Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το Φλεβάρη έστησα ένα pc με τα παρακάτω κομμάτια:

CPU: i5-6500

MoBo: Asus H110M-A

PSU: XFX TS 550W

RAM: 2x HyperX Fury 8GB 2133MHz

HDD1: Sasmung 840 EVO 250GB

HDD2: WD Caviar Blue 1TB

GPU: MSI GTX 760 2GB OC

όλα καινούρια εκτός από τον SSD και την GPU  τα οποία δούλευαν χωρίς πρόβλημα σε άλλο pc. Τρέχει Windows 10 64bit σε 1080p οθόνη.

Γενικά έχω παρατηρήσει κάποια περίεργα φαινόμενα από την αρχή (π.χ. στην τηλεόραση στο σαλόνι όταν έβαζα full screen το youtube έκανε ένα στιγμιαίο σβήσιμο της εικόνας), αλλά την τελευταία βδομάδα κρασάρει σε ανύποπτες στιγμές.

Αρχικά κλείνει η εικόνα και εμφανίζεται αμέσως no-signal στην οθόνη και μετά από 1-2 δευτερόλεπτα κλείνει και το λαμπάκι του num-lock και δεν υπάρχει ανταπόκριση. Ωστόσο οι ενδείξεις της τροφοδοσίας και του σκληρού στο κουτί δουλεύουν κανονικά ενώ λειτουργούν και όλα τα ανεμιστηράκια. Αναγκαστικά κάνω hard-reset.

Υποψιάζομαι ότι έχει αρχίσει να παραδίδει πνεύμα η κάρτα γραφικών γιατί το ίδιο πάθαινα πριν 1-2 μήνες παίζοντας Dark Souls 3 και ψάχνοντας λίγο παρατήρησα ότι αντί να δουλεύουν οι ανεμιστήρες στο full μόλις έπιανε 80C έριχνε την συχνότητα λειτουργίας. Αφού άλλαξα την καμπύλη στην λειτουργία του ανεμιστήρα με το Afterburner δεν ξανάκλεισε και κρατάει τις OC συχνότητες με 77-78C σταθερά.

Όταν ξεκίνησε να το κάνει πάλι πριν μερικές μέρες, έτρεξα λίγο το FurMark και κράσαρε μετά από λίγα λεπτά. Κατέβασα τις συχνότητες πάλι και το άφησα.

Πριν λίγο που έγινε πάλι, είχα ανοιχτά μόνο 2 αρχεία στο excel και γενικά δεν γινόταν κάποια βαριά εργασία που να ζορίζει την GPU.

Πώς μπορώ να το βεβαιώσω αν φταίει σίγουρα η GPU ή κάτι άλλο ώστε να ζητήσω αλλαγή/επισκευή εντός εγγύησης?

Ευχαριστώ για κάθε υπόδειξη.

Δημοσ.

ναι μπορεις.Βγαλε την gpu απτο pc και συνδεσε το στην μητρικη.Αν δεν κανει τιποτα απο αυτα για κανα δυο μερες τοτε φταιει η καρτα

λες "κατεβασα τις συχνοτητες".Αν εχεις o.c. στην καρτα,υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να μην το σηκωνει.Βαλτην παλι στοκ

• Like 1
Δημοσ.

Εγω παντως με την ιδια καρτα δεν ανεβαινω πανω απο 68 βαθμους σε max load τωρα το καλοκαιρι.Με furmark επιασε 70 αλλα στο δωματιο εχει 28-29 βαθμους και τα ανεμιστηρακια τα βαζω παντα στο 100 manually οταν ειναι να ανοιξω game ή κατι αλλο που θα τη στρεσαρει.Ασε τις καμπυλες και ανοιξε το στο τερμα καλυτερα λεω εγω.

Ισως ειναι επειδη εχω την υλοποιηση της gigabyte και εχει καλυτερη ψυξη αλλα δοκιμασε να την καθαρισεις και να αλλαξεις παστα.

Επισης δες και αυτο που λεει ο φιλος απο πανω.

Δημοσ.

ναι μπορεις.Βγαλε την gpu απτο pc και συνδεσε το στην μητρικη.Αν δεν κανει τιποτα απο αυτα για κανα δυο μερες τοτε φταιει η καρτα

λες "κατεβασα τις συχνοτητες".Αν εχεις o.c. στην καρτα,υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να μην το σηκωνει.Βαλτην παλι στοκ

Ναι είχα ανεβάσει λίγο core και memory clock (+80 και +100 MHz αντίστοιχα) με το afterburner και έδειχνε σταθερό. Από την τελευταία φορά που κράσαρε τα έχω σε stock ρυθμίσεις εκτός από την καμπύλη για τους ανεμιστήρες. Πριν 2 μήνες που το ξαναέκανε το είχα στις μέγιστες συχνότητες που έδινε το msi gaming app, θεωρώντας ότι σίγουρα αντέχει ως εκεί. Νομίζω όμως ότι τώρα σε stock με το afterburner είναι πιο ψηλά από το OC του msi gaming app (1161ΜΗz vs 1150MHz που βλέπω στο site της msi γιατί το έχω απεγκαταστήσει).

Το κακό/καλό είναι ότι δεν κράσαρε κάθε μέρα και δεν ξέρω αν θα δω κάποια διαφορά βγάζοντάς την. Αν το κάνει πάλι θα το δοκιμάσω και αυτό. Ήλπιζα όμως ότι θα μπορούσα να δω κάποια καταγραφή στο σύστημα για το ποιος προκάλεσε το πρόβλημα, αλλά μάλλον δεν είναι τόσο απλό. Ευχαριστώ.

Εγω παντως με την ιδια καρτα δεν ανεβαινω πανω απο 68 βαθμους σε max load τωρα το καλοκαιρι.Με furmark επιασε 70 αλλα στο δωματιο εχει 28-29 βαθμους και τα ανεμιστηρακια τα βαζω παντα στο 100 manually οταν ειναι να ανοιξω game ή κατι αλλο που θα τη στρεσαρει.Ασε τις καμπυλες και ανοιξε το στο τερμα καλυτερα λεω εγω.

Ισως ειναι επειδη εχω την υλοποιηση της gigabyte και εχει καλυτερη ψυξη αλλα δοκιμασε να την καθαρισεις και να αλλαξεις παστα.

Επισης δες και αυτο που λεει ο φιλος απο πανω.

Ευχαριστώ θα το ψάξω να αλλάξω την πάστα μήπως βελτιωθεί η κατάσταση. Με το furmark σε stock clocks, μένει στους ~77C με 90% fans, με 100% πέφτει στους ~75C (θερμοκρασία δωματίου 28-29C όσο κι εσύ). Πάντως η καμπύλη δουλεύει πολύ καλά, δεν θα το προτιμούσα με τίποτα να το έχω μόνιμα στο 100% χωρίς να χρειάζεται.

Δημοσ.

Ναι είχα ανεβάσει λίγο core και memory clock (+80 και +100 MHz αντίστοιχα) με το afterburner και έδειχνε σταθερό. Από την τελευταία φορά που κράσαρε τα έχω σε stock ρυθμίσεις εκτός από την καμπύλη για τους ανεμιστήρες. Πριν 2 μήνες που το ξαναέκανε το είχα στις μέγιστες συχνότητες που έδινε το msi gaming app, θεωρώντας ότι σίγουρα αντέχει ως εκεί. Νομίζω όμως ότι τώρα σε stock με το afterburner είναι πιο ψηλά από το OC του msi gaming app (1161ΜΗz vs 1150MHz που βλέπω στο site της msi γιατί το έχω απεγκαταστήσει).

Το κακό/καλό είναι ότι δεν κράσαρε κάθε μέρα και δεν ξέρω αν θα δω κάποια διαφορά βγάζοντάς την. Αν το κάνει πάλι θα το δοκιμάσω και αυτό. Ήλπιζα όμως ότι θα μπορούσα να δω κάποια καταγραφή στο σύστημα για το ποιος προκάλεσε το πρόβλημα, αλλά μάλλον δεν είναι τόσο απλό. Ευχαριστώ.

