YourTrueLegend Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Ερώτηση...έχω μια ξαδέρφη που δεν έχει λογαριασμό. Έχει ενα ακινητο στην κατοχή της και το εχει νοικιάσει σε καποιον. Γινεται να ανοιξει λογαριασμο για να της βαζουν το ενοικιο γιατί βλέπω να λενε ότι μόνο για μισθοδοσιες επιτρεπεται ανοιγμα λογαριασμου. Για τριτη φορα. Με την ισχυουσα νομοθεσια και τα ισχυοντα CC δεν μπορει να ανοιξει λογαριασμο με αιτιολογικο "να της βαζουν το ενοικιο", ειτε εχει αλλον λογαριασμο, ειτε οχι. Θεωρησα αυτονοητο οτι ενηλικας ανθρωπος με δουλεια και περιουσια (πχ ακινητο) εχει τουλαχιστον 1 δικο του τραπεζικο λογαριασμο εν ετει 2016. Παροτι αποδεικνυεται αυθαιρετη υποθεση αυτη, δεν αλλαζει τιποτα στο θεμα ανοιγμα λογαριασμου. Απλα δεν μπορει να ανοιξει αν δεν συντρεχει λογος εξαιρεσης απο τα CC (κι αποτι φαινεται, ο μονος λογος που θα μπορουσε να το κανει ηταν η δουλεια, αλλα εφοσον δουλευει μαυρα το ξεχνας κι αυτο). Το τι μπορει να γινει με το θεμα καταβολης ενοικιου ειναι καλυτερα να σε συμβουλεψει καποιος ειδικοτερος για να μη βρεθειτε προ εκπληξεων και τετελεσμενων. Το μονο σιγουρο σε ολα αυτα ειναι οτι προς το παρον λογαριασμο δεν μπορει να ανοιξει. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Μπορει να φτιαξει revolut και paypal. Στο paypal θα στελνουν τα χρηματα, και θα τα στελνει στην revolut για να μπορει να τα βγαλει.Ο νικιάρης μπορεί να μην έχει paypal.
Haldol Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Μπορει να φτιαξει revolut και paypal. Στο paypal θα στελνουν τα χρηματα, και θα τα στελνει στην revolut για να μπορει να τα βγαλει. Ναι, και αυτός που νοικιάζει θα πρέπει να φτιάξει και αυτός Revolut + PayPal. Και φυσικά να περιμένει 2-3 ημέρες να μπουν τα λεφτά, να χρεωθεί τα έξοδα του εμβάσματος, τα έξοδα του PayPal, κάτι άλλο; Θα του 'λεγα έλα από 'δω και πάρτα αφού δεν έχεις λογαριασμό. 1
randomcat Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Ζητάνε δικαιολογητικά όπως είπε ο Haldol και από πάνω. Εδώ σε λογαριασμό που ήμουν συνδικαιούχος και η τράπεζα δεν είχε επικυρωμένα τα στοιχεία μου, μόνο πιστοποιητικό κοινωνικού φρονήματος δεν μου ζήτησαν Περίεργο. Ήμουν συνδικαιούχος στην τράπεζα Πειραιώς και πριν από ένα εξάμηνο πήγα και άνοιξα δικό μου λογαριασμό με αρκετή ευκολία (με ταυτότητα, ΔΕΚΟ, λογαριασμό κινητής τηλεφωνίας, εκκαθαριστικό). Και πριν από ένα τετράμηνο πήγα και άνοιξα και έναν δεύτερο μόνο με την ταυτότητά μου, μέσα σε ένα δεκάλεπτο - δίχως καμία απολύτως υπερβολή. Ωστόσο στην Eurobank είχα φάει πόρτα: - "Θέλω να ανοίξω έναν λογαριασμό." Υπάλληλος: "Δεν μπορείς (με υφάκι)." - "Και γιατί παρακαλώ, αν επιτρέπεται;" Υπάλληλος: "Λόγω Capital Control" - "(νευρικό γέλιο εγώ)... Χμμ, καλή σου μέρα τότε."
YourTrueLegend Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Περίεργο. Ήμουν συνδικαιούχος στην τράπεζα Πειραιώς και πριν από ένα εξάμηνο πήγα και άνοιξα δικό μου λογαριασμό με αρκετή ευκολία (με ταυτότητα, ΔΕΚΟ, λογαριασμό κινητής τηλεφωνίας, εκκαθαριστικό). Και πριν από ένα τετράμηνο πήγα και άνοιξα και έναν δεύτερο μόνο με την ταυτότητά μου, μέσα σε ένα δεκάλεπτο - δίχως καμία απολύτως υπερβολή. Ωστόσο στην Eurobank είχα φάει πόρτα: - "Θέλω να ανοίξω έναν λογαριασμό." Υπάλληλος: "Δεν μπορείς (με υφάκι)." - "Και γιατί παρακαλώ, αν επιτρέπεται;" Υπάλληλος: "Λόγω Capital Control" - "(νευρικό γέλιο εγώ)... Χμμ, καλή σου μέρα τότε." Ειτε αυτα που λες εχουν πανω απο 1 χρονο που συνεβησαν και απλως σου διαφευγει, ειτε εισαι μαλωμενος με την αληθεια. No way να εχουν γινει αυτα εντος CC, απλα.
randomcat Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Ειτε αυτα που λες εχουν πανω απο 1 χρονο που συνεβησαν και απλως σου διαφευγει, ειτε εισαι μαλωμενος με την αληθεια. No way να εχουν γινει αυτα εντος CC, απλα. Υπάρχει και η πιθανότητα να είσαι η Αλίκη και να μην έχεις κατέβει ακόμα στην χώρα των θαυμάτων. Yes way. 1
overpower Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Ναι, και αυτός που νοικιάζει θα πρέπει να φτιάξει και αυτός Revolut + PayPal. Και φυσικά να περιμένει 2-3 ημέρες να μπουν τα λεφτά, να χρεωθεί τα έξοδα του εμβάσματος, τα έξοδα του PayPal, κάτι άλλο; Θα του 'λεγα έλα από 'δω και πάρτα αφού δεν έχεις λογαριασμό. Ο νικιάρης μπορεί να μην έχει paypal. Πάντως έδωσα λύση η οποία πραγματοποιείται
YourTrueLegend Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Υπάρχει και η πιθανότητα να είσαι η Αλίκη και να μην έχεις κατέβει ακόμα στην χώρα των θαυμάτων. Yes way. Βασικα πιο πιθανο ειναι να μην δικαιουσαι καν προσωπικο λογαριασμο σε τραπεζα, αλλα τελος παντων εμεις σε πιστευουμε οτι ανοιξες 2 τραπεζικους λογαριασμους μονο με επιδειξη ταυτοτητας και λογαριασμου ΔΕΚΟ μεσα στα CC Φιδεμπορας απ'τα lidl ετων < 17, νομιζει οτι θα τρολλαρει στο ινσομνια.
zio10 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Για να ανοίξεις μισθοδοσίας θέλει αναγγελία πρόσληψης πάντως (μεταξύ άλλων), δεν τους λες απλά ότι είναι μισθοδοσίας και τον ανοίγουν! Δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι με την «χαλάρωση» των cc. Αν τα βάζει σε λογαριασμό συγγενή υπάρχει κάποιο πρόβλημα;
randomcat Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Βασικα πιο πιθανο ειναι να μην δικαιουσαι καν προσωπικο λογαριασμο σε τραπεζα, αλλα τελος παντων εμεις σε πιστευουμε οτι ανοιξες 2 τραπεζικους λογαριασμους μονο με επιδειξη ταυτοτητας και λογαριασμου ΔΕΚΟ μεσα στα CC Φιδεμπορας απ'τα lidl ετων < 17, νομιζει οτι θα τρολλαρει στο ινσομνια. Well, έχεις ένα θέμα με την ανάγνωση - έγραψα "με ταυτότητα, ΔΕΚΟ, λογαριασμό κινητής τηλεφωνίας, εκκαθαριστικό" για τον πρώτο, αλλά εντάξει, εντάξει, καταλαβαίνω τι εννοείς. Είναι όπως και να 'χει ένας δικός μου ισχυρισμός. Οπότε, ο καθένας μπορεί να κάνει ένα πέρασμα από όλες τις τράπεζες και να δοκιμάσει την τύχη του και αν θέλει να μοιραστεί έπειτα τα αποτελέσματά του. Αυτή είναι η ουσία.
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Περίεργο. Ήμουν συνδικαιούχος στην τράπεζα Πειραιώς και πριν από ένα εξάμηνο πήγα και άνοιξα δικό μου λογαριασμό με αρκετή ευκολία (με ταυτότητα, ΔΕΚΟ, λογαριασμό κινητής τηλεφωνίας, εκκαθαριστικό). Και πριν από ένα τετράμηνο πήγα και άνοιξα και έναν δεύτερο μόνο με την ταυτότητά μου, μέσα σε ένα δεκάλεπτο - δίχως καμία απολύτως υπερβολή. Ωστόσο στην Eurobank είχα φάει πόρτα: - "Θέλω να ανοίξω έναν λογαριασμό." Υπάλληλος: "Δεν μπορείς (με υφάκι)." - "Και γιατί παρακαλώ, αν επιτρέπεται;" Υπάλληλος: "Λόγω Capital Control" - "(νευρικό γέλιο εγώ)... Χμμ, καλή σου μέρα τότε." Για επικύρωση μίλησα σε έναν παλαιό λογαριασμό που με είχαν οι γονείς μου, και όχι για να ανοίξω καινούργιο. Γιατί είχες ήδη customer's ID στην Πειραιώς ενώ στη Eurobank όχι, γι' αυτό δεν σου άνοιξαν. Πάντως έδωσα λύση η οποία πραγματοποιείται Πραγματοποιήσιμη είναι, αλλά δεν είναι αναγκασμένος ο κάθε πολίτης να ανοίξει paypal για να πληρώσει το ενοίκιο του, επειδή ο ιδιοκτήτης δεν έχει τραπεζικό λογαριασμό :S
gokuthelegend Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Περίεργο. Ήμουν συνδικαιούχος στην τράπεζα Πειραιώς και πριν από ένα εξάμηνο πήγα και άνοιξα δικό μου λογαριασμό με αρκετή ευκολία (με ταυτότητα, ΔΕΚΟ, λογαριασμό κινητής τηλεφωνίας, εκκαθαριστικό). Και πριν από ένα τετράμηνο πήγα και άνοιξα και έναν δεύτερο μόνο με την ταυτότητά μου, μέσα σε ένα δεκάλεπτο - δίχως καμία απολύτως υπερβολή. Ωστόσο στην Eurobank είχα φάει πόρτα: - "Θέλω να ανοίξω έναν λογαριασμό." Υπάλληλος: "Δεν μπορείς (με υφάκι)." - "Και γιατί παρακαλώ, αν επιτρέπεται;" Υπάλληλος: "Λόγω Capital Control" - "(νευρικό γέλιο εγώ)... Χμμ, καλή σου μέρα τότε." Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος, αν έχεις ήδη έναν λογαριασμό σε κάποια τράπεζα, μπορείς να ανοίξεις και άλλον αρκεί να είναι στην ίδια τράπεζα μιας και το όριο των 420 ευρώ την εβδομάδα δεν αλλάζει όσους λογαριασμούς και να έχεις (στην ίδια τράπεζα πάντα).
Joshua21 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Βασικα πιο πιθανο ειναι να μην δικαιουσαι καν προσωπικο λογαριασμο σε τραπεζα, αλλα τελος παντων εμεις σε πιστευουμε οτι ανοιξες 2 τραπεζικους λογαριασμους μονο με επιδειξη ταυτοτητας και λογαριασμου ΔΕΚΟ μεσα στα CC Φιδεμπορας απ'τα lidl ετων < 17, νομιζει οτι θα τρολλαρει στο ινσομνια. Εφόσον έχεις κωδικό πελάτη(customer id) σε μια τράπεζα μια χαρά μπορείς να ανοίξεις όσους λογαριασμούς θέλεις, οι προϋποθέσεις ισχύουν μόνο όταν δεν έχεις κωδικό πελάτη. Ορθώς άνοιξαν στον randomcat δύο λογαριασμούς στην Πειραιώς μια και είχε ήδη κωδικό πελάτη(ήταν ήδη συνδικαιούχος σε λογαριασμό), και ορθώς έφαγε πόρτα στη γιούρομπανκ. 1
randomcat Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Γιατί είχες ήδη customer's ID στην Πειραιώς ενώ στη Eurobank όχι, γι' αυτό δεν σου άνοιξαν. Ναι κάπως έτσι. Στην Eurobank δεν είχα λογαριασμό, είχα όμως για χρόνια μια προπληρωμένη. Είπα να την ξεφορτωθώ γιατί είναι κοροϊδία και να κάνω μια χρεωστική, αλλά έφαγα πόρτα. Στην Πειραιώς ήμουν συνδικαιούχος. Άνοιξα με ευκολία δύο λογαριασμούς, παραμένοντας συνδικαιούχος σε έναν τρίτο. Το ίδιο και στην Εθνική, άνοιξα εύκολα έναν δεύτερο, αν και εκεί ήμουν ο ιδιοκτήτης του πρώτου λογαριασμού.
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Ναι κάπως έτσι. Στην Eurobank δεν είχα λογαριασμό, είχα όμως για χρόνια μια προπληρωμένη. Είπα να την ξεφορτωθώ γιατί είναι κοροϊδία και να κάνω μια χρεωστική, αλλά έφαγα πόρτα. Στην Πειραιώς ήμουν συνδικαιούχος. Άνοιξα με ευκολία δύο λογαριασμούς, παραμένοντας συνδικαιούχος σε έναν τρίτο. Το ίδιο και στην Εθνική, άνοιξα εύκολα έναν δεύτερο, αν και εκεί ήμουν ο ιδιοκτήτης του πρώτου λογαριασμού. Όχι κάπως έτσι, αυτό είναι. Έχεις customer ID ανοίγεις και 15 λογαριασμούς, δεν έχεις; Ανοίγεις μόνο αν ανήκεις σε κάποια από τις εξαιρέσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα