Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα, μιας και φτανω στο πτυχιο αμεσα. και θελω να παρω πτυχιο αγγλικων απο advanced και πανω γιατι στα μεταπτυχιακα πλεον θελουν απο advanced και πανω. το θεμα ειναι οτι πριν 8 χρονια εδωσα lower και δεν το ειχα παρει και μετα δεν ξαναεδωσα δυστυχως...και ουτε κρατησα και την καλυτερη επαφη με τα αγγλικα δυστυχως...ομως τωρα τα χρειαζομαι και πρεπει να παρω τουλαχιστον επιπεδου advanced.
μετα απο ψαξιμο για διαφορα πτυχια μιας και τα michigan και cambrige δεν μαρεσουν καθολου, ειδα το bulats και το toeic που αν δεν κανω λαθος (πειτε μου και σεις για σιγουρια) δινεις μονο ακουστικη και πολλαπλης επιλογης. και οχι εκθεση και οχι προφορικα. καταρχην ποιο απο τα δυο θα μου προτεινατε να επιλεξω μιας και απεχω 8 χρονια απο τα αγγλικα, (θα ηθελα σε 6 μηνες αν ειναι ευκολο να το παρω μιας και δεν εχω και πολυ χρονο). το θελω οπως ειπα για μεταπτυχιακο αλλα και για δουλεια σε ιδιωτικο τομεα.
θα ηθελα γνωμες και ακομα καλυτερα και καποιον που εχουν δωσει τα συγκεκριμενα για να με διευκολυνεται στο τι να επιλεξω. ευχαριστω προκαταβολικα!

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ielts τα αλλα απλα ειναι σκουπίδια για τα πανεπιστήμια τουλάχιστον της αλλοδαπής

Και το Toeic μια χαρά είναι :S

Όλα τα αμερικανικά πανεπιστήμια αυτό προτιμούν (και το Ielts η πλειοψηφία τους)

Δημοσ.

Αν μιλάμε για μεταπτυχιακό σε Ευρώπη δεν νομίζω ότι νοιάζει κάποιο πανεπιστήμιο να έχεις advance - proficiency. Όλοι από όσο ξέρω το μόνο που ζητάνε είναι το IELTS.

Δημοσ.

8 χρόνια πριν δεν πήρες το lower, καμιά επαφή με τη γλώσσα και θέλεις proficiency στο 6μηνο χωρίς γραπτά και χωρίς προφορικά...

Πέσε πίτα να σε φάω!

Επίσης, δεν είναι πτυχία.

Πτυχίο μόνο το πανεπιστήμιο δίνει.

• Like 1
Δημοσ.

8 χρόνια πριν δεν πήρες το lower, καμιά επαφή με τη γλώσσα και θέλεις proficiency στο 6μηνο χωρίς γραπτά και χωρίς προφορικά...

Πέσε πίτα να σε φάω!

Επίσης, δεν είναι πτυχία.

Πτυχίο μόνο το πανεπιστήμιο δίνει.

πρωτα απο ολα δεν ειπα οτι θελω proficiency και μονο, ειπα τουλαιχστον advanced και αν καταφερνα το prof. ακομα καλυτερα.

πιστοποιηση ή οτι θελει ας ειναι λιγο με απασχολει το πως ονομαζεται.

ο χρονος που διαθετω χοντρικα ειναι μεχρι του χρονου τελη σεπτεμβρη σχεδον ενας χρονος δηλαδη απο τωρα....αλλα εβαλα το 6 μηνο με την εννοια οτι το μαιο γινονται οι ετησεις για τα μεταπτυχιακα. και μεχρι γεναρη εχω και 3-4 μαθηματα για τη σχολη.που θα ασχοληθω και με αυτα μεχρι το γεναρη. γιαυτο ειπα 6 μηνες. χοντρικα εχω ενα χρονο ομως.

υ.γ το μεταπτυχιακο το θελω για Ελλαδα οχι για εξωτερικο οποτε δεν θελω το ielts....

Δημοσ.

Γίνεται σε 6 μήνες να πάρεις το advanced αλλά το Toeic εχε υπόψιν σου δεν είναι επίπεδο advanced, είναι proficiency και προφανώς χρειάζεται πάρα παρα πολύ διάβασμα.

Όμως υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να μην μπορείς να κατανοήσεις τη γλώσσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα . Αυτό το έχεις σκεφτεί;

Δημοσ.

Επειδή έχω δοκιμάσει test προσομοίωσης και στα δύο.

Είναι πολύ γελασμένος όποιος νομίζει οτι επειδή δεν πιάνει το τάδε επίπεδο στα υπόλοιπα (CPE/ECPE/FCE κοκ) θα το πιάσει σε BULATS/TOEIC.

Το οτι δεν υπάρχει έκθεση εκεί είναι για να σε ξεγελάει και καλά να σου δημιουργεί λιγότερο άγχος οτι θα τα βγάλεις πέρα με multiple choice αντι για πραγματικό writting και εξέταση στα προφορικά.

Για την αναγνώρισή τους από πανεπιστήμια αμφιβάλλω αν αναγνωρίζεται από όλα, πρέπει να ρωτήσεις το κάθε πανεπιστήμιο ξεχωριστά. Σε σύγκριση με αυτά τα δύο, πιο πολύ είμαι υπερ του BULATS, αλλά αν θες να πιάσεις το C2 πρέπει να φέρεις 90% και πάνω, παλούκι δηλαδή.

Δημοσ.

Φίλε συγνώμη που στο λέω αλλά είναι πάρα πολύ δύσκολο (σχεδόν απίθανο) αυτό που λες.

Εκτός του ότι ούτε το Lower δεν κατάφερες να πάρεις (που είναι πραγματικά γελοίο, αν ασχοληθείς) το σημαντικότερο πρόβλημα που έχεις είναι οτι εδώ και 8 ολόκληρα χρόνια δεν έχεις κρατήσει επαφή.

Η γλώσσα αν την αφήσεις σε αφήνει. Έτσι έχει το πράγμα. 

Και μάλιστα σε 6 μόνο μήνες; 

Επίσης θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι που από ότι βλέπω με πρόλαβε ο/η Basketballfan.

Έστω ότι με τρέξιμο το πήρες το χαρτί. Πήγες λοιπόν στο Πανεπιστήμιο έξω. Μετα; Εκεί τι θα κάνεις; 

Γιατι το να μάθεις Αγγλικά από το να πάρεις ενα χαρτί έχει τεράστια διαφορά. 

Το να μάθεις Αγγλικά και μάλιστα επιπέδου που θες σε 6 μήνες πολύ απλά το ξεχνάς δεν υπάρχει ούτε 1 στο τρισεκατομμύριο να το καταφέρεις όσο και αν παλέψεις.

Δημοσ.

πρωτα απο ολα δεν ειπα οτι θελω proficiency και μονο, ειπα τουλαιχστον advanced και αν καταφερνα το prof. ακομα καλυτερα.

πιστοποιηση ή οτι θελει ας ειναι λιγο με απασχολει το πως ονομαζεται.

ο χρονος που διαθετω χοντρικα ειναι μεχρι του χρονου τελη σεπτεμβρη σχεδον ενας χρονος δηλαδη απο τωρα....αλλα εβαλα το 6 μηνο με την εννοια οτι το μαιο γινονται οι ετησεις για τα μεταπτυχιακα. και μεχρι γεναρη εχω και 3-4 μαθηματα για τη σχολη.που θα ασχοληθω και με αυτα μεχρι το γεναρη. γιαυτο ειπα 6 μηνες. χοντρικα εχω ενα χρονο ομως.

υ.γ το μεταπτυχιακο το θελω για Ελλαδα οχι για εξωτερικο οποτε δεν θελω το ielts....

Επίπεδο κάτω του lower να φτάσεις advanced σε έξι μήνες, έστω χρόνο, ούτε με σφαίρες.

Επίσης, αιτήσεις όχι ετήσεις...

Δημοσ.

Καλά λένε οι υπόλοιποι, είναι εξαιρετικά δύσκολο να φτάσεις σε τέτοιο επίπεδο από την βάση που έχεις, και μην πέσεις θύμα διαφόρων φροντηστηρίων που διαφημίζονται οτι σε εμάς φτάνεις στο τάδε επίπεδο από το 0 ή πολύ χαμηλά σε λίγους μήνες και σου δίνουν την εντύπωση οτι μπορείς να το κάνεις, στο λέω γιατί την πάτησα κι εγώ έτσι.

Δημοσ.

Χρειάζεσαι C1 ή IELTS Academic 7 για να φτάσεις το ελάχιστο όριο για τα περισσότερα πανεπιστήμια, ενώ εσύ ούτε το Lower δεν έχεις και το έχεις αφήσει και μια δεκαετία.Μην αναφέρω ότι ακόμη έχεις 3-4 μαθήματα στην σχολή.

Όλα αυτά σε ένα εξάμηνο-χρόνο.....

Δεν γίνεται μεγάλε.

Βάλε ρεαλιστικούς στόχους,διότι αλλιώς θα τα κάμεις άρπα κόλλα,θα χάσεις λεφτά και θα φας και τα μούτρα σου. 

Δημοσ.

Ξεκινά να βλέπεις τα πάντα στα αγγλικά. Μενού σε υπολογιστές και κινητά, βιβλία, μουσική, ταινίες, σειρές. Τα δύο τελευταία με αγγλικούς υπότιτλους. Ότι σε δυσκολεύει κάνεις search. Έτσι καλύπτεις το λεξιλόγιο ως ένα επίπεδο. Επίσης υπάρχουν εκφράσεις που είναι τόσο συνηθισμένες που από κάποιο σημείο και μετά έρχονται φυσικά.

Έχω lower, advanced και δύο Proficiency, σε κανένα δεν διάβασα, ο καθηγητής στο φροντιστήριο έλεγε ότι δεν παίρνω πτυχίο ποτέ όπως πάω, έμαθα αγγλικά από υπολογιστές, ταινίες, YouTube και video games.

Κάνε την προσπάθεια σου, αλλά μην κάνεις τη βλακεία να μάθεις λεξιλόγιο. Είναι χάσιμο χρόνου.

Δεν ξέρω, ίσως να το βλέπω πολύ απλό.

Δημοσ.

Ξεκινά να βλέπεις τα πάντα στα αγγλικά. Μενού σε υπολογιστές και κινητά, βιβλία, μουσική, ταινίες, σειρές. Τα δύο τελευταία με αγγλικούς υπότιτλους. Ότι σε δυσκολεύει κάνεις search. Έτσι καλύπτεις το λεξιλόγιο ως ένα επίπεδο. Επίσης υπάρχουν εκφράσεις που είναι τόσο συνηθισμένες που από κάποιο σημείο και μετά έρχονται φυσικά.

Έχω lower, advanced και δύο Proficiency, σε κανένα δεν διάβασα, ο καθηγητής στο φροντιστήριο έλεγε ότι δεν παίρνω πτυχίο ποτέ όπως πάω, έμαθα αγγλικά από υπολογιστές, ταινίες, YouTube και video games.

Κάνε την προσπάθεια σου, αλλά μην κάνεις τη βλακεία να μάθεις λεξιλόγιο. Είναι χάσιμο χρόνου.

Δεν ξέρω, ίσως να το βλέπω πολύ απλό.

Θα πάει για Proficiency και μάλιστα μετά για μεταπτυχιακό και δεν θα μάθει λεξιλόγιο;

Τι λογική είναι αυτή;

Μην γράφετε ότι θέλετε.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...