Ευχαριστώ θα το ψάξω να αλλάξω την πάστα μήπως βελτιωθεί η κατάσταση. Με το furmark σε stock clocks, μένει στους ~77C με 90% fans, με 100% πέφτει στους ~75C (θερμοκρασία δωματίου 28-29C όσο κι εσύ). Πάντως η καμπύλη δουλεύει πολύ καλά, δεν θα το προτιμούσα με τίποτα να το έχω μόνιμα στο 100% χωρίς να χρειάζεται.

Μα εφοσον η καρτα φτανει τετοιες θερμοκρασιες, το χρειαζεται :)

Δημοσ.

Μα εφοσον η καρτα φτανει τετοιες θερμοκρασιες, το χρειαζεται :)

Δεν διαφωνούμε, προφανώς αν με κάποιο παιχνίδι χτυπάει αμέσως +70C, τότε το χρειάζεται και είτε με καμπύλη είτε χωρίς θα φτάσει το 100% στους ανεμιστήρες. Απλά με την καμπύλη, μπορείς να ρίχνεις λίγο το φορτίο στους ανεμιστήρες όταν δεν τον χρειάζεται η κάρτα.

Δημοσ.

η μνημη φταιει. αλλαξε την με αλλον τυπο.

Πως το συμπέρανες αυτό? Με τι τύπο να την αλλάξω. Θα βάλω να κάνω ένα memtest πάντως.

Δημοσ.

ασε το memtest, θα σου βγαλει οτι ειναι οκ.

η μνημη φταιει στανταρ. βαλε μια αλλη μνημη, ειτε απο αλλη μαρκα, ειτε απο την ιδια μαρκα αλλα με διαφορετικη συχνοτητα και CAS η και κατηγορια (οχι Fury).

αν εχεις προχειρα μια αλλη μνημη, αντικατεστησε την και δουλευε συνεχεια το συστημα μεχρι να βεβαωθεις. αλλα ειναι σιγουρο οτι φταιει η μνημη.

Δημοσ.

Άλλαξα την πάστα στη gpu σήμερα και όντως είχε ξεραθεί εντελώς. Ωστόσο αυτή που είχα στο σπίτι, μια cooler master V1 ic value έκανε χειρότερα τα πράγματα, αν και είχε αναστήσει ένα λάπτοπ πριν κανά 3μηνο!

Λίγο που έψαξα βρήκα καλές κριτικές για την ARCTIC SILVER 5. Έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο?

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Για καρτα γραφικών δοκίμασε την arctic ceramique. Δοκίμασε όμως να βάλεις και thermal pad(της arctic πάλι με πάχος 1,5mm) αντί για πάστα. Όχι και τα δύο δηλ. Όποιο από τα δύο (πάστα ή thermal pad) φέρει καλύτερα αποτελέσματα.

• Like 1
Δημοσ.

Εγω χρησιμοποιω την Link.png Site: Arctic MX-4 σε cpu/gpu και οι θερμοκρασιες μου ειναι πολυ καλες για αερα.

Επισης, χρησιμοποιω τη μεθοδο μπιζελι, δεν απλωνω την παστα, τοποθετω λιγο στο κεντρο και αφηνω την πιεση του heatsink και τη θερμοτητα να κανουν τη δουλεια τους.

Αυτο με τη ram το τεσταρες?

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις υποδείξεις. Σήμερα θα μου δώσει ένας φίλος να δοκιμάσω την AS5 και αν δεν έχω καλά αποτελέσματα θα πάρουν σειρά αυτές που προτείνατε.

Αυτο με τη ram το τεσταρες?

Προς το παρόν με την επαναφορά σε non-OC συχνότητες δεν είχα πρόβλημα. Αν αρχίσει τα περίεργα θα το δοκιμάσω. Πάντως το memtest δεν έβγαλε προβλήματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...