χρόνια με 7,5.Θέλω να πάρω το proficiency κυρίως για Ελλάδα χωρίς όμως να ταλαιπωρηθώ ιδιαίτερα.Το Cambridge το ξεχνώ και σκέφτομαι Michigan και κρατικό που τα δέχονται.Ποια η άποψη σου για αυτά τα 2?Ψάχνω κάτι που θα είναι απόλυτα αναγνωρίσιμο στην Ελλάδα αλλά και να μην με χώσει σε καλή προετοιμασία λόγω έλλειψης χρόνου.
*nenya* Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 City&Guilds Level 3 + Michigan State University [MSU-CELP-C2] βγαίνουν με πιο γρήγορη προετοιμασία σε σύγκριση με τα άλλα αναγνωρισμένα. Και αφού έχεις ήδη C1 αλλά και πρόσφατο σχετικά IELTS θα σου φανούν οκ. Το Κρατικό δεν το προτείνω ποτέ και σε κανέναν [και γιατί γνωρίζω πώς φτιάχτηκε και από ποιά άτομα αλλά και γιατί δεν χρειάζεται ούτε ευρουλάκι παραπάνω να πάρει το κράτος από εμάς]. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